o fi normal sau nu?

o fi normal sau nu? | Autor: daraban

Link direct la acest mesaj

Am o fetita de 7 luni.Locuim in Italia cu sotu si fetita.Mai e si soacra prin zona.

Dar....de fetita ma ocup eu singura de cand am nascut.Nu am avut parte de nici un ajutor de la nimeni,nici macar de la sot.Ma refer la baita,schimbat scutecele,plimbat afara,preparat mancare.

Problema e ca....nu suport sa puna soacra mana pe fata,sa o schimbe sau sa o tina in brate.Nu as lasa fetita cu nimeni nici macar cu mama mea,o port peste tot cu mine.Cu sotu am lasat-o odata dar nu mai mult de o ora pt ca trebuia sa plec urgent si fetita dormea,altfel o duceam cu mine.

Parca nu am incredere in nimeni,mi frica sa nu pateasca fata ceva in lipsa mea,m-as simti foarte vinovata.

Sunt prea posesiva sau asa erati si voi cand era bebe mic?
Imi trece oare mai incolo? Oricum va trebui
sa incep si eu lucrul odata si atunci nu stiu cm va fi.....

dana si deliutza mamarutza

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Incearca sa te linistesti daca poti, nu cred ca faci bine. Lasa-ti fetita cu soacra pe perioade scurte si apoi din ce in ce mai mari ca sa poti capata incredere.
Ai sa te epuizezi si nu o sa fie bine!

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 7 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

Problema e ca....nu suport sa puna soacra mana pe fata,sa o schimbe sau sa o tina in brate.Nu as lasa fetita cu nimeni nici macar cu mama mea,o port peste tot cu mine.Cu sotu am lasat-o odata dar nu mai mult de o ora pt ca trebuia sa plec urgent si fetita dormea,altfel o duceam cu mine.
quote:

Atunci cand faci un copil el nu este doar al tau. El apartine in egala masura tuturor celorlalti membrii ai familiei chiar daca "sefa" ingrijirii lui esti tu. Tu te comporti intr-un fel ca o fetita care a primit o papusa noua si o vrea numai pentru ea. Dar aceasta atitudine nu este buna pentru un copil viu. El ARE NEVOIE sa dezvolte relatii si cu alte persoane.
Daca nu-l implici pe cei din jur (tata, bunici) de cand este copilul mic ei se vor raci si se vor indeparta de el pe zi ce trece. Te vei trezi ca la 1 an, cand poate vrei sa te intorci la lucru, soacra ta o sa se teama sa aiba in grija un copil pe care NU-L CUNOASTE.

Iar sotul tau... daca nu dezvolta o legatura intima cu copilul lui (legatura care se creaza in timp, lasandu-l sa participe la baita, schimbat, hranit, lasandu-l singur cateva ore cu copilul, etc) nu o sa aiba nici un fel de baza pentru a cladi o relatie viitoare. Barbatii nu sunt ca noi, femeile. Ei nu au ocazia sa se lege de copilul lor in timpul alaptatului, la maternitate in chinurile facerii, sau in timpul celor 9 luni de purtat in burtica. La ei legatura cu copilul se construieste, in fiecare zi cate putin. Altfel, copilul devine un strain, un concurent, un monopolizator al sotiei sale, etc.

Trebuie sa te gandesti ce este cel mai bine pentru copilul tau iar asta sa-ti dea taria sa-ti depasesti angoasele si panicile nejustificate.

Iar legat de faptul ca te temi tot timpul sa nu pateasca ceva fetita - in timp fetita va simti panica asta a ta. Va crede ca este justificata, ca lumea e un loc groaznic si plin de pericole, ca trebuie sa se teama de tata si de bunica si apoi de toti copiii de la gradinita. Va creste timida si speriata, obsedata de tine.

Capul sus. Stiu ca esti singura acolo si ca ti-e greu, dar da-i si fetitei tale sansa de a vedea cat de frumoasa este lumea in care traieste, cat de multe au de oferit cei dragi. Si poate, prin ochii ei, vei vedea si tu lumea altfel.

alice

Mergi la inceput

P.S. Daca tatal este pedofil sau criminal (sau ceva de genul) iar bunica violenta, betiva, dependenta de droguri, etc. retrag cele de mai sus si te sfatuiec un singur lucru: FUUUUUUUUUUUUUUGI!

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daraban spune:

multumesc mult simali de sfaturile din primul mesaj,iar de al doilea m-am distrat bine.Sunt in regula amandoi tata si bunica,se pare ca eu am o problema.

Stii poate ca sunt asa din cauza ca si pe timpul sarcinii am fost tot singura,si multe alte treburi le-am facut singura:pregatirea nuntii,cumpararea apartamentului,datul in chirie,verificarea la masina....tot tot numai singura.
Sotul meu era in Italia,si eu in Romania.
Poate de aceea simt ca pot face totul singura,pt ca am vazut ca pot.
Dar...cu fetita se pare ca nu e bine,cum zici tu...nu e o papusa.

