Mamici de septembrie-octombrie 2007 (102)
Raspunsuri - Pagina 10

slippers76 spune:
slippers76 spune:
  Mie astazi nu mi-a mai mers net-ul de la ora 9:30. Asa ca n-am mai putut sa intru sa va multumesc pentru urari. Deci: va multumesc din suflet pentru toate urarile si gandurile de bine.
Mie astazi nu mi-a mai mers net-ul de la ora 9:30. Asa ca n-am mai putut sa intru sa va multumesc pentru urari. Deci: va multumesc din suflet pentru toate urarile si gandurile de bine. 

Eu m-am intristat rau astazi de povestea cu Teodora Lianei Stanciu. E o fetita atat de dulce! Nici nu pot sa ma gandesc ce-o fi in sufletul parintilor. 
Roxali, bine ai revenit acasa. Sa va traiasca printesa finutza. 
Cecilia, ce a crescut flacaul vostru!
Rodica, eu il scot in fiecare zi, indiferent de temperatura, doar sa nu ploua, sa nu fie ceata, si sa nu bata vantul prea tare. Il imbrac bine si la aer cu el, ca rau nu-i face.
Isabelutza, si eu sunt in aceeasi "galeata" cu hainele tentru botez. Si eu tot 6 kile mai am de dat jos si arat ca naiba. N-am gasit nimic de imbracat dar mai am doua saptamani asa ca trag sperante sa gasesc ceva.
Xtasya, bine ati venit, tu si flacaiashul tau.
RGE, uite pentru tine: 

. Sper sa-ti fie de folos
. Sper sa-ti fie de folos
Ana, mami de  Miruna (16.05.2003) si
Miruna (16.05.2003) si  Vlad (01.09.2007)
Vlad (01.09.2007)
Miruna
Vlad

urmychance spune:
urmychance spune:
 Roxana -petrecere frumoasa maine si cat mai putine evenimente neplacute. Poti sa ii faci lui Andrei nishte baby drink, eu l-am cumparat de curand si mi se pare foarte bun. 
RGE si Dantje - nastere usoara!
mami al lui Tudor frumos

slippers76 spune:
slippers76 spune:
 Dantje, nastere usoara !

Roxana, petrecere frumoasa maine!
Vlad (01.09.2007)
Miruna
Vlad

tomasa spune:
tomasa spune:
 Profit ca am si eu un moment de respiro (de fapt am sotz acasa  la o ora rezonabila-si sunt si mandra ca a fentat un team building ca sa stea acasa in we) si va mai povestesc despre noi, mai raspund pe unde ma pricep.
 la o ora rezonabila-si sunt si mandra ca a fentat un team building ca sa stea acasa in we) si va mai povestesc despre noi, mai raspund pe unde ma pricep.
Maria e bine, slava Domnului si s-a facut si mai frumoasa  . Inca nu-mi dau seama ce culoare de ochisori va avea, dar cred ca vor fi inchisi la culoare, nu verzi ca ai mamei si ai fratiorului. La proba cantarului de ieri avea 4.160, deci a luat intr-o luna 1.250 ceea ce e super doar din san. Tudor e ok, se poarta bine cu ea, dar adevarul e ca nu e deranjanta, iar eu evit sa o dragalesc in mod vizibil, desi mor dupa ea. Ii fac lui mereu complimente, incerc sa nu-l lipsesc de timpul petrecut impreuna, desi uneori imi e extrem de greu...fac unele lucruri cu o singura mana in timp ce cu alta o tin pe ea la san, iar pe masura ce se ingreuneaza fata imi dau seama ca-mi va fi imposibil sa mai procedez asa. Chiar azi cand am fost in parc spunea tuturor cum ca "am venit cu surioara mea...dar e cam...mica". Imi dau seama ca simte nevoia de mai multa atentie ca in general, vine si se lipeste de mine mai mereu, isi pune capul pe mine si ma dragaleste, ceea ce inainte nu se intampla atat de des. Insa macar nu are iesiri si nu se manifesta, inca, gelozia. Totusi imi dau seama ca unele faze vor fi inevitabile cand va trebui sa imparta jucarii si altele cu ea.
. Inca nu-mi dau seama ce culoare de ochisori va avea, dar cred ca vor fi inchisi la culoare, nu verzi ca ai mamei si ai fratiorului. La proba cantarului de ieri avea 4.160, deci a luat intr-o luna 1.250 ceea ce e super doar din san. Tudor e ok, se poarta bine cu ea, dar adevarul e ca nu e deranjanta, iar eu evit sa o dragalesc in mod vizibil, desi mor dupa ea. Ii fac lui mereu complimente, incerc sa nu-l lipsesc de timpul petrecut impreuna, desi uneori imi e extrem de greu...fac unele lucruri cu o singura mana in timp ce cu alta o tin pe ea la san, iar pe masura ce se ingreuneaza fata imi dau seama ca-mi va fi imposibil sa mai procedez asa. Chiar azi cand am fost in parc spunea tuturor cum ca "am venit cu surioara mea...dar e cam...mica". Imi dau seama ca simte nevoia de mai multa atentie ca in general, vine si se lipeste de mine mai mereu, isi pune capul pe mine si ma dragaleste, ceea ce inainte nu se intampla atat de des. Insa macar nu are iesiri si nu se manifesta, inca, gelozia. Totusi imi dau seama ca unele faze vor fi inevitabile cand va trebui sa imparta jucarii si altele cu ea.
Eu am in continuare 7 kg in plus, dar mananc foarte bine ca sa am laptic. Sunt obosita si simt nevoia si de dulce asa ca nu as putea face cura acum. De altfel incerc sa raman optimista si sa nu ma stresez...sper ca nu va fi nevoie nici de data asta de eforturi mari in sensul asta, dar daca va fi o sa vad ce fac, imi revin eu pana la urma cu mult sport fiindca de la mancare nu cred sa fiu in stare sa ma abtin. Dupa ce l-am intarcat pe Tudor stiu ca slabisem chiar prea mult si tot asa, mancam ca sparta. E adevarat insa ca nu ma ingrasasem la fel de mult si aveam 28 de ani... si in privinta metabolismului cativa ani in plus conteaza cred.
mama lui Tudor (9 ian. 2005) si a Mariei (25 sept. 2007)

