Mamici de septembrie-octombrie 2007 (102)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns urmychance spune:

Tomasa - nu am ajuns la Radoi inca. Nu am putut din cauza lui Tudor. Incerc martea asta. Sper sa reusesc.

Multumesc pt precizarile referitoare la tampoane pt urechi. Daca spuneati betisoare, nu mai era mister:)Asa, ma gandeam la niste dopuri:). O sa ii iau. Noi facem botezul pe 11 noiembrie cand Tudor o sa aiba 1 luna si 3 sapt. E prea devreme? Am pus asa pt ca pe 15 se intra in post.

mami al lui Tudor frumos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Ana, al meu nu statea deloc la pompita normala, iar cu metoda Sabinei nu am mai incercat din 2 motive: 1.Stefan nu sta pe burta deloc si 2. mi-a fost teama dupa ceea ce a povestit Betty.

Luy, pe deasupra ii dau o geaca sau fasul care l-am luat azi. Nu am gasit fasul pe site-ul lor, iar geaca o am deja, e de la Piciul. Hihihi, ma primesti si pe mine la papanasi? Sa imi spui cum au iesit.

Si eu iau Exluton pe perioada alaptatului. Dupa aia o sa imi pun un sterilet pana ne hotaram la bb2.

Sim si Stefan (25.08.2007)
BB Stefan creste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Carpatina, sa-ti traiasca fetita scumpa!!! Si sa va aduca numai bucurii.
Roxali, ca sa revin la mancare, eu incerc sa mananc in general usor, fara prajeli si dulciuri de cofetarie, ca sa las organismului energia de a produce lapte, sa nu si-o fol. pentru digestie. Ma axez pe proteine, carne slaba (vita si pui), galbenus de ou si legume. La astea sunt mai prudenta, nu am curaj sa pap cruditati desi Ana si Sabina m-au incurajat, le gatesc la cuptor sau fierte, cu unt sau ulei de masline si in general prefer morcov, telina, dovlecel, cartof am mancat dupa vreo trei sapt, dar acum mananc fara probleme. Ca fructe banane sau mere coapte. Iau si fier, zilnic.
Deja de acum o sa incep sa introduc una-alta, treptat, ca sa vad cum reactioneaza Maria. Singurele excluse total vor ramane fasolea, varza, conopida, mezelurile, usturoiul si ceapa. In rest voi ajunge sa mananc orice.
Eu i-am cerut Anei consiliere in domeniu, ca ea e laptareasa sefa, copilul ei a luat excelent in greutate numai din san. Oricum ea e mult mai curajoasa decat mine, papa si cruditati, mai putin rosii. Si Sim si Sabina sunt mai curajoase.
Dar raman la parerea mea ca cel mai mult conteaza tehnica in alaptare si cat de bine goleste bb sanul, nu ce mananca mamica. In principiu orice femeie are lapte suficient pt. a hrani un copil sau chiar doi, cu singura conditie ca bebelusul sa suga bine astfel incat sa stimuleze productia. Eu ma abtin de la unele alimente pt. a evita colicii (si astia atat de controversati), fiindca lapte este suficient.
Sim, ai ajuns la vorba mea cu batista bebelusului. Imi amintesc o discutie de cand eram gravide si ziceai ca ti se pare mult prea invaziva metoda. De altfel aveai dreptate, suna horror cand spui ca scoti mucii din nasul copilului cu aspiratorul si eu m-am ingrozit prima data cand am auzit asa ceva, te inteleg perfect. Ai vazut ca e ok? Are oricum atenuator, nu trage cu puterea aspiratorului. Noi suntem incantati de ea, ne-a folosit de multe ori ca sa nu se ingroase gluma desi, cum spuneam si noi am fost super reticenti la inceput (sotul mai ales care e foarte prudent si nu ar risca cu nimic siguranta copiilor). Nu a avut curaj sa i-o puna in nasuc lui Tudor decat dupa ce a a incercat-o pe propria persoana, hi, hi, hi...iar baiatul nostru avea 2 ani cand am cumparat-o. O sa vezi ca scapati de mucisori si nu va avansa treaba. Super frumoase hainutele, chiar azi am fost si noi la Debenhams ca sa cumparam haine de iarna copiilor dar i-am luat numai lui Tudor. Pt. Marioa ma hotarasem la niste dresuri dar am uitat sa le mai iau la final.
Ana, acum ca mi-a amintit Sim, vezi ca au dres pt. 0-3 luni la Debenhams, parca tu cautai. Petrecere frumoasa in seara asta!
Rox e la petrecerea de botez acum. Cred ca se distreaza super, abia astept poze maine...daca are timp.

LA MULTI ANI bebelusilor zilei!

mama lui Tudor (9 ian. 2005) si a Mariei (25 sept. 2007)

Mergi la inceput

Tot pt. Roxali: eu cred ca ai lapte, asta cu putin e o falsa impresie. Nici mie nu-mi curg sanii, ca la primul copil si uite ca ea totusi ea se satura si ii merge bine. Eu eram chiar panicata la inceput, nu intelegeam de ce nu-s si acum arteziana, cum spune o prietena de-a mea. Dar dupa ce am mai vb. cu fetele si mai ales dupa cantar m-am linistit. Poate asa e si la tine, scumpo, asa ca nu face greseala mea si nu te stresa, asteapta sa vezi intai ce si cum. Tu papa exact cum spui, carne alba si legume coapte, mancare usoara, lichide multe, iaurturi, ceai de anason. Cu astea si o gandire pozitiva totul va fi ok. Iar burtica o dai tu jos fara doar si poate. Chiar daca stiu ca a doua burtica e mai maricica si ceva mai persistenta, se scapa de ea cu putina ambitie. Timp avem, acum, cum bine spui tu, trebuie sa ne concentram pt. binele bebelusilor astia dragi.

Mergi la inceput

Urmy, probabil m-am exprimat eu gresit, trebuia sa spun betisoare. Hai ca poate ne intalnim la usa dr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Am venit de la controlul de 6 sapt, este ok, am primit si noi unda verde. Referitor la metoda de contraceptie a ramas sa ma gandesc daca vreau sterilet sau iau pastilutele pe baza de progesteron cat alaptez, momentan sa astept sa vina rusii, chiar asa la voi au venit??????????banuiesc ca pana nu vin prima data nu exista riscuri.

Sa va spun, bebitul meu a facut conjunctivita si la celalalt ochi,asta este am inceput sa-i pun picaturi.

Sim, superb costumasul.Ii vine camasa? eu nu am gasit camasuta asa mica,i-am luat camasa cea mai mica,dar tot mare este....daca suntem pitici.

Merg sa pregatesc baita baiatului si sa-l cantaresc dupa, abia astept sa vad cat a mai luat in greutate.

Revin, sper.

Cecilia si bebe Cristian Matei(07.09.2007)
http://community.webshots.com/album/559049911AmKpDg?start=12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Tomasa, imi amintesc discutia. De altfel, si dimineata am stat in cumpana, am intrat pe site-ul producatorului si am vazut un filmulet cu modul de utilizare si dupa aia m-am decis sa o iau.
Cecilia, nu e chiar safe pana apare prima menstruatie pentru ca inaintea ei se produce ... ovulatia si cine stie ce surprize poti sa ai daca nu folosesti nici o metoda contraceptiva. Camasuta ii vine bine. Aveau acolo si costumase mai mici, chiar mi-au placut mai multe, dar avand in vedere ca i-am luat si fasul si setul ala de body-uri, nu m-am mai bagat si la altceva.
Azi ma framanta o intrebare: ce facem la sfarsitul lunii cu fetele care nu au mai dat nici un semn de viata si sunt inca pe lista de ? Pastram lista in continuare la scutece sau nu?
Ma duc sa ii pregatesc baita lui bebe. In cazul in care nu mai pot intra pe forum, va doresc o noapte linistita si somn usor!

Sim si Stefan (25.08.2007)
BB Stefan creste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

Ebonee

http://community.webshots.com/album/560909012WwkILT?vhost=community

Danielle de Ebonee (02/10/2007)
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

Admirat poze cu dulcica Ebonee, eu zic ca seamana cu tine ( macar prin faptul ca si tu esti tare dulce, ca o adolescenta cu fetita )
Sim, am lasat pe maine papanasii, ca tati s-a intors de la Carrefour prea tarziu ca sa mai stam sa prajim in seara asta. Dar maine nu scapa! miam,miam Daca ies buni si-l pot declara maestru al papanasilor, chiar o sa-ti fac o invitatie intr-o zi, sa vezi ca nu ne laudam degeaba
Cecilia, ma bucur ca ai iesit ok la control. Eu o sa fac controlul de 6 saptamani la 9 , adica sper sa ajung saptamana asta. Imi pare tare rau de conjunctivita aia, de la ce se face ? Offf, sa treaca mai repede...
tomasa, vad ca te tii de promisiune, inteleg ca azi ai ajutor la pitici, de ajungi si tu pe DC, nu ?
Si eu astept nerabdatoare poze de la botezul lui Andrei, sunt convinsa ca au fost cu totii niste frumosi. Sunt o familie tare frumoasa si cand ma uit la pozele lor parca vad o familie din aia din reclame . Ce vreti, asa imi place cum le sta impreuna...
Mai era una dintre fete care avea botezul azi, oare alehiam ? hmmm, sunt cam rablagita, nu-mi amintesc prea bine, scuze. Lasa ca vedem noi zilele urmatoare, sper sa ne povesteasca si sa ne arate poze. Ne pregatim si noi, cele care urmam.
Hai ca ma duc si eu sa pap cina , acum am vazut cat e ceasul. Sper sa nu i se activeze senzorul de "mama papa, deci vreu si eu" si sa inceapa scandalul, ca o vad asa, semi-adormita. Dar avand in vedere ca azi dupa-amiaza a dormit de-a rupt canapeaua... sper sa nu avem program de scandal noaptea.
Noapte buna tuturor, sa va odihniti si sa visati frumos !

Luy, fericita mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Va salutam pe fuga, sunt franta si vreau sa dorm. Gata botezul, Andrei s-a crestinat si a fost tare tare cuminte. Mult mai linistit decat sora lui la botez. La botezul ei, ca acum a fost cuminte si ea, chiar ne-am inteles bine. Dar e cam obositoare treaba ptr bebelusi, saracul Andrei nu a putut dormi ultimele ore la restaurant si era asa obosit ca a tot miorlait si acasa a urlat vreo 2 ore neconsolat. Dar gata, de maine in rutina. Pozici maine ca sunt rupta. Oricum sper ca a iesit bine.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput