nu vorbeste la 3 ani,ce sa fac cu el? - 2

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sivadar12 spune:

Pentru problemele de vorbire (chiar daca, copilul este mic) este bine sa intrebati un specialist. Noi am avut norocul de a gasi un cabinet particular (cred ca Andu se numeste) unde am gasit niste oameni extraordinari. Sunt hotarata sa spun tuturor pt. ca intradevar sau inregistrat progrese mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atapelea spune:

kiwwy ULTIMA TA POSTARE A FOST "Trimis la: - 12/07/2008 : 23:19:35"
De atunci ce sa mai intampalt cu baietelu???
Am citit aproape toate postarile tale "nu sunt putine" si am constatat ca baietelu tau semana in poroportie mare cu al meu.
Cum ai rezolvat problema, ce metode ai folosit, la ce medici au fost, etc. , etc.
Astept cu interes raspunsul tau !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Buna,

eu am un baietel cu retard de vorbire, are 3 an si 4 luni si abea acum incepe logopedul sa lucreze cu el. Dar l-am dus la logoped prima oara cand avea 2 ani jumate.

Spune-ne despre baiatul tau, poate te putem ajuta cu sfaturi.

Sibylle

http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA




www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vera_chanel spune:

buna tuturor! si eu am un baietel de 2 ani si 7 luni si avem aceeasi problema: nu prea vorbeste! in general spune prima silaba a cuvantului, de ex. la masina- ma, la telefon-te! In schimb intelege cam tot ce.i spun, cu unele lucruri nu e de acord dar pana la urma ii trece, nu se tavaleste pe jos sau alte chestii!
Acum a aparut alta problema, de vreo luna face pipi pe el, spune dupa ce a facut, mentionez ca am scapat de pampersi de pe la 2 ani, si se obisnuise sa ia olita sigur si sa faca la ea.
I.am facut analizele la urina si sunt ok. Am fost si la doctor si a spus ca i se poate trage de la internarea pe care am avut.o anul trecut in decembrie, pana de Craciun, cand a facut pneumonie interstitiala. Ne.a dat Encephabol si Nitrazepam, dar imi este frica sa nu.l afecteze in alt mod! Va rog mult daca cineva a mai patit ceva asemanator astept un raspuns! Multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Vera, eu stiu, de la copilasii prietenilor si de la al meu...de, ce am vazut si eu prin jur, ca este destul de neobisnuit printre baieteii crescuti cu pampersi sa-i lase de tot la 2 ani. Parca fetitele sunt mai rapide, dar nici ele inainte de 24 de luni. Nu cred ca i se trage de la nimic, pur si simplu nu este pregatit...lasa-l in pace, nu-i mai pune pampers, stai cu gura pe el dar fara sa-l certi si o sa se rezolve. Mai la vara, daca tot mai face, mai lasa-l ud, sa-l deranjeze...nu dati cu rosii, noi asa am scapat de kk, ca tot facea pe el si incepeam gradi, nu de alta. O plimbare cu chiloteii plini, in masina, la 30 de grade, l-a lecuit definitiv. Si fara accidente dupa.

Cu vorbitul...nu stiu ce sa zic, am impresia ca este o generatie f intarziata din punctul asta de vedere. Important este sa vezi o evolutie, daca nu...intreaba si un dr...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Deci eu innebunesc cand vad mesaje ca cel al Verei !!

Ce fel de medic ti-a dat medicamente alea? Deci copilul tau e sanatos, doar ca "nu prea vorbeste" la 2.7 ani si mai face pipi pe el si medicul a sarit cu Encephabol si Nitrazepam???

ce inseamna ca "nu prea vorbeste"? cati medici ai vazut? Ai dreptate sa nu sari imediat sa-i dai medicamentele, dar incearca sa gasesti medici competenti care sa-ti evalueze corect copilul si sa nu sara cu asemenea medicamente imediat.

Sibylle

http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/

Vladimir
***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA




www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Sybylle, si dr aia competenti, cum ii gasesti? Adica...e competent ala care-ti spune ce vrei sa auzi sau ala care te loveste cu leuca dand diagnostice la care ti-e frica si sa te gandesti? Pt ca noi avem o mica problema la picioare, diagnosticata ca atare de un Prof dr de la Budimex, si desfiintata de Jianu de la Alexandrescu...Amandoi la fel de pregatiti, bine intentionati...dar 2 scoli de medicina diferite. Eu am decis sa-l ascult pe Jianu si sa nu mai chinui copilul cu ghete ortopedice si alte minuni..dar am facut bine, am facut rau. Asa si cu celelalte situatii...ca parinte uneori chiar nu mai stii ce sa faci, cand nici dr nu se pun de acord.

De vorbit, si al meu a vorbit tarziu...dar acum, la 3 ani si 3 luni vorbeste de ma ameteste. Insa o face stalcit rau de tot. Acum...mai stau sa vad, oricum m-am linistit ca nu-i treaba de dr, un logopod mi=l repara sigur in cateva luni, daca nu s-o repara de la sine....Cu vorba, eu as mai sta pana pe la 3 ani....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudyyya spune:

Deborah eu nu cred ca trebuie sa mergi la logoped cu cel mic sa-ti spun si de ce,mai bine zis sa-ti dau un exemplu,fetita mea la 2ani spunea doar mama,tata,papa si apa dar ultimele 2 nu le asocia cu activit respective,acum dupa 7luni nu mai are nevoie de logoped desi nu vb in propozitii iar cuvintele le pronunta "stalcit rau de tot" pt ca la logoped merg copii care nu pot pronunta anumite sunete.acum are nevoie doar de o stimulare a vorbirii,cred ca de asta este nevoie si in cazul tau.


http://picasaweb.google.com/claudyyya/Printeselehttp://picasaweb.google.com/claudyyya/Printesele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

in legatura cu Encehabolul eu am experienta, pentru ca tot asa cel mare al meu a vorbit tarziu , bine el a fost si expus la 2 limbi, alta situatie, dar tot asa am fost la medici competenti cica, dar asta e placa general valabila in astfel de cazuri, acest medicament il folosesc pentru stimularea creerului, si astfel stimulat se fac legaturi intre neuroni mai ales la copii a caror creer a fost cu anumite suferinte, ori la nastere (cum a fost la al meu din cauza lipsei de oxigen)sau altele...Numai ca al meu nu a reactionat bine deloc la tratament, a devenit dintr-un copil vesel si jucaus , un copil ursuz, mereu nervos si super agitat , iar ca o compensatie cica i s-a dat tanacan nu mai stiu exact, ca e mai mult de atunci , dar asta il tinea mai mult adormit, de am ajuns sa se trezeasca dmineata pe la 8 , la 11 sa se culce de amiaza si sa se scoale pe la 4 -5 , iar seara la 8 se culca ca nu mai putea de oboseala.Pai in conditiile astea cand dormea asa mult si in rest era nervos de nu te puteai intelege cu el (medicamentele astea induc starea de super agitatie) nu prea avea cum progresa, deci am intrerupt de la mine putere si nu am mai mers la acel docotr.Dupa aceea si-a revenit copilul meu , a devenit din nou vesel, cu un somn la prinz de o ora 2 cum e normal, iar aici in germanica se pune accent pe stimularea in grup, adica sa-l duc la grupuri de copii, sa vada ce fac aia , cum vorbesc, cum se joaca.La inceput se juca pe langa ei, apoi aici se pune accent pe aducerea copiilor in comun, adica educatoarea face in asa fel incet fara sa vrei relationezi cu ceilalti, nu te lasa sa zaci intr-un colt sa vegetezi, esti pus sa faci diverse impreuna , jocuri de echipa si din astea.Eu cred ca mai mult l-au ajutat aceste actiuni decat medicamentul in sine.Nu zic ca nu e bun tratamentul da nu se potriveste la oricine si probabil in cazuri extreme se aplica ca se alege raul cel mai mic, dar depinde foarte mult de situatia concreta.

PS: si al meu a vorbit dupa 3 ani, dupa ce a mers la gradinita, si asta doar cu ajutorul educatoarelor.E adevata ca l-am dat si la o gradinita particulara, am faxcut efortul asta financiar pentru copilul meu, pentru ca la una de stat cu sde copii in grupa nu ar fi facut fata.Asa primea atentie mare, era stimulat mult mai bine decat o puteam face noi in familie, unde copilul este obisnuit ca de mama vorbeste, las sa zica...dar cand si unu strain zice acelasi lucru parca se schimba situatia.Iar cand vezi ca ceilalti copii vorbesc intre ei parca si tu ai vrea sa spui ceva cu ei...si incet se leaga
revin cu o completare, acum are si-n casa de 2 ani pe fratele lui, care e o moara stricata, vorbeste si noaptea in somn si nu-l lasa pana nu-i raspunde la zecile de intrebari pe care i le pune pe zi, ca de e fratele lui mai mare si trebuie sa-i spuna si lui care e mai mic ce stie


roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Ce bine imi pare ca am gasit subiectul asta!Si eu am probleme cu unul din baietii mei care nu vorbeste decat mama si tata.O sa citesc din urma mesajele scrise la acest subiect.

Mergi la inceput