spitalul ELIAS, orice vreti sa stiti (2)
Raspunsuri - Pagina 6
kay spune:
ANNECRISTINA,
1. nu invinuiesc pe nimeni pt malf Soniei.
2. e vina lui I pt ca a specificat ca totul e ok, ca totul e la locul lui, si nu e asa. nu ca n-a vazut malf.
e vina lui T ca nu mi-a spus de posibilitatea existentei unei malf, cand stia ca simptomele mele indica asta, dat fiind ca IR nu cedau la Pregnyl.
3. Pregnyl este un medicament pe al carui prospect scrie ca nu e sigur pt gravide, nimeni altcineva nu-l foloseste. puteam sa fac inca 100 de injectii cu orice, ca tot aia era. e vb de cazul meu, nu de al alciuva.
4. am explicat destul de clar cu e cu Pregnylul, nu e cazul sa va panicati.
5. nu va chinuiti copii, un suflu se aude de cand s-a nascut.
6. Pregnylul nu poate fi testat fara acordul pacientelor, ca orice alt medicament. mi s-a atras atentia asupra acestui lucru. am si specificat ca e o pura speculatie, care mi s-a infirmat.
7. si eu sunt multumita de T, de cum a tratat sarcina mea. am avut atentie, sprijin si suport. momentul in care mi s-a pus un nod in gat a fost atunci cand chirurugul mi-a spus, fara sa stie ca eu am avut, simptomele sarcinii cu un copil cardiopat. si ca T stia si nu mi-a zis. nu v-ati simti nedreptatite?
nu inteleg. pt mama Soniei, medicii nu au fost dintre cei buni pt ca Sonia s-a nascut? imi poti explica?
8. per total am fost multumita de T, in afara de faza cu simptomele. daca Sonia era ok acum, probabil si eu il ridicam in slavi.
9. nu era vb de intrruperea sarcinii, ci de nasterea intr-o clinia din afara, unde Sonia ar fi fost operat imediat si scutita altfel de ingrozitoarele suferinte, de a-i proteja inima de stopuri, infectii, desaturari, mii de analize, ace etc. se stia din uter, puteam sa plec la boston si o operau imediat ce se nastea. aveam timp sa ma obisnuiesc cu ideea, puteam strange banii necesari, etc.
10. BarOana, felicitari pt kg slabite, imi pare rau ca au fost pierdute asa, dar macar e un bine din tot raul !
NU VA MAI PANICATI CU IR ASTEA, IMPOSIBIL CA UN PEDIATRU SA NU AUDA UN SUFLU LA INIMA UNUI COPIL. DACA NU A ZIS NIMENI NIMIC, NU E NIMIC !!! nu toata lumea are ghinionul asta al meu ! cred ca am luat ghinionul tuturor mamicilor de pe forum ! stati linistite, va rog !
11. de ce am zis de chestia cu IR = uneori malf de cord? pt ca daca eu stiam asta, as fi mers la un ecografist mai bun, as fi verificat ca sa stau eu linisita. cu toate ca eu credeam ca Iosup e dintre cei mai buni ! pt ca medicul meu stia asta si nu mi-a zis ! atunci de unde sa aflu?
12. T, Iosup fac ceva necurat, nu pot dovedi, deci nu pot acuza. dar mi s-a confirmat.
oana
de
Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
50.000(germania)-75000(sua) euro pt a salva viata Sosonicii!!!www.helpsonia.com
rest de strans : 17.000(germania)-42.000(sua)euro !
ANNECRISTINA spune:
Ca sa iti rasp la intrebare:credeam ca sg alternativa la probl Soniei era intreruperea de sarcina, solutie pe care o aleg majoitatea femeilor cand aud de o posibila malformatie a fatului.
Apropos de Ir-uri care nu cedau la pregnyl, tensiune mare care nu a cedat la medic. pt hipertensiune. Am caz in familie. Copilul are 1 an acum. S-a nascut la termen cu 1kg 700. Din cauza IR-urilor nu s-a hranit corespunzator. Nu are niciun fel de malformatie cardiaca. Asta asa, ca o paranteza!
magghyc spune:
Hey,
Am tot citit din urma si vreau sa fac cateva scurte precizari:
1. NU va bazati ca CFR2 e mai curat decat Elias. Pustiul meu a facut septicemie cu pioceanic de CFr2 (la nastere, anul trecut in mai). L-am salvat la Giulesti. Recomand mamicilor care nasc prematur (bebelusii preamturi fiind mai predispusi la infectari) sa aleaga un spital cu sectie tare de neonato (Giulesti sau Polizu).
2. Bravo, kay, pt info. Eu cred ca gravidele care vor sa nasca la Elias trebuie sa stie la ce sa se astepte. Urmatorul plod cred ca il nasc acolo. Asta daca nu cumva nasc la Euroclinic (nu am fitze in cap, dar imi doresc sa am experienta medicala placuta, macar 1 data in viata)...
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
kay spune:
pregnyl-ul nu stiu daca i-a facut sau nu rau. cert e ca e un medicament contraindicat gravidelor, luat pe baza increderii in medic.
NNECRISTINA, inteleg ca esti fan iosup, si ca ai merge pe mana lui pana in panzele albe, dar nu trebuie sa ma ataci asa, chiar daca nu e nimic dur. eu n-am facut decat sa exprim imagini vazute de mien, fara a distorsiona, trairile mele (subiective) si opiniile mele, fara sa instig sau sa afirm cu certitudine. am speculat, apoi am infirmat propria-mi speculatie.
inca o data, T e sg dr care administreaza Pregnyl in sarcina, iar la mine n-a avut efect. cu ce m-a deranjat? cu injectii inutile adanc intra-musculare, 1 la 4 zile. oricum sunt nimica toata pe langa arsenalul de la Elias, de litice la 6 ore/3 sapt... do the math, vin cam...84...
nu e treaba mea, puteti sa va duceti linistite la Iosup, eu doar am zis ce aveam de zis. Daca aveti incredere si va permiteti sa riscati, date fiind info, go for it !
succes !
oana
de
Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
50.000(germania)-75000(sua) euro pt a salva viata Sosonicii!!!www.helpsonia.com
rest de strans : 17.000(germania)-42.000(sua)euro !
Ina23 spune:
Buna,
Sunt mamica unei fetite de 1 an si 6 luni, nascuta la Elias sub indrumarea lui T si Iosup.
Anterior am avut 3 sarcini pierdute, prima la 5 luni, urmatoarele 2 la intervale de 1 an intre ele insa au fost mici 6-8 saptamani.
Am fost la majoritatea dr ginecologi cunoscuti,renumiti, nu am primit niciodata un rapsuns clar la intrebarea DE CE?, din contra ma trimiteau acasa pe motiv ca am avut ghinion,sunt tanara si deci sa mai incerc, iar la ultima o dr cunoscuta de la CF2 mi-a spus ca fiind a 3 sansele pt o sarcina normala imi scad...bun si ce e de facut...singurul tratament prescris a fost Utrogestan si asta in momentul in care am inceput sa sangerez....dupa ce am pierdut si sarcina urmarita de dansa mi-a dat trimitere la Fundeni (sunt destule fete care au facut analizele aici si stiu la ce ma refer).
Eram disperati si in aceasta disperare am intart aici pe forum si am gasit o viitoare prietena c o problema asemanatoare cu a mea..care mi-a spus ca a auzit de un dr.Tutunaru, sa intru pe inferitilite.
Ca sa nu o lungim, am ajuns la T,fara sa fiu "prevenita" ca e un tip nonconformist, care nu are halat,m-a distrat discutia pe tema asta....care a stiu sa imi explice pe intelesu meu ce crede el ca se intampla,de ce nu reusesc sa duc sarcina la capat,dar pt a fi siguri mi-a dat de facut analize ...sa revin cu ele si dc se poate insarcinata, multi medici recomanda pauza de 6 luni dupa un avort,T mi-a spus ca pot incerca din prima luna,si astfel dupa 3 luni ne-am prezentat insarcinati....mi s-a prescris tratamentul cu Pregnyl, am facut injectii pana in saptamana 24, desi T a recomandat pana la 20,dece? am vrut sa fiu sigura ca bebe e bine,am citit prospectul, stiam riscurile si mi le-am asumat!, ca o paranteza si mama se indoia de tratamentul lui T si mi-a marturisit dupa ce si-a vazut nepoata ca nu credea ca va fi sanatoasa...T mi-a raspuns la orice ora,la orice intrebare...iar la Iosup am facut 4 ecografii,pana ins aptaman 32, dece? am vrut sa ma asigur si reasigur ca totul e in ordine.
Pt T nu trebuie statuie....pt ca nu asta e scopul lui sa i se ridice statuie...nu voi uita cum imi zicea- Pt mine copilul e cel mai important, tu cred ca suporti niste intepaturi,tb sa-l hranim!
Karina,fetita mea, este langa noi datorita lui Dumnezeu si lui T, asta cred...
Imi cer scuze ca trebuie sa ma opresc aici,dar sunt la servici, o sa revin..
Pot intelege pana la un punct reactia mamei Soniei,este nedrept,viata este nedreapta, ma rog sa-i dea Dumnezeu sanatate puiului ei,iar ei forta sa reziste,dar nu o ajuta cu nimik sa acuze fara dovezi...
Multa sanatate va doresc!
ANNECRISTINA spune:
[quote]Originally posted by kay
pregnyl-ul nu stiu daca i-a facut sau nu rau. cert e ca e un medicament contraindicat gravidelor, luat pe baza increderii in medic.
NNECRISTINA, inteleg ca esti fan iosup, si ca ai merge pe mana lui pana in panzele albe, dar nu trebuie sa ma ataci asa, chiar daca nu e nimic dur. eu n-am facut decat sa exprim imagini vazute de mien, fara a distorsiona, trairile mele (subiective) si opiniile mele, fara sa instig sau sa afirm cu certitudine. am speculat, apoi am infirmat propria-mi speculatie.
te-am atacat???
Doamne fereste!!!
Dc cineva a gasit in cuvintele/randurile mele vreo urma de atac la adresa ta, vreo jignire, sa imi spuna si mie!
Nu sunt fan Iosup!Ideea era: poate ca ceva s-a intamplat!Dar nu am fost acolo, nu stiu amanunte, poate esentiale, nu pot s judec sau s arunc in om in necunostintza d cauza!
nu pot tine partea vreunuia din voi!
stiu doar c pt noi a fost un medic bun!
Si mai stiu varianta ta, insuficient insa pt a cataloga un act medical, a pune concluzii contra Iosup sau a altcuiva, asa cum te asteptzi tu s primesti de la noi toate!
Vad ca cine nu-i cu tine, e contra (in conceptia ta)!
exista si impartzialitate, exista si oameni rezervatzi...
Nici macar rautacioasa nu am fost! Puteam sa iti trantesc un : "eu as sta la capul copilului meu, as cauta rezolvari in loc de vinovatzi!" Dar n-am facut-o tocmai pt ca sunt om si inteleg ca oamenii reactioneaza diferit in sit.diferite! Nu te-am catalogat, nu te-am criticat, nu am fost rautacioasa si nu te-am atacat!
Mi-am spus doar parerea, ceea ce gandesc!
Dc esti un om echlibrat(cum cred ca esti) asculti si alte pareri (asta dc ai timp de asa ceva) si nu ataci tu cand nu iti convine ca ceilalati nu sunt intru totul de accord cu tine!
[inca o data, T e sg dr care administreaza Pregnyl in sarcina, iar la mine n-a avut efect. cu ce m-a deranjat? cu injectii inutile adanc intra-musculare, 1 la 4 zile. oricum sunt nimica toata pe langa arsenalul de la Elias, de litice la 6 ore/3 sapt... do the math, vin cam...84...]
Cand iei un medicament, oricare ar fi el, fie ca e vb de indicatia medicului, fie ca e vb de automedicatie, iti asumi automat o serie de riscuri. Numai uitandu-te la reactiile adverse si la contraindicatii te apuca nebunia...
Am stat 6 sapt in Elias cu litice la 6 ore, perfuzii cu gynipral non stop, incepand cu sapt 27(pana la 33). Pregnylul a fost floare la ureke, fatza de restul. Nu mai puteam sa merg de durere. Ma durea tot corpul!Dar ma gandeam numai la copil, mi-l doream cu tot sufletul!
Pierdusem o sarcina si nimic nu mi se parea mai cumplit decat ca acest copil sa nu se nasca!
Stii ce gandeam??? "Da, Doamne sa se nasca, sa traiasca, ca dc il scoate cu bine, ii mai dau o pastila,ii fac o operatie, gasim noi ce sa ii facem! Dumnezeu e mare!!!!Dar dc e in burta, dc se intampla ceva rau acolo, nu mai am ce sa ii fac!"
Am iesit din spital cand "marele" Vladareanu a dat indicatia "marii doamne Cristian" sa dea afara din "pacientele care pot sta acasa",(mai ales dc era vb de pacientele lui T), ca nu mai are loc pt pacientele lui. Am plecat cu contr de nastere (172- dovada foaia de la monitorizare!), cu tot tam-tam-ul pro cazul meu facut de T.
Ma kema din sapt in sapt pana la 36 cand am nascut
si ma suna sa ma intrebe ce fac. Imi rasp la sms din strainatate si imi dadea indicatii cum sa procedez! Am stat inca 3 sapt acasa cu asistenta med angajata sa imi puna perfuzii de 2 ori/zi.dormeam cu ele in maini.Iar sotul imi facea inj la 6 ore.
Dar pt copilul meu eram in stare sa suport orice!
Deci nu poate fi vb sa nu t inteleg!
Stiu prin ce treci dar nu pot fi in locul tau!
De aceea ma feresc sa critic, sa arunc vina in stg si in dr si sa cataloghez!
elyanne spune:
quote:Scuza-ma, dar asta e inca un motiv in plus pt. care eu as fugi de Elias... pt. ca despre asta e vb. aici... despre spitalul Elias...
Originally posted by ANNECRISTINA
Am iesit din spital cand "marele" Vladareanu a dat indicatia "marii doamne Cristian" sa dea afara din "pacientele care pot sta acasa",(mai ales dc era vb de pacientele lui T), ca nu mai are loc pt pacientele lui. Am plecat cu contr de nastere (172- dovada foaia de la monitorizare!), cu tot tam-tam-ul pro cazul meu facut de T.
Adica esti internata ci probleme f. mari (stiu ce inseamna o sarcina cu contractii si tot tacamul... la mine de la 12 sapt., internata, cu cerclaj etc.) si ii tuna lu'Vladareanu sa te dea afara din spital... foarte frumos, ce sa zic...
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004),
Andrei si
Mihai (3 martie 2007)
ANNECRISTINA spune:
quote:
Originally posted by elyannequote:Scuza-ma, dar asta e inca un motiv in plus pt. care eu as fugi de Elias... pt. ca despre asta e vb. aici... despre spitalul Elias...
Originally posted by ANNECRISTINA
Adica esti internata ci probleme f. mari (stiu ce inseamna o sarcina cu contractii si tot tacamul... la mine de la 12 sapt., internata, cu cerclaj etc.) si ii tuna lu'Vladareanu sa te dea afara din spital... foarte frumos, ce sa zic...Eliana cuwww.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004),
Andrei si
Mihai (3 martie 2007)
Da, despre asta era vb pana la un moment dat, in primele pagini. ai dreptate!
Dar c faci cand medicul tau, care ti-a urmarit intreaga sarcina, care ti-a raspuns la tel la orice ora, te-a scapat de sangerari, te-a trimis la analize, ti-a descoperit cauza sarcinii pierdute anterior, ti-a dat tratament, ti-a facut cerclaj, deci medicul pe care te bazezi si cu care iti doresti sa nasti profeseaza intr-un spital ca Elias, de ex.?
Atunci ce faci? Cauti mai intai spitalul si apoi medicul cel mai bun din acel spital(in mom in care ramai insarcinata)?
Nu te obosi!
Se poate si mai rau decat in Elias!Cu mult mai rau!
Am trait multe in 6 saptamani. gasesti si oameni in adev sens al cuvantului!Nu sunt kiar toti interesati de bani intr-atat incat sa se poarte cu tine ca si cu un animal dc nu ai sa le dai.
Si hai sa iti mai spun ceva!
De fapt, in cele mai multe din cazuri stai 3 zile acolo!
Nasti, iti iei puiul si pleci!
Gandul ca ai medicul taulanga tine si acela ca pleci cu copilul de acolo, iti duci copilasul ACASA, contrabalanseaza cu mizeria din spital (inclusiv cea umana).
Iar acasa, dupa cateva luni (care sunt putine fatza de o viatza intreaga)uiti sau oricum, toate intamplarile nefericite sunt undeva departe!
Citeam ce a scris cineva mai devreme despre "marea" clinica de langa Spitalul Floreasca...Doamne! Verisoara mea a nascut acolo acum 1 luna! I-au zis sa vina fara nimic ca in pretul astronomic intra tot(intrati p site-ul lor si vedetzi acolo de cate zeci de milioane e vb). O asigurasera ca va avea inclusiv kilotzi de unica folosintza. La 10 noaptea sora ei umbla dupa kiloti prin oras si dupa iaurt ca mamica nu reusise sa manance nimic din ce ii dadusera aia:o zeama kioara salcie cu un gust oribil, poate kiar mai oribil decat supa de la Elias!
Avea o infirmiera personala (nu te incalzeste cu nimic, credeti-ma!si la Elias poti sa ai una contra a 100mii cel mult, fara sa ajungi la zeci de milioane pt asta) si inainte de a veni medicul, care apropos, in 3 zile a venit o sg data, au sunat-o sa vada dc poate veni.
Durerile sunt aceleasi (a nascut ca si mine prin cezariana!), liticele, calmantele ti se administreaza la aceleasi intervale de 3 ore minim,acelasialgocalmin e in seringa(cel putin la Elias am putut sa imi duc perfalgan si ketoprofen si sa kem asist de cate ori nu mai puteam d durere!).
Intr-un cuvant regreta banii aruncati p fereastra, care ii putea folosi pt copil si,ca sa o citez:"mare porcarie!"
Daca intamplarile povestite p forum v-au facut sa nu mai avetzi incredere intr-un anumit medic, orice nume ar purta el, sunteti libere, suntem libere sa gasim un altul sau sa mergem la 2-3 odata. Corect?DAr nu stiu dc e o idee buna sa cautam mai intai spit si apoi un medic mai bun care sa asiste la nasteri in acel spital.
biancaiordan spune:
buna!
Bine spune romanul : "La pomul laudat sa nu te duci cu sacul"...ma bucur sa gasesc acest subiect, caci daca nu era, probabil il deskideam eu in urma "experientei Elias & Tutunaru" total dezamagitoare pentru mine.
si asta nu din cauza spagilor care trebuie date si a asistentelor nesuferite - sunt lucruri care se regasesc "by default" in toate spitalele noastre
mai ales ca dr tutunaru nu ia spaga (are principii!) - dar nici atentie nu-ti da.habar nu are cine esti, cum te keama, faptul ca ai fost pacienta lui in ultimele 9 luni si care sunt problemele cu care te confrunti - sau poate nu am avut eu probleme suficient de mari incat sa-i atrag atentia.As fi preferat sa ia spaga si sa-mi acorde ceva mai multa atentie...as fi preferat sa-si mai rupa inca 10 minute din putinul lui timp (ca atat a sta pe langa mine la nastere, eu fiind fata "cuminte" si executand repede manevra) - cum spuneam inca 10 minute ca sa ma coasa el, nu sa ma lase pe mana rezidentei ...ca urmare eu m-am infectat, iar experienta scoaterii firelor in timp ce eu eram infectata a fost muuuult muuult mai traumatizanta decat nasterea - daca va vine sa credetzi....
Bine inteles ca pentru aceste reparatii ulterioare a trebuit sa apelez la un al dr. , pentru ca dr. Tutu nu raspunde la telefoane si sms-uri...ca habar n-are cine esti si ce vrei de la el, si oricum e mult prea ocupat
Concluzia e ca a trecut o luna jumate de cand am nascut si inca nu pot sta in fund...desi peste tot se spune ca te vindeci in 7-10 zile :(
Asta nu-i nimic, cireasha de pe tort este faptul ca fetitza mea a "colectat" un stafilococ auriu din Elias - azi mi s-a confirmat si trebuie sa facem tratamente cu antibiotice 10 zile....la o varsta asa de mica
Multumesc lui Dzeu ca am avut sarcina & nastere usoara si copilul este (in mare) sanatos - IAR ASTA NU SE DATOREAZA NICI UNUI MEDIC, PENTRU CA NU AU NICI O PUTERE IN SENSUL ASTA!
bibi
ANNECRISTINA spune:
Ceea e a cautat, cred eu, sa faca initiatorul acestui subiect a fost probabil sa va previna in legatura cu ce se intampla acolo ca sa nu aveti surprize cand ajungeti/ori sa nu va faceti iluzii in legatura cu acest spital cand ii auziti numele.
Sunt convinsa ca sunt mii de mamici care ne-ar putea povesti despre pataniile lor din alte spitale bucurestene(si nu numai), trairi asemanatoare cu cea a Kay-ei. Asa cum ar putea mii de mamici sa ne povesteasca ca ele au fost in Elias(de ex.), au nascut, au stat 2-3 zile si au plecat, fara sa observe ceva in neregula (poate din cauza timpului scurt petrecut acolo).
Cand ai in cap un scop, restul nu mai conteaza! Cand m-am internat cu 39C si am ajuns sa nasc la 36 sapt, eu ma gandeam cum sa ajung mai repede cu fata acasa!Am stat o sapt pt ca avea icter (-forma mai complicata din cauza prematuritatii), sapt care mi-a parut o luna.
Oricum nu mai vedeam nimic in jur afara d copil!