"gradinaresele de apartament"
Raspunsuri - Pagina 3
diuna spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=110193&REPLY_ID=3234735
Eu le duc in beci. Important e sa nu inghete. Nu au nevoie de lumina, dar daca beciul e foarte uscat, le mai pui apa rarisim. Primavara le scoti devreme, imediat ce trece pericolul de inghet, asa, cu tot cu ghiveci, le pui de unde le-ai luat. Tai crengutele uscate pentru ca lastarii ce se vor grabi sa inverzeasca sa creasca de jos, sa formeze tufa. Sa vezi ce proaspata si bogata va creste!
diuna spune:
Raspunsul meu este pentru intrebarea legata de ingrijirea muscatelor pe timp de iarna. Nu reusesc sa folosesc ca lumea optiunea "raspunde cu citat". Scuze!
ionela_r spune:
Fetelor,ajutatima si pemine.
Am un trandafir japonez galben,de 4 ani.Anul acesta cand l-am bagat in casa a patit ceva. In fiecare zi adun o multime de frunze galbene care sunt lipicioase. Cele verzi nu sunt lipicioase. Am dat cu insecticid,dar degeaba. Credeti ca-l pot recupera/?
marami spune:
Salut!
Ieri am luat o craciunita superba, eram atat de incantata de cum aratau toate la gramada, am pus mana pe un ghiveci si l-am luat Acu citind pe ici-colo am vazut ca nu are de nevoie de temperaturi mari, de fapt altceva vroiam sa zic In dimineata asta am vazut ca are ceva alb pe frunze si cateva frunze bolanve? Aveti idee ce are? Sunt paduchi??? Cum scap de ei? Care sunt sansele sa se pricopseasca si celelalte flori cu mancatorii de frunze?
mandrutzele mele D(29 sept 91) & D (18 iul 05)
pozne-npoze
tlaura spune:
Ma bucur ca v-am gasit; eu nu prea ajung la pagina 2 sau 3 de obicei, dar acum, norocul meu; am dat de subiect si tocmai ma macina o chestie:
niciodata nu am stiut sa ingrijesc florile de apartament; asta pentru ca am crescut la curte, cu gradina, iar florile de acolo nu erau prea pretentioase.
Acum, problema mea e urmatoarea; am o dracaena (a doua), prima s-a uscat la o luna de la achizitie (se pare ca i-am pus prea multa apa), iar acum, am una mare si frumoasa care a inceput sa se ofileasaca. Adica frunzele care ar trebui sa stea in sus, se lasa din ce in ce mai multe>
va rog frumos, daca are cineva asa ceva acasa, si ma poate ajuta cu un sfat, v-as ramane profund recunoscatoare! Am citit undeva ca iarna se uda mai putin si vara mai mult; dar ce inseamna mai putin si ce inseamna mai mult?
Christel spune:
Laura, eu am o dracena de vreo 4 ani, a crescut mare si mi se pare ca nu e o planta pretentioasa.
Acum iarna o ud mai putin si cam o data pe saptamana, iar vara de 2 ori pe saptamana. Din martie pana in octombrie ii pun si ingrasamant de flori(e o solutie speciala, pun un capac la 2 litri de apa si ud toate florile cu ea) si ii merge si ei tare bine.
Christel spune:
Laura am uitat sa-ti spun, cand se depune praf pe frunze o duc la baie si ii fac un dus, ca n-am rabdare sa-i sterg toate frunzulitele.
Eu am o problema cu violetele de parma, de ceva vreme au facut niste musculite negre(asemanatoare cu muculitele de otet) si sunt tare enervante, cu ce as putea sa le dau?
Christel spune:
Despre dracena mai poti citi aici:
http://www.gradina-online.ro/DRACENA_Dracaena_marginata_D_fragrans_D_deremensis_A3461.html
tlaura spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri, Christel! Am sa incerc si eu cu ingrasamant; in rest am citit multe despre ea pe internet, dar tot nu m-am lamurit de ce se pleosteste asa. Scria in linkul dat de tine, ca mutarea dintr-un vas in altul de face primavara; aici poate am gresit; vasul in care l-am cumparat mi s-a parut cam mic, asa ca l-am mutat intr-unul mai mare. Oare isi mai revine?
MihaelaV spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionela_r Fetelor,ajutatima si pemine. Am un trandafir japonez galben,de 4 ani.Anul acesta cand l-am bagat in casa a patit ceva. In fiecare zi adun o multime de frunze galbene care sunt lipicioase. Cele verzi nu sunt lipicioase. Am dat cu insecticid,dar degeaba. Credeti ca-l pot recupera/? Pupici Ionela siDora-Ioana Varsta Dorei http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png POZE http://s189.photobucket.com/albums/z166/ionela_r/3%20ani/ |
Asa am patit si eu anul trecut. L-am dus in cada si i-am facut dus de 3-4 ori si apoi si-a revenit complet.
Tlaura nu trebuia sa ii schimbi ghiveciul pana in primavara si din ce am observat la a mea ii place inghesuiala. Acum trebuie sa astepti sa se acomodeze cu noul ghiveci. Mi-am amintit ca mama avea una cu frunzele pleostite deoarece in pamantul ei avea o rama