Gradinita Little One (3)

Gradinita Little One (3) | Autor: aurelia1278

Link direct la acest mesaj

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns betilina spune:

Salutari tuturor!
Cam multa liniste pe forum in ultima vreme. Sunteti cu totii sanatosi? Va pregatiti pt petrecerea de la gradi? Ce costumase veti avea?
Va pupam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Da, e cam prea multa liniste. De asta am si ezitat sa deschid capitol nou, mi-era teama ca vorba'ceea, eu centrez - eu dau cu capul.
Sper totusi ca toata lumea e bine.

Gaby zicea in ultima postare din vechiul capitol ca nu are net, mai foloseste din cand in cand telefonul sotului si este programata la cezariana pe 29. Ii tinem pumnii!

Noi suntem bine. Sa bat in lemn, Alexandra a fost bine pana acum. Numar saptamanile consecutive de prezenta la gradinita: 8 pana acum.
I-am dus dovleacul la gradi, m-au rugat sa fie unul mai moale, pentru ca sa nu se chinuie educatoarele cu scobitul(apropo, la grupa Alexandrei sunt 2 educatoare acum, Flori si Corina, ii plac amandoua). Nu stiu dovleacul cum e, am gasit la un singur taran in piata dovleac rotund, in rest aveau numai lunguieti. Costumatia Alexandrei va fi de vrajitoare, ca anul trecut,dar cu inovatii.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98766" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic

Mergi la inceput

Salut!
Noi suntem mai bine acum. Maria a fost putin bolnava si a lipsit cam o sapt de la gradi. Din pacate a avut o criza de astm din cauza frigului si a racelilor, dar acum e mai bine.
Daca e totul ok Gaby mai are aproape o sapt, asa ca tb sa-i uram o nastere cat mai usoara si un bebe cat mai sanatos!
De petrecere ne-am pregatit si noi. Am rezervat un costumas, vedem atunci cand il luam daca e de albinuta sau de fluturas, iar dovleacul nu am apucat sa-l cumparam. Sper sa rezolv zilele astea cu el. De abia astept sa vina petrecerea, sa vad daca ii place. Azi era tare nerabdatoare sa vina teatrul de papusi.
Si eu am vazut ca a mai aparut lume noua prin gradi dar nu stiam ca mai e o educatoare noua. Am invatat-o doar pe Ramona, ingrijitoarea, care imi place tare mult, iar Maria e tare incantata de ea.

Va pupam si toate cele bune.

Mergi la inceput

Salutam pe toata lumea!

Mai stie cineva ceva de Gaby? Sper ca totul a decurs bine si acum e o mamica fericita cu 2 copilasi. De abia astept vesti de la ea.

O sa revin mai tarziu cu impresiile Alexandrei despre Halloween, cand le aflu.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98766" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic

Mergi la inceput

Of! Ce a povestit Alexandra: a venit o Vrajitoare, a scos-o pe ea in fata sa o transforme in nu se stie ce, Alexandra s-a speriat si a plans. Deci, un Halloween esuat anul acesta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Buna seara, mamici!
Am intrat sa va zic ca Gabi e deja acasa cu fetita lor "fotomodel" - cum i-a spus ea: 2,500 kg, 51 cm. Sa dea Dumnezeu sa fie sanatoasa si norocoasa in viata, sa le aduca numai bucurii!

Despre serbare: au fost 2 zane, una rea, care cica le strica petrecerea si una buna care ii ajuta pe copii sa ii diminueze puterile celei rele. Cred ca cei mici au fost mai impresionati si s-au speriat, ar fi trebuit sa fie mai prudente cu ei. Cristina cred ca a fost la limita, spunea ca i-a cam fost teama, dar are mai multa 'experienta' si seara alerga cu o palarie de vrajitoare pe cap si zice ca e Tura-Vura (vrajitoarea rea).

