Cat sa-i dau unei bone ca sa fie multumita?
Raspunsuri - Pagina 12
irinai spune:
Eu ii dau 8 milioane pentru 6 ore zi. Si deja maraie ca au crescut preturile si sa ii maresc si ei salariul. Ceea ce nu o sa vada, dar o las in pace.
Intinde/strange rufele pe sarma, calca doar camasile sotului, are minim 3 luni libere pe an platite, gateste o data pe saptamana. In rest nimic altceva.
Dar este la noi de 7 ani, iubeste copilul si copilul o iubeste pe ea, nu mi-a disparut nimic din casa pana acum, imi face observatie daca i se pare ei ca mancarea pe care o gatesc eu pentru copil nu este suficient de buna.
De sarbatori primeste un cadou, ca orice alt membru al familiei, si ea ne aduce noua la fel.
Gwendoline spune:
Buna,
Eu cred ca e bine ce ii dai si eu am avut o bona care nu facea mare lucru si vroia sa_i maresc cu 2 lei pe ora adica 7 ron pe ora plus ca nu mai vroia sa faca nimic alceva decat sa stea cu fetita .Ii plateam transportul macarea in fiecare zi . Nu ca sunt zgarcita dar daca nu le convine sa se duca la uzina cu 3 roni pe ora .Acum fiecare cu parerea lor eu Mai mult de 5-6 ron pe ora nu dau,acum depinde ce pretenti avem cu cat ceste pretul cu atat va trebui sa faca mai mult .
Gwendoline poze noi
Mamica de Gwendoline(16.06.2005) si insarcinata 27 saptamani
Gwendoline spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Gwendoline Buna, Eu cred ca e bine ce ii dai si eu am avut o bona care nu facea mare lucru si vroia sa_i maresc cu 2 lei pe ora adica 7 ron pe ora plus ca nu mai vroia sa faca nimic alceva decat sa stea cu fetita .Ii plateam transportul macarea in fiecare zi . Nu ca sunt zgarcita dar daca nu le convine sa se duca la uzina cu 3 roni pe ora .Acum fiecare cu parerea lor eu Mai mult de 5-6 ron pe ora nu dau,acum depinde ce pretenti avem cu cat ceste pretul cu atat va trebui sa faca mai mult . Uite ca nu am vazut ce ati scri la inceput!! Dar sa stii ca aveti dreptate nici eu mai stiam ce sa fac cu bona cu toate ca lucra doar de 1 an la noi dar acum ca a plecat (nu am vrut sa-i maresc salariul) e mai bine am dat-o pe fetita la gradi invata mult mai multe si ce e curios acum ca v_am citit mi_am dat seama ca detergentul meu nu se mai termina si cand era ea luam in fiecare luna cate un sac mare si nu imi ajungea acum stiu unde se ducea si e bizar ca sunt lucruri care nu le mai gasesc asa ca nu stiu cum voi face sa gasesc alta si sa am si incredere. Gwendoline poze noi Mamica de Gwendoline(16.06.2005) si insarcinata 27 saptamani |
Gwendoline poze noi
Mamica de Gwendoline(16.06.2005) si insarcinata 27 saptamani
IonescuOana spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Gwendoline
Gwendoline poze noi Mamica de Gwendoline(16.06.2005) si insarcinata 27 saptamani |
Gwendoline asa am patit si eu cu cea pe care am prins-o in final- mi se terminau suspect de repede toate produsele sub forma de praf: faina, zahar, gris, detergent - ba chiar si uleiul, cred ca venea cu sticluta in geanta. Am inchis insa ochii zicand ca asta e, se descurca bine cu copilul, insa naravul din fire n-are lecuire: mi-a furat cateva inele din casa,si pe rand ca daca le lua pe toate odata observam. Cand am prins-o cu "obiectu"-n geanta, am dat-o afara pe loc si am pus-o si pe lista neagra - dar paguba nu am mai avut cum s-o recuperez.
danuta-bel spune:
Nu stiu ce sa spun...preturile care se vehiculeaza aici mi se par de domeniul fantasticului..
Nu am copii(inca), dar eu sunt inginer chimist si muncesc 9 ore /zi(dar munca, nu gluma) pt. 1150lei/luna, adica cam 52lei/zi. Si vad ca unele bone au pretentii la 10lei/ora?????!!! Nu spun ca e usor sa ai grija de un copil, dar...
geo_78 spune:
E trist ce se intampla cu salariile... Cei cu studii isi pierd vremea ani de zile prin facultate si ajung sa aiba salariul www.bonesimenajere.ro/articole,10 Salariul_bonei_sau_Cat_costa_un_babysitter.html" target="_blank">cat castiga o bona.
E adevarat ca sunt multe responsabilitati dar asta nu inseamna ca la servici se merge la relaxare.
lara_c spune:
| citat din mesajul lui danuta-bel Nu stiu ce sa spun...preturile care se vehiculeaza aici mi se par de domeniul fantasticului.. Nu am copii(inca), dar eu sunt inginer chimist si muncesc 9 ore /zi(dar munca, nu gluma) pt. 1150lei/luna, adica cam 52lei/zi. Si vad ca unele bone au pretentii la 10lei/ora?????!!! Nu spun ca e usor sa ai grija de un copil, dar... ![]() |
Va dau cuvantul de onoare ca in Bangladesh o bona cere (si primeste) mai mult decat preturile afisate aici.Asa ca mie mi se par fantastic de mici.Nici nu stiam cat primeste o bona in RO, intamplator am citit chiar azi la alt subiect .Mie mi se parea ca paltesc nimica -toata avand in vedere ca in UK o bona este £1000/luna.
Eu o platesc pe bona ceva mai mult decat ce s-a mentionat mai sus, ii platesc uniforma/masa de paranz/ transport cand face babysitting.Fiecare ora de babysittyng o platesc in plus (mai mult decat preturile mentionate mai sus).De Craciun primeste al treisprezecelea salariu.Pt bonele musulmane se ofera de Eid (in aprilie).
Majoritatea bonelor au aceleasi salarii si beneficii.Unii angajatori aleg sa le platesca asigurari medicale/scoala copiilor lor minori etc.
Acestea sigur, sunt benevol, dar salariul/bonusurile sunt aproximativ aceleasi, am inteles ca ar avea o uniune(sindicat), nu stiu cat de fomala este.
Nu ma intelegeti gresit fetelor, nu militez sa le dati mai mult dar e strigator la cer ca pana si in Bangladesh sunt salarii mai mari ca in RO.Viata/cheltuielile pt o bona sunt minime.Preturile mult mai mici ca in Ro (mai putin la produsele de import din Europa, dar banuiesc ca majoritatea populatiei se descurca si fara bunuri importate din Europa )
Erinn's mummyHawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
Alizee spune:
Lara_c, salariul pe care il castiga o bona este egal cu salariul multor mame. De aceea se plang ele de sumele imense pe care le cer bonele.
In Romania, nu exista o lege a bonelor. Daca ar exista, multe dintre cele care se lauda ca stiu sa ingrijeasca un copil, ar disparea de pe aceasta piata a muncii. ![]()
allinta
SARBATORI FERICITE !

lara_c spune:
| citat din mesajul lui allinta Lara_c, salariul pe care il castiga o bona este egal cu salariul multor mame. De aceea se plang ele de sumele imense pe care le cer bonele. In Romania, nu exista o lege a bonelor. Daca ar exista, multe dintre cele care se lauda ca stiu sa ingrijeasca un copil, ar disparea de pe aceasta piata a muncii. allinta SARBATORI FERICITE ! Stiu Alinta, am inteles asta.Cand am spus ca nu post sa cred ce mici sunt salariile ma refeream si la mame nu numai la bone. Acum sa nu intelegeti ca toata lumea are salarii fantastice in Bangladesh .Nici lege nu cred ca exista, ci doar un fel de sindicat, nu stiu amnunte, cert ce ca au toate aprox. aceleasi salarii si stiu cat sa ceara si mai ales nu lucreaza fara bonusuri. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Erinn's mummyHawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
danutz spune:
Noi platim bona 900Ron/7 ore.
Copilul merge la gradi, cateodata, cand taica-su e ocupat, merge ea si-l ia de la gadi, ii pregateste mancarea, il hraneste apoi il culca. Cand se trezeste, se joaca cu el, canta, deseneaza, danseaza impreuna sau se joaca jocuri educative (am facut instructaj cu ea apropo de jocuri). Cand era mai cald afara, apuca sa-l si scoata la plimbare 1-2 ore, acum e mai dificil fiindca e frig si se intuneca repede.
Face si menaj: spala, calca, da cu aspiratorul cateodata, sterge praful, gateste aproape numai ea pentru copil, imi mai spala si geamurile cand e cazul, plus cumparaturi usoare.
Una peste alta, nu stiu daca e mult sau putin, insa atata vreme cat are mare grija de copilul meu, el se simte bine cu ea si o iubeste, suntem cu totii multumiti!