tomasa spune:
tomasa spune:
 Despre Botez: eu am doi finuti minunati, asa ca va scriu ce stiu si eu. mai ales ca sunt proaspete amintirile, fiindca pe amandoi baieteii i-am botezat anul asta. Deci, trebuie luate urmatoarele si pe toate eu stiu ca le cumpara nasii: lumanarea, marturii (cruciulitele), panza de mir (panza alba netivita), fasa, vin pt. impartasanie, ulei (eu am luat de masline extravirgin) si pt. preot un sapun si un prosop. Eu am mai cumparat si un prosop pt. copil ca sa nu-i fie frig invelit doar in panza de mir.
Sa nu uitati sa luati si tampoane de urechi, daca nu aduce nasa (eu am adus si tampoane de urechi si pampers, dar oricum e bine sa aveti si voi, parintii).
Rox, petrecere frumoasa maine!

slippers76 spune:
slippers76 spune:
 Am fost deturnata de bebitzu mic. Ii era foaaaame!
Tomasa 
 . Ce bine a luat Maria in greutate! Si noi cred ca am sarit de 6 kile, ca luni avea 5850 si s-a mai rotunjit de atunci. Ai vazut ca e ok? Inseamna ca ai laptic suficient si e buuun! Multumim pentru informatiile despre botez.
. Ce bine a luat Maria in greutate! Si noi cred ca am sarit de 6 kile, ca luni avea 5850 si s-a mai rotunjit de atunci. Ai vazut ca e ok? Inseamna ca ai laptic suficient si e buuun! Multumim pentru informatiile despre botez.
Vlad (01.09.2007)
Miruna
Vlad

tomasa spune:
tomasa spune:
 Ligeea, eu imi voi pune sterilet dupa nastere prin cezariana, cred ca am mai scris. Pe mine ginecologul meu in care am mare incredere m-a chemat cand Maria face 5 luni. La recomandarea lui voi pune un sterilet simplu, fara hormoni, un Cooper T. Si il vom pune numai dupa analize de secretie si culturi col foarte amannuntite ca sa nu apara probleme.
Luy, am vazut ca tu intrebai mai demult despre diferenta optima intre copii. Eu sunt pt. o diferenta cat mai mica, dar aici e subiectiv, fiecare face cum simte. Mie de ex. gineco mi-a spus ca pot ramane la 8 luni de la nastere, insa inca alaptam si nu ma simteam in stare nici fizic nici psihic. Oricum din ce am mai citit stiu ca psihologii recomanda ca diferenta sa fie cat mai mica astfel incat copiii sa aiba preocupari comune, dar suficient de mare astfel incat sa nu ai doi copii cu acelasi tip de nevoi (care solicita aceleasi ingrijiri din partea ta), iar OMS recomanda cel putin un an dupa intarcare ca sa se refaca rezervele organismului.
Intre ai mei sunt 2 ani si 9 luni, Maria a fost conceputa de ziua lui Tudor si e ok, eu ma descurc neasteptat de bine cu ei chiar si singura. Credeam ca va fi cumplit, mai ales ca el nu merge inca la gradi, dar e ok. Usor nu este, dar nici foarte greu. De-aia am si povestit mai multe despre cum se inteleg, fiindca stiu ca mai multe fete isi pun problema diferentei dintre copii (si eu mi-am pus-o la vremea mea). Oricum o "reteta a succesului" sunt convinsa ca nu exista, mai tine si de norocul fiecaruia, asa ca trebuie sa faci cum simti. Probabil nici la noi nu ar fi fost la fel daca Maria ar fi fost plangacioasa, colicoasa, solicitanta...

tomasa spune:
tomasa spune:
 Ana, 

Asa este, a crescut frumos. O sa pun si cateva poze cu ea rotunjoara, dar nu apuc sa le incarc. Eu iti multumesc mult pt incurajari, au contat mult sa stii. Mi-a facut tare bine discutia noastra de atunci. Iar tu fugi si mai sarbatoreste, profita ca mai ai cateva ore din ziua ta! 

tomasa spune:
tomasa spune:
quote:
Originally posted by Marunzika
La multi ani tuturor sarbatoritelor!
Nu-mi poate spune nimeni daca am voie (cand alaptez)glucoza si Dextro energy?
Yannisa Milena
24.08.2007
Glucoza ai voie sigur. Cum ti-a spus si Betty, se administreaza inca din maternitate si la nou-nascuti, direct, cu atat mai mult e ok prelucrata de organismul matern. Dextro energy nu stiu ce e...

tomasa spune:
tomasa spune:
 Isabeluta, daca ai nascut natural, sigur ai voie ceva exercitii fizice usoare inca de pe acum. Eu am facut sport (usor) cat alaptam si voi face si acum imediat ce imi va permite gineco-din cauza cezarienei mai astept nu din cazua alapatului.
Ana, tu cum mai stai cu kg-le? Stii de ce te intreb, cred ca suntem cam de aceeasi statura si alaptam amandoua. La mine stagneaza la +7 de cand am venit acasa aproape. De altfel la cat mananc si dulciuri ma mir ca nu am mai pus  . Mi-e si foame si sete cand pun ventuzica la san.
. Mi-e si foame si sete cand pun ventuzica la san.