Despre raceli/viroze sau ce-or mai fi: din pacate sunt muuulti copii care continua sa fie primiti bolnavi in modul cel mai evident (daca se poate spune asa). De 2 zile vad un baietel mic (nou, cred) care tuseste de-si scuipa plamanii, dar nu pare sa deranjeze pe nimeni de acolo. Special am intrebat daca sunt copii bolnavi si mi s-a raspuns foarte prompt ca nu, in gradinita nu e nimeni bolnav. Ma rog, poate ca cel mic nu e bolnav, ci asa tuseste el. Am rugat sa mi se spuna daca fata mea tuseste ziua acolo sau da semene de boala, dar niciodata nu am aflat.De joia trecuta si pana marti am tinut-o acasa, caci a facut febra si a si inceput sa tuseasca.

Despre grupa mijlocie: cred ca sunt deja 20 de copii inscrisi intr-o singura grupa, lucru care ma revolta, unde e grupa aceea de maximum 12 copii? De ce sa nu mergem la o gradi de stat atunci, caci programa e aceeasi?

Of, of, s-au cam adunat si nu cred ca e normal sa ne facem ca nu vedem. Sau ei sa se faca a nu observa.

Intrebare pentru voi, mamici: pentru noi e al 3-lea an in gradinita asta, dar niciodata nu s-a facut o sedinta cu parintii (sau spuneti-i cum vreti, ca sa nu sune pionieresc). Eu mi-as dori sa fim macar o data pe an invitati, sa ni se prezinte realizarile/planurile lor/problemele/evolutia copiilor sau orice altceva. Voi ce parere aveti?

Hai, pupam pe toata lumea, sanatate piticilor!

PS. Cred ca subiectul e citit si de cei de la gradinita, poate vor intelege si vor face ceva in sensul bun. Succes celor de acolo, stiu ca pot face lucrurile mai bune daca vor.

Mihaela, mamica de Cristina (21.04.2004) si Alexandru (04.06.2007)

Mergi la inceput

Salutari!
Am crezut ca nu mai scrie nimeni pe aici. De multa vreme nu a mai aparut nici o impresie.
Felicitari Gabi! Sa fiti sanatosi toti si sa fie fetita frumoasa, isteata, voioasa si macar un pic norocoasa!
Despre serbare numai de bine! Maria a fost tare incantata! E prima petrecere a ei de haloween, si totul a inpresionat-o: dovlecii cu lumina, tortul ca dovlecelul, pritesa si vrajitoarea, costumasul de albinuta! Era asa de vesela ca nu mai stia despre ce sa ne povesteasca. Deci se pare ca a fost o mare bucurie pentru ea petrecerea asta.
Cu restul problemelor ridicate de tine mi-e cam greu sa ma pronunt. Eu din pacate nu am mai ajuns pe la gradi sa stau de vb cu lumea de mult. Intai s-a inbolnavit Maria, a avut criza de astm de care mai pomeneam intr-un mesaj anterior, a lipsit o sapt jum, apoi cam 2 sapt am ajuns f tarziu la gradi, adica ultima, dupa ora 6 sau nu am fost eu sa o iau, asa ca adunand toata perioada in care nu am mai fost pe la gradi sa vad ce se intampla este de mai bine de o luna.
Eu mai mereu le stresez cu intrebarea "a tusit azi?" pt ca la noi e problema astmului, iar in ultima vreme din cauza frigului in fiecare dimineata cand da de aer rece tuseste, dar in rest daca nu a facut temp sau nu a facut o raceala sau viroza am dedus ca nu prea sunt copii bolnavi pe la gradi.
De copii multi in grupa nu a fost cazul nostru. La inceput de sept cand am fost la petrecerea Mariei la ea in grupa erau 8 sau 9 copii. Am sesizat ca parca au mai aparut vreo 2 copii in plus, dar oricum nu se pune problema de 20 de copii in grupa ei.
Cat despre propunerea cu intalnirea anuala a parintilor nu am nimic impotriva. Daca se organizeaza asa ceva cu siguranta ca vom veni, nu vom gasi scuze sa o ocolim. Dar nu s-a pus problema asta pana acum. Noi teoretic am inceput anul trecut in sept, practic ea a venit la gradi zi de zi doar de anul acesta din februarie, dar niciodata nu am auzit de asa ceva si am crezut ca la gradinitele particulare nu se practica asa ceva. Deci ca sa nu ma intind la vb prea mult noi suntem de acord cu asa ceva daca se stabileste de la gradi.

Acum va pupam si va dorim toate cele bune si sa fim sanatosi si voiosi!

Mergi la inceput

Felicitari Gabiiiii! Sa fiti fericiti si toate sa mearga ca pe roate! Multi, multi pupici!

Mi-a mentionat si Alexandra de zana cea buna, dar numai in treacat. Detalii am aflat de la gradinita: zana trebuia sa-i ajute sa o invinga pe vrajitoare, vrajitoarea a stat numai 15 minute, zana a stat vreo ora si jumatate, au dansat. Totusi, cele 15min cu vrajitoarea se pare ca au contat mult mai mult pentru Alexandra mea, decat distractia cu zana. Alexandra povestea ca vrajitoarea era mult mai puternica decat ei, fiind batrana. Si ea a crezut-o si... i-a venit sa planga.

Alexandra a ramas acasa de vineri, a 3-a zi dupa Halloween. Joi seara a facut febra si tusea zdravan, vineri dimineata am fost la doctorita noastra si diagnosticul a fost rosu in gat, nimic pulmonar. Slava Domnului ca e numai atat ca dupa cum tusea... S-a mai domolit putin cu tusea, febra nu a mai facut deloc. A rezistat si ea foarte bine pana acum, e prima viroza pe anul asta de la inceputul gradinitei.
Ce ma deranjeaza pe mine cel mai tare este ca transpira foarte mult la gradinita. De cateva ori a fost adusa acasa uda fleasca (am aranjat sa vina cu masina gradinitei), am vorbit la gradi sa o stearga si sa o schimbe inainte de plecare (are prosopel si haine de schimb), s-au executat ; o zi, pentru ca a doua Alexandra a ramas acasa, racita. Am fost si eu pe acolo in cercetare, nu pare sa fie prea cald. Probabil ca fac multa miscare, nu stiu. Sper sa nu fie altceva, pana in urma cu 3-4 saptamani nu transpira asa mult. Acasa e ok, nu transpira.

Am aflat si eu ca sunt 21 de copii in grupa mijlocie, din care vin 16-17. Au 2 educatoare. Acu' ce sa zic. Anul trecut erau mai putini in fiecare din cele 2 grupe, dar si atunci aveau unele activitati comune din cate stiu eu. Acum grupele s-au unit si au doua educatoare. Nu-mi dau seama prea bine daca spatiul este suficient pentru atatea sufletele, dar ca personal mi se pare ok.

Mergi la inceput

Despre copiii raciti nu pot sa zic mare lucru, eu dau pe la gradi o data pe luna, cand ma duc sa platesc. Ultima data (chiar joi, dupa Halloween) nu am auzit behaieli (era in jur de 16:30).

Subiectul sendinta cu parintii: cred ca ar fi interesant sa ne adunam o data pe an, macar, sa ne cunoastem, sa mai punem tara la cale. Eu intreb de una-alta cand ma duc o data pe luna: adica ce mai face Alexandra, cum se prezinta, daca e cuminte. Ma pun si pe mine la curent cu planurile, schimbarile, le mai zic si eu ce mai am pe suflet. Vorbesc cu educatoarele.
Dar, da, ar fi bine sa ne adunam toti, probabil unii dintre noi au si ceva propuneri sau intrebari de interes general la care ceilalti nu s-au gandit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Buna ziua! (ar fi si mai buna daca n-ar fi vremea asta afara si am mai putea iesi la plimbare)
Am intrat ca sa adaug un element la mesajul meu de mai inainte si anume mentiunea ca la grupa mijlocie sunt de anul acesta 2 educatoare. Am primit asigurari ca se descurca foarte bine amandoua, lucru care va fi, desigur, confirmat de evolutia copiilor.
Cum am mai spus, sunt convinsa ca exista dorinta ca lucrurile sa mearga cat mai bine. Important e ca observatiile pe care le facem sa fie interpretate in sens constructiv.
Betilina - deci voi ati fost albinuta, ce dragut! Cristina mi-a povestit despre costumele altor copii si a mentionat albinuta - mi-a zis si de fluturasi, vrajitoare, zane, dovleac. Dar nu am aflat exact cine si ce a fost. Si ea a fost foarte incantata de petrecere si de dovleci. Azi dimineata le zicea dovlecilor din curte sa nu fie suparati pe ploaie, ca or sa se usuce ei.

Mergi la inceput