Cat sa-i dau unei bone ca sa fie multumita?
Raspunsuri - Pagina 3
Ionescu spune:
quote:
Originally posted by miti2004
eu ii dau 8 mil de la ora 8 dimineata pana la 17.30 iarna ( sau ora 18 vara ) doar sa aiba grija de copil, fara menaj, nimic altceva de facut.
Alex are acum 1 an si 5 luni.
Daca nu o sa-i mai convina o sa caut pe altcineva...desi mi-a fost f greu sa o gasesc si pe ea...
miti, mamica de20 iunie 2006
POZE_Alex
www.dropshots.com/mitilica" target="_blank">FILME_Alex
dyonise spune:
Hm... cred ca toate familiile cu copii mici au aceeasi problema. Eu, de exemplu, stau intr-o zona in care, vis a vis de blocurile tipic comuniste exista si cateva strazi cu vile. Iesind la plimbare cu puiul meu am cunoscut bonele din zona. Dupa un timp, dorind sa angajez la randul meu pe cineva, m-am interesat de preturi. Mi s-a spus ora si milionul respectiv 8 ore zilnic = 8 milioane pe luna. Nu e putin, mai ales ca, de fapt, in general ai nevoie de 9-10 ore, nu poti zbura de la serviciu pana acasa in 5 minute. Dar mai sunt si alte cerinte: prima de craciun si de paste, concediu platit integral( asta e firesc, trebuie sa aiba concediu) insa daca tu si copilul plecati sa zicem o luna din oras continui sa platesti bona integral. Mai nou am auzit de al 13-lea salariu, orele suplimentare se platesc dublu. In unele cazuri bona pregateste mancarea copilului dar in altele nu ea ci parintii. Cu tot respectul pentru munca si devotamentul multora dintre bone, care este real, totusi mi se pare ca lucrurile incep sa devina putin exagerate. In fine, fiecare e liber sa dea cat poate. Ce m-a necajit a fost o discutie intre bone. Una dintre ele, nou intrata in club e intrebata cat castiga. Spune. Atat, se mira celelalte, pai doamna, trebuie sa cereti mai mult. Uitati noi castigam atat si atat si prime si... Femeia le-a privit derutata. pana in acel moment fusese multumita cu cat castiga dar acum... Imi venea sa le spun: voi lucrati pentru persoane care isi permit sa va plateasca atat, dar parintii copilului in cauza au o situatie mai modesta. De unde sa dea 10 mil. pe luna, prime si vacante la munte. Poate nu au destul ca sa mearga nici ei.
Cred ca preturile depind mult si de zona in care locuiesc parintii. e absurd dar e adevarat.
Helenutza23 spune:
de luni avem si noi bona. am stabilit cu ea ca pt un program de 10 ore sa ii dau 8 mil. orele suplimentare sau cele in care o voi chema in weekend, 50 mii pe ora. initial am stabilit cu ea sa ii faca si papi la pui dar pt ca nu era f incantata de asta am facut "schimb" cu un menaj f usor, adica un sters pe jos, un dat cu aspiratorul si un sters praful. si f important: am insistat sa nu faca nimik in plus. pt ca stiu ca apar inevitabil discutiile.... si chiar i-am zis ca daca copilul doarme si treburile pe care le are de facut sunt rezolvate, poate sa faca ce vrea, inclusiv sa se uite la tv...
Elena +
Horia Constantin (18feb2007) = 

ALAPTATUL HELPLINE
cresc
sirimie spune:
Eu ii dau 750 de lei pentru 9 ore, fara menaj - doar spalat si calcat la toate hainele nu numai ale copilului. E putin?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
lushulika spune:
sirimie, cel mai important e sa vezi daca pentru ea e ok. eu platesc asa
Primul copil, clasa I, bona A o ia de la scoala la 11.30 si o duce la ea acasa. Papa la ea masa pranz, isi face temele, se joaca putin, se uita la televizor. pentru programul asta ii dau 700 plus 50 pe saptamana sa ii ia alimentele ptr masa pranz.
Bebe 2, 9 luni, bona B vine la noi acasa, 8 ore fix pe zi, ii face papica, ii calca rufele, spala vasele pe care le foloseste (si pe cele pe care le mai uit eu). Ii dau 800 plus cheltuielile de transport. Vedem ce fac dupa ce ma intorc la munca!
Cat o sa ii dau pentru 12 ore? 12 milioane?
megbeng spune:
helenutza, felicitari pentru bona! deci nu mai ai nevoie de mine
..mai, si ce "ieftin" te-ai scos!!! si cu menaj usor!! noi platim 8 mil pentru 8 ore/zi
in ce zona stai?
meg,
de
matei(9.02.2007)
Helenutza23 spune:
Meg stai un pic, nu te grabi cu felicitarile, stai asa, ca nu e chiar asa... am unele nemultumiri in ceea ce o priveste, asa ca, o mai supraveghez si saptamana asta si vedem. stau in spate la palatul copiilor, zona intersectiei tineretului cu vacaresti. oricum daca esti dispusa, oricand renunt la ce am pt tine
...tu esti multumita cu bona ta?
Elena +
Horia Constantin (18feb2007) = 

ALAPTATUL HELPLINE
cresc
megbeng spune:
helenutza, doar ca eu din ianuarie ma intorc la serviciu..ma duc sa castig mai putin decat bona mea
; da, sunt multumita deocamdata, dar sa vedem cum o fi cand incep serviciul 
meg,
de
matei(9.02.2007)
gem spune:
Sunt mama unui baietel de 7 ani, cl. 1-a la lic. Iorga, sector 1, zona Domenii. As dori si eu va rog daca poate sa-mi recomande cineva o bona careia as putea sa-i dau 550 / 6,5 ore.
monaraus spune:
Doamne, ce preturi!!! Noi platim 500 lei pentru 8-9 ore pe zi, doar ingrijire copil fara menaj, locatie Lujerului.

20 iunie 2006