Bona, bona, straie grele
Buna fetelor,
Sunt fericita mamica a unui baietel de 2 ani si peste 4 saptamani a inca unui baietel (deci voi fi o fericita soacra cu 2 nurori). Pana o sa ajung insa acolo, trebuie sa ma ocup de cresterea lor si in acelasi timp trebie sa am mare grija sa nu imi ratez nici cariera intrucat bonele si cresele trebuiesc platite..In prezent am o bona de 68 de ani (care in ciuda varstei e intr-o forma excelenta) care pentru 12 ore de munca imi ia 8 milioane (inclusiv papa pt bb). Daca se intampla si am nevoie sa ramana si peste noapte tariful e de 300.000 /noapte iar un we costa 1 milion. Pana acum, toate bune si frumoase, numai ca vine al doilea baietel si sunt intr-o mare dilema: sa imi anhajez inca o bona sau sa o mentin pe actuala pt amandoi? Pt ca mi-e teama ca o sa-i dau o gramada de bani si nici un copil nu va fi foarte bine ingrijit, evident din lipsa timpului (e greu cu unul, imi imaginez cum e cu 2). Pe de alta parte, mi-as angaja pt cel mic o bona interna pt ca eu stau la servici uneori si pana la 9 si ajung acasa franta. Puteti sa ma ajutati cu un sfat si eventual cu o idee de preturi, pt ca habar nu am ce ma asteapta.
Multumesc mult si sanatate voua si puiutilor vostri.
Aurora 34+
Raspunsuri
CristinaT spune:
Probabil ca iti va mai trebui inca o bona. Eu ma gandesca ca daca as avea 68 de ani si ar trebui sa am grija de 2 copii mi-ar fi greu. Si fara sa am 68 de ani mi-ar fi greu. Ea este de acord sa aiba grija de amandoi? Probabil ca al pret vei plati la fel ca pentru 2 dar vei avea parte de mai putin.
Nastere usoarra si copii sanatosi.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 7 ani si ...
Andries spune:
Eu as face asa:
intru in maternity (126 zile) la 15 nov si mi se termina la 15 martie, mai bag un medical acolo, un concediu de odihna, etc pana la 1 aprilie hai 15 aprilie si din 15 aprilie il duc pe cel mare la o gradi particulara (crede-ma, la varsta asta merita cu varf si indesat, mai ales ca din primavara virozele vor fi mult diminuate) si pastrez bona pentru cel mic.
doua femei in casa = dinamita, crede-ma ca am avut si combinatia asta si-mi venea sa le dau afara pe amandoua sau sa plec eu ![]()
Bafta!!
Andries
aurora77 spune:
Fetelor, si mie mi-e groaza de 2 femei in casa, mai ales ca si asa parca ne ciocnim unii de altii. Cand mai vine mama in vizita, suntem de-a dreptul sandwich.plus ca ma gandesc si la bani...salariul de banca e acceptabil dar sa platesc 2 bone totusi,..e prea mult. Ma sperie insa doctorii care ma sfatuiesc sa nu il dau pe rares la gradi pana nu face cel mic cel putin un anisor si sa capete putina imunitate. Mi-e frica sa nu se imbolnaveasca amandoi si sa o iau cu medicalele...Voi cam cat platiti o bona pentru un program normal? ca a mea m-a inebunit ca preturile au crescut si ca poate obtine si 14 mil. pe copil. Ori blufeaza, ori incearca, nu stiu ce sa spun efectiv. Stiu doar ca eu 30 pt 2 copii nu am.
Va pup
roxanal spune:
Aurora...1.400 lei / copil? de unde frate le scoate? da ce, e licentiata Sorbona, stie 4 limbi straine, are 4 maini?mai mult decat exagerat
si cum zice Andries mi se pare o solutie mult mai buna decat 2 bone..asta sa-ti mai trebuiasca..sa le vezi pe urma 

si tu o sa tb sa fi mai mult albitru...dupa mine..pas 2 bone
aurora77 spune:
Dragelor,
Si mie mi se pare tariful mai mult decat exagerat. Am incercat sa contactez pentru informatii agentiile de bone dar toti te cheama la interviu pentru a-ti oferi orice fel de informatie, iar eu sunt cu un col deschis in saptamana 35 si nu am voie sa ma misc din pat nici macar pana la baie.
Spuneti-mi fetelor, voi cat platiti bonele, ca sa imi pot face si eu o baza de negociere. Pe cel mare e clar ca o sa-l dau la gradi, dar sa stiu cat sa-i dau pt cel mic ,pt ca deja imi bate apropouri ca la bebelusi e altul tariful ca sunt mai dificili, etc, etc.
Va pup
Andries spune:
Wrong!!! la bebelusi este cel mai simplu, pt ca bb doarme si papa si face kk, in rest sta in pat, in scoica, nu-ti bati capul cu el, nu ai grija de el ca isi sparge capul, se catara pe mobila samd.
Cea mai grea perioada este de pe la 7 - 8 luni (cand o ia de-a busilea prin pat si prin casa si incearca sa se ridice in picioare) si pana pe la 1 an si 6, 7 luni cand se propteste bine pe picioare si nu mai cade la fiecare pas. Aici e greul, ca trebuie sa stai non stop cu ochii pe el ca pe butelie, sa mergi aplecat cu el de manute, sa ii diversifici mancarea, sa ii faci supitze si piureuri proaspete in fiecare zi, sa vorbesti cu el, sa ii spui povesti, etc, etc.
Eu i-as da tot 8 milioane pana la varsta de 6 luni a lui bb2. Agentiile iti vor servi "scurt" 10 - 12 mil lunar la program de 11 ore. 14 mil lei pe copil ...da, nu spun ca nu se poate, dar bona de 50 de ani care face si menaj si eventual se si deplaseaza pana in Pipera, Rosu, etc.
Andries
ligeea spune:
Asa e , si oricum cat de bebelus poti sa lasi un copil cu bona ?
Eu zic ca dupa 4 luni ( cel mai putin ) perioada in careii trec si durerile de burtica si doarme si mai mlt timp intre mese .
Fi-miu si-a spart capul de 2 ori -o data la 1 an si 6 luni si o data la 1 an si 8 luni -ambele arcade . O data cu mine si o data cu mama din situatii care aparent erau total nepericuloase .
1400 lei pentru bona e prea de tot la un bebe . La drept vorbind , sunt apropape 400 Euro ceeace e exagerat pentru serviciile pe care le ofera o femeie de varsta medie , cunostinte medii si pretentii vaste .
parerea mea ca aceste preturi sunt influentate de agentiile de plasare si de cererea mare de bone la nivelul Bucurestiului -daca ai ceva cunostinte in provincie s poti sa-ti permiti interna -ai spatiu incearca sa gasesti ceva fie cu anunt la ziarul local fie cu ajutorul rudelor .
Eu asa amfacut , am luat exemplul unei prietene care are mama in Tulcea si i-a gasit interna pentru Bucuresti -pleaca sambata dim si vine luni la ora 9 e in casa , cu 8 mil . E si femeia multumita si ea . Si eu am in perspectiva pe cineva dar mai de apropape ( de la cca 80 de km ) cu acelasi program si salariu .
ardeiash spune:
mai fetelor . eu sunt socata.. 1 mil pt un week end? ma facet isa ma-ntorc in romania si sa ma fac bona!
s-auzim numai de bine! si 

mathilda spune:
quote:
Originally posted by ardeiash
mai fetelor . eu sunt socata.. 1 mil pt un week end? ma facet isa ma-ntorc in romania si sa ma fac bona!
s-auzim numai de bine! si
pai si eu le citesc mereu pe fete caci e f interesanta rubrica dar mie nu-mi vine sa cred ca sunt adevarate preturile. pai e m mult ca in occident.si culmea, dupa cate inteleg fetele au si probleme mari cu bonele- gen unele bone le da distonocalme la puiutii de pana 1 an si m mari ca sa stea cuminti sa se uite ele la tv. eu ce citesc la rubrica asta ma ingrozesc. scuze daca sunt offtopic
diana21 spune:
Eu ii dadeam bonei pana acum o luna (cand fetita mea a inceput gradinita) 6 milioane pentru 7, maxim 8 ore pe zi. Si este fosta educatoare, deci stia si ce sa o invete pe fetita, avea experienta de 30 de ani cu copilasii...In plus, ne mai ajuta si seara uneori sau in weekend, iar noi ii dadeam cat consideram noi, de regula intre 200 si 400 de mii in plus...Nu a spus niciodata ca ar fi putin 6 milioane, din contra, cred ca era super multumita de bani. De fapt, banii astia reprezinta totusi dublul pensiei ei...
Dialoguri strumfesti