Cadou pentru vizita la spital
Ma voi duce in vizita la spital la o proaspata mamica. Ce sa-i duc? Un buchet de flori? O cutie de bomboane n-as lua ca si-asa nu cred ca vrea sa mai adauge kg. Sa iau ceva si pentru bebelus?
Raspunsuri
Vivela spune:
eu cand am nascut am rugat prietenii sa ma viziteze acasa. dar fetele din salon care primeau vizite, primeau fie flori, fie ceva pentru bebe (seturi de hainute, cosmetice, jucarele...), chiar si prajituri (nu prea mai conteaza kg imediat dupa nastere, te gandesti ca ai timp sa le dai jos).
Gabi, fericita de David scump
Asa crestem noi
gudinde spune:
Psj,
Eu unei prietene i-am luat un buchet de flori si marsupiu din acela in care se poate pune bb (stiam ca nu are), alteia i-am dus un buchet de flori si pentru bb o iconita din aceea speciala pt bb cu ingerasi si margini bleu pt baietei si roz pt fetite.
m_monique spune:
eu cand am nascut nu am vrut sa vad pe nimeni la spital, decat sora mea si sotul. celor care care m-au sunat si au vrut sa vina, le-am spus ca ii astept acasa.
numai cu nasii m-am trezit pe cap, fara sa ma sune, si era sa-l bat pe sot. daca ar fi venit doar nasa mai era cum era, dar cand au venit toti, nasa, nasu si copilul lor, eram un car de nervi. nu vreau sa se inteleaga ca am ceva cu ei, dar starea in care eram nu-mi permitea sa fac frumos (lohii, camasa patata, stare de tremurat si altele). la o saptamana, dupa ce am ajuns acasa, au venit dinnou nasii in vizita, iar atunci chiar m-am bucurat de vizita lor.
pt. ca conditiile din spital sunt cum sunt, eu as merge cu ceva de mancare la lauza: prajituri fara crema, iaurt, friptura, compot.
si pt copil ceva hainute, care sa-i vina atunci.
de curand a nascut fina unei colege. colega mea, la sfatul meu, i-a cumparat: set de cosmetice cu geanta de la sanosan, batista bebelusului si scutece.
Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei
elyanne spune:
Cand am fost internata prima data (3 zile) au venit oti pe capul meu... si nu a fost prea bine, dupa cateva ore de la nastere...
Cand am nascut a doua oara am stat 12 zile in spital... si la inceput au venit toti pe capul meu (odata) si nu prea avem chef... la fel, imediat dupa nastere... in schimb dupa cateva zile nu prea mai venea nimeni la mine (nu vb ce sot, mama) si ma plictiseam ingrozitor... ma simteam bine si ma plictisisem in spital...
Deci... in functie de situatie mergi sau nu la spital...
Cadou... eu n-am vrut flori (nici n-aveam voie sa le tin in salon... si de pe hol mi le-au furat) iar cei care au fost in tema mi-au adus ce am vrut... bomboane, tort, prajituri si compot de piersici... ca plecasem cu gandul la el... Pt. bb am primit de la o prietena o geanta pt. plimbari... In rest... au venit acasa cu cadouri pt. bebei...
omonia spune:
Puteti duce ceva flori pt mama.. si un ompot sau ceva bun de papa( insa cele cu ceza nu prea pot manca mai nimik)
iar pt bebe ceva hainute sau jucarele...
flufy spune:
Nu cred ca e indicat flori la spital pt ca micutii pot fii alergici la polen.Mai bine un compot de ananas pt mama,iaurt,mere,piersici,caise, nectarine (astea find bune pt lapte)Eu cand am nascut cineva mi-a adus flori si nu m-au lasat sa le tin in salon.A trebuit sa le scot pe geam sau sa le trimit acasa.
redai spune:
in maternitatea in care am nascut eu nici nu era voie sa duci flori i spital,deci nu se ajungea cu ele in salon
Lore, mamicutza lui David
POZE
redai spune:
in maternitatea in care am nascut eu nici nu era voie sa duci flori i spital,deci nu se ajungea cu ele in salon
Lore, mamicutza lui David
POZE
suhhy spune:
io am fost la o prietena astazi la spital si i-am dus, ciorbita de vita si snitel cu fulgi de porumb, asa a vrut ea, iar eu am mai completat cu: comport de peirsici, iaurt de baut, apa plata, un suc natural, un buchet imens de trandafiri,vaza pentru flori, un balon mare, hartie igienica, tacamuri pt mancat, un castronas pt ciorbita, pahare de unica folosinta....si maine mai vedem ce ii voi mai duce...probabil o iconita pt bebe si o jucarie.
alinushca spune:
voi toate aici vorbiti de nasteri naturale. ce mi-as mai fi dorit si eu sa primesc fripturi, torturi, compoturi, etc. Dar nu numai ca nu aveam voie nimic din astea, insa si colega mea de salon cand trebuia saraca sa manance cate ceva (ca nu avea unde in alta parte) si desfacea cate un pateu in timp ce eu mancam doar perfuzii... trist! nu zic sa tineti cont ca poate colega de salon e infometata si nu are voie sa manance, doar mentionez treaba asta in treacat.
multe maternitati nu primesc flori, si e pacat pentru ca sunt frumoase. unde nasc de data asta se primesc flori, si este si maternitate cu rooming in. nu cred ca sunt inconstienti sa considere ca le fac vreun rau bebelusilor si sa nu le pese...
hainute pentru bebelusi... daca e sa fie gata spalate si calcate ca altfel e doar bagaj in plus de luat de la spital si se poate face un asemenea cadou mai tarziu, acasa.
nu prea am sugestii de cadouri. spitalul si nasterea au un scop foarte precis si nu prea se pupa cu alte chestii. mai bine dup-aia acasa.
Mami de (28.10.2008) si bb2 27+