Mamici de mai-iunie 2008 (15)
Raspunsuri - Pagina 3
inais spune:
cory74 o sarcina usoara si un bb sanatos, cuminte si mancacios!
Deci...si eu sunt azi acasa. Am avut ceva crampe la stomac (nu stiu ce mancare cu ce mancare am amestecat, dar nu mai conteaza) asa incat azi noapte la ora 3 eu nu dormeam...
Acum sunt ok, am mancat de dimineata...si m-am lecuit de mancat de toate. Trebuie sa-mi intre in cap ca, desi ma simt ok, nu trebuie sa fortez!
Va pup pe toate,
Ina
http://bd.lilypie.com/VIk2p3.png
inais spune:
Pentru cele care au intrat in saptamana 9...http://www.desprecopii.com/info.asp?id=sap9
Scrie acolo de crampe, de secretii...asta ca sa nu ne alarmam inutil.
http://bd.lilypie.com/VIk2p3.png
Alysh spune:
Mai fetelor, daca ne vorbeam si nu ne-apucau crampele pe-atatea dintre noi!
Ca sa va linistesc: m-a sunat sotul meu adineauri , a vorbit cu un medica ginecolog de la spitalul Militar, care i-a spus ca sunt absolut normale senzatiile de cm si micile dureri pe care le mai simtit pt ca se mareste uterul si au loc schimbari majore in burtica noastra. A zis ca nu e cazul sa ne alarmam decat daca apar pete de sange pe chiloti sau abdomenul se intareste foarte tare sau simtitm dureri acute in abdomen.
Alina 13+
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png
leeloo2004 spune:
Andreeap - eu nu vreau sa te sperii sau sa te alarmez inutil si sper sa ma insel - dar sfatul meu este sa te duci neaparat la medic sa-ti faca o ecografie. La o sarcina anterioara eu am patit ceva asemanator - si eu luam utrogestan pentru mentinerea sarcinii, am avut astfel de crampe puternice (care erau contractii si desi cedau pe moment la no-spa, reapareau) si citeva pete maronii - dr. mi-a spus pe moment sa maresc doza de utrogestan dar cind m-am dus la 12 saptamini la ecografie mi s-a spus ca sarcina s-a oprit in evolutie la 9 saptamini - durerile de burta erau de fapt contractii prin care organismul incerca sa elimine sarcina desi eu o "tineam" prin tratament... Inca o data, evident asta a fost la mine, dar pentru linistea mea eu te sfatuiesc sa te duci repede la medicul tau...
Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004) Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
cory74 spune:
merci mult fetelor pt urari si sa ne ajute d-zeu sa avem toate BB sanatosi si mancaciosi.
andreea la multi ani pt mariuca!!!
ce sa va zic de noi ca suntem bine,dar sambata dimineata am avut a doua oara greturi cu senzatii de voma, sincer am fost mandra ca pot si eu sa spun ca mi-a fost greata.
fetele care au secretii sa nu intrati in panica eu tin minte ca la inceputul sarcinii am sangerat si eram disperata, dr mi-a spus sa fiu cat mai calma ca ele pot aparea tot timpul.atata timp cat nu sunt abundente nu e motiv de panica.totusi un control cat mai rapid va recomand sa fiti mai linistite.
acum sa va spun ce am aflat azi, o colega a nascut sapt trecuta, BB ei a inghitit lichid, acum zice ca e ok .dar asta nu e tot zicea ca nu a eliminat placenta si dr si-a bagat mana si i-a smuls f simplu placenta.doamne fereste ce macelar!!!e posibil asa ceva?i-a spus ca daca nu face lucrul acesta poate sa se infecteze f rau, saraca nu are habar de nimic si dr ei adica si al meu e plecat de o sapt la un congres, ce ghinion pe ea.
va pup pe toate si va urez o zi buna!!!!
andreap spune:
Leeloo..chiar asa ma gandeam si eu.Am sunat,maine dimineata merg la control si probabil ecografie(ar fi vrut sa ma vada in seara asta,e de garda,dar ecograful nu mai era,asa ca....astept pana maine dim).La Mariuca am avut dureri de burta..dar pete maronii parca nu!dar petele acelea...apareau des sau ..?
Inais,din pacate eu nu am intrat in sapt.9..deci..nu ma consoleaza
Sa-mi tineti pumnii..maine sper sa revin cu vesti bune..mai ales ca pe 7 e ziua Mariucai si tare as vrea sa fiu vesela.Sunt asa trista.....asa de mult mi-am mai dorit un BB
Pupici
Poze 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si MARIUCA-7.11.2004
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by cory74
merci mult fetelor pt urari si sa ne ajute d-zeu sa avem toate BB sanatosi si mancaciosi.
andreea la multi ani pt mariuca!!!
ce sa va zic de noi ca suntem bine,dar sambata dimineata am avut a doua oara greturi cu senzatii de voma, sincer am fost mandra ca pot si eu sa spun ca mi-a fost greata.
fetele care au secretii sa nu intrati in panica eu tin minte ca la inceputul sarcinii am sangerat si eram disperata, dr mi-a spus sa fiu cat mai calma ca ele pot aparea tot timpul.atata timp cat nu sunt abundente nu e motiv de panica.totusi un control cat mai rapid va recomand sa fiti mai linistite.
acum sa va spun ce am aflat azi, o colega a nascut sapt trecuta, BB ei a inghitit lichid, acum zice ca e ok .dar asta nu e tot zicea ca nu a eliminat placenta si dr si-a bagat mana si i-a smuls f simplu placenta.doamne fereste ce macelar!!!e posibil asa ceva?i-a spus ca daca nu face lucrul acesta poate sa se infecteze f rau, saraca nu are habar de nimic si dr ei adica si al meu e plecat de o sapt la un congres, ce ghinion pe ea.
va pup pe toate si va urez o zi buna!!!!
pai...io stiu ca daca nu iese cu bb, asha se intervine. Unele pers. nu o elimina imediat, riscurile de infectie sunt imense, se profita de ditalarea maxima si contractiile uterine inca prezente, altfel se intervine medicamentos sa ajute uterul cu ceva contractii sa elimine, unele moashe inca te pun sa masezi cu mana abdomenul sa ajuti eliminarea etc. Sunt mai multe pareri in medicina, nu stiu care e mai usoara, cert cea aplicata de medic e cea mai rapida.
15+ cei mai fericiti parinti
cory74 spune:
cleo, ma gandesc ca o fi facut bine dar parca mi se pare cam depasita ideea.
oare chiar nu exista alta metoda?
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by cory74
cleo, ma gandesc ca o fi facut bine dar parca mi se pare cam depasita ideea.
oare chiar nu exista alta metoda?
Incerc sa imi imaginez alternative
-pastile?
-sau sa fol ustensile metalice?
-sau sa te masezi singura in sperantsa ca o elimini cat mai repede
-sau sa astepti sa o elimini singura
Nu stiu ce sa zic. Toate au avantaje si riscuri. Cel mai temut risc: infectia....
Eu am aprobat metoda amintita de tine deoarece: colul e dilatat la maximum (10cm ..intra 2 miini ), inca sunt contractiile naturale ale uterului (acestea continua si dupa expulzare), dar cele de expulzare sunt maxime (ajutand la eliminarea tuturor micilor resturi); mai e si efectul anesteziei maxim (dar uterul nu are nervi..tesutul inconjurator da). Ce mai stiu, ca oricum se elimina resturi, ramasite de tesut, etc, numite lohii, acea usoara sangerare care poate continua 1luna dupa nastere. Si cat esti in spital, medicul/moashele/asistenele verifica des cantitatea si calitatea lor (aspectul lor este prima informatie despre o posibila infectie sau o vindecare cat mai rapida)
De lucrurile astea, nu prea vb mamele. Culmea, uita repede si cum se impinge, si cum vine prima data laptele, si cum inveti sa alaptezi(unele mai usor sau nu). Fiind in spital, sub supraveghere medicala, sunt intrebari care nu ti pui,si sub efectul 'CLIPEI MAGICE' restul se uita.
Uite ce scrie aici: http://reclama/articol_print.html?id=37
Daca asta nu se intampla imediat...medicul intervine.
Nu sunt in domeniu, ci injinera, am incercat sa inteleg fenomenul (ma 'documentez' de multi ani, de, la teorie stau bine, cu practica a fo mai greu ), si sa privesc avantajele fiecareia. Oricum eu am o incredere fantastica in medic. Si mai sunt de un optimism... din ala, aproape prostesc
Iti recomand sa nu te gandesti inca la asta. AMR inca muulte luni, si cele mai frumoase din viatsa noastra: se rotunjeshte burtica!!
15+ cei mai fericiti parinti
leeloo2004 spune:
quote:
Originally posted by andreap
Leeloo..chiar asa ma gandeam si eu.Am sunat,maine dimineata merg la control si probabil ecografie(ar fi vrut sa ma vada in seara asta,e de garda,dar ecograful nu mai era,asa ca....astept pana maine dim).La Mariuca am avut dureri de burta..dar pete maronii parca nu!dar petele acelea...apareau des sau ..?
Inais,din pacate eu nu am intrat in sapt.9..deci..nu ma consoleaza
Sa-mi tineti pumnii..maine sper sa revin cu vesti bune..mai ales ca pe 7 e ziua Mariucai si tare as vrea sa fiu vesela.Sunt asa trista.....asa de mult mi-am mai dorit un BB
Pupici
Poze 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si MARIUCA-7.11.2004
Andrea, trebuie sa gindesti pozitiv!! Sincer nu imi amintesc in amanunt, dar pentru mine petele maronii aparute (stiu ca nu erau multe, dar era o secretie cu tenta maronie) au fost tot timpul mari semnale de alarma pentru tot timpul s-a sfirsit prost (si din pacate nu am trecut doar o data prin asta...) - stiu si de alte fete care chiar au si singerat, dar nu a fost nimic, bb era ok, dar la mine nu e asa - la mine pete maronii=ceva merge foarte prost, lipsa lor a insemnat o sarcina ok... Eu iti doresc din suflet ca la tine sa nu fie asa ca la mine... La sarcina cu Mariuca cum a fost? Ai avut si atunci astfel de pete?
Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004) Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.