spitalul ELIAS, orice vreti sa stiti (2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Pai lui Tutunaru nu-i mai trebuie nici statuie , are aici pe formum nspe pagini de mamici care mai ca nu -cuscusele de rigoare ,,cersesc atentie dr.

Chiar atat de ordinar poate fi , e totusi om innainte de a fi medic ,cum sa-i ascunzi unei paciente starea sarcinii-cu rea-vointa nu din nestiinta numai pentru o amarata de diploma sau de lucrare academica ?

si femeile de ce accepta tratament cu pregnyl , chiar nu se duc pentru o a doua opinie la nimeni ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

ligeea, stii de ce acceptam? pt ca ni se zice ca nimeni nu mai face acest inovator tratament, care te scapa de moartea copilului... ca e ceva nou, de care retarzii din Ro inca n-au auzit, si el e inovatorul, pionierul... mie asa mi-a zis, cu alte cuvinte, nu departe de cele enuntate de mine. si am citit prospectul, am intrebat alti medici, care habar n-aveau de asa ceva. si mi-am zis : ba, daca TUTUNARU a zis ca tb sa-l iau si o sa fie bine, sub amenintarea unei posibile morti a fatului exemplificata cu cazul unui fat ajuns la el la 28 sapt cu IR imense, aproape mort, si care dupa tratamentu cu Pregnyl totul a intrat in normal, si av in vedere ca s-a adeverit ce-a zis dr, ca ceilalti habar n-au, chiar daca pe prospect scrie a nu se administra femeilor gravide, eu m-am intins linistita cu burta in sus si mi-am zis, am incredere in TUTUNARU, stie el ce face. punand in balanta rele si bune, am ales sa merg pe mana lui, am vut incredere deplina in el... si el a facut teste pe mine. se testeaza medicamente, dar cu acordul pacientului !!! nu asa, mintind.

oana de Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia

Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.

50.000(germania)-75000(sua) euro pt a salva viata Sosonicii!!!www.helpsonia.com

rest de strans : 17.000(germania)-42.000(sua)euro !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Am tot urmarit si eu subiectul asta, si mi-am spus parerea de vreo doua ori, dar ce citesc acum, in ultimele doua zile, ma lasa fara grai...
Deci pana la urma se poate spune ca Tutunaru si Iosup ar fi cam mana in mana si ca toate astea se fac cu buna stiinta, experimental, ei crezand ca gravidutele nu comunica intre ele si nu au cum sa gaseasca punctele comune pe care le-ati gasit voi aici...Dumnezeule mare!!!!
Astia merita

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Si mai zic unii ca Mengele era cel mai rau...

Nu stiu de ce nu faceti un denunt comun impotriva lor , si chiar , el rezultatele astea trebuie sa si le prezinte undeva ca sa devina ,,material didactic , ar trebui intrat pe niste site-uri internationale de congrese de specialitate si urmarit ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CHOWPERSA spune:

Pentru IR marite cu noch incercati sa faceti analiza la sange fetelor.
Neoxigenarea corecta are o cauza, iar cauza o puteti gasi in sange.Este vb. de o analiza mai speciala(factorul de coagulare,anticorpii antifosfolipidici ) care se face la spitalul Fundeni la dr.Uscatescu.Eu am fost monitorizata de doi medici de exceptie,zic eu, dr.POP ADRIAN-ecograf si dr.GANEA ALEXANDRU-ginecolog la Municipal, care au avut aceeasi parere despre evolutia sarcinii(inclusiv de trimiterea de a face aceste analize) fara a se consulta unul cu celalalt inainte. Tratamentul consta in injectii cu CLEXANE.

AM DOI DINTI

ALEXICI SUPARICI

POZE ALEX-GABRIEL(05.05.2007)

MINUNILE EXISTA, TOTUL E SA AI INCREDERE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANNECRISTINA spune:

Buna fetelor!
Mi s-a atras si mie atentia asupra acestui subiect de catre o prietena.
Imi pare fffff rau pt Sonia si pt mamica ei.
Vreau doar sa imi spun parerea, asa cum face fiecare dintre voi, atunci cand scrie pe acest site. Fiind o parere, se intelege, sunt subiectiva. Pt ca sunt influentata de cele traite, la fel ca si voi.
Si va citesc randurile, va respect parerea, insa nu inseamna ca sunt intotdeauna de accord cu aceasta.
Dupa o sarcina oprita in evolutie la 2 luni, in martie 2005, am ramas insarcinata in nov 2005. O sarcina cu foarte mari probleme de la inceput pana la sfarsit. Sangerari, trombofilie etc. Am nascut cu Tutunaru, am fost pacienta lui Iosup, am avut sangerari o sapt, in sapt 6, am luat pregnyl, am avut IR-uri mari si notch in sapt 16, dar care au cedat in urma tratamentului administrat de T.
Eram f obosita. asta o stiam si fara sa trebuiasca sa mi-o spuna vreun medic. lucram cate 10ore/zi. la 20 de sapt aveam colul scurt si la 22 sapt am facut cerclaj. am avut contractii premature (nici asta nu a tb sa imi zica un medic, le simteam), iar decizia lui T cu privire la cerclaj a fost una inspirata.
Am citit cu atentie randurile voastre si am niste nedumeriri:
Kay, sa inteleg ca dai vina pe Tutunaru si pe Iosup pt malformatia Soniei? Respectiv pe lipsa de atentie, pt nedepistarea malformatiei?
Dar ce legatura are Pregnylul cu malformatia si ce te face sa crezi ca e folosit in faza de experiment?
Cand vorbiti de "castiguri", bani in buzunarele lui T si ale lui Iosup, despre ce vorbiti de fapt? Poate sunt eu mai...naiva si nu pricep. T de multe ori nu imi lua un leu la cabinetul lui, iar la spital nu a acceptat vreodata bani. Iar la Iosup, credeti-ma, kiar m-am interesat, ecografia era una dintre cele mai ieftine.
Cat priveste Pregnylul: la fel ca orice medicament, poate fi eficient pt un pacient si neeficient pt alt pacient. (Eu, spre ex, sunt alergica la algocalmin. Altora, algocalminul le scade febra fara sa produca reactii adverse.)
Nu pot spune ca sunt fan T sau Iosup, insa pot spune ca pt fiecare pacient e bun medicul care ii face lui bine/un bine. Sunt medici si medici...toti dau rateuri candva, cumva. Sunt oameni, nu Dumnezeu!Insa unii gresesc mai des ca altii si asta face diferenta dintre un medic bun si unul prost sau unul bunicel si altul catastrofal...
Pt cele care nasc copii sanatosi sau au sarcini usoare, medicii lor,care poate au dat gres, nu s-au descurcat in cazuri speciale ("sarcina problema"),sunt cei mai buni medici. pt ca ele au nascut copii sanatosi sau au avut sarcini usoare.
Pentru gravidute/ viitoare mamici: Nu stiu, poate gresesc sau nu, dar poate nu ar tb sa desfintam un medic/un tratament pt ca a dat gres la un pacient din 1000 (cand majoritatea dau gres la 100-poate si mai mult- din 1000).
Vreau sa va spun ca la prima sarcina am avut un medic care nici nu s-a obosit sa imi dea vreun tratament pt mica sangerare aparuta in sapt 5. nici nu a cautat cauza, nici nu m-a trimis la vreo analiza (afara de cele uzuale, gen hemoleucograma. Nici macr efectul nu s-a obosit sa il trateze.si era sef de sectie la un spital din capitala. Ma trimitea acasa sa ma rog sa fie bine.

Pt mama Soniei, medicii nu au fost dintre cei buni, pt ca Sonia s-a nascut. Nu medicii sunt cei vinovati pt malformatia Soniei. Ei sunt (numai dc se dovedeste!)vinovati pt ca nu au observat si/sau semnalat mamicii malformatia la timp pt ca aceata sa ia decizia intreruperii sarcinii.
Poate ca si asa ar fi fost rau, poate ca mama s-ar fi intrebat toata viata daca a facut bine cand a ales sa nu dea o sansa la viata copilasului care crestea in ea.

Mergi la inceput

am apasat din greseala p enter si nu am reusit sa imi finalizez "parerea".
Pt mine T si I au fost medici buni. pt ca Alecsandra s-a nascut.

Imi pare f rau, din tot sufletul spun asta, ca treci prin ce treci, mamica a Soniei!
sper din tot sufletul ca totul sa fie bine pana la urma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

mai fetelor, lasati isteria cu IR astea ca pana prin sapt 24 nu inseamna nimic! notchurile sunt fiziologice pana atunci.Mie mi-a explicat dr meu , din pacate nu mai tin minte toate amanuntele, pt ca deh, neuronul era gravid atunci, iar acum abia a iesit din lauzie.
Ba mai mult, cica dupa cele mai scrupuloase metode nici dopller n-ar fi necesar pana in sapt 32.

In cele mai multe cazuri IR isi revin singure(la mine au fost marite pana in sapt 32, dupa aia au fost perfecte! )

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BarOana spune:

Dumnezeule,Mare!!! nu putem sa citesc ms.astea inainte sa ma panichez in halul asta????eu cred ca in doua zile am slabit 3 kg.(nu ca mi-ar parea rau...,de kg.,evident)Deja am vorbit si cu pediatra lui Andrei,si cu o matusa care lucreaza la sp.Obregia,sa-i fac copilului o e.k.g...chinuiam copilul asa mic!Oricum ,asa cum spunea si ANNECRISTINA,faptul ca am reusit sa duc sarcina la termen si sa nasc natural dupa toate cite am trait in cele 9 luni de sarcina ,ma face sa am in continuare mare incredere,in Tutu.,si daca ar fi sa mai fac peste citiva ani vreun copil ,tot pe mina lui Tutu as merge!Nu acelasi lucru pot sa-spun si despre Iosup...mi se pare inpardonabila gresala de a nu vedea faptul ca o inima nu este pe stinga si este localizata pe partea dreapta...nu vreau sa mai pun paie pe foc,dar mie personal nu mi-a facut o impresie buna acest dr.pt ca la prima eco .facuta la dinsul am avut impresia ca mirosea a bautura...repet, se poate sa mi se fi parut,gravida fiind,mirosurile sunt putin modificate...este adevarat ,ca la urmatoarele eco.nu s-a mai intimplat sa simt asa ceva dar...cuiul era deja bagat.Am continuat sa merg la dinsul si pt ca la momentul respectiv, nu auzisem nimic rau de el,iar eu forumul "despre copii"nu-l descoperisem,ca sa pot auzi si alte pareri.

Mergi la inceput

[ligeea, stii de ce acceptam? pt ca ni se zice ca nimeni nu mai face acest inovator tratament, care te scapa de moartea copilului... ca e ceva nou, de care retarzii din Ro inca n-au auzit, si el e inovatorul, pionierul... mie asa mi-a zis, cu alte cuvinte, nu departe de cele enuntate de mine. si am citit prospectul, am intrebat alti medici, care habar n-aveau de asa ceva. si mi-am zis : ba, daca TUTUNARU a zis ca tb sa-l iau si o sa fie bine, sub amenintarea unei posibile morti a fatului exemplificata cu cazul unui fat ajuns la el la 28 sapt cu IR imense, aproape mort, si care dupa tratamentu cu Pregnyl totul a intrat in normal, si av in vedere ca s-a adeverit ce-a zis dr, ca ceilalti habar n-au, chiar daca pe prospect scrie a nu se administra femeilor gravide, eu m-am intins linistita cu burta in sus si mi-am zis, am incredere in TUTUNARU, stie el ce face. punand in balanta rele si bune, am ales sa merg pe mana lui, am vut incredere deplina in el... si el a facut teste pe mine. se testeaza medicamente, dar cu acordul pacientului !!! nu asa, mintind.]

Kay, care era raul care ti l-a facut T cu pregnyl administrat in timpul sarcinii? Ai avut vreo reactie adversa? Are copilasul ceva de la el? De cate cazuri cu probleme legate de administrarea pregnyl in timpul sarcinii la copii sau la mamici ai auzit?
Nu sunt ironica! Kiar nu am inteles/retinut! Si kiar vreau sa stiu!
Apropos de algocalminul de care va spuneam mai devreme: ati citit vreodata pe net despre faptul ca in majoritatea tarilor e interzis, ba kiar ca e privit ca otrava? Va cruciti dc cititi ce am gasit despre acest medicament in momentul in care am fost nevoiti sa cautam cu totii explicatia pt care sora mea de 23 ani era suspecta de leucemie atipica, avand 1000 leucocite (cu tot ce implica asta-scadere imunitate etc), dupa adminstrarea a 2 fiole d algocalmin, la indicatia medicului pt o banala raceala.

O ecografie generala/amanuntita e oricand binevenita la copii, BarOana. Si, sincer, kiar zilele astea ma gandeam sa merg la Iosup cu fata. Am inca incredere in el. Nu stiu conditiile in care a vazut/nu a vazut malformatiile Soniei. Intotdeauna o poveste va avea 2 variante si noi, ceilalti, neimplicati in mod direct, vom tinde sa credem/sa exageram/sa acuzam/sa catalogam, ca...asa e omul.
Pt mine e medicul care m-a ajutat, a fost o rotita din "sistemul" care a dus la nasterea Alecsandrei. As fi o ipocrita daca l-as denigra!
Am fost la dumnealui din 2 in 2 sapt initial, apoi o data/luna. De fiecare data, ecografia a durat minim 30min. Niciodata nu mi-a parut nici macar obosit! De bautura nici nu poate fi vorba!
Nu suntem prieteni si nici macar nu ne-am imprietenit, ca poate asta ati tinde sa credeti! Pt dumnealui sunt doar o simpla pacienta! Una din miile pe care le are sau le-a avut. Cred ca nici nu m-ar recunoaste dc m-ar vedea

Repet, imi pare fff rau pt Oana si Sonia!Si sper ca Sonia sa se faca bine cat mai repede, sa se gaseasca cele mai eficiente si mai rapide metode de tratament, operatiile sa aiba succes, sa fie un copil vesel si sanatos!
Nu stiu ce/cum s-a intamplat.Stiu doar o latura a intamplarii, cea povestita de Oana. Suficient poate sa ma puna in garda, dar nu sa ma isterizez.
Sper din tot sufletul ca Alecsandra a mea sa fie bine in continuare, sa nu aiba nici o problema de sanatate grava/complicata sau care sa nu aiba solutie!

Mergi la inceput