Sezatoarea canadiana (70)
Raspunsuri - Pagina 4
oanagabriela spune:
Corina (Cricor)
Legea in Quebec legata de concediul de maternitate s-a schimbat de citeva ori in ultimii ani (si in bine
). Eu nu am apucat din pacate, din 2001 s-a dat un an de concediu (dar platit ca la somaj, cu barem, ca la voi) si parca de un an (sau mai mult??) s-au modificat iar conditiile. Cum eu nu mai am nici o intentie sa mai am un copil nu stiu amanunte.![]()
Pentru cine cauta casa in Quebec, va recomand urmatorul site: (http://www.montrealpropertyfinder.com ). Iti stabilesti criteriile de cautare (locatie, pret, numar de camere, etc), dai o adresa de email si iti trimit regulat o lista cu link-uri la toate proprietatile care corespund criteriilor alese (deja existente pe piata plus cele noi care apar). Asa nu trebuie sa mai cauti singur...
Pentru Halloween, pentru cine este interesat, sint multe activitati in Vieux Port, vineri, simbata si duminica:
http://www.grandemascarade.com/
cge spune:
Try, noi avem viza de Ca de 3 luni, si in primul rand, am platit CSQ- urile in Quebec si apoi taxa de viza ptr. Canada. Nu mai stiu sumele exacte, dar asa e, trimitem 2 dosare, unul ptr QC, si altul ptr Ca.
Si dau si eu sfatul pe care l-am primit si eu si mi-a trimis f. bine, sa inceapa cautatul de job din tara, sa scrie o data aproximativa la care preconizeaza ca va fi in Ca in Cv.
Multa bafta le uram.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Cricor spune:
Mersi Oana, aveam o neliniste
. Cred ca incerc sa-mi iau gandul de la scoala. De o sapt. incerc sa te sun. Maine sper sa reusesc...
Simona, am facut cum m-ai invatat... m-am dus la teachera copilului si i-am zis eu cum ca vreau si eu sa iau acasa in weekend foile pe care lucreaza copilul in timpul saptamanii... m-a ascultat foarte politicoasa si toata numai un zambet, era ca o zana (ca-i tare frumusica). In final, zambind si mai mult (de nici nu credeam ca se poate) mi-a zis ca asa ceva nu-i posibil, ca ea foloseste foilea alea ca sa faca evaluari. Pai le aduc inapoi ii zic eu, nu... nu se poate sa paraseasca scoala foile alea... nu pot sa-ti zic ce m-am enervat. M-a durut capul toata seara, iar acum numai ca povestesc si iar m-a apucat.
Corina
carmençita spune:
Dana (Podeanu) imi spui si mie te rog de unde ai luat manualele cu exercitii pt. admiterea in scoli secundare internationale? Sunt manuale speciale pt. internationala? Cum se numesc? Eu il am pe cel mare intr-a 5-a si fac cu el din "Je revise" si din "Reussis ta 5-ieme annee". Crezi ca nu e de ajuns? As face daca as gasi acele manuale speciale.
Va doresc la toate o toamna lunga si o iarna blanda.
Carmençita
columbiana spune:
Corina,
si mie imi da invatatoarea foile, la sfirsitul fiecarei saptamini cu ce a lucrat odrasla,in alb- adica xeroxuri cu ce-au lucrat ei in timpul saptaminii, asa mai facem odata exercitiile( si mai nou i le cer fara raspunsurile pe verso ca a"meu a inceput sa traga cu ochiul la raspuns
)
http://www.floriinro.ro/
Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.
Podeanu spune:
Carmencita,cartile le-am luat de la Renault-Bray si se numesc :Reussir l'examen d'entree au secondaire ecoles prives-ecoles internationales" Editia Didier.
Corina,ma tot chinui sa-mi amintesc ce ti-ar trebui....crema solara de la 50 spf la 30 spf (noi am inceput cu una 50, apoi 45 si in ultimele zile 30)si crema cu aloe ptr burn ,nu cara cu tine cafea, vin si alte prostii (cum am facut eu)ca sunt ff bune . Au terenuri de mini golf , tenis, fotbal. Daca ai rachete bine, daca nu , se dadeau si de acolo (ca si batoanele de mini golf).
Saltea de plaja de plastic, daca ai ia-o cu tine. Eu mi-am cumparat de acolo, cind nu sunt valuri e super sa te lasi asa dusa...
Nu scapa sub nici o forma Michael jackson show (era lunea seara)meserias. Bea un capucino si ptr mine la piano-bar linga receptie.
Daca vrei sa-ti cumperi suveniruri si ai chef de o plimbare ia-o la picior in dreapta pe plaja , treci de Riu si Iberostar , mergi vreo 35-40 minute si e talcioc unde poti negocia mai bine. Daca n-ai chef poti cumpara si din piata din incinta hotelului dar negociaza la singe. Preturile sunt cam dublate.
De te bate gindul sa-ti iei vreun tablou din alea in ulei, ia-ti linistita ptr ca nu se strica in avion. Noi am luat unul mare de tot, l-au scos de pe rame si a stat impachetat 2 saptamini in camera. E in perfecta stare.
Resortul e de fapt impartit in doua, sunt doua resorturi identice in oglinda. Punta Cana si Bavaro,fiecare are aceleasi restaurante, japonez,frantuzesc. Ai dreptul la 3 rezervari ptr o saptamina, fa-le a doua zi dupa ce ai sosit ca risti sa nu mai aiba loc. Nu scapa nici japonezul (maninci la cooking table) nici frantuzesc. Noi am mai fost si la italian (ok) mediteraneean (nu ne-a placut) si steak. (super). Nu am incercat pe cel mexican ca era inchis in perioada aia.
Noi am avut camera chiar linga receptie in cladirea 37 ,plaja nu era f aproape (adica 10 min pe jos) dar veneau trenuletele la 2-3 minute si te duceau imediat. In schimb seara eram aproape de toate atractiile, restaurante, teatre,discoteca etc.
Daca vreti excursii, nu va recomand Saona Island-pacaleala pe fatza.
Ia-ti cu tine bacnote de 1-5 dolari ptr spaga. Nu e necesara dar sunt atit de saraci si ai sa vezi cum muncesc zi lumina. Eu lasam in fiecare zi cite un $ si o atentie de la $ (ruj, oja pix,etc) la camerista dar ne umplea oricum frigiderul. Cind insa intri in camera si vezi cit au muncit acolo, cu animalute de prosop si flori proaspete in fiecare zi, parca nu te lasa inima. Am mai dat spaga la restaurantele cu rezervare, pe la barmani la plaja.
Taxa de iesire din Dominicana e 20$ us de persoana, puneti-va bani de o parte de la inceput. Seiful ptr in camera se plateste, e 35us/saptamina si il recomand.
Ce sa mai zic...ia-ma si pe mine in valiza, ca la cit m-ai rascolit in suflet parca nu mai am stare aici pe scaun in frigul din Quebec.
Iti urez sa ai vreme frumoasa,distrati-va si astept impresii dupa.
Sa revenim la oile noastre... Simonna, ar fi o idee asa de o intilnire numai de mamici la un restaurant ceva, dar nu stiu cit e de fezabila.
PS Corina in caz ca nu ai reusit sa vezi poze uite site-ul meu. uita-te la Punta Cana 2007
http://family.webshots.com/album/559762242PSuIGE?start=0
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
Podeanu spune:
mi-am mai amintit ceva Corina... pe plaja la Scuba caribe poti inchiria diverse barci, catamaran, etc. Sefa de acolo (imi scapa numele acum) e rominca si f simpatica. Poti face rezervarile direct cu ea.
Daca aveti echipamente de scufundare (labe, ochelari) luati-le cu voi.
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
oanagabriela spune:
Carmençita
Cred ca respectivele manuale le-am vazut si la Bureau en Gros de curind (sper sa nu ma insel si sa fii fost in alt magazin...)
Simonna,
Nu cred ca mai am curaj sa organizez ceva, dupa reusita ta nimic nu va putea fii la inaltime
. Glumesc bineinteles, ma voi gindi si va voi propune ceva. Dar alte idei decit un subsol de biserica inca nu am. Putem incerca la Sf.Ioan Botezatorul, la parintele Chisca. Cind am sunat anul trecut, mi-a spus ca trebuie sa rezervam din timp pentru perioada sarbatorilor. Oricum merg simbata viitoare la un parastas acolo si il voi intreba in principiu.
Ana Stroe,
Inteleg ca noi avem noroc, ca ne da profesoara caietele corectate in fiecare vineri si noi, parintii, trebuie sa semnam ca am luat cunostinta de realizarile copilului.
Parca am mai scris mai demult, scoala primara publica St-Clement din Mont Royal este cotata una din cele mai bune scoli primare din Montreal. Este adevarat ca nu poti sa cumperi casa in acest cartier, dar sint multe blocuri de inchiriat. Chiria este un pic mai mare ca in alte parti, dar daca pui in balanta costul unei scoali private, merita. Mai ales pentru cei care nu sint inca pregatiti sa-si cumpere casa.
Cricor spune:
Dana, multumesc mult de tot. Asa-mi place sa-mi povesteasca impresii cineva care a fost deja intr-un loc... mi se par mult mai de incredere decat review-urile alea turbate de pe diverse site-uri. De data asta, ca niciodata nici macar nu le-am citit. Citisem la tine ca-i frumos, dupa ce te-am cunoscut in person cu atat mai mult am avut incredere (nu ca doar din scris pe forum n-as fi avut, intelegi tu) asa ca am zis ca n-are rost sa citesc impresii de la indivizi cu tot felul de frustrari revarsate pe forumuri de travel. Promit sa beau un capucino pentru tine special :). Si mai promit sa-ti trimit poze.
Ana si Oana, uite ca la noi nu se poate mai frate... ziceai c-am cerut tezaurul scolii asa mi-a raspuns. Sa ma fi vazut pe mine ce fata perplexa aveam...
mqqm (sper c-am nimerit ordinea) dupa ce-am vorbit cu tine m-am dus la Luca sa indeplinesc ritualul de seara (pupat, declaratii de iubire si alte asemenea) si cand i-am zis cu cine am vorbit la telefon, a stat cam 2 secunde si m-a intrebat "da' noi cand mai mergem la ei?".
Noapte buna
Corina