copilul - arma de santaj
Raspunsuri - Pagina 5
Lona spune:
quote:
Initial creeata de marius272
Buna Ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Mama copilului nostru de 3 ani este in tratament pentru depresie de cativa ani. Este tot mai greu de comunicat cu ea in ultima vreme, stiu ca imi veti spune ca solutia este divortul, dar nu putem face asta deoarece copilul a facut o depresie de anxietate datorita lispei mamei: a fost crescut de bunici timp de 1 an
Asta-i textul la care faceam referire.
marius272 spune:
depresie de anxietate cauzata de lipsa mamei, cat timp a fost in tratament, da. depresiv din cauza prezentei mamei, nu. este cu totul altceva.
bird70 spune:
quote:
Originally posted by BurnedBrain
...le pun un diagnostic de schizofrenie atipica si ii tin pe medicatie anti-psihotica (,) cu rezultate indoielnice.
...Exista totusi unele studii care indica faptul ca s-ar obtine anumite rezultate cu Rispolept (Risperdal) insa in general medicatia e pierdere de timp.
In Australia risperdalul este prima alegere in diagnosticul de schizofrenie.
Marius,
sotia ta a inceput sa se poarte asa dupa ce a nascut sau a avut probleme si inainte?
giulia71 spune:
Trist, dar nu putem spune ca sunteti intr- situatie fara speranta!
Deci, eu propun, in cazul in care sotia ta isi doreste o imnbunatatire a calitatii vietii ei personale, precum si a celei de familie inca o evaluare psihiatrica (de preferat in Bucuresti), eventual o internare pentru supraveghere atenta si stabilirea corecta a diagnosticului .
Apoi urmarea unui tratament combinat medicatie si terapie precum si stabilirea unui mod de viata sanatos (alimentatia in care sa predomine fructele si legumele, igiena somnului este deosenbit de importanta in afectiunile psihice precum si iesirile la plimbare seara au un efect calmant samd)
Deloc de neglijat din partea dvs este sustinerea morala dar si atitudinea ferma pe pozitie in cazul in care lucrurile tind sa scape de sub control.
Daca sotia va dori sa urmeze acest tratament combinat si cu un regim de viata diferit de cel de pana acum (sanatos-la asta ma refer), rezultatele nu vor inceta sa apara.
Este in primul rand de preferat sa va inarmati cu multa rabdare si intelegere si sa nu asteptati ca rezultatele sa apara peste noapte.
Spuneti-i ca nu este singura, ca sunt mii de oameni in intreaga lume ce sufera de tulburari psihice, dar care isi duc o viata foarte aproape de normalitate.
Si inca un lucru, poate n-ar fi rau de cautat un site de sustinere a unor colegi de suferinta cu sotia dvs, care isi impartasesc experientele si se sustin reciproc!
Multa bafta!
marius272 spune:
a avut temeri fara obiect, angoase scurte, pasagere ,de la bun inceput, dar nu am stiu eu sa el recunosc ... asta este.
despre tratament, se pare ca este acum sarcina parintilor ei, deoarece este acolo si nu are de gand sa se intoarca.
dupa ultimele evenimente, dar mai ales dupa ce citesc aici, corelat cu banuieli inspaimantatoare recente, bazate pe "toata lumea e de vina, toata lumea ma traumatizeaza" ... incep sa vad cu adevarat viitorul.
pacat de copil insa, pentru ca va plati scump aceasta, iar pana justitita isi va spune cuvantul, pana viata va dovedi ca este asa, va mai trece vreme, in care bietul copil ...
usurarea mea este ca sunt bunicii acolo si ... nimic de spus, au grija de el. sper sa fi invatat lectia si sa nu ii mai interzica "a proasta in targ orice", ci sa incerce sa gandeasca inainte.
dar nu pot decat sa sper si sa ma inarmez cu multa multa multa rabdare, pentru ca ce urmeaza nu e deloc usor.
multumesc din suflet tuturor inca o data.
marius272 spune:
gata.
va multumesc tuturor. incep sa vad ce am de facut. multa vreme ...
aici am gasit mult, mult sprijin. voi reveni, odata, sub alt nume. de ce alt unme ? copilul...odata suportul moral gasit, stiu ec a mde facut.
daca ajuta pe cineva acest lucru, iata ce am pe desktop incepand de astazi, voi lupta ca sa ii fie lui bine: daca are cineva de invatat din ce "mi-am" scris, sa o faca. macar atat datorez oamenilor de aici.
iata textul "incriminat":
ai rabdare cu cei din jur - nimeni nu e vinovat ca e imbecil.
invata sa astepti ! nu mai deranja oamenii ... au treaba lor.
ai de ajutat un copil, copilul tau !
nu iti permiti sa mai plangi, sa iubesti, sa urasti. esti piatra. seaca.
nu poti fi slab si patetic. ajuti pe oricine iti cere. nu tu judeci.
nu va mai exista nimic, tot restul vietii tale, decat viitorul
acestui copil nevinovat.
aduna bani, mars la ... |numele orasului / editat|, el are nevoie sa te vada, sa nu creada ca l-ai parasit. copilul tau nu trebuie sa uite, acum i se formeaza mintea, acum se produc traumele asupra lui.
nu trebuie sa se simta parasit !!!
nu uita ca Dumnezeu, care te-a ajutat, ti-a luminat mintea cretina,
te-a facut sa iti gasesti puterea si ti-a salvat viata.
nu e a ta. e a copilului tau !
tu nu existi decat in slujba familiei tale, altfel esti ... nimic.
simali spune:
quote:
ai rabdare cu cei din jur - nimeni nu e vinovat ca e imbecil.
invata sa astepti ! nu mai deranja oamenii ... au treaba lor.
ai de ajutat un copil, copilul tau !
nu iti permiti sa mai plangi, sa iubesti, sa urasti. esti piatra. seaca.
nu poti fi slab si patetic. ajuti pe oricine iti cere. nu tu judeci.
nu va mai exista nimic, tot restul vietii tale, decat viitorul
acestui copil nevinovat.
aduna bani, mars la ... |numele orasului / editat|, el are nevoie sa te vada, sa nu creada ca l-ai parasit. copilul tau nu trebuie sa uite, acum i se formeaza mintea, acum se produc traumele asupra lui.
nu trebuie sa se simta parasit !!!
nu uita ca Dumnezeu, care te-a ajutat, ti-a luminat mintea cretina,
te-a facut sa iti gasesti puterea si ti-a salvat viata.
nu e a ta. e a copilului tau !
tu nu existi decat in slujba familiei tale, altfel esti ... nimic.
quote:
Marius,
Citind cele de mai sus am ajuns la concluzia ca si tu ai mare nevoie de ajutor. Nu te iubesti, nu te accepti, nu esti echilibrat, pari cu nervii la pamant si de aceea exagerezi, nu esti coerent, etc. Poate nu ar strica sa vorbesti cu un psihoterapeut. Daca te duci in halul acesta la familia sotiei tale ma tem ca vei avea mai mult de pierdut.
alice
marius272 spune:
da, sunt sigur ca ai dreptate.
ce am scris mai sus este daca vrei metaforic exprimat, dar ai dreptate. nu este usor sa treci prin lucrurile prin care am trecut, punand acum capac aceasta plecare.
va trebui sa ma echilibrez, nu va mai dura mult, nu poate dura mult, caci acel copil nu trebuie sa se simta parasit.
da, fireste ca am vorbit cu un medic, am fost mult mai rau decat asa, nu ma lamentez, dar evenimentul m-a daramat. nu stiu daca trebuie sa imi fie rusine sau nu, asta este adevarul. am avut clipe cumplite. incepe restabilirea, caci, asa cum spuneam, acel copil nu trebuie sa se simta parasit.
marius272 spune:
cea mai fericita zi din viata mea.
s-au intors acasa !!!!!!!!!!!!!!!
parca e totul altfel si ... parca o iubesc si pe ea.
va multumesc
anky spune:
Si iaca-ta inca o poveste cu happy end...
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05
"Happyness is the key to your heart"