Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (1)
Raspunsuri - Pagina 13

betty78 spune:
betty78 spune:
quote:
Originally posted by alina.clau
Ripley,Betty
Venirea menstruatiei afecteaza in vreun fel lactatia??Sper sa nu mi se opreasca laptele!
alina+ANDRA MARIA
http://good-times.webshots.com/slideshow/560929740KFSaSJ;jsessionid=abc_USB9ICdcjduuI3Uvr
mie medicul mi-a spus ca nu afecteaza cantitatea laptelui, dar bebe e posibil sa nu mai vrea sa suga
Betty78
 de
de Mario-Alexandru 16aug2007
Mario-Alexandru 16aug2007pozele noastre
poze noi cu bebe Mario-Alexandru
bulinutza noastra
asa creste bebe Mario

betty78 spune:
betty78 spune:
quote:
Originally posted by tomasa
Cristina, Maria nu are colici intr-adevar, insa Tudor a avut niste colici groaznici, facea si la san, in timp ce manca, se chircea si se inrosea mititelul. Am incercat aproape tot ce se putea, numai Debridatul mi-a scapat: ceai de cimbru (baut eu, fiindca il alaptam si e ingrozitor la gust), Sab Simplex, Bonisan, Gripe Water. De fapt nici Espumisan n-am incercat, nu era cred pe vremea aia ca sigur il cumparam, arata casa mea ca o farmacie. Plus tone de ceai de chimen si anason, pe care de altfel le beau si acum ca sa nu scada lactatia din cauza oboselii. Concluzia pe care am tras-o a fost ca nu prea ajuta nimic, decat pe termen foarte scurt, ii mergea bine cate zile, dupa care probabil i se invata stomacelul cu ele si gata!
Oricum la el cel mai bine a functionat apa cu marar, Gripe Water, cea egipteana produsa de firma Pharco. Si burtica incalzita cu un ursulet cu sare, plimbari multe si dormit pe burta mamei.
Betty am vazut ca a mai scris o reteta impotriva colicilor primita din spital parca si mi s-a parut foarte interesanta. Era ceva pe baza de probiotice si Losec, poate o rogi sa o mai scrie o data. Mai ales ca de curand am mai auzit asta cu probioticele si la alte mamici (Enterol, Biotics Baby), se pare ca fac minuni. Si sunt si foarte sanatoase pt. flora intestinala.
mama lui Tudor (9 ian. 2005) si a Mariei (25 sept. 2007)
dar reteta asta este o masura extrema...si se face tratamentul pentru max 5 zile.
Losec 10mg si administreaza cate un sfert de pastiluta pisata in ceai de menta indulcit cu glucoza pulvis (20 ml)dimineata si seara. Tot in acelasi ceai se pune si 1/2 plic de enterol. Pe noi ne-a ajutat...dar l-am folosit pe termen scurt.
Betty78
 de
bulinutza noastra
asa creste bebe Mario

betty78 spune:
betty78 spune:
quote:
Originally posted by Annisia
Hiiiii, nenicaaaaa noi cand inauguram papanasii si dulceturile? Ne riscam la o intalneala cu bebicii? Era mai castoc daca organizam ceva intr-o casa sau la munte undeva. Ca sa aiba si tzoncii nostri niscaiva conditii de schimbat, dormit, papat...
Si albumul cu papanasii si dulcetzelele noastre???? Hai, care se pricepe sa stranga pozele, sa le dimensioneze, puna o rama sau un chenar, sa le dea denumiri haioase... In fine, sa iasa ceva dragut, sa ne caracterizeze!!!!!
Micul Yannis creste marePozne
si eu ma inscriu
 . De 2-3 saptamani stau acasa si imi vine sa urlu de plictiseala.....vreu si eu la munte
. De 2-3 saptamani stau acasa si imi vine sa urlu de plictiseala.....vreu si eu la munteBetty78
 de
bulinutza noastra
asa creste bebe Mario

betty78 spune:
betty78 spune:
quote:
Originally posted by adimercedesquote:
Originally posted by Ripley
Adimercedes: posibil sa fie o mica infectie urinara - de racit nu cred, sincer - ia fa-ti tu o urocultura, dc ai tu ceva, cam are si ea. Nu ar trebui sa planga cand face pipi. Daca nu, sunt pungute care se lipesc la pasarici si poti colecta urina ei si o duci la analize.
Cat despre temperatura, ori in fundulet ori cu termometru special pe frunte, in ureche, suzeta etc cred ca iei temperatura corecta la varsta asta. Nu are cum avea 35.9, ar fi prea putin.
Nu te speria, sunt sigura ca e totul ok
Ripley, mami de Ana Ecaterina (10.11.2005) si Iris Maria (10.10.2007)
Ripley, multumesc de raspuns si de incurajari. Eu am avut cezariana, deci cum ar fi putut ea face infectie urinara? Mai ales ca am fost pe antibiotice in timpul travaliului si a nasterii.
Offf, ce suparata sunt. Sper sa ma sune maine pediatru si sa reusesc sa imi spun pasul.
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Povestea obtinerii sarcinii
adimercedes si lui bebe Mario i-au gasit in spital cand a facut urocultura puroi in urina si i-au pus diagnostic de uritmie....Iar eu am nascut tot prin cezariana...asa ca cel mai bine ii faci un examen de urina si o urocultura ca sa fi sigura...iar el nu plangea cand facea pisu
Betty78
 de
bulinutza noastra
asa creste bebe Mario

ramonarosca spune:
ramonarosca spune:
 Gema iti multumesc din suflet ptr sfat!
Dar vreau sa te intreb despre crema asta Elidel, e ok ptr bebei, ptr ca pe prospect scrie de la 2 ani in sus. Ce zici, tie ti-a dat-o medicul? Sa intreb si eu doctorul aici sau sa o folosesc cu incredere!
Ideea e ca tre sa-i dau si in par ca pe acolo are cele mai multe acum, pe cap  .
.
Multumesc inca o data!
Pupici!
Ramona

Morgano spune:
Morgano spune:
 Mie mi-a scazut fte tare lapticul la prima mensturatie, apoi si-a revenit, la a 2a a scazut iar la jumate si la a3a s-a dus in pisici cu totul cu galacotgil, nutrinatal, ceai de toate felurile si tot nu scoteam mai mult de 20 ml de apa chioara.
 cu galacotgil, nutrinatal, ceai de toate felurile si tot nu scoteam mai mult de 20 ml de apa chioara. 
Annisio, faceam parte din schimbul din umbra  citeam si cand sa postez vesnic intervenea ceva sau imi pierdeam memoria si nu mai stiam ce si cui sa raspund. Da' sa stii ca atunci cand ai nascut tu chiar am prins agitatia din plin.
 citeam si cand sa postez vesnic intervenea ceva sau imi pierdeam memoria si nu mai stiam ce si cui sa raspund. Da' sa stii ca atunci cand ai nascut tu chiar am prins agitatia din plin. 
Mersi de urari, sunt chiar fte mandra de fetele mele si Roxana, cum ziceai si tu, stiind ca nu voi mai avea niciodata burtica ma loveste cumva nostalgia .... deja.
Ripley, mami de Ana Ecaterina (10.11.2005) si Iris Maria (10.10.2007)

betty78 spune:
betty78 spune:
quote:
Originally posted by Annisia
Ma apucasem pe la 3 dimineata de recitit. Am deschis la intamplare un capitol din odisee (63 s-a nimerit). Ce amuzant e acum cand toate sunt atat de prospete in noi! Probabil ca peste 5 ani nu vor mai fi la fel. Eu una as oferi si niste diplome, ca o marca a fetelor noastre.
Cine sa fie mama mamelor, mama tuturor, care mereu ne-a indrumat si sfatuit? Sa va dau un indiciu? Era sa pierd sarcina din pricina ei, cand mi-a aratat prima poza. Am confundat-o cu o persoana din peisaj. Nu v-ati prins? Va mai dau unul... Nu-i plac manelele. Cred ca se stramba rau de tot cand le aude, o zgarie pe timpan...
Hei, dar prietena noastra cea mai buna, pe care ne putem bizui la orice ora din zi si din noapte? Cand am avut nevoie de o vorba buna, la cine am fugit toate? Indicii? Are o tzaca cu gradinaritul, niste vecini nesimtiti, o menajera zurlie... Nimic, nimic? Va mai ajut... Si-a cunoscut sotul intr-o excursie la munte si i-a facut o frumoasa declaratie de dragoste chiar aici, la noi la odisee...
Cine e cea mai amuzanta, traznita, zapacita, zgubilitica si simpatica???? Haide ma, chiar nu stiti? Are un nume de apa minerala si cu toate astea nu face glume rasuflate... Ati face bine sa nu intrati in gura ei ca muriti de ras...
Cine e cea mai frumoasa mamica??? Stiu ca am fostara cu toatele superbe, dar e una mai motata printre noi. Sa va dau un semn? Cei mai minunati ochi, cel mai frumos zambet, alea, alea. Hai ca nu-i greu de loc...
Si multe alte cea mai cea...
Avem vreo cea mai mancacioasa? Cine a luat cele mai multe kg in sarcina?
AAAAA, stiu sigur cine e cea mai f... sexoasa (ca sa zic asa). Multe am trecut de 6 saptamani si putem vorbi de lucruri sfinte. Ea si orgasmele ei... Ptiu, ptiu...
Avem si o invatatioasa, o modista, o eleganta, o sensibiloasa si tot asa. Cu siguranta avem si o cea mai certareata. Hihihihihihihihihi.... Cred ca fiecare suntem cea mai cea intr-un sens sau altul. Adevarul e ca am fost alese pe spranceana la odiseea aista...
Puteti sa incercati si voi exercitiul de a deschide la intamplare capitole din urma. Sa vedeti ce dragut e sa retraiesti o zi din minunata noastra experienta impreuna.
Micul Yannis creste marePozne
si eu aseara am reinceput cu capitolul 1. Cat de pline de sperante eram si cate lucruri frumoase ne imaginam (cum o sa fie?, Oare e fetitza sau baietel?, etc)....si imi amintesc cum tropaiam sa deschid capitolul....dar cum am intrat, deja isi luase altcineva inima in dinti
Betty78
 de
bulinutza noastra
asa creste bebe Mario

betty78 spune:
betty78 spune:
quote:
Originally posted by Piciulika
Si tot am dat la soricei citind azi ultimele voastre postari de la Odisee... (carpatino, te prind eu odata la o bere belga si te trag de coditze!)
si eu.....si aseara si azi dimineata
Betty78
 de
bulinutza noastra
asa creste bebe Mario

gema spune:
gema spune:
 Ramona, eu am folosit Elidel la recomandarea medicului, a zis ca trebuie sa nu imi lipseasca din casa, si am fost ff multumita, dupa cum ti-am mai spus. Am folosit-o initial la fundulet si apoi pe corp si fata. 
Nu ti-as fii recomandat-o daca nu o foloseam mai intai eu. Pediatra mea este minunata si fffffffff precauta, nu recomanda decat medicamente care nu fac rau bb-ului si merge fffff mult pe naturiste (nu este cazul la crema asta dar ti-am spus asa ca o chestie).
Succes in tratarea bubitelor!!!!!!!

Roxana_G spune:
Roxana_G spune:
 Gata, hranit si culcat baiatul.
SabinaY, sa stii ca si Andrei mai scoate o fornaiala, undeva intre nas si gat.  Am tot insistat la pediatra cu asta, nasul e curat, nu iese nimic la aspirat, nu se aude nimic la plamani.  A zis sa il las in pace.
Adimercedes, posibil sa o usuture cand face pipi, or e pipi mai acid din ceva ce papi tu, or - dar sper sa nu fie asa - poate avea vreo infectie urinara.  La Alex am patit asa tarziu, cand am diversificat si am introdus sucul.  De la el facea cred ca mai acid ca se oparea instantaneu exact pe unde pica pipi. La infectie urinara nu se face febra, este o stare subfebrila, poate temperatura e doar putin mai crescuta ca de obicei, sau nici macar atat.
Danielle, pe mine m-a tinut 7 zile din pacate, iar primele 4 au fost ceva infiorator, ma si speriasem.
Sabina, pai ai motive de vaicareli iubita.  Puneti mana si va faceti bine ca saptamana viitoare ma mobilizez la cazierul ala si sa te pot vizita fara riscuri.
Ana,  normal ca sotii mai vor copii, pai ce ii poarta ei?  Nu stiu cum e al tau, dar daca tot asa nu se implica in ingrijire, atunci poate sa vrea si 10.  Cu hainele si noi avem probleme, nu ii mai vine nimica, zilnic creste teancul din sertarul cu haine mici.  Nu iti zic ca si la botez am primit o multime de haine care ii sunt fie la marele fix, fie mici.
 normal ca sotii mai vor copii, pai ce ii poarta ei?  Nu stiu cum e al tau, dar daca tot asa nu se implica in ingrijire, atunci poate sa vrea si 10.  Cu hainele si noi avem probleme, nu ii mai vine nimica, zilnic creste teancul din sertarul cu haine mici.  Nu iti zic ca si la botez am primit o multime de haine care ii sunt fie la marele fix, fie mici.
Annisia, super idee mamico sa recitim din urma.  
Rox ,
 Alexandra Maria  (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze