"gradinaresele de apartament"
Raspunsuri - Pagina 4
MihaelaV spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Christel Laura am uitat sa-ti spun, cand se depune praf pe frunze o duc la baie si ii fac un dus, ca n-am rabdare sa-i sterg toate frunzulitele. Eu am o problema cu violetele de parma, de ceva vreme au facut niste musculite negre(asemanatoare cu muculitele de otet) si sunt tare enervante, cu ce as putea sa le dau? |
Si eu am avut probleme cu aceste musculite, dar au disparut de la sine dupa cateva zile.
Christel spune:
Laura poti incerca cu ingrasamant special pentru toate florile, dar nu acum, la primavara, ingrasamantul se foloseste numai in perioada martie- octombrie, in rest pauza, se considera cau au si ele nevoie de o perioada de hibernare.
dana7mi spune:
citat din mesajul lui marrina Ma puteti ajuta cu un sfat refeitor la Bougainvillea? Am cumparat una acum vreo luna. Avea vreo 20 de cm inaltime. I-au cazut toate "florile" si a inceput sa-i creasca un lastar lateral care are deja vreo 10 cm. Nu stiu ce sa-i fac ca sa fie din nou copacelul inflorit. Sa-i tai lastarul? Sa-l directionez? Dar cum o fac sa infloreasca din nou? Are un ghiveci mititel, sa-i pun unul mai mare? Am tinut-o in casa, dar in fata geamului. Mi s-a parut firava ca sa o las afara. Ma gandeam ca orice pala de vant o va zbura. Acum e tare uratica si eu cred ca pot face din ea un copacel frumos. Dar CUM? Aminteste-ti sa petreci timp langa persoanele iubite pentru ca nu vor fi langa tine o eternitate. marrina |
La bouganville , este o planta cataratoare, rezistenta, dificila de ingrijit.
Temperatura ideala este de 21 grade si are nevoia de mult soare si aer curat (ventilat).
Temperatura minima de iarna este de 7 grade si de minus 16 grade in perioada de crestere.
Planta creste bine intr-un vas spatios si sa primeasca lumina directa de la soare minim 3-4 ore pe zi.
Ale
le mie foto
dana7mi spune:
edit
Temperatura minima iarna este de 7 grade si de minim 16 grade in perioada de crestere.
Ale
le mie foto
moruna spune:
buna!m-am mutat de curand si nu am nici o floaresincera sa fiu nu prea ma pricep la flori,dar vreau sa invat si imi doresc foarte tare sa am in casa floricele.intrebarile mele sunt:care este perioada in care este cel mai bine sa achizitionez flori?(acum e iarna si nu stiu daca este chiar potrivit)ce flori as putea cumpara pentru inceput,avand in vedere ca sunt incepatoare in ale gradinaritului de apartament?mentionez ca lumina nu este foarte puternica in casa.
va multumesc anticipat!
mami de andrei 08 MAI 2008
cand tu arati cu un deget,trei degete arata spre tine.
pozele noastre
timpul nostru
andrei
dicirstea spune:
BUna ziua si de la mine!
Iarna trecuta am cumparat niste cartofi dulci sa-i dau piticului meu mofturos. Vreo 2 au facut muguri care au inceput sa creasca la fel ca si la cartofii nostri. Nu i-am taiat dar nici nu i-am pus in pamant ca nu stiam de care. Au stat in dulap pur si simplu-deci la intuneric si la temperatura relativ constanta, acum au lastari de 15-20 cm. Oare se pot creste in ghiveci? Mi-ar parea rau de ei sa ii arunc.
Ati mai auzit sa cultive cineva cartofi dulci?
Dar de avocado? Am tot pastrat samburii ca poate-poate, dar nu mi-a incoltit nici unul pana acum. Cum ar trebui pusi?
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
si a cui o mai vrea sa vina 9 +
MINUNEA MEA
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
happymum spune:
buna,
am o problemuta si eu, poate ma puteti ajuta.
am un crin superb de altfel, dar de vreo 3 sap ii gasesc pamantul cu putregai si miroase. stiti de ce? am gresit cu ceva? il am de ani de zile si nu am patit pana acum.
multumesc.
poate viitoare , te DD
poze
anamariame spune:
Happymum, si eu am avut un crin, insa in toamna a murit, a ramas doar radacina din el. Am citit undeva ca asa patesc ei toamna si ca primavara incoltesc iar, al tau nu facea asa? Din ce zici tu, e semn de prea multa apa, insa daca spui ca il ai de 4 ani, slabe sanse sa il fi inundat tocmai acum.Dracena am si eu, si chiar si acum iarna ii mai fac cate un dus. Mai exact pulverizez apa pe frunze din belsug. Se pare ca ii merge binisor.Ana-Maria 20+
happymum spune:
citat din mesajul lui anamariame Happymum, si eu am avut un crin, insa in toamna a murit, a ramas doar radacina din el. Am citit undeva ca asa patesc ei toamna si ca primavara incoltesc iar, al tau nu facea asa? Din ce zici tu, e semn de prea multa apa, insa daca spui ca il ai de 4 ani, slabe sanse sa il fi inundat tocmai acum. Dracena am si eu, si chiar si acum iarna ii mai fac cate un dus. Mai exact pulverizez apa pe frunze din belsug. Se pare ca ii merge binisor. Ana-Maria 20+ |
ana-maria nu a murit crinul tau. asa fac ei uneori. si al meu mi-a facut-o de cateva ori dar primavara apare iar.
de la apa trebuie sa fie. am zis eu ca am gresit si i-am pus prea des de data asta. offf....
multumesc pentru raspuns. o sa am grija. si tu de al tau.
poate viitoare , te DD
poze
marami spune:
Nimeni nu are craciunita??? Floarea aceea cu frunze rosii-rosii iarna? Cat e ea de craciunita nu cred ca mai prinde Craciunul, frunzele verzi au picat aproape toate iar cele care au mai ramas sunt ingalbenite, alea rosii pica si ele....offf....nimic nu stiti!
mandrutzele mele D(29 sept 91) & D (18 iul 05)
pozne-npoze