Banuiam ca sunt cam posesiva dar ma gandeam ca asa or fi mamicile la inceput....si apoi trece.
Oricum la mine s-a mai atenuat putin de cand am nascut, o sa treaca zic eu...oricum ma straduiesc.

dana si deliutza mamatutza

Mergi la inceput

vreu sa fac o completare la subiect....
Sotul meu paricipa la baita la inceput,dar lucreaza f mult si m-am adaptat la situatie,ii fac singura baita si de mancare ii mai da si el, cand ii zic.
Vrea sa participe si il las,dar din lipsa de timp fac mai mult singura.Deocamdata lucreaza 20 ore din 24.

Iar soacra mai are o nepoata de 10 ani la care a urlat din toate puterile si a facut-o scroafa de fata cu mine,pt motivul ca a comentat cu ea in fata vecinilor,si a pus-o intr-o situatie neplacuta.
Si de aceea zic ca nu vreau sa imi faca ea fata scroafa...si n-am incredere in ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Draga Dana, cand am citit ce ai povestit... parca m-am vazut pe mine dupa ce l-am nascut pe Dimitris....La fel ca si tine.. nu suportam sa-l atinga nimeni... Nu plecam niciunde fara el. Sotul s-a obisnuit asa de bine in timp cu situatia impusa de mine ca... pe la 1 an si jumatate cand m-am "trezit" si-i ceream ajutorul... imi raspindea ca nu stie, ca nu se pricepe, ca nu vrea copilul de la el... etc...
M-am invatat minte!!!
La mine atitudinea mea mi-a facut rau mie (ajunsesem epuizata, extenuata) copilului (nu vroia sa stea sau sa manance de la nimeni.), sotului (habar n-are cum se pune un pampers si a trebuit sa "construiasca" relatia cu fiu-sau dupa 2 ani si jumatate...)
Sper sa nu repet greseala cand o voi naste pe eleni...
Iti doresc multa rabdare si stapanire de sine sa te poti desperinde un picut...

Laura 23+ beba Eleni si mami de Dimitrakis 25.04.2003

Mergi la inceput

ms mult laura ca ma intelegi.O sa il pun si eu pe sotul meu sa ii schimbe scutecelu sa invete si el.

nastere usoara sa ai,si sa reusim amandoua sa ne iubim copii in asa fel incat sa nu le facem rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redai spune:

Nici mie nu imi place sa imi las copilul cu soacra,dar ea e singura care poate ramane cu el in timpul saptamanii.Inxcerc sa imi termin cat mai repede treaba si sa merg sa il iau.La inceput nici eu nu lasam pe nimeni sa puna mana pe el,dar am ajuns la concluzia ca nu este numai al meu si bunicii il iubesc foarte mult.dar asta nu inseamna ca sunt decord acum, dar ce sa facem?

Lore, mamicutza lui David
POZE

Mergi la inceput

asa e,si bunicii ii iubesc pe copii,dar daca plang copii te cheama sa ii iei ca nu au rabdare sa auda plansete,apoi descurca-te dana...

La soacra-mea cel putin ii place sa se joace numa cu fetita,iar cand se satura ma cheama sa o iau,nu ii trebuie ei prea mare bataie de cap,chiar zicea ca nu mai are rabdare cu copiii...si atunci sa am incredere?

Mergi la inceput

quote:

La soacra-mea cel putin ii place sa se joace numa cu fetita,iar cand se satura ma cheama sa o iau,nu ii trebuie ei prea mare bataie de cap,chiar zicea ca nu mai are rabdare cu copiii...si atunci sa am incredere?
quote:

Si mama mea zicea asa cand era Vlad bebe mic. Era speriata cred sa nu trebuiasca sa creasca din nou un copil. Si bunicii pot fi speriati de aparitia unui copil mic in familie, nu numai parintii. Se tem ca nu fac fata cererilor moderne, ca s-a dus pe apa sambetei viata lor de pensionare linistite, etc.

Dar eu la-m lasat de micut cu ea cate putin, ca sa se obisnuiasca. La inceput cateva ore in weekend, cat ieseam noi la un restaurant sau la teatru, apoi, cate o zi intreaga; am dormit uneori eu cu bb la ea in casa, apoi, dupa un timp l-am lasat si sa doarma la ea. Apoi bb creste si se face un dulce si incepe s-o iubeasca pe buni neconditionat, si toata indarjirea ei se topeste ca lumanarea. Ai rabdare, relaxeaza-te si da-i timp.

Niciodata nu am abuzat de timpul ei insa. Daca copilul a stat la ea in timpul zilei de luni pana vineri, seara si in weekend l-am luat acasa. In definitiv este copilul nostru...

alice

Mergi la inceput