Sezatoarea canadiana (70)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

felicitari Laura si multa bafta!

Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Felicitari Laura pentru reusita, sa fie intr-un ceas bun!

Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)

Today is a wonderful day; I choose to make it so.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Laura, felicitari! Sa fie intr-un ceas bun si sa-ti aduca noul servici numai satisfactii pe toate planurile. Doua ore... dus-intors, sper!
Lorelaim, multumesc pentru sfaturi, asa este, dar Tudora e la faza cind totul e al ei si nu suporta sa o vada pe Agata cu ceva in mina, ca imediat vrea ea obiectul respectiv... poate sa fie si un capac de carioca. Acum si Agata are un obicei de a o provoca, ca in loc sa se joace si sa taca, stiind ca Tudora ii ia tot, cind pune mina pe ceva nu se abtine sa nu spuna: eu l-am luat prima, eu ma joc cu el... si e suficient ca sa izbucneasca razboiul! Dar eu cred ca pina la urma, la amindoua, totul e legat de venirea celui de-al treilea si, din experienta cu Agata cind a venit Tudora pe lume stiu ca nu se vor linisti apele pina nu vor intra lucrurile intr-un ritm anume si pina cind nu vor vedea ca, desi sint trei copii, fiecare are locul lui in inima si in viata noastra, ca le iubim pe fiecare la fel de mult si pentru ceea ce sint... dar asta tine foarte mult si de noi, ca parinti si de felul in care vom gestiona crizele si vom arbitra relatia dintre ei, noi... Stiu ce am de facut, stiu unde am gresit un pic cu Agata, de ajunsesem la niste crize destul de urite, dar la fel de bine stiu ca atunci cind esti obosit si depasit de situatie... teoria e una, si practica se adevereste sa fie cea de moment, diferita de teorie. Deocamdata, o iau pe bucatele... am lasat-o un pic mai moale cu cerintele fata de Agata (scoala, ordine in camera, activitati), i-am explicat ca si un adult are momente cind se duce la servici sau chiar la un sport fara chef si fara sa fie sigur ca ce face e bine, dar se duce, pentru ca atunci cind te-ai bagat in ceva trebuie sa mergi pina la capat, chiar daca nu esti tot timpul la inaltime. Scoala ca si serviciul trebuie respectat, chiar daca sint zile cind ti se pare ca nu esti bun, poate sa fie asa, sau poate sa ti se para, dar nu renunti, oricum nu la primul obstacol (in ceea ce priveste serviciul, ca la scoala nu are incotro!) O activitate platita pentru un timp e o obligatie pe care ti-ai luat-o atunci cind ai vrut sa faci si nu aruncam banii asa pe fereastra, ca trebuie sa mearga pina se termina sesiunea si orele platite si cind vom plati in continuare, vom hotari impreuna ce vrea si ce nu vrea, are dreptul sa aleaga... Si se pare ca a inteles, vineri a fost la patinaj si a fost ca de obicei, desi nu i-au iesit toate alea ca la carte. Adevarul este ca ea e acum la privat, a luat ecosonul 4, deci a trecut la un nivel mai avansat si a inceput sa faca lucruri mai grele, profesoara ei vrea sa lucreze cu ea un solo si au inceput sa lucreze la asa ceva, competitia e undeva prin primavara si pina atunci trebuie sa-l definitiveze... si bineinteles ca totul e mult mai solicitant decit a fost pina acum. Dar i-am spus ca eu nu ma bag, i-am cumparat rochita, platesc ore private pentru ca mi-a spus ca vrea si ii place, dar eu nu tin sa mearga la competitii, asta e intelegerea ei cu profesoara, daca vrea bine, daca nu continua sa faca ce a facut pina acum, doar ca e normal sa treaca la un nivel mai avansat (ca la jocurile de la calculator). Am avut o saptamina plina de explicatii cu Agata, sper ca am fost la inaltime, adica am fost alaturi de ea atit cit a avut nevoie, pare linistita, ieri a dormit vreo patru ore si s-a culcat si devreme, deci si oboseala isi spune cuvintul. Nu credeam ca o voi vedea vreodata pe Agata obosita!!!
Octav nu-si schimba deocamdata serviciul, cel putin nu pina nu mai creste piticul, copiii sint prioritari acum, vom vedea din toamna viitoare cum vom face... Hai, ca m-am lungit, scuze!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">35+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia.... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Noi am fost azi prima data la Biserica din Laval ( Souvenir cu Chomedey) si mi-a placut; biserica mica, intima, au activitati pentru copii la subsol in timpul Liturghiei, erau vreo cinci copilasi de virsta lui si mai marisori, am de gind sa-l duc pe Tudor de acum duminica sa invete alfabetul, cintece si poezii in romaneste, mai ales ca se apropie Craciunul si va face si el religie ortodoxa, ca altundeva nu are unde;

Denisa felicitari si bafta la job!!!!!!!!!

Ira, ce mai faceti voi, ti-ai cumparat bateria la laptop^

http://www.floriinro.ro/

Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Nelia, de cite ori citesc posturile tale,ma minunez cu cita rabdare rezolvi toate problemele, si ceea ce-mi place mult e cum le tratezi pe fetite, ca pe niste adulti (in devenire)
Citeam de problemele tale cu Agata,eu cred ca ea se poarta foarte normal, nu uita ca totusi e un copil de 6 anisori. E drept, ca la voi in familie ea e cea mai mare, dar, depinde din ce unghi privesti, la noi Alice (care are tot 6 ani), e privita ca "copilul cel mic caruia i se cuvine totul". Iar baiatul meu care e un munte de rabdare (ca si fratele lui Lorelaim), cedeaza, cedeaza, pina cind, la un moment dat, mai izbucneste si el. Ca tot un copil e si el, pina la urma! Noi incercam sa fim egali cu amindoi, sa nu facem diferente, dar uneori, oboseala, nervii, apelez si eu la buna lui intelegere sa-i dea ei ce-i cere, numai sa n-o mai aud miorlaind! Atunci, ea vazind ca-i merge, vrea tot de la el, pina cind se termina tot circul cu usi trintite si ea iesind plingind din camera lui...Nu-i usor, in orice caz!
Ai dreptate, cred ca la voi toate vor intra pe un fagas normal odata cu venirea celui mic si sint sigura ca tu, cu tactul de care dai dovada vei face fata fara probleme.
Va pup, Simi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Sal., Ana, is varza de oboseala,

am ajuns la 4 dimineata ieri acasa, dupa ce de dimineata avusesem ore de la 9 la 3 jumate, am avut 3 ore de pauza pe care le-am dormit,

azi am fost la Bouclair ca facusera reduceri 30 % la jaluzele de lemn si se potriveau cu stilul meu ancien din casa, asa ca acum Sofia si cu mine il ajutam pe Sibin sa le monteze, am schimbat design-ul ferestrelor din toata casa.

Baterie la laptop - n-am avut timp sa ma duc, poate reusesc weekendu' care vine.

Va pup, Irina

Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by maru

quote:
Originally posted by try

Hai mai fetelor ca asa pescuita de pe Dambovita nu-s, stiu ca viza de canada e una si ca poti intra oriunde si te poti stabili oriunde. Intrebarea mea era daca ai nevoie de o procesare si pe federala (nu stiu cum sa explic mai bine, asta era termenul ce circula intre emigranti pe vremea cand am emigrat eu, acum 6 ani).
E posibil ca acea procesare pe federala de care vorbesc eu sa fie tocmai ceea ce spuneati voi ca ati completat pt. a primi viza de Canada (adica sa primiti viza efectiv). Cand v-ati referit la taxa pt viza de Ca, v-ati referit la taxa de landing? Aia de 1000? sau e vorba de o taxa separata?
Eu nu stiu bine cum se numesc aceste acte de completat pt ca mergand prin avocat nu m-a durut capul, ei, si ca urmare mi-e greu acu' sa va spun cum se numesc toate hartiile-alea pe care le-am completat noi.

Merci de info, o sa vad pe site-urile recomandate de voi ce si cum.

Legat de munca in foraj, da, stiu mersul standard cu cautat in ziare si internet, ma interesa daca aveti vreo cunostinta/prieten care lucreaza in domeniu si poate sa-si ofere experienta drept exemplu. E vorba de informatiile unui insider , la asta ma refeream, la unul care a trecut prin foc inainte si care putea sa indrume un nou venit ce sa evite, la ce sa se astepte etc.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

taxa de landing e taxa aia "federala" probabil, cum spui tu
scuze daca am fost un pic rautacioasa, dar am atatia prieteni care au luat teapa de la avocat incat vad rosu cand aud. Acum 6 ani cred ca accesul la internet nu era atat de larg raspandit, nici nu cred ca montreal.ro exista, asa ca ai dreptate....
nu cred ca sunt multe fete din Alberta pe aici, dar la fel daca mergi pe mostreal.ro de acolo ai linkuri catre toate forumurile, din toate provinciile si poate gasesti informatii utile.
ma mir ca nu au auzit in tara de forumurile astea de emigrare, din cate stiu eu sunt intalniri lunare in fiecare oras.
scuze inca o data daca reactia mea a fost atat de rautacioasa....

Doamne'ajuta!

POZE

Maru, nu ma supar eu cu una cu doua, tin la tavaleala

Au zis ca au intrat pe niste forumuri de genul asta (nu stiu care anume), dar ca lumea e destul de rautacioasa, ca se umlba cu tot felu lde denigrari aiurea si e greu sa pui baza pe o informatie venita de acolo - inca o data, nu stiu de ce fel de forumuri vorbea. Daca e vorba de efr (nu stiu daca mai activeaza), nu m-ar mira.

Am zis ca nu strica sa aflu s ide pe la voi, cele care ati emigrat de curand, eu nu mai pot conta pe informatiile de acu m6 ani pt ca una la mana sunt o gramada de detalii pe care nu mi le mai aduc aminte, doi la mana, cu siguranta s-au schimbat niste chesti isi nu vreau sa zic cuiva ca e sigur albastru si de fapt sa fie verde.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Try, noi am folosit montreal.ro numai ptr actele legate de emigrare.
Topicurile in legatura cu etapele emigrarii sunt scrise cu profesionalism, le pot folosi. Si ceea ce e cel mai util sunt link-urile la site-urile guvernamentale.

Ma poti intreba orice ca sunt nou venita, ma face sa ma simt utila.

O duminica placuta,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ia uitati-va www.youtube.com/watch?v=faxW0GcyyDo" target="_blank">aici, www.youtube.com/watch?v=D6MZr31oFgo" target="_blank">aici si www.youtube.com/watch?v=ItLCd5p-7pc" target="_blank">aici ce am gasit. Asta e sportul pe care l-a inceput Agata, dar pustoaica din videoclip e super!!! Nu cred ca are mai mult de patru ani in primele doua si pare tot ea in al treilea, dar un pic mai mare. Oricum, ne-a lasat pe amindoi cu gurile cascate, abia astept sa i-o arat si Agatei miine.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">35+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia.... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Buna dimineatza
Laura - FELICITARI si MULTA-MULTA BAFTA in continuare!
Ica - si mie mi-ar face deosebita placere sa ne vedem - in caz ca eu si fetitza reusim sa venim... Desi am avut un weekend fain si fara prea multzi mucisori (sambata la Junibacken nu a avut absolut deloc) azi-noapte Gabisor a tusit si era pe punctul de a plange si gata-gata sa verse din cauza mucilor :-( A fost o noapte grea... cu doua reprize urate de tuse... pe la 11:30pm si pe la 4am... Acum vad ca doarme linistita... Azi nu o sa o duc la gradi... Sper din tot sufletul sa nu se agraveze...
Nelia si Simi - va doresc multa bafta in continuare in negocierile dintre fratzi, sa va dea bunul Dumnezeu putere si rabdare... Daca avetzi timpul si ocazia cititzi: http://www.amazon.ca/Siblings-Without-Rivalry-Adele-Faber/dp/0380799006/ref=sr_1_1/701-4902754-8785102?ie=UTF8&s=books&qid=1193639315&sr=1-1
Mie imi place f mult cum scriu Adele Faber si Elaine Mazlish.
Nelia - super clipurile cu micutza :-)
Ira - spor la decorat :-)
Ana - bravo voua ca atzi ajuns pe la biserica :-) Mie asta imi liseste crunt de mult aici... Intr-adevar e fain ca Tudor sa stie colinde romanesti :-) Cred ca o sa incerc sa-i cant si eu Gabrielei cateva :-) Ea tot cu Jingle Bells o tzine - cu iarna, cu vara - nu conteaza :-)
Deci noi, dupa cum am planuit, in weekend am vizitat Junibacken (http://www.junibacken.se/default.asp?id=1478) : http://picasaweb.google.com/lorelaim/27Oct2007JunibackenStockholm?authkey=9YPFFeNGJKI A fost... o dezamagire :-) pt mine si tati... care suntem obisnuitzi cu muzee MARI (Vasa Museum, Nordiska Museum, Natural History Museum)... Nici macar nu am avut voie cu caruciorul inauntru... atat era de... inghesuit :-( Dar pt Gabisor a fost super-cool :-) Casutzele cu mobilierul din interior, jucarioarele si hainutzele (carpisoare :-))- tot-tot-tot este adaptat pt copii :-) adica totul este... mic :-), scarile, ferestrele si usile sunt inguste-inguste... Daca nu esti cata-cat subtzirel nu ai sanse sa vizitezi decat exact casutza lui Pippi... care este cata-cat la dimensiuni "normale". Gabisor s-a distrat grozav - a fost tot timpul prin casutze, ba sus, ba jos, ba pe tobogan, ba la "pupitrul de comanda" al unui mic trenuletz :-) Apoi am facut o "calatorie" imaginara prin povestile lui Astrid Lindgren cu un fel de "tren" (adica un sir de banci, fiecare banca situata in cate o cabina, si cabina "calatorea"/"zbura" - ca si telecabinele de la schi - in "peisajul" artificial creat cu papusele si casutze - al povestilor). Din pacate aici NU am avut voie sa fotografiez... asa ca nu am poze care sa exemplifice cat de fain a fost :-( Gabisor a fost pur-si-simplu FASCINATA de aceasta "calatorie". Ar fii dorit, cand am ajuns la "finish" s-o luam de la capat... dar din pacate nu se poate... decat daca cumparam din nou bilet... O poveste care ei i-a placut enorm si ma pune sa i-o spun la nesfarsit (am si desenta-o si am "improvizat" noi o carte cu aceasta poveste) este Brothers Lionheart http://www.amazon.ca/gp/product/customer-reviews/1930900244/sr=1-5/qid=1193636320/ref=cm_rev_next/701-3180551-1278768?ie=UTF8&customer-reviews.sort%5Fby=-SubmissionDate&n=916520&s=books&customer-reviews.start=11&qid=1193636320&sr=1-5
Sa nu uit... pt noi a fost cea mai OBOSITOARE vizita la vre-un muzeu! Am facut la scari si eu si sotzul de nu-i adevarat :-)
Va tzuck si va urez o sapt faina!

Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput