Impartim prajitura la 2?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

eu impart "prajitura" la toti.. fiecare avind parte egala. As dori ca puii mei sa stie ca nu sint buricul pamintului, ca nu li se cuvine totul, ca parintii au si ei dreptul la copan.
mama mea a fost genul care se sacrifica la singe pt copii ei. Nu mi a placut acest lucru, pentru ca vedeam cit era de desconsiderata intr un fel, vedeam cit muncea de mult (a crescut 4 copii singura) fara ca nimeni sa o ajute. Chiar si eu am fost un monument de lene, spre rusinea mea abea inainte de 30 de ani am invatat din proprie initiativa ca as putea sa mi spal singura farfuria si sa mi string masa, si abea pe la 35 ca mai pot face si eu cumparaturi ori sa gatesc..... spre rusinea mea! Mi se parea normal ca mama sa le faca pe toate. De aceea poate, prefer sa i invatz asa... toti cei 5 membri ai familiei au drepturi egale
Sint de parere ca daca le oferi totul (material vorbind) fara retinere, ajung sa creada ca totul li se cuvine, ba mai mult ca esti obligat sa le oferi totul,ca doar de aia i ai facut (asa cum am auzit o adolescenta spunind despre parinti)

poze multe cu noi/Ana a implinit un an/ 2006/2007
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Vlad spune:

quote:
eu impart "prajitura" la toti.. fiecare avind parte egala. As dori ca puii mei sa stie ca nu sint buricul pamintului, ca nu li se cuvine totul, ca parintii au si ei dreptul la copan.
mama mea a fost genul care se sacrifica la singe pt copii ei. Nu mi a placut acest lucru, pentru ca vedeam cit era de desconsiderata intr un fel, vedeam cit muncea de mult (a crescut 4 copii singura) fara ca nimeni sa o ajute. Chiar si eu am fost un monument de lene, spre rusinea mea abea inainte de 30 de ani am invatat din proprie initiativa ca as putea sa mi spal singura farfuria si sa mi string masa, si abea pe la 35 ca mai pot face si eu cumparaturi ori sa gatesc..... spre rusinea mea! Mi se parea normal ca mama sa le faca pe toate. De aceea poate, prefer sa i invatz asa... toti cei 5 membri ai familiei au drepturi egale

Foarte bine faci!
Si mama a facut la fel... din pacate acum nu... e la polul complet opus...
Sunt constienta ca atunci cand eram mici a facut totul pentru noi, dar tot timpul s-a vazut ca s-a sacrificat pentru noi si nu a fost bine! Pentru ca s-a neglijat pe ea din toate punctele de vedere, iar o bucata de ceva in plus pe care o primeam nu a fost mai valoroasa decat lipsa unui model, a unei persoane pe care sa o admiram si cu care sa ne doim sa semanam, ca orice copil! Ori gandul meu a fost mereu sa nu ajung ca ea! Norocul meu ca am plecat la facultate la 18 ani, altfel ajungeam o inadaptata din cauza cocoloselii!
Din pacate acum, dupa ce s-a comportat asa mai bine de 34 de ani, din momentul in care eu m-am despartit de fostul sot, cu care ea se intelegea foarte bine, a trecut de partea lui alegand o relatie rece si aproape inexistenta cu mine!
Acum doua zile m-a sunat sa ma intrebe de o crema la o prajitura (pe care o facea pentru el) si probabil ca i-a dus-o toata, desi stia ca eu de doua saptamani nu am mai apucat sa fac nimic dulce la cata treaba am avut! Daca tot veni vorba de prajituri... si de mame...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kittygreeneyed spune:

Si ai mei stiu toti ca fiecare cu partea lui si cu "mofturile" lui.
Asa cum copiii pot sa vrea neaparat o masinuta/prajitura/bomboane... si mama sau tata pot sa aiba chef de un suc/prajitura/pantofi...
Si la fel sunt tratate "poftele" fiecaruia: Daca se poate, bine, daca nu, nu. Cat despre necesitati, nici nu mai incape-n vorba: nu o sa cumpar niciodata un "moft" pentru un copil renuntand la perechea de cizme de care am nevoie pentru iarna (ca exemplu )
Si eu sunt de parere ce sacrificiile nu au chiar nici o valoare, ba chiar ai prefera sa te lipsesti, daca sunt mereu reprosate.
Copiii mei