Cat sa-i dau unei bone ca sa fie multumita?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Citat:
citat din mesajul lui ingridnen

Daniela, in Brasov s-ar putea sa "scapi" cu 2-3 milioane.
Aici in Bucuresti sant preturile mari... noi platim 5 mil pentru 5,5 ore, luat de la gradi, plimbat in parc, culcat dupa amiaza.
Menaj nu i-am cerut, insa calca, ceea ce ma bucura tare mult ca nu ma aveam timp de calcat

Ingrid si Cristi 5 ani si 6 luni

multumesc mult de raspuns!

http://good-times.webshots.com/photo/2573357850103554724OulFHz?vhost=good-times

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

5 mil / 5 zile / 6,30 ore pe zi, inafara sa se ocupe de fi`mea nici nu i-am cerut si nici nu face altceva. pt orice zi extra sau orice altceva, platesc extra. aaa, si n-am voie sa intarziu :-)))

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

9 mil. la 9 ore.... da' e santajista a noastra, ne-a conditionat cumva de la 7 la 8, dupa ce era doar de 2 luni la noi. In parc se fac tarifele, si la Cluj e ca la Bucuresti, cel putin.

Din 9 ore, Irisuca mica doarme cam 3, cel putin.... si nu va inchipuiti ca madam face mare scofala prin casa, strange eventual rufele uscate, intinde din masina 1 tura si spala 4 biberoane. Apoi citeste tot ce-i pica prin mana...

Ma rog, are un merit imens: are rabdare cu fetele - adica pana la 1 sept a stat cu Ana care a avut o perioada de vo 3 luni nabadaioasa de nici eu n-as fi stat cu ea. Insa de cand cu Irisuca e trai pe vatrai pt. ea....

Si ca veni vba, nu stinge nicio lumina dupa ea, nici cand pleaca la plimbare, e la noi ca la revelion tot timpul, nu duce gunoiul (stam la casa - sunt 10 scari pana la lada de gunoi) iar lada da pe dinafara si se uita la mine cum o duc cand vin de la birou - cu moaca senina de cere pumni, nu palme, cand dezbraca fata/fetele hainele le lasa pe dos, curata cartofii sau merele 1 cm din ele, dc e pe jos o bucata de hartie, poate sta acolo si 1 sapt pana vine menajera.... are un tupeu de nedescris- replica ei favorita este: lasati care are balta peste, adica noi din punctul ei de vedere ne scaldam in bani si ne permitem orice (ce nesimtire cand vede cat muncim).... da' traiasca bonele!

A.... cu noile cresteri salariale, dc o bona fara studii ia 8-9-10 mil pe luna, azi-maine ne cer 15 ca un prof. cu 20 de ani vechime, va dati seama ca saracele se vor simti nedreptatite de salariul "mizer" si cadourile noastre. Ce sila mi-e ca depind de bona si menajera si mai sunt si atat de idioata incat sa tac cand nu-mi convin multe de frica sa nu plece. Ca munca e grea, iar 9 mil sunt usor de gasit, maine isi baga picioarele si ma lasa cu kuru in balta.... ca de atasat de copii sau familie... asta e un basm din care fac parte mult prea putine. Eu stiu una singura.

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martisor spune:

Salut, mai e cineva din Brasov pe fir?
Stiti cat mai e o bona "in zilele noastre", caci am impresia ca au mai crescut preturile, fata de anul trecut ?
Mie imi trebuie o femeie pentru 5 ore/zi/5 zile/sapt.Sa-mi aduca copilul de la scoala sa-l supravegheze pana la 17 cand venim acasa plus menaj usor.Mi se pare ca imi cere mult cea pe care am luat-o de 2 zile>6 milioane/luna.
Voi cum le dati?

Mami de nazdravani Tudor si Radu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui martisor

Salut, mai e cineva din Brasov pe fir?
Stiti cat mai e o bona "in zilele noastre", caci am impresia ca au mai crescut preturile, fata de anul trecut ?
Mie imi trebuie o femeie pentru 5 ore/zi/5 zile/sapt.Sa-mi aduca copilul de la scoala sa-l supravegheze pana la 17 cand venim acasa plus menaj usor.Mi se pare ca imi cere mult cea pe care am luat-o de 2 zile>6 milioane/luna.
Voi cum le dati?

Mami de nazdravani Tudor si Radu

6 milioane pentru 5 ore, da ce face frate, sta in cap???
acum nu stiula ce fel de menaj o pui, dar eu nu vreau decat sa fie supravegheat copilul atat...
prietena mea sta in sfantu gheorghe, si acolo sunt preturile mai mici, dar de la ora 7 dimineata la 18 seara, cu un copil de 1.5 ani, bona ei ii ea 5 mil !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martisor spune:

Citat:
acum nu stiula ce fel de menaj o pui, dar eu nu vreau decat sa fie supravegheat copilul atat...

De fapt i-am cerut doar sa dea cu aspiratorul si sa stearga praful din cand in cand. Si cand am pomenit si de calcat uneori, a comentat.
La voi cum e? Sincera sa fiu am inceput sa ma gandesc sa accept asa. Alta varianta deocamdata nu am, desi umbla vorba printre colege ca ar fi bine 4 milioane, numai ca eu n-am gasit persoana aceea care sa vrea atat.
Mami de nazdravani, Tudor si Radu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipearina spune:

Timp de doi ani, cat am stat acasa cu copilul, am avut timp sa studiez comportamentul bonelor din parculetz. Cam 90% dintre ele barfeau la greu parintii copiilor si isi exprimau nemultumirile (cele mai multe rontaind semintze ). Si tot 90% dintre ele lasau copiii de izbeliste. M-am gandit ca intr-o zi va trebui sa las copilul pe mana unei bone si m-am intrebat daca voi avea norocul sa gasesc o bona din categoria celor 10%. Am dat peste tot felul de ciudatenii, am luat si tzeapa cu banii de la una, unele refuzau sa faca si altceva cand dormea copilul sau li se parea ca le ofer prea putini bani (nu stiu daca inseamna putin 10mil pe 10h si 8 mil pe 8h, doar copil si menaj copil). Mi-am dat seama ca bonele NU sint NICIODATA multumite (sint rare cele multumite, care respecta conditiile si care isi fac treaba bine), ca oricand pot fi lasata balta etc. Asa ca am ales varianta gradinita, chiar daca sint nevoita sa imi iau din cand in cand medical si sa stau acasa cu copilul cand e bolnav (deocamdata singurul aspect negativ vizavi de gradinita).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui martisor

Citat:

De fapt i-am cerut doar sa dea cu aspiratorul si sa stearga praful din cand in cand. Si cand am pomenit si de calcat uneori, a comentat.
La voi cum e? Sincera sa fiu am inceput sa ma gandesc sa accept asa. Alta varianta deocamdata nu am, desi umbla vorba printre colege ca ar fi bine 4 milioane, numai ca eu n-am gasit persoana aceea care sa vrea atat.
Mami de nazdravani, Tudor si Radu

daca aud ceva iti spun! sa imi spui in pm in ce zona stati ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Ipearina are perfecta dreptate! Daca nu as fi avut bunici cu care sa-l las, l-as fi dat fara nici un fel de dubiu la gradinita. La citi bani cere o bona se pot gasi gradinite particulare cu educatoare pregatite pentru asta, program, mincare buna, eventual predare intr-o limba straina. SI eu le tot studiez prin parcuri si in 99% din cazuri (fara exagerare!) sint birfitoare, nepasatoare, agramate si nemultumite de tupeul parintilor care mai intirzie 10 minute si nu le fac macar un cadou! SIncer, de ce sa alegi sa-ti lasi copilul cu un strain nepregatit si necontrolat de nimeni, in loc sa stea in conditii mult mai bune la aceiasi bani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Eu, cu toate pataniile mele, sunt pro-bona pana la 3 ani. O gradinita particulara e scumpa, pt. ca doar una de acest fel ofera conditiile de care scriati mai sus, in plus, nu as vrea sa scot puiul mic din mediul si programul lui mai devreme decat este pregatit.

Ana a mers la gradi de la 1 sept, in conditiile in care face 3 ani in 10 nov. DAR era pregatita din toate punctele de vedere: fara scutec, merge singura la baie, se sterge la funduc, mananca singura, se imbraca/dezbraca singura, socializeaza fte bine, vorbeste perfect inteligibil si comunica extraodinar de bine.

Bona mea nu este neumultumita la noi, sincer chiar cred ca e multumita, si adevarul este ca are conditii fte bune, ne purtam cu ea fte bine, nu-i cerem nimic in afara de ingrijit copil (iar mancarea eu o fac pt. toti), dar ea este frustrata pt ca ar fi vrut sa faca mai mult in viata si nu a reusit. Si atunci o plesneste invidia ca noi la varsta jumate cat a ei avem casa noastra, ne permitem diverse, o ducem bine, si nu vede munca si eforturile noastre de a intretine acest trai relativ confortabil. E ingusta la minte, insa pentru fetele mele este fte buna. Chiar cred asta, daca aveam cel mai mic dubiu..... cautam alta, oricum. Si tine la fete foarte mult. Cu toate chestiile care a scot din sarite, PE MINE, nu-mi pun problema sa o schimb, ci eventual cum sa-i spun ce ma deranjeaza. Si cum sa-i spun ca la 9 mil/luna am pretentiile firesti la ce am scris in postarea anterioara.
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput