Sezatoarea canadiana (70)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Fetele de la Montreal, eu nu mai am nici o legatura cu concediul de maternitate, da' vroiam sa-mi exprim invidia ca la voi se da 75 % din salariu...la noi doar 55% dar nu mai mult de 413$/saptamana. Asa a fost si acum 5 ani sau e o chestie noua? Sunt curioasa...

Dana, plecam si noi la mare tot acolo unde ai fost si tu in vara, zi-mi si mie daca trebuie sa stiu ceva anume despre resortul ala. Cand am fost la Catalonia a fost super ca Oana stia totul pe acolo si m-a luminat si pe mine, asa ca n-am stat sa fac turul resortului.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Dana, la 1000 de insule abia intrasem in a 8-aluna, data limita este 28 noiembrie. Cit despre baby shower, eu nu sint familiarizata cu acest tip de... nici nu stiu cum sa-i spun, deci nu stiu daca se si bea. Dar daca vreti sa va intilniti si sa beti ca eu am intru miine in in ultimele 5 saptamini de sarcina (teoretic), eu nu am nimic impotriva. Dar deja nu mai pot, a crescut burta mare de tot, abia o tirii, nu ma simt rau, dar sint fff obosita... mai ales ca de stat nu stau, ca nu mai lasa maimuticele din dotare.

Vreau si eu casa!!! Cind va aud cum vorbiti cind una, cind alta de casa, asa-mi vine si mie sa-mi iau una. Nici macar nu stiu ce ma impiedica!


CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">34+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia.... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Na-ziua!

Diana, da' si eu sint fan gradi private la bebei, de fapt sint in general,Atomix a fost si el la mediu familial si am fost toti f. fericiti cu alegerea. Stiu ca in public se fc mai multe activitati si iese plodul mai destept cind e cu gradinita absolvita, da' mie mi-a placut ideea de a avea o singura educatoare in toti acei ani, mai mult o matusa/bunica decit educatoare, mai ales ca sintem la 10m km. distanta de familie si nu copilul si asa nu are persoane ceva mai in virsta in jurul lui.

Ica. Hai sa-ti zic din experienta. Noi din start ne-am luat "prima" casa, nu "casa". Asa am si pornit la vinatoare de case. Sa gasim ceva acceptabil, curat, locatie ok, suficient de spatios pt. noi trei, sa indeplineasca o parte din criteriile nostre privind spatiul locativ, ceva care sa poata fi vindut in citiva ani cind ni se face noua de mutat.
Amu'... mie, spre disperarea lu' colegu' - Nelia, sa stii ca lui nu-i par simpatica deloc!!! :)) - imi arde de mutat mult prea des! De cind stam aici - 3 ani adica - deja l-am tirit de 4 ori la vazut case! El vine, ca ce sa faca saracu'!, crez ca se roaga in gind sa nu-mi placa, ca daca-mi place si ma ambalez ar fi a 8-a la a 12-a mutare cu mine, depinde cit socotesti mutatul prin camine...
Da' eu am o bucurie teribila sa string in cutii, sa impachetez, sa planuiesc si sa despachetez, sa maninc pizza si sa beau carcalete stind pe podele in camere goale, cu cutii aruncate te miri unde si sa dorm fara asternut ca nu mai pot de obosita si simt ca daca mai deschid o singura cutie mor pe loc!!!

Dana, io stiu ce zici mata cu intilnitul de baby shower...Da unde si cum? Si mai ales cind. Cu sau fara copii?
Ca eu, de ex., m-as intini o tzirica si fara Excelentele Lor. La o crisma draguta, in centru-vil, povestim, mincam, bem si mergem acasa relaxate. Da' mamicile care vor sa vina cu copii??? Nu imi zic ele mie vreo doua? :)
Oricum, ce-as sublinia eu e ca, daca vrem sa re-editam intilnirea pre-Craciun de anul trecut, tre sa incepem strigarile, cine cind poate in decembrie... Oana, asa-i ca te ocupezi? Ca stiti ca anul trecut nu reuseam deloc sa gasim sala...

Mikiion, ca vezi, tot vreau sa-ti zic, m-am uitat la poza... o sa ti se urce si-n cap :)

Irina, Dana are dreptate... hai ca-ti zic ca-i numa' juma de pret fata de cit a fost anul trecut :)) Te rog frumos sa nu mai fi suparata, ok?! Ce face Sofie?

Pupici,
Simonna


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Dana merci de intrebare. Nu prea are ce sa mearga inca pentru ca nu mi-au sosit inca... Este vorba despre www.getfirmtoday.com/drtv/ecs/info.html" target="_blank">asta. Si eram asa intr-un mood de schimbari cand am facut comanda, sper doar sa nu-mi treaca pana imi soseste pachetul.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Sal., fetelor princese,

eu am cam 2 mari probl. fundamentale la ora actuala, una-i ca perioada asta muncesc cam 50=60 ore pe sapt., am 2 show-uri saptamana asta, am avut ieri seara repetitie, ore la scoala cat cuprinde, tre' sa-i mai vad si eu pe Sofia si pe Sibin si atunci ma fortez sa raman noaptea si dimineata cu ei (ma fortez in sensul ca sa nu adorm de oboseala) si cand dispar ei eu ma intorc la dormit, uf ca tare bine-i sa mai dormi (azi m-am trezit la 12, ); a 2-a probl. fundamentala e ca mi s-a dus bateria de la laptop si nu-mi place sa ma tarai cu firul dupa mine in casa si nici sa scriu de la calculatorul lui Sibin ca nu are accente in franceza si ma dispera. + ca de cand sunt in casa mea cea multpreafrumoasasimonstruoasa mi-i tare drag sa smotruiesc, sa stralucesc, sa spal, sa lustruiesc, parfumez, daca veniti la mine o sa va speriati de impecabil ce e. Am vrut sa va scriu aseara o relatare supercool de la repetitie insa nu pot scrie decat de la laptop si pana nu cumpar baterie (care nu stiu nici de unde nici cat costa) ma autocenzurez.

Va pup si continuati cu spor.


Edit, Roxana, Nelia, decoratiile le-am cumparat de la Dolarama, Walmart si bomboanele tot de acolo. Simonelu, Sofia e bine, nu mai ia antibiotice de luni dimineata, e f in forma. Dana, am uitat ce m-ai intrebat, da' io tot simt nevoia sa-ti raspund. Of, doamne, asta-i din aceeasi categorie cu "noi intrebam, noi raspundem". Fug la scoala.


Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Fetelor, am si eu o intrebare, caci vad ca sunteti multe din Montreal pe aici. Undeva in urmatoarele luni urmeaza sa emigreze verisorul unei bune amici de-a mea si am doua nelamuriri. Ei au aplicat pe Quebec si-au dat interviul pe franceza. Urmeaza in curand sa primeasca formularele medicale si sa mearga la control.
1. Acum, ca sa poata sa se stabileasca in orice colt de canada, trebuie sa ceara sa li se proceseze aplicatia de emigrare si pe restu lcanadei sau e suficienta cea de Quebec si apoi cand vin incoace pot sa se stabileasca oriunde?
Noi cand ma emigrat pe quebec am emigrat si noi, dar avocatul prin care am mers noi ne-a procesat actele si pe partea engleza ca sa putem sa mergem oriunde in Canada si am platit 660$ pt procesarea asat separata.
Au ei nevoie de procesarea actelor pe partea engleza ca sa se stabileasca in Toronto sau e suficienta procesarea actelor pe Quebec?

2. el e inginer in foraj, din cel care lucreaza la sonde si-i place ce face si asta vrea sa faca si aici. Aveti vreo informatie legata de domeniul asta? al forarilor? Aveti idee de piata muncii in domeniu M-ar ajuta enorm daca ma puteti pune in legatura cu cineva care lucreaza in domeniu sau are/a avut tangenta cu asa ceva (roman de-al nostru ma refer) si care-mi poate da niste informatii in cunostinta de cauza legat de asta. sa stei si amicul meu incotro s-o apuce si ce asteptari sa-si faca de la domeniu asta al forarilor.
Cum e piata de asa ceva in Montreal si imprejurimi, daca aveti idee.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

hahahaha, tre sa zic ca asa traznaie mai mare n-am auzit

fata draga, viza e pe toata Canada, nu exista viza pe Quebec si viza pentru restul!
Mama ce misto v-a luat banii!

Noi am venit in ianuarie anul trecut, am aplicat si trecut procesul prin Quebec fara avocat, asa ca incerc sa imi amintesc ce si cum a fost:
dupa interviu, cu CSQ face urmatorul dosar, urmatoarea plata, parca retin si cazier si poze
acestea se trimit la Viena
apoi vine invitatia de a face medicalele care se pot face la Buc sau la Budapesta
daca totul e ok, li se cere pasaspoartele, vor trebui trimise la ambasada, cu taxa de viza.
repet, viza e pentru Canada, e prima data cand aud de asa isprava!

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Try,

Multe informatii legate de procesul de emigrare le gasesti pe quebec.ro si montreal.ro, 2 situri ale romanilor din Quebec sau care vor sa emigreze in Quebec. Sint sigura ca persoana respectiva va gasi raspunsuri la toate intrebarile si f.multe detalii. Asa cum spunea si Maru, nu exista nici o interdictie, poti veni in Canada oriunde odata ce ai viza, sau de la inceput sau te poti muta mai tirziu. Nu am auzit de nici o taxa suplimentara.

Ca inginer in foraj, locul ideal acum este Alberta, datorita boom-ul petrolier...In Quebec nu prea este nimic in acest domeniu, din ceea ce stiu eu.

Mult noroc pentru viitori emigranti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Maru, fara avocat, si noi am platit 2 taxe acu' sase ani... una pt Quebec, pentru certificatu' lu' peshte far' de care nu te lasa sa rezidezi in Quebec, plus banii de viza.
Poate ca Try vrea sa zica ca aveau deja acceptul Quebecului, recte CSQ - via consulat Viena - si aveau nevoie de acceptul Canadei pt viza si de-aia au platit aia 660... Nu stiu, da' oricum s-au schimbat toate de cind am venit noi, asa ca nu prea poc sa comentez... Da' cu certitudine, Try, dupa acceptul Quebecului dosarul merge la Ambasada Canadei, nu se intra in Quebec decit cu viza pt. Canada!!!

Maru, sa ne zici cind esti permanenta, sa bem in absenta!

Try, dac'as fi specialist in forari m-as cara direct in Alberta.... Altceva nu stiu sa zic. Ca ziarele in Mtl sint pline de oferte de job in petrol albertan... Amu' unde-i adevarul... Dupa mine, la Montreal nu prea are ce sa foreze...
S.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

dragele mele, taxele cerute de ambasada sunt clare, sunt pe site, toata lumea le poate verifica.
Da, am platit 2 taxe, una de procesare a dosarului, alta (cu acceptul Quebecului dupa interviu) pentru viza de Canada
Daca ai aplica pentru Ontario de ex, nu ai mai plati taxa aia de procesare a dosarului catre Quebec

apoi taxa de viza, care se plateste la urma, sau ma rog

anyway, n-are rost sa polemizam aici, ideea e ca, asa cum zice Simonna, Alberta e pentru ingineri de foraj, si poate Vancouver, tinand cont ca se construieste pentru Olimpiada

cat despre amicul tau si piata de munca: workopolis, si toata gama de site-uri de gasit joburi care sunt postate la fiecare inceput de capitol

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput