Suceava! (20)
Raspunsuri - Pagina 7
ilincalif spune:
pentru cine e interesat de E-uri, un articol recent din Libertatea
Ministerul Sanatatii pregateste o noua modificare a reglementarii privind aditivii care au voie sa se afle in alimente.
Din mult discutata lista a E-urilor nu a fost scos decat unul: E 128 Rosu 2G, care duce la anemii si mutatii genetice. Din pacate, toti ceilalti aditivi, dintre care unii daunatori, au ramas.
Pe cele mai multe etichete ale produselor alimentare E-urile sunt deseori omise cu buna stiinta. Din pacate, cei mai multi aditivi periculosi se afla in dulciuri, astfel incat chiar copiii sunt cei mai expusi. Totusi, Ministerul Sanatatii nu ne lasa chiar de izbeliste. Proiectul de ordin emis recent prevede ca prezenta lui E 128 sa nu mai fie autorizata in alimentele pe baza de cereale prelucrate si nici in cele pentru sugari si copii mici.
Exista si E-uri bune pentru organism: E 306 - un antioxidant ce ajuta la regenerarea celulelor, E 322 - antioxidant, E 440 - vitamina C si E 410 - un colorant folosit in patiserie, cofetarie si in fabricarea unor cosmetice si paste de dinti.
Uniunea Europeana aproba unii aditivi
Legislatia UE aproba utilizarea de: carbohidrat de sodiu pentru branzeturi, sorbati si benzoati pentru crustacee si dioxid siliconic ca suport aditiv pentru produse traditionale.
In ce gasim aditivii periculosi
- E 110 (posibil cancerigen) - se afla in dulciuri, budinci;
- E 123 (posibil cancerigen, interzis in SUA si Rusia) - se afla in bomboane, jeleuri, branza topita;
- E 124 (toxic, interzis in SUA) - se afla in unele mezeluri;
- E 127 (duce la cancer al tiroidei) - se afla in bauturi alcoolice, inghetata, prajituri, bomboane sau racoritoare;
- E 220/228 (provoaca alergii) - se afla in carne de hamburgeri, prajituri, bere, vin;
- E 249/252 (posibil cancerigen) - se afla in mezeluri si alimente conservate prin sarare, branzeturi;
-E 320 (posibil cancerigen) - se afla in uleiuri vegetale, unt, supe concentrate, guma de mestecat;
- E 95 (toxic, posibil cancerigen) - se afla in guma de mestecat, produse zaharoase, bauturi racoritoare;
- E 952 (posibil cancerigen, interzis in SUA) - se afla in guma de mestecat, produse zaharoase, bauturi racoritoare;
- E 954 (posibil cancerigen) - se afla in guma de mestecat, produse zaharoase, bauturi racoritoare;
- E 951 (toxic) - se afla in bauturi racoritoare.
ilincalif spune:
si, in cazul in care vi s-a facut dor de domnisoara maimutzel, iaca un link unde puteti sa o gasiti :
http://www.flickr.com/photos/21135672@N07/
pupici
Fiquelle spune:
Ilinca, multumesc mult, noi suntem cam 10 persoane...da, ne-ar interesa, chiar e frumoasa zona...
MADALINA si SOFIA MARIA(12.08.2004)
eveline spune:
Ilinca e mortala Zamfiruca...chiar imi era dor de ea. Ultima data cand am vazut-o statea inca la orizontala....e superba, sa va traiasca si sa fie sanatoasa! Ce mai cresc copii astia mai....ce trece timpul....e o adevarata domnisoara...
megbeng spune:
am dat si eu reziul anul asta! stiti voi..vroiam neuro, nu prinsesem anul trecut...ei, anul asta a fost mult mai bine, e mai mult ca sigur ca prind! miercurea viitoare sunt repartitiile pe specialitati si va anunt sigur-sigur.
sunt obositaaaaaaaaaaaaaa!! vreau si eu doua saptamani pe o plaja insorita!!! 
m-a topit zamfirucul!! ce fetita fotogenica ai, ilincalif!
ev, ce mai face bia??
xa, eu nu am mai zis nimic..dar am baut toate cafelutele tale!!!
gasca!
meg,
de
matei(9.02.2007)
ilincalif spune:
multumesc frumos, fetele cochetele, intr-adevar, are mama o mindrete de fata, frumoasa foc, ca doar seamana cu tati al nostru drag !
dar ce, ai vostri nu sint de pus in rama ?
pupici tuturor
fug la treaba, ca isi face somnul de frumusete maimutzul si n-am grija ei doua ceasuri
fiquelle, sun astazi la Manastirea Humor si daca am vreo veste buna iti fac semn
ilincalif spune:
era sa uit :
Idei de afaceri si Modele de management:
CAPITALISM TRADITIONAL
Ai doua vaci.
Vinzi una si cumperi un taur.
Cireada se inmulteste iar economia prospera.
Le vinzi si iesi la pensie cu castigul.
COMPANIE AMERICANA
Ai doua vaci.
Vinzi una si o fortezi pe cealalta sa produca lapte cit pentru patru.
Esti surprins cand vaca moare.
COMPANIE FRANCEZA
Ai doua vaci.
Faci greva pentru ca doresti sa ai trei vaci.
COMPANIE JAPONEZA
Ai doua vaci. Le reproiectezi astfel incat sa fie de zece ori mai mici
decat o vaca obisnuita si sa produca de douazeci de ori mai mult lapte.
Apoi creezi imagini animate inteligente ale vacii, numite Cowkemon, si le
promovezi la scara globala.
COMPANIE GERMANA
Ai doua vaci. Le reproiectezi astfel incat sa traiasca 100 de ani, sa
manance o data pe luna si sa se mulga singure.
COMPANIE BRITANICA
Ai doua vaci.
Amandoua sunt nebune.
COMPANIE ITALIANA
Ai doua vaci, dar nu stii unde sunt.
Pleci in pauza de pranz.
COMPANIE RUSEASCA
Ai doua vaci.
Le numeri si afli ca ai 5 vaci.
Le numeri din nou si afli ca ai 42 de vaci.
Le numeri din nou si afli ca ai 12 vaci.
Te opresti din numarat vaci si deschizi alta sticla de vodca.
COMPANIE ELVETIANA
Ai 5000 de vaci, dintre care nici una nu-ti apartine. Facturezi celorlalti
cheltuieli de depozitare.
COMPANIE INDIANA
Ai doua vaci.
Te inchini la ele.
COMPANIE CHINEZA
Ai doua vaci. Ai 300 de oameni care le mulg.
Declari somaj zero, productivitate bovina inalta si arestezi reporterul
care a publicat cifrele.
COMPANIE ROMANEASCA
Ai 6 vaci, costuri cat de 10, mulgi doar 3, alergi bezmetic printre ele,
mai aduci personal pentru alte 5, dai faliment si dai vina pe bou.
completare
ASOCIATIE FAMILIALA PRAHOVEANA
N-ai nici-o vaca.
Contractezi doua cu statul si faci vila cu fonduri U.E. pe care o declari staul.
Reziliezi contractul pe motiv de regiune defavorizata calamitata. O iei de la capat.
Ceilalti se uita ca vitelu la poarta noua noua a vilei
ilincalif spune:
si un articol dintr-un ziar de astazi
Morcovul previne īmbatrānirea prematura
de Liliana Ivan (1405 afisari, 2007-11-23) Spune-mi ce manānci ca sa-ti spun cum sa traiesti
Cultivat pe scara larga īn Europa, morcovul este una dintre legumele recunoscute pentru continutul de vitamina A. Din acest motiv, morcovul este un aliment-medicament pentru bolile de piele, ca si pentru cele oculare. Īn plus, ajuta la vindecarea rapida a guturaiului si tusei.
Morcovul este o excelenta sursa de glucide, minerale si fibre. Este si un antioxidant foarte puternic, care protejeaza īmpotriva bolilor cardiovasculare si a īmbatrānirii premature a tesuturilor.
Din aceste considerente, fitonutritionistul Eric Favre considera ca acest aliment poate preveni boli precum cataracta, Alzheimer si imunitatea scazuta. Morcovul face parte din dieta copiilor īn perioada de crestere. Pentru bebelusi se recomanda consumul de morcovi mici, saraci īn nitrati.
crengu75 spune:
saluatare!!!!!!!!!
Ilincalif, Zamfirucul este superba, ce mare a crescut! Mi-a placut la nebunie poza cu caciula aia de blana pe cap, este mortala.
Voi ce mai faceti?
Noi, asteptam, asteptam......
La gradi la fiu-miu este epidemie de varsat de vant, deci ......vedem ce va mai urma. Speram ca DD sa ne dea putere sa trecem cu bine, in caz ca vine si la noi, si sa facem o faorma usurica.
pupam toate fetele .
Pozici
Crengu, mami lui Cristian
shirel spune:
Si eu sint de linga Suceava si noua in forum bine v-am gasit .Sint casatorita de un an si am o fetita Eden de 11 luni