Piticii nazdravani de Mai - Iunie 2004 (87)
Raspunsuri - Pagina 11
anacami spune:
Buna!
Ralu, ; sa fiti sanatosi si fericiti !
Waw, ce program de testare, mai rau ca la facultate !Bafta! Cred ca tu ai emotii mai mari decat ea!
Iulia, lui David! sa-ti traiasca, sa fie sanatossi sa va aduca numai bucurii alaturi de fratiorul lui!Are niste ochi superbi!! Am remarcat ca pe Thomas il prinde foarte bine postura de doctor -sa tot ai asemenea doctori si iti trece durerea imediat.Ce bunatati , tu le-ai facut?
Carmen,insanatosire grabnica lui Eric! Doctorii ce spun,care ar fi cauza imbolnavirilor asa dese? polipi are?
Simona,pupici lui Victoras cel cumintel! imi pare rau ca a trecut prin toate acestea, sper ca acum este deja mult mai bine!
Monet, ce putere ai!!esti departe de casa? bafta!
Laurina,eu zic sa mai insisti acolo sau sa schimbi grupa, nu renuntade tot! si eu eram cat pe ce sa o fac, ma gandeam ori sa-l mai tin cateva luni acasa (un an mi se parea prea mult pt. varsta lui- el are mare nevoie de "colectivizare" ..) ori sa-i caut o gradinita particulara in zona- maca pana inep serviciul cand aveam mai multe optiuni. In ziua in care m-am dus cu inima stransa sa il iau, urmand ca de a doua zi sa nu il mai duc, l-am gasit vesel nevoie mare, in elementul lui! Deci se putea!!!Acum cred ca ii chiar place, desi mai avem unele probleme de comportament: nu asculta intotdeauna de dna invatatoare, mai iese afara din clasa fara sa aiba voie, se mai inghionteste si "lupta" (vorba lui) cu alti copii, nu mananca acolo orice le-ar da (chiar daca acasa ii place mancarea respectiva)- i-a inytrat lui in cap ca nu vrea sa manance acolo si nu ai ce ii face. In plus,masa de la amiaza este chiar inainte de a-l lua acasa, cand se aduce deja intra in agitatie, nu se mai intelege nimeni cu el- stie ca dupa il iau acasa si devine nerabdator...
In grupa lui mai este un baietel cu un comportament leit lui, parca ar fi frati; ei bine, s-au imprietenit f. tare si se pare ca asta ii face pe amandoi sa mearga cu drag la gradi - se joaca impreuna, fac tampenii impreuna, se distreaza...Avem noroc si de o dna educatoare f. buna, stie si cand sa fie dura cu ei si cand sa ii rasfete (este f. apropiata de copii).
Irinel,bafta! Ce mai face Danut?
Irinusha, waw, ce a crescut s sa schimbat Amelie!!!Are ochi albastri ? cred ca o sa-i ramana deschisi ca tati al ei!!! eu cred ca nici de data asta nu am reusit sa "proiectez"un copil cu ochi verzi ca al lui tati (ochii bblusii sunt acum un gri-verzui inchis,nu sunt albastri, cu siguranta se vor face caprui!.Dar asta sa fie baiul- sa fie ea sanatoasa,desteapta,norocoasa si fericita
Berta, multumesc! felicitari pt. aparatament (in ce zona este, poate esti vecina cu una dintre noi..); mai este putin si il aduci si pe Darius!!!
Camelia, Sebastian si Stefania
tnicoleta spune:
Buna fetele
Irinel Daca faceau ceva mai serios insistam sa intre si ea la curs. Ai rerultatele de la doctor? Cum au iesit? Danut ce mai face?
Iulia Sa-ti traiasca micul David si sa va bucurati alaturi de el. La multi ani! si soacrei.
Dana Bine ai venit printrte noi. Te asteptam cu povesti despre printesa ta. Si cand ai probleme poti apela cu incredere la noi.
Cami Voi ce mai faceti? Cum se mai comporta Sebi?
Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recoltei
Delta + Mare Toamna 2005www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete
"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)
ralu spune:
Fetele scumpe, va multumesc din tot sufletul pentru urari!!!!
anacami-vad ca Sebi s-a acomodat foarte bine la scoala. Cred ca foarte mult a contat si doamna educatoare care a stiut sa se comporte cu el. Stefania ce mai face? Reusesti sa te descurci acum imediat dupa nastere? A mai cresut? Cred ca se schimba de la zi la zi. In legatura cu testele Ioanei, asa este. Si noi am comparat cu sesiunea din facultate. Doar ca acolo mai aveai cateva zile intre examene. Noroc ca Ioana invata mult in timpul trimestrului si nu trebuie sa ingrasam porcul in ajun. Dar tot obositor este!!!
Iulia-La multi ani pentru David! Sa creasca mare si voinic, sa fie sanatos si norocos!
Nicoleta-este o scumpa Bia. Cred ca este foarte cuminte daca ai putut sa o duci la servici si sa mai si lucrezi alaturi de ea!
Irinel-pupici multi lui Danut! Iti tin pumnii pentru bb2!
Monet-ai doua printese frumoase foc. Imi place tare mult cum le-ai tuns. As vrea sa le tund si pe fetitele mele la fel, cred ca le-ar veni si lor foarte bine, dar nu stiu cum sa-i explic coafezei.
Irinusha-nu te-am mai intrebat: ce face printesa ta? Cum ati chefuit in we?
Noi suntem bine! Maria a facut marti fotografia de clasa. (Aici fotografia se face inainte de Craciun si si se face in forma de calendar pentru anul urmator-2008). De azi a trebuit sa se duca singura la clasa de la intrarea in scoala, pentru ca parintii nu mai aveau voie sa intre. (Astora le este prea frica sa nu se fure copii). Deci trebuie ea sa se dezbrace, sa-si puna singura haina in cuier si ghiozdanelul intr-un cos special pentru asta). Ea se dezbraca si inainte, dar de multe ori isi punea si ghiozdanelul in cuier, iar educatoarea nu se mai uita si in cuier daca mai sunt ghiozdanele. Din cate mi-a spus educatoarea, Maria cam stie cu ce a venit la scoala si ii atrage atentia ca si ea a venit cu ghiozdanul la scoala. Pana una alta, la intrarea in clasa, ii asteapta educatoarea si asistenta acesteea, dar de saptamana viitoare, trebuie sa se descurce singuri. Sa vedem ce o iesi. Cam atat despre noi!
Inca o data va multumim de urari!
Va pup!
tnicoleta spune:
Ralu Cum se fura copii? Pai noi o ducem pe Bia in clasa si o predam educatoarei, iar la poarta gradinitei este un paznic care a invatat ficare cu ce copil vine, pana si dicectia din care vin/pleaca. La voi nu este paznic/portar?
Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recoltei
Delta + Mare Toamna 2005www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete
"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)
ralu spune:
Nicoleta-este o asistenta care sta la poatra pana se aduc toti copiii si apoi se incuie scoala pana la ora cand vin mamele sa-si ea copiii. La gradinita se intra la 8.20 si la 8.45 se incuie gradinita. Si multi parinti vin pe ultima 100 de metrii si cand ies, ies puhoi. Multi dintre ei vin impreuna si cu copilul mai mic (pe langa copilul care trebuie sa ramana la gradinita), care poate avea si 2 ani si ceva (deci sa para de 3) si cand ies sa nu se stie daca este copilul respectivei sau a luat un copil din scoala. NU stiu daca m-am facut inteleasa. Ei vor sa controleze totul. Sa vada cu cati copii vii si cu cati copii iesi. Sau mai bine zis cu care copii vii si cu care iesi. La poarta, neviind intrarea mare, parintii sunt nevoiti sa-i bage unul cate unul si asa asistenta poate sa vada ce si cum. Sun un pic cam exagerati astia de aici, dar asta este! Nu s-a intamplat niciodata la aceasta gradinita sa dispara copii, dar cica este un plan de securitate al copiilor care a fost pus in aplicare in toata Franta (asa ne-a spus directoarea)!
Te pup!
Iulia P. spune:
Buna fetelor,
Dana, v-am admirat pozele. Aveti o frumusete de fetita. Sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii!
Cami, multumesc mult pentru complimente. Thomas a decis la varsta de doi ani ca vrea sa fie doctor, deci... In legatura cu prajiturile, intr-adevar, eu le-am facut. Am fost la cules de mere cu copiii si a trebuit sa le folosesc. Nu fac decat FOARTE rar prajituri si toata lumea s-a mirat ca au iesit bune...
Nicoleta si Ralu, multumesc mult pentru urari.
O zi frumoasa tuturor.
Iulia P., Thomas Anthony (16 iunie 2004) si David William (14 noiembrie 2006)
Our freedom starts with the prison we choose...
Nous sommes peut-être devenus aveugles et nous ne voulons pas le...voir.
http://www.flickr.com/gp/22874599@N00/S045t5
vanessa ionescu spune:
Iulia, sa-ti traiasca baietii dar in special David (de data asta e randul lui).
Si multumesc de incurajari... Nu stiu cum e la voi (care aveti copii apropiati ca varsta) dar la noi e dezastru. Am crezut ca v-a fi mai usor daca Andu e mai mare. Dar din contra, am momente in care imi vine sa urlu. Daca m-asi apuca sa povestesc ce e in casa noastra in fiecare zi... ati innebunii numai citind.
dar mergem innainte.
Andu nu a scapat de moldamin. vai de fundul lui, dar de saptamana viitoare ne apucam de injectii.
Acum dupa ce m-am vazut cu masina noua mi s-a pus alta "pata". Umblu de nebuna sa cumpar un teren. Si din punctul nostru de vedere (ca si distanta fata de scoala, ca si bani, etc) ar cam fi doar Mogosoaia. Azi am fost sa vad un teren care tare mi-a placut dar e aproape dublu ca dimensiune (Si ca pret bineinteles) decat imi faceam eu planuri. mai am de vazut cateva si hotaram. vreau anul asta sa cam rezolv cu terenul ca la anul prin aprilie mai sa ne apucam de constructie..
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://community.webshots.com/user/vaniavi100
ralu spune:
Revin ca data trecuta nu am avut timp de scris mai explicit.
Deci multi dintre copii nu sunt adusi la gradinita de aceeasi persoana. Multi sunt adusi de bunici, matusi, chiar vecine, pentru ca parintii incep foarte devreme serviciul si le este mai usor asa. Foarte multi parinti inca pastreaza "femeile" cu care au stat copiii pana la varsta de 3 ani(aici se numesc asistente maternele) si acestea aduc multi dintre copii la scoala. De aceea nu prea se stie "cine cu cine". Doar cand trebuie sa ii iei, educatorea trebuie sa stie foarte clar cui da copilul. Si cum la noi nu exista postul de pasnic, la poarta stau asistentele care fac prin rotatie. Deci nu cred ca au cum sa cunoasca pe toata lumea si mai ales pe copiii cu care intra (adica fratii sau surorile copilului care ramane la gradinita). De aceea s-a hotarat chestia asta!
Te pup!
Irinel spune:
Iulia la multi ani micutului David!!!Cezic eu micut??? Ca nu mai e bebelus de azi!!! :-) Sanatate multa si numai bine la toti! Danut nu e prea hotarat ce vrea sa fie in viata. Mult timp cred ca i-ar fi placut ideea de a fi gunoier. Cred ca si acum il invidiaza putin pe nenea care vine sa ridice gunoiul. Ii plac masinile mari si aia de gunoi e mare si interesanta, cu un mecanism care ridica din cand in cand gunoiul si il pune in container, plus ca merge singura (de-adevaratelea, apasa nenea pe buton si inainteaza masina vreun metru da probabil stii ca si la voi e la fel). I-ar mai fi placut si pompier. De curand mi-a zis ca vrea cand o fi mare sa salveze animalele cum fac Wonder Pets si Diego (nu stiu daca in Romania sunt, astea sunt desene animate)
Dragele mele eu sunt pe fuga ca de obicei. Va pup pe toate si pe puii vostri dragi.
Carmen, pupici lui Ericut scump
Sa ne rugam pentru ei si sa-i ajutam sa zambeasca sanatosi:
Stefanel / Andrei/ Sonia / Darius / Teo / Ionut
Irina, Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria
Irinusha spune:
Salutare fete dragi!!! Pupici la pitici!
Mama, ce-ati mai scris ... sa vedem unde incep.
Bertha, felicitari! Sa-l stapaniti sanatosi si sa fiti fericiti in casuta voastra. Deci v-ati facut bucuresteni :) Cred ca de abia astepti sa-l ai si pe Frumusetea rara la voi. Va pupam, poate reusesti sa treci mai des pe la noi!
Mona, repet, sunt indragostita ... acum si de Maya! :) Pupici, sa-ti treaca dorul!
Ralu, saracuta Ioana! Tinem pumnii sa fie bine! BAfta!
Si aici e tot cam la fel ... la inscriere am completat niste formulare, unde am scris si cine vine sa ia copilul. Am fost sa iau baietelul unei prieten - e la aceeasi gradi cu Cris - si a sunat mama inainte sa spuna ca vin, au si intrebat copilul daca ma stie. Eu sunt multumita, ca nu stiu daca n.-ar merge Cris cu toti .... :(
Aici sunt 2 educatoare (25 copii), care nu se schimba si deja stiu care cum e ... si de fapt stiu copiii, ca mor cand aud: Cristian, a venit mama ta sa te ia! :) Asa ma stiu copiii, de mama lui Cristian :) Io, care ma simt de 18 - mai ales la minte - ma buseste de fiecare data rasul.... ceva de genul, wow, sunt mama cuiva!
Vanesa, sa stapanesti noua masina sanatoasa ... si fara accidente te rog!!! Imi pare rau ca trebuie injectiile, speram sa ajuta! Si succes cu terenul!!!
Ma gandesc si eu cu groaza la timpul cand o sa-i trebuiasca sa-i despart ... mama, mama!
Irinel, pupici dulci! Ce spun analizele? Haide ca n-am avut timp sa te citesc la mamici aspirante si sunt curioasa! Io sunt tot cu pumnii stransi!
Salutari si lui Lili, o pupam si tinem pumnii sa ia cu brio!
Iulia, vazut pozele ... sunt amandoi frumusei foc!!! Hai, spune aici ce-i cu "lipiciu'" ... are deja prietena? ;)
Cami, nu ne-ai ai spuns nimic de Stefania! Haide, nu ne lasa asa pe uscat. Cum creste printesa? Cum te descurci cu ea si Sebi? Ce mai zice Sebi de surioara? E cuminte?
Mai, de ochi ce sa spun? Ta-su le spune "ochi camouflage" :) ... forma e categoric a lui Boby, dar din pacate n-au culoarea ochilor lui :( ... si mi-ar fi placut. Depinde f. mult de lumina si cu ce-i Melie imbracata, asa ca sunt cateodata verziul acela militaresc, cateodata gri-petrol ... dar nu deschisi, sunt o culoare compacta ... nu stiu cum sa explic, trebuie sa-i vezi sa-ti dai seama. Cert e ca pe ochiul drept, spre baza nasului are o pata de maronul de castana, cum sunt ochii lui Cris :) Se vede doar daca te uiti atent, in lumina ... ce sa mai, cred ca s-au batut genele si n-a castigat nici una :D O sa fie o interesanta :) Dar ma astept sa se mai schimbe ... ca cica asa-i in familia lui Boby, se schimba ochii pe la un an ... mai vedem. Dar vorba ta, sanatoase sa fie ... ca frumoase or sa fie amandoua, doar au cu cine semana
DEspre Melie ce sa spun? (Ralu, ] Creste si e o vesela ... face frate-su sotii (se arunca pe jos, intra in peretii, se loveste de mobila si face ca si cum l-ar durea) si sor-sa rade cu hohote :) Nu i-a venit lu' Oma sa creada :) Vrea in fund, asa-i place cel mai mult, nu se intoarce, dar da din picioare si maini intr-o veselie ... baloseste de la 3 luni de o port si pe ea cu barbetica ... papa bine (am diversificat-o ca ajunsese deja la 230 ml si nu se satura, avea tot 6 mese pe zi8 ... papa cereale in biberonul de seara si legume: morcov (mai putin acum ca a constipat-o), cartof, pastarnac), doarme bine :) ... e un copil tare bun. Mai ales Oma nu mai are gura sa o laude :) ... ne tot incearca, ceva de genul: "al treilea o sa fie si mai bun! ;)
S-a trezit Melie, ii dau sa pape, sper sa mai revin! PUpici si numai sanatate!
Mamica de Cristian (3 Mai 2004) & Amélie (26 Iunie 2007)