copilul - arma de santaj

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Espiritu, se subintelege ca daca vrea sa poata decide ce face si unde se duce copilul, Marius trebuie sa deschida proces de divort si sa obtina copilul spre crestere si ingrijire (inteleg ca asta e termenul, nu custodie).

As avea si eu o intrebare, cumva off topic: in cazul in care copilul ii este incredintat unui dintre parinti (iar celalalt nu e decazut din drepturi si plateste pensie alimentara), cel care il creste poate lua singur toate deciziile? Il poate transfera la o alta scoala, il poate scoate in tara fara acordul celuilalt? Intreb pentru ca un prieten mi-a spus de fata lui, ca nu poate lua nici o decizie legata de ea, ci numai mama ei. Chiar asa este?

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BurnedBrain spune:

Cred ca s-a trecut cam repede peste problema sanatatii psihice si eu cred ca initiatorul topicului nici nu vrea sa auda de faptul ca sotia lui ar suferi de ceva mult mai sever decat o depresie sau ca baiatul lui ar avea altceva decat o depresie reactiva.

Reiau problema: diagnosticul de Asperger nu apare de nicaieri. Nu e o problema strict a copilariei, copiii cresc si devin adulti. Unii se adapteaza vietii si traiesc printre noi, unii au slujbe foarte bine platite in multinationale pe diverse pozitii tehnice de nisa. Altii clacheaza (in special in jurul varstei de 18-20 de ani) si devin clienti permanenti ai spitalelor de psihiatrie unde niste capete patrate le pun un diagnostic de schizofrenie atipica si ii tin pe medicatie anti-psihotica (,) cu rezultate indoielnice. De asemenea sunt o multime de cazuri "de mijloc" care fac celorlalti viata groaznica si perpetueaza gena mai departe. De fapt sa nu fiu rau, pana acum 10 ani cam orice caz de Asperger la adulti care degenera in depresii, tulburari de anxietate (crize, etc) era catalogat imediat drept schizofrenie. Insa stiinta a mai evoluat.

Oricum, ca o concluzie: daca vorbim de Aperger (intr-o forma severa) la sotia initiatorului topicului, orice tratament medicamentos e pointless, nu rezolvi nimic si o iei pe aratura din cauza efectelor secundare. Exista totusi unele studii care indica faptul ca s-ar obtine anumite rezultate cu Rispolept (Risperdal) insa in general medicatia e pierdere de timp. De asemenea nici consilierea psihologica nu se poate spune ca ajuta foarte mult daca pacientul nu isi recunoaste diagnosticul. Daca il recunoaste, da, se poate lucra si chiar reveni pe linia de plutire. Pe scurt: perspectivele sunt sumbre si din punctul meu de vedere situatia e "ori iti duci crucea", "ori o lasi si fugi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

marius care mai e situtaia ai vesti de la sotia ta ce sti de ei?
tu ce faci cum esti?

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by espiritu

quote:
Originally posted by marius

Raspunsul dat de Lona este clar sec si rece fara echivoc fara legatura cu apartenenta sexuala. Este un raspuns strict juridic a suprins strict latura juridica atat cat si posibilitate teoretica cat si ca si aspect de ordin practic, real.
Remarcile colaterale sunt cel putin neavenite. Va rog sa respectati interlocutorii, cu atat mai mult cu cat in mod constant au dat raspunsuri profesioniste pentru oricine a avut o problema. Ma refer in mod cert la aportul extrem de bun al Lonei pe segmentul juridic motiv pentru care personal ii port un deosebit respect. Desigur ultima fraza reprezinta strict opinia mea ca si om si de ce nu ca si moderator pe segmentul juric.
In final as dori sa precizez ca sunt putini oamenii care in mod unilateral decid sa isi dedice in mod gratuit absolut voluntar o parte din timpul din experienta personala si profesionala altor oameni. Lona este in mod cert unul dintre acesti oameni. Asa ca mai usor cu partea pecuniara.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

nu cred c m-am facut inteles.am subliniat un pasaj din ceea ce ai spus marius.poate asa iti dai seama.nu vad unde am contestat eu calitatile Lonei si nu sunt eu in masura sa contest ceea ce spune un avocat.am spus ca erau binevenite niste lamuriri suplimentare,ceva mai mult decat sa isi ia gandul.
oamenii care posteaza in subforumurile cu probleme au nevoie de ceva mai mult decat "un raspuns sec si rece".parerea mea.

Bubbles show made by espiritu.Enjoy!
www.youtube.com/watch?v=AJetdbiGa8I" target="_blank">bubbles show.click!
www.mediafire.com/?sharekey=920dacd232d8c5c3ab1eab3e9fa335caaaf2519b61b5749c" target="_blank">sau aici!
www.mediafire.com/?sharekey=920dacd232d8c5c3ab1eab3e9fa335ca8912bee4eb57007e" target="_blank">Poze cu minunea mea!
www.mediafire.com/?sharekey=920dacd232d8c5c3ab1eab3e9fa335cab78498ee3f8d3db6" target="_blank">Baloane modelate
Espiritu aka Clown Pepo la Kanal D

Aproape corect

ma rog acum ca i-ai expus partea naspa a lucrurilor,ai putea sa ii expui si anumite solutii.sau asta e numai contra cost?
Am marcat si eu cu rosu ca si tine.

Pe scurt mai este loc de mai bine.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius272 spune:

Buna ziua tuturor

va rog nu va certati pe tema aceasta, toata lumea a vrut sa spuna un lucru bun.
De altfel, ne gasim pe acest forum, si mama si eu, sub alte nume, pe cand eram ingrijorati de cate o boala a copilului.
Exact ceea ce spune burnedBrain: “iti duci crucea sau o lasi” am spus si eu, dar am fost aspru condamnat de tatal ei. Eu am spus ca sunt dispus sa imi duc crucea pana la capatul vietii, de dragul acestui copil.
Vesti de la sotia mea am avut ieri:
“am copilul si el ma face puternica, pentru el lupt; nu il aduc acasa pentru ca am nevoie de iubire”.
“acum cred ca o sa faci tu depresie”
acestea au fost cuvintele de ieri. Judecati voi ...

Uitand cat mi-a refuzat mie aceasta iubire, cat m-am rugat de ea, cat am incercat. Ca de la nasterea copilului se purta tot mai urat. Ca ... nu pot spune aici chiar tot, chiar sub comodul adapost al anonimatului. I-am amintit, a spus ca nu am stiut sa ma apropii de ea, exista se pare explicatii la tot. sigur ca nu am fost tot timpul asa, am obosit, am muncit ca un dement in acest timp, doctorii sunt scumpi, am fost innebunit de dialogurile a surda, de carapacea ei pe care nu o puteam penetra, de toate lucrurile pe care le spun si nu le aude nimeni ... nu incepi sa tipi decat daca nu esti auzit.

burenBrain: sotia are depresie, tulburare bipolara. Dr ei mi-a spus ca daca isi ia medicatia, isi poate creste copilul, mai are paciente despresive care fac aceasta. Asperger a fost ultimul diagnostic al copilului, ai citit ce am scris despre aceasta ? De unde scoti te rog toate presupunerile acestea, precum ca “nu as vrea sa aud, nu stiu, etc” ? Ai idee cati medici am intrebat ? Medicamentele ei le-am luat cateva zile, ca sa inteleg cum se simte, nu le iau acum, acum iau somnifere, etc. Si ... este specialitatea ta, nu ai raspuns ...

ce fac eu acum .... iti multumesc anca. Nu vrei sa stii ...

Exista si o parte proasta, nu numai una, care probabil ca ma condamna rau, dar o voi spune, nu ma astept sa fie inteleasa neaparat, dar asa simt si gandesc: mi-e atat de dor de copil, in fiecare clipa, ma trezesc noaptea si urlu, este cumplit, dar nu ma pot duce sa il vad acum, la 500 km, pentru ca nu imi permit iadul de dupa, stiu cum ma voi intoarce de acolo si ca nu voi putea depasi momentul acesta. Stiu, poate e las, e cum vreti, dar nu o pot face. Daca vad o fotografie, ma prabusesc. Au fost prea multe cred ...

Repet, nu vreau nici un divort, vrau sa aiba mama si tata. Cred cu toata convingerea ca 2 oameni maturi, daca vor amandoi, pot face intelegeri de asa natura incat sa isi creasca copilul. Daca insa unul e surd si face numai ce vrea, nu.

Mergi la inceput

adina:
ma refeream la posibilitatea teoretica: o sotie ipotetica, care, de indata ce nu ii convine ceva, ISI ia copilul EI, proprietatea Ei, si il duce unde vrea, cand vrea.
in cazul de fata, ma gandeam in ce masura a facut asta ca santaj si cam ce ar vrea sa obtina.

in orice caz, nu "iubirea si echilibrul" clamat de ea.
chestiunea aceea cu "am nevoie de iubire" este de un egosim atat de cinic, este atat de ireala si deopotriva nedreapta, incat nu am cuvinte.

adica ma pot imbolnavi, legea imi dad dreptul de a creste copilul, iar eu stiu ca astfel voi face tot ce vreau, nu ? inclusiv sa mi se nazare brusc ca cel pe care il iubeam atatia ani, iata ca nu mai imi ofera ... dragostea fara de care eu, mama responsabila, imi privez copilul de tata.

Mergi la inceput

espiritu: nu stiu unde am sustinut: "Copilul zici tu ca e depresiv si el din cauza mamei" - am spus asta ?

nu doresc sa iau, deocamdata, copilul nimanui, asta am repetat de cateva ori.

Mergi la inceput

mirela ...
prospectul de la zyprexa a fost o mare problema pt mine ... am citit despre schizo, etc. nu este cazul, te asigur. si daca e copilul cu ea, sunt sigur ca nu i se intampla nimik, in afara situatiei aceasta irationala in care nu spunea unde il duce ...
ok ,sa revenim ... m-am speriat si eu rau, dar mai multi medici mi-au spus ca se trateaza depresia astfel, asa ca nu m-am mai ingrijorat.
despre rispolept, parerile sunt controversate in sua ... pare ca face mult rau si, ce e mai important, nu a avut suficient timp sa fie testat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

quote:
Originally posted by marius272

espiritu: nu stiu unde am sustinut: "Copilul zici tu ca e depresiv si el din cauza mamei" - am spus asta ?

espiritu nu a spus asta.probabil altcineva.

www.mediafire.com/?sharekey=920dacd232d8c5c3ab1eab3e9fa335caaaf2519b61b5749c" target="_blank">sau aici!
www.mediafire.com/?sharekey=920dacd232d8c5c3ab1eab3e9fa335ca8912bee4eb57007e" target="_blank">Poze cu minunea mea!
www.mediafire.com/?sharekey=920dacd232d8c5c3ab1eab3e9fa335cab78498ee3f8d3db6" target="_blank">Baloane modelate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by espiritu

quote:
Originally posted by marius272

espiritu nu a spus asta.probabil altcineva.

Eu am spus asta, in urma datelor prezentate initial de autor.

Mergi la inceput