spitalul ELIAS, orice vreti sa stiti (2)
Raspunsuri - Pagina 4
ancadragoman spune:
Carmen ai mare dreptate,noi la Odisee abia asteptam sa vina cate o fata de la Iosup sa ne mai spuna cate ceva de IR-uri marite si de placenta imbatranita

Doamne fetelor dar astia sunt sub orice critica si cred ca tot ce fac fac ptr zeul BAN.
anca
38+
Maria Alexandra
poze
AMR MAXIM 9 ZILE!!!!!!!!!
kay spune:
ancadragoman, 9 zile ??? oau, mult succes ! sa dea DD sa fie bebe bine si sa nasti repede si usor !
cat despre IR, acum ca imi ziceti ca toate pacientele lui Iosup au IR marite, pai atunci imi permiteti sa fac o speculatie pe baza unor informatii sigure?
Tutunaru face experiment cu Pregnyl, pt care ia o multime de bani... si cum ar putea testa medicamentul? simplu ! isi trage ecografist cu nume rasunator care sa prosteasca femeia gravida ca are IR marite.. si se duce disperata femeia gravida la medicul obstetrician, minunatul Tutu, si ii da omu Pregnyl... si asa vede daca da rezultate, sau nu... uite ca in cazul meu, chiar au fost IR marite ! si la mine, nu era manaria lui Iosup, chiar daca mergeam la terti ecografisti care imi confirmau, Tutunaru a mizat pe medicamentul minune, fara sa isi dea interesul fata de mine, pacienta lui, care aveam incredere in el... fara sa-mi spuna ca exista si o alta explicatie a acestei probleme a mea... acum se explica multe, foarte multe. repet, nu e decat o speculatie. de indata ce o confirm, va anunt !
si aseara, in emisiunea Corinei Danila, s-a incercat o incercare de a intra in direct cu Iosup. care a refuzat, pe motiv ca n-are ce sa-mi zica... acesti oameni trebuie opriti, si eu voi face asta. daca mai are cineva caz de malprxis, si vrea sa ii vada pe doctorii acestia trasi la raspundere, astept sa ma contacteze. eu incep actiunea in instanta curand.
oana
de
Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
50.000(germania)-75000(sua) euro pt a salva viata Sosonicii!!!www.helpsonia.com
rest de strans : 17.000(germania)-42.000(sua)euro !
ancadragoman spune:
Oana multumim .
Eu am facut 2 morfologi la Iosup si de fiecare data imi spunea ca se vede ca sunt obosita si stresata ca am IR-urile marite si placenta imbatranita....dupa a doua eco la care mi-a zis asta nu am mai mers la el la ecografii si brusc numai pomenea nimeni de Ir-uri marite si de placenta imbatranita.
Succes si tot inainte ptr ca totusi acesti oameni nu pot face pe Dumnezeu si sa se joace cu vietile noastre si ale copiilor nostri.
anca
38+
Maria Alexandra
poze
AMR MAXIM 9 ZILE!!!!!!!!!
grati.ela spune:
eu n-am avut pb cu IR-urile la Iosup...am platit o caruta eco dar mi s-a parut extrem de atent si grijuliu...e drept ca baiatul lui mi-a fost student dar eu am considerat ca asa este omul nu ca mi-a facut un favor...
e tare ciudat cum cu aceeasi oameni avem perceptii diferite. eu am mai intervenit aici nu in favoarea lui Vladareanu ci doar pt a spune ca am avut o experienta pozitiva cu acest om, m-a ajutat neconditionat si fara nici un beneficiu.
de exemplu nu am reusit sa merg la Tutunaru desi avea referinte favorabile pt ca nu l-am simtit compatibil...pur si simplu nu l-am placut asa cum nici el nu cred ca m-ar fi agreat. Conteaza mult sa te simti in largul tau cu un medic...
26+
gattasalvaje spune:
Kay , eu nu inteleg o chestie ....pana la urma , problema Soniei se trage de la IR-urile marite ? Te intreb pentru ca sunt tare panicata...si mie mi-au gasit Iosup si Herghelegiu
IR-uri mari pe arterele uterine , insa niciunul nu m-au avertizat asupra altor riscuri decat acela ca bebelina mea sa se nasca cu o greutate mai mica. Herghelegiu mi-a zis ca nu prea am ce face sa remediez situatia , doar sa nu ma obosesc si sa iau Aspenter. Nu mi-a zis nimic de Pregnyl.
Te felicit pentru spiritul tau de luptatoare iar Soniei ii doresc multa sanatate , sa creasca mare si frumoasa .

30+ cu Sara - Eliza 
vacanta 2007
Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?
anacami spune:
Kay, cred ca ar trebui date mai multe explicatii, mai ales ca atunci cand esti
orice ti se pare mai tragic si poti da in depresii grave..
Malformatiile si formarea incorecta a unor organe (cum ar fi si pozitionarea incorecta a inimioarei, lipsa unei artere,..) apar in primele saptamani,atunci cand are loc organogeneza (pana la 14-max. 18 saptamani),nu? IRurile se considera relevante dupa 20 saptamani, in primele fiind chiar normala o rezistenta mai mare,deoarece aceste artere uterine sunt inca la inceput, sunt mai inguste si presiunea este mai mare.
Kay, ti s-a spus ca IRurile marite inseamna sigur malformatii ale fatului (vad ca asta au inteles unele
)? eu am citit ca insotesc sarcinile cu malformatii si pot da indicatii asupra unor probleme (impreune cu alte "semne"-ex. cum ar fi si notchul protodiastolic), dar asta nu inseamna ca in toate cazurile cu IRuri marite sunt sigur malformatii
IRurile marite sunt efecte si nu cauze ale malformatiilor, nu?IRurile marite pot fi efecte ale mai multor cauze, nu numai ale malformatiilor...
IRurile marite insotesc malformatiile, dar malformatiile nu insotesc obligatoriu IRurile marite..
IRurile pot fi masurate doar pe aparate eco care au si Doppler, si nu pe orice ecograf (de aceea unii ecografisti nici nu au posibilitatea sa le masoare..)
Asa este?
Recuperare rapida Soniei! Bafta si multa putere sa treceti peste toate greutatile!
kay spune:
fetelor, linistiti-va !!!
deci,
1. daca un fat are malformatii cardiace, atunci automat IR sunt mari, si cu notch (Asa cum am avut eu de la 14 sapt)
daca IR sunt marite, nu neaparat fatul are malformatii !!!!
deci daca bebe are malf de CORD, atunci are cu siguranta IR marite. daca mama are IR marite, nu inseamna ca bebe are malf de cord. e cam alambicata explicatia...
hai sa mai incerc odata :
bb cu malf CORD = (intotdeauna) IR marite
IR marite nu inseamna intotdeauna bb cu malf de CORD. pot fi si multe alte cauze.
este un efect, nu o cauza
si da, doar la Doppler se pot vedea. la Doppler se vede fluxul de sange pe arterele uterine si dr le masoara... simplu. doar ca unii pot masura aiurea... asa, de dragul BANULUI...
oana
de
Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
50.000(germania)-75000(sua) euro pt a salva viata Sosonicii!!!www.helpsonia.com
rest de strans : 17.000(germania)-42.000(sua)euro !
Carmen_So spune:
Anca, asa e, cred ca are textul asta imprimat in creier: se vede ca esti obosita, ca ai IR-urile marite.
Kay, mie nu mi se pare hazardata speculatia ta: exact asa m-am simtit si eu, disperata, cand mi-a spus ca am IR-uri marite (si notch, pe deasupra) si ca e posibil sa nu se oxigeneze bine fata. Normal ca l-am intrebat unde sa ma duc si ce sa fac, si voiam sa ma duc in clipa aia la Tutunaru. Numai "sansa" de a da peste o asistenta idioata care mi-a spus sa vin, ca ma primeste (si cand am dat cu ochii de coada care serpuia pe usa afara la ora 8 seara, am simtit ca mor de nervi
) m-a facut sa fac cale intoarsa, si sa caut alternative.
Gattasalvaje, asa mi-a zis si mie Iosup, ca se va naste mica, si asa a si fost. Si la prima sarcina, si la a doua. Dar in afara de asta, ca au avut greutate mica, nu au nimic, sunt bine mersi amandoua. Numai eu am avut tensiunea crescuta, din cauza doctorilor care mi le-au suspectat de Sindromul Down (si de ne-oxigenare, cum ziceam). Acuma nu mai tin minte exact, dar cred ca dupa saptamana 33 ar trebui sa scada IR-urile, desi nici asta nu indica neaparat o problema. Spun asta fiindca am o prietena care a avut tot timpul IR-uri marite si cu toate astea, a nascut un baietel perfect sanatos, si voinic, pe deasupra.
Si parca o doctorita mai tanara si mai citita imi spunea ca spre sfarsitul sarcinii nu mai trebuie urmarite fluxurile pe arterele uterine, ca nu mai au relevanta prea mare, ci trebuie urmarit fluxul pe artera cerebrala. Pe mine asta m-a linistit.
Carmen, Mara (12.08.04) si Ana (21.06.2007)
poze cu Mara
ligeea spune:
Povestea despre Elias mie imi aduce aminte de un film vazut acum vre-o 15 ani cu un spital unde pacientilor le era indusa starea de coma pentru a se putea declara apoi moartea clinica si apoi sa le fie prelevate organele...
Zau asa , sa te duci la dr. si -ar fi interesant de facut un studiu cate dintre pacientele tandemului Iosup-Tutunaru au ;;placenta imbatranita si IR marite .
Daca stai si tegandesti poate intentionat nici nu i-au spus lui Kay de problema micutei , ca asta e caz pscial si poti sa faci un adevarat studiu cu el si apoi te prezinti la congrese sidai lovitura
Nu cred ca aberez, dupa ce am citi e chiar bun de scenariu de film
ancadragoman spune:
Ligeea pare sinistru dar adevarat
anca
38+
Maria Alexandra
poze
AMR MAXIM 8 ZILE!!!!!!!!!