Cat sa-i dau unei bone ca sa fie multumita?
Raspunsuri - Pagina 11
megbeng spune:
o fi doar un zvon, sau au inceput sa scada tarifele pentru bone?
am vorbit cu doua colege care au copil mic si si-au luat bone, ele urmand sa se intoarca la serviciu..una plateste 800, alta 850 RON (in bucuresti) pentru 9, uneori 10 ore/zi..cica explicatia ar fi aparitia mai multor gradinite private la tarife comparabile/mai bune, plus ca unele gradinite de sta chiar incep sa primeasca si copii mai mici, sub 3 ani; ceva de genul 900-1000 RON pe 10-11 ore, in banii astia fiind inclusa si mancarea copilului...
meg,
de
matei(9.02.2007)
IonescuOana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui megbeng o fi doar un zvon, sau au inceput sa scada tarifele pentru bone? am vorbit cu doua colege care au copil mic si si-au luat bone, ele urmand sa se intoarca la serviciu..una plateste 800, alta 850 RON (in bucuresti) pentru 9, uneori 10 ore/zi..cica explicatia ar fi aparitia mai multor gradinite private la tarife comparabile/mai bune, plus ca unele gradinite de sta chiar incep sa primeasca si copii mai mici, sub 3 ani; ceva de genul 900-1000 RON pe 10-11 ore, in banii astia fiind inclusa si mancarea copilului...meg, de matei(9.02.2007) |
Si eu am auzit ca da, si mi se pare foarte corect. In adevar, la particulare tariful pe luna este acelasi, plus ca hrama copilului este inclusa in pret.
Ca parere personala, chiar ma bucur pt. ca si-o cam luasera in cap - scria Dyonise mai devreme ca discuta tarifele in parc si daca una dintre ele e platita cu mai putin celelalte o pun sa si-l mareasca, desi femeia era multumita pana atunci. Unde mai pui ca trebuie sa si manance, ca doar nu stau atatea ore nehranite.
Am fost si eu cu doua bone in situatia de care zicea Ripley, sa depinzi de ele ca sa-ti poti continua serviciul. In perioada aia am simtit ca inebunesc, plus ca pe ultima a trebuit s-o pastrez si in primul an de gradi cand a racit cea mica aproape non-stop.
O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED C-O S-O IA CINEVA!
IonescuOana spune:
Readuc acest subiect pentru ca ma intriga ceva:
Mai intai trebuie sa mentionez ca pana acum am avut 5 bone, cele doua nasteri ale mele fiind la 4 ani distanta una de alta. Prima data am avut doua bone (pana la gradi) iar acum sunt la a treia.
Ei bine, avand deja atatea experiente la activ, am inceput sa fac "paralele" intre ele: a doua, a treia si a cincea-a desi isi luau salariul regulat cum se schimba sezonul incepeau sa "scartaie" ca vai, ce-o sa se faca, iar vine iarna/vara si nu au cu ce sa se incalte, incaltamintea de anul trecut e gaurita-n talpa si asa mai departe. Bineinteles ca de fiecare data ma executam si le dadeam din incaltarile mele (am un numar foarte comun
) sa fie femeile multumite iar eu linistita cand imi las copilul.
Dar deja cand am auzit fraza asta si acum am simtit ca nu mai pot: chiar trebuie sa le port de grija mai ceva ca mamei mele?
A mai patit cineva asta? Oare sunt intelese intre ele? Nu va suparati pe mine, dar uneori nu mai pot...si mai avem doi ani pana la gradi

LYADA spune:
Cred ca depinde de la casa la casa. Cata vreme imi permit sa ma innoiesc in fiecare sezon, voi dona in fiecare sezon haine si incaltari care nu imi mai plac sau nu imi vin. De regula mamei, si mama le distribuie mai departe.
Si eu ii dau bonei - de fapt o las sa aleaga din fiecare transa ceea ce considera ea ca ii trebuie. Nu ma deranjeaza deloc, ba chiar imi place ca le poarta mai departe, sa nu simt ca am aruncat banii aia pe fereastra. Uneori dau rateuri la shopping
.
Ce e drept fiind un proces organizat nu apuca bona sa imi ceara, se intampla pur si simplu. Nu am schimbat insa bona deloc in 7 ani si probabil ne-am si obisnuit cu bunele si cu relele relatiei.
Mie bona mi-a cerut -si asta mi s-a parut putin ciudat- bonuri de masa. Initial am fost destul de iritata, am inteles ca le cere pe langa salariu. Intr-o zi mi-a explicat ca le pastreaza pe toate pentru sarbatori, ca sa poata cumpara in decembrie mai mult. Si ca le pot scadea din salariu. Nu am facut-o, ii dau 6 bonuri pe luna, pe langa salariu. Depinde si de om totusi. Nu sta degeaba deloc in timpul zilei, mereu rezolva ceva prin casa. Cum le rezolva e alta chestiune - are mania spalatului si ne-a stricat destule haine la care tineam. Dar...nervii trec, bona ramane. Mi se pare infinit mai stresant sa ma acomodez cu o alta.
IonescuOana spune:
Multumesc pt. raspuns Lyada dar nu stiu ce sa fac pentru ca si mie mi-e greu uneori - ma mai inoiesc dar nu chiar in fiecare sezon - mai ales ca ma taxeaza de fiecare data cand merg la Metro sau Selgros - ba ca ma roaga sa-i iau si ei detergent, ba saci de aspirator in fine diverse fara sa i le scad din salariu - si dupa ce ii fac cadou practic lucrurile astea mai vine si sa-mi spuna ca n-are cu ce se incalta ma mai apuca si pe mine nervii...
I-am dat o pereche din ghetele mele pana la urma insa mi s-a parut cersetorie curata...
Si mie mi-ar fi convenit sa am o singura persoana tot timpul dar au fost si lucruri independente de vointa mea: vreo doua au plecat la tara, pe una am prins-o furand si a trebuit s-o dau afara imediat, alta a renuntat pt. ca era prea in varsta...Nu stiu ce sa zic ma gandesc cu groaza ce-o sa-mi mai ceara de acum incolo...of.
nicoctavia spune:
Haideti in provincie, eu locuiesc in jud. cluj, si ii dau bonei mele 4 milioane pe 8 ore plus menaj.Voi ma speriati cu tarifele voastre de bucuresti...
miflore spune:
Eu ii dau bonei mele 9 milioane pe 9-10 ore. Ii dadeam pana acum o luna 8 milioane juma. Ce sa zic, multumita si nemultumita. Nu face nimic in casa, eventual intinde rufele spalate la masina chestie care dureaza 5min. In rest, cat doarme copilul, aprox. 2-3 ore, citeste, se uita la tv, face sudoku.... are si bune si rele. Are multa rabdare, se joaca, e in stare sa faca un tratament dar pe de alta parte e uituca, isi uita mobilul acasa frecvent, uita mancarea copilului pe foc, fel de fel d-astea. Bona ideala nu exista. Eu zic c-o platesc destul de bine tinand cont ca de Craciun si de Paste ii dau 3 milioane prima, ii cumpar cate ceva de 1 Martie - 8 martie, i-am mai dat din lucrurile mele de vreo 2-3 ori si chestia cea mai importanta, are liber pe an - si platit - vreo 3 luni, 2 saptamani de Craciun, 2 de paste si aproape 2 luni vara cand o trimit pe fi-mea la tara in rotatie cu bunicii. Sunt si neintelegeri dar trecem peste, una peste alta mi se pare ca s-a atasat de copil. O am de 2 ani si cred c-o mai tin pana in primavara. Bafta tuturor ca trebuie!

Mihaela si
Ana Maria
Poze AICI
ingridnen spune:
Noi am ajuns intre timp la 6 mil pentru 6 ore.
Il ia pe Cristi la ora 13 de la gradi, merge cu el o ora in parc, ii da sa manance (desi mananca si la gradi...) si il culca. In timp ce doarme Cristi, ea calca. Pe urma mai iese eventual cu el pe strada cca. o ora pana venim noi.
Prime de Paste si Craciun, cca. 1-1,5 mil (mai mult nu-mi permit..) si cadouri sau bani pentru 8 martie si ziua ei.
Este la noi de 2 ani si pot spune ca sant multumita, este foarte corecta, nu mi-a cerut niciodata bani in avans sau ce mai citesc eu pe aici - produse, haine - asta e obraznicie... pai eu la servici ii cer sefului sa-mi cumpere din Metro sau sa-mi ia pantofi 
Cand e Cristi in vacanta sau e bolnav sta cu el 10 ore, adica de la ora 8 la 18.
Neavand nici un fel de ajutoare, cred ca o sa pastram bona inca multi ani....
Ingrid si Cristi 5 ani si 8 luni
megbeng spune:
mai, m-ati dat gata cu primele voastre...eu nu am de unde sa ii dau atat!
pana acum i-am dat cate 50 ron prima, plus cate o mica atentie..m-ati pus pe ganduri..
meg,
de
matei(9.02.2007)
IonescuOana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ingridnen Noi am ajuns intre timp la 6 mil pentru 6 ore. Il ia pe Cristi la ora 13 de la gradi, merge cu el o ora in parc, ii da sa manance (desi mananca si la gradi...) si il culca. In timp ce doarme Cristi, ea calca. Pe urma mai iese eventual cu el pe strada cca. o ora pana venim noi. Prime de Paste si Craciun, cca. 1-1,5 mil (mai mult nu-mi permit..) si cadouri sau bani pentru 8 martie si ziua ei. Este la noi de 2 ani si pot spune ca sant multumita, este foarte corecta, nu mi-a cerut niciodata bani in avans sau ce mai citesc eu pe aici - produse, haine - asta e obraznicie... pai eu la servici ii cer sefului sa-mi cumpere din Metro sau sa-mi ia pantofi ![]() Ingrid si Cristi 5 ani si 8 luni |
Pai asta zic si eu...

mai ales ca e a treia la care mi se intampla...noi la serviciu muncim ore intregi in stress pentru un ban cinstit si vine cucoana bona sa-mi ceara bunuri de valoare nu stiu cat peste salariu...de asta sunt sigura ca sunt intelese intre ele...sigur stiu ca desi au concurenta e un proces dificil si de durata sa le inlocuim...Deja uneori ma simt stressata de prezemta ei.