Cat sa-i dau unei bone ca sa fie multumita?
Raspunsuri - Pagina 8
maitreyi spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui kriss79
60 lei transp?de ce asa mult? Eu ii platesc abon pe o linie de tramv aprox.31 lei. Eu ii dau 6 mil pt.8 h, fara menaj. doar plimbat,culcat,dat mancare. www.totsites.com/tot/alessiastefana" target="_blank">paginuta mea Avem 11 luni!! Cristina fericita de Alessia Stefana (16.10.2007)De vanzare 1 De vanzare 2 |
ca e pe 2 linii

-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
www.onetruemedia.com/shared?p=508af3efc5477841c88707&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">THE WEDDING DAY
numeioana spune:
Din ianuarie incep serviciul si voi avea o bona pe care o voi plati cu 6 milioane (7.30-14.00)ca sa aiba grija de David si sa aranjeze putin prin casa. Stau intr-un orasel de provincie.
Ioana si David, cel mai scump martisor (01.03.2008)
poze
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
martisor spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui danielac daca aud ceva iti spun! sa imi spui in pm in ce zona stati ... |
Spitalul Judetean , multumesc Dana

Mami de nazdravani
brianne spune:
Voi incerca sa raspund intrebarilor de mai sus, regret intarzierea. Adresa mea de contact pt Mariamunteanu si Ionica este brianne.fares@googlemail.com
Pt Ionica:
Da, am experienta si intern (si international), 3 ani. Din pacate, regret dar momentan nu ma pot alatura familiei dv. deoarece trebuie sa ma intorc in tara (momentan sunt in Paderborn, Germania). Mama mea e grav bolnava, mai are doar 2-3 luni de trait deoarece are cancer in ultima faza.
Doresc sa Sophia sa aiba o copilarie deosebit de frumoasa, crestere sanatoasa, efervescenta si inteligenta impletita cu multa dragoste!
Cand vine vorba de recomandari, intotdeauna ezit deoarece nu vreau sa iau asupra mea o responsabilitate atat de mare (nu pot sa sti cum va reactiona anumita persona intr-un mediu diferit, sub presiune, etc). Imi pare rau.
Desigur, daca crezi ca iti pot fi de vreun folos, poti sa te simti libera sa ma contactezi.
Pt Adina Iulia
Da, bona interna pt acel pret.
Preturile unei bone interne difera in functie de urmatoarele:
- calificari
- locuieste impreuna cu familia sau nu
- experienta
- locatia geografica (cate bone sunt in oras, costurile din oras, costurile educarii unui copil in orasul respectiv, cat de incantator e orasul, etc)
- scop si responsabilitate (norma intreaga, jumatate de norma, cate ore lucreaza pe zi, numarul de copii - daca depaseste 3 se adauga 10% din salar/ copil, daca face cumparaturi, gateste, face curatenie)
Eu as oferi salariu intai tinand f mult cont de cele de mai sus iar apoi de urmatoarele:
Bona in Europa:
lucreaza 5 ore, 5 zile/ saptamana - doua zile libere, seri libere, face babysitting 2-3 seri pe saptamana - salar saptamanal intre 52 - 65 €
Bona plus in Europa:
lucreaza 6 ore, 5 zile/ saptamana - doua zile libere, 3 seri libere, face babysitting 2-3 seri pe saptamana - salar saptamanal intre 78 - 95 €
Bona - ajutor mama in Europa:
lucreaza 8 ore, 6 zile/ saptamana - o zi libera, 3 seri libere, face babysitting 4-5 seri pe saptamana, salar saptamanal 104 - 120 €
Poate parea mult dar acestea sunt preturile pt tarile care sunt in UE. Poate ati putea spune ca e prea mult pt salariile din Romania dar trebuie avut in vedere ca orice romanca poate sa isi caute salariu in Europa (sau in alte continente) unde pot fi platite mult mai mult. Acestea sunt preturile minime care se ofera.
Dar a ma asigura ca bona e multumita, as petrece timp incercand sa o cunosc mai bine (asta daca e bona interna mai ales), as iesi la un film poate o data la 2-3 luni, as oferi un cadou la zi de nastere si alte mici atentii.
Eu de nenumarate ori am luat copilul in parc impreuna cu un teanc de carti sau creioane pt a desena ceva pt parinti sau alte chestii de genul. Am ajuns sa facem intrecere prin parc, sa mergem la cumparaturi impreuna (cu acordul parintilor, desigur), sa decoram camera, sa invatam ceva nou zilnic ( o noua litera, culoare, reteta) sau sa avem parte de o ^bataie^ cu prune verzi. Ideea e: trebuie sa fie o balanta si o anumita flexibilitate, respect si sinceritate de ambele parti.
Alteori cand am simtit ca as vrea sa fac ceva nou cu copiii, n-am ezitat sa imi deschid portofelul si sa cumpar pensule, creioane, carti sau diverse lucruri care sa destina atmosfera.
Nu am asteptat ca familia sa faca la fel pt ca intotdeauna au facut asta ceea ce ma face sa cred ca atunci cand un om este intr-adevar apreciat si respectat, ofera acelasi lucruri in schimb.
kariguld spune:
Briane, mai da ce preturi ai dat tu acolo......
eu din cate stiu, o bona in Germania, dar una cu pregatire, (ca aici nemtii nu angajeaza bone....pe orisicine, ci doar cele care fac o pregatire) castiga cam 10-12 euro pe ORA! sigur ca nu stiu de cele interne, dar preturile spuse de tine...65 euro pe saptamana...mi se pare f putin.
si preturile din Germania, nu se pot compara cu cele din RO, unde sunt alte salarii si alt nivel de viata.
Kari
DarkBendis spune:
Kari, e vorba de bone de gen "au-pair" (care au grija de copil/copii + menaj usor). Aici se plateste aprox. 75 de lire pe saptamana, plus casa ( adica dormitor separat in aceeasi casa) si masa (mananca si ea/el cu familia la masa, aceeasi mancare) asigurate, bineinteles decontat biletul la venirea si la plecarea in tara de origine. Programul e de obicei 5 zile lucratoare, 2 zile libere, majoritatea serilor libere. Baby-sitting in plus, parte mai complicata de menaj etc se platesc in plus. Cred ca la asta se referea Brianne. Si noi am inceput sa ne interesam ce si cum, bebe se va naste in 3 luni si se pare ca eu mai mult de 9 luni nu voi putea ramane in concediu de maternitate...deci vom avea si noi nevoie cam din septembrie anul viitor. 

Dark Bendis
26+ cu "Huckleberry" Baby
http://bd.lilypie.com/gSJep1.png
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
ionica spune:
Kariguld,
Eu tocmai am gasit o bona de origine germana, o vom plati 8euro /ora ,v-a lucra 8h pe zi ,5 zile pe sapt.
Calculeaza si tu cat platesc pe luna.
Intr-adevar este pret bun,doamna nu are asa mare experienta dar este destul de educata.
| Citat: |
| citat din mesajul lui kariguld Briane, mai da ce preturi ai dat tu acolo...... eu din cate stiu, o bona in Germania, dar una cu pregatire, (ca aici nemtii nu angajeaza bone....pe orisicine, ci doar cele care fac o pregatire) castiga cam 10-12 euro pe ORA! sigur ca nu stiu de cele interne, dar preturile spuse de tine...65 euro pe saptamana...mi se pare f putin. si preturile din Germania, nu se pot compara cu cele din RO, unde sunt alte salarii si alt nivel de viata. Kari |
Sophia 2ani
+15 
ionica spune:
Briana ,
Imi pare rau sincer pt. mama ta.
Iti multumesc pt.raspuns,am gasit o doamna aici si sper sa fie ok.
Multa sanatate.
Sophia 2ani
+15 
DarkBendis spune:
Offf... Brianne, tare rau imi pare pentru mama ta.
Sanatate multa la toti
Dark Bendis
26+ cu "Huckleberry" Baby
http://bd.lilypie.com/gSJep1.png
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
kariguld spune:
DarkBendis, ionica, dragele mele, eu am spus de preturile pe care le stiu. cunosc romani, care platesc 10 euro pe ora, pentru o bona!!!
nu am intentionat nici o clipa sa o contrazic pe Briane!
Briane, sanatate tie si mamei tale....multa putere sa treceti peste aceasta incercare!
scuze daca am inoportunat pe cineva!
Kari

fericita de