"gradinaresele de apartament"

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

marami asa se intampla cu craciunitele ... eu m-am lecuit si nu mai cumpar, sau daca o cumpar o iau doar in preajma Craciunului, ca altfel nu-l apuca
nu stiu in ce conditii sunt tinute de producatori, cu ce le uda, dar imediat ce le cumpari si le aduci in casa incep sa cada frunzele ... asa am patit si eu, dupa ce se mai obisnuiesc cu mediul incep sa-si revina, a mea cumparata anul trecut a facut frunzulite noi (dupa ce a ramas doar cioate) dar nu am mai avut rabdare sa o ingrijesc si a murit ... la fel se intampla si cu azaleele

noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

Citat:
citat din mesajul lui moruna

buna!m-am mutat de curand si nu am nici o floaresincera sa fiu nu prea ma pricep la flori,dar vreau sa invat si imi doresc foarte tare sa am in casa floricele.intrebarile mele sunt:care este perioada in care este cel mai bine sa achizitionez flori?(acum e iarna si nu stiu daca este chiar potrivit)ce flori as putea cumpara pentru inceput,avand in vedere ca sunt incepatoare in ale gradinaritului de apartament?mentionez ca lumina nu este foarte puternica in casa.
va multumesc anticipat!

mami de andrei 08 MAI 2008
cand tu arati cu un deget,trei degete arata spre tine.
pozele noastre
timpul nostru
andrei

buna. eu as zice ca poti saa incepi cu violete, dar neaparat sa le tii la geam, daca zici ca nu ai camerele prea luminoase. si nici calanchoe nu sunt foarte pretentioase. succes!

Mari de Daria Maria(29.01.2008) Povestea Darului plangacios

sunt tot mai mare

odiseea
www.onetruemedia.com/shared?p=3d1513077dbe4d8dc619f9&skin_id=402&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj bebelina

POZE DARIA

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui dicirstea

BUna ziua si de la mine!

Iarna trecuta am cumparat niste cartofi dulci sa-i dau piticului meu mofturos. Vreo 2 au facut muguri care au inceput sa creasca la fel ca si la cartofii nostri. Nu i-am taiat dar nici nu i-am pus in pamant ca nu stiam de care. Au stat in dulap pur si simplu-deci la intuneric si la temperatura relativ constanta, acum au lastari de 15-20 cm. Oare se pot creste in ghiveci? Mi-ar parea rau de ei sa ii arunc.
Ati mai auzit sa cultive cineva cartofi dulci?

Dar de avocado? Am tot pastrat samburii ca poate-poate, dar nu mi-a incoltit nici unul pana acum. Cum ar trebui pusi?

Eu am pus acum cativa ani cartof dulce in pamant,la tara.
Au rasarit si s-au intins f.frumos niste frunze ca o iedera.Partea nostima a fost cand am bagat tractorul ca s-a speriat omul cand a dat peste un monstru portocaliu care se itea din pamant .
Din samburele de avocado iti iese o planta dar numai cu frunze si care se luuungeste.
Din ananas se spune(eu nu am incercat)ca se dezvolta o plantuta care poate sa faca un ananas;se taie "motul"ananasului cu putina pulpa care se pune in pamant in ghiveci ceva mai mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Buna gradinareselor,
Am si eu intrebare legata de plante de interior tropicale. Am observat de curand la una din plantele mele favorite, Majestic Palm de numeste, niste gaze mici, mici de tot cred ca sunt un fel de paduchi sau paraziti, nu stiu dar cert e ca abia se observa de mici ce sunt si fac ca un fel de plasa peste frunze, si aia abia o vezi. Nu stiu cu ce as putea trata planta asta ca mi-ar parea rau s-o pierd, e mare pana in tavan aproape si arata tare frumos, mai putin de cand a fost atacata. Si mi-e sa nu ajunga si la celelalte plante pe care la am, cam toate sunt tropicale si banuiesc, sensibile.
Aveti idee cu ce as putea trata frunzele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ploscariu spune:

Buna ziua fetelor!
Mama mea are o planta ca se numeste "craciunita" si se zice ca in peajma Craciunului, frunzele ei se fac rosii, dar la aceasta nu s-au facut nici anul trecut si nici acum nu da semne, trebuie facut ceva special care sa determine inrosirea frunzelor???

POZE RECENTE

poze cu Ioana si Ionut

www.weddingcountdown.com/ticker/b9szi95.png" target="_blank">Gabriela - mami de Ionut 14.01.2008si Ioana 13.12.2004

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ploscariu

Buna ziua fetelor!
Mama mea are o planta ca se numeste "craciunita" si se zice ca in peajma Craciunului, frunzele ei se fac rosii, dar la aceasta nu s-au facut nici anul trecut si nici acum nu da semne, trebuie facut ceva special care sa determine inrosirea frunzelor???

Eu din cate stiam, craciunita se schimba la culoare pt ca se tine la intuneric (si intr-un loc mai racoros) o mare parte din zi, apoi scoasa la lumina cateva ore. Acest tratament i se aplica pt mai multe saptamni pana se obtine culoarea dorita,( variaza intre galben pal si rosu aprins), eu nu ma incercat niciodata pt ca nu mi-a rezistat nici o planta de la un an la altul, cum spuneau si fetele cu cateva mesaje mai sus, craciunitele sunt tare sensibile si-si pierd frunzele rapid dupa ce se inrosesc, iar de gasit nu mai gasesc sa cumpar pana in prajma Craciunului cand deja toate sunt colorate, nu le gasesc de cumparat verzi. Asa ca nu am avut inca ocazia sa pun in practica tratamentul pt craciunite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Eu am pus acum cativa ani cartof dulce in pamant,la tara.
Au rasarit si s-au intins f.frumos niste frunze ca o iedera.Partea nostima a fost cand am bagat tractorul ca s-a speriat omul cand a dat peste un monstru portocaliu care se itea din pamant .
Din samburele de avocado iti iese o planta dar numai cu frunze si care se luuungeste.
Din ananas se spune(eu nu am incercat)ca se dezvolta o plantuta care poate sa faca un ananas;se taie "motul"ananasului cu putina pulpa care se pune in pamant in ghiveci ceva mai mare.

Oaau! Adica erau mai mari cartofii decat cei din supermarket? Ai mancat din ei, aveau acelasi gust? Eu m-am riscat si i-am bagat in ghiveci cu pamant de flori din punga. Lastarii sunt roz inchis, abia astept primavara sa-i pun in gradina.

Dar tot nu mi-ai spus cum ti-a incoltit avocado. L-ai pus direct in ghiveci?

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)

si a cui o mai vrea sa vina 12 +

MINUNEA MEA

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dicirstea
Dar tot nu mi-ai spus cum ti-a incoltit avocado. L-ai pus direct in ghiveci?

Iti raspund eu. N-am incercat niciodata sa plantez avocado, desi ma bate gandul si pe mine, si asta in pofida faptului sau...poate datorita faptului (nu m-am decis inca ) ca citisem intr-o revista de gradinarit ca ia cateva luni pana sa incoltesca un sambure (nut) de avocado. Si da, eu in ghiveci am sa-l plantez ca iarna oricum nu rezista afara la iernile de aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucames spune:

fetelor, tare ma bucur ca v-am gasit

eu am in apartament asa: o minunatzie de nolina=piciorul elefantului, un ficus marishor, o yucca, si o dracena; pe casa scarilor mai am 3 ficusi, si multe altele... nu le tin pe toate in casa, de frica umiditatii excesive...

acum din mushcatele curgatoare din vara a mai ramas putin, de fapt unele sunt doar cioturi de tulpina-le-am taiat scurte-oare mai au shanse de revenire la primavara?? mi-e mila sa le duc in beci si sa le "pierd" urma...

va pup cu drag, si va citesc cu mare placere

pozici Stefania si Luca-Mihai

mama si sotie fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

imi infloresc 3 flori. abia astept. o sa le fac poze si o sa ma laud la voi.
va pupik. weekend placut.

sa aveti o zi cu mult "bun bun"
poate viitoare , te DD

finutul radu andrei
finuta maria angela
nunta noastra
www.youtube.com/watch?v=1_-JzmI5ecs" target="_blank">pentru ingerasi
http://tt.lilypie.com/tMrhp2.png

Mergi la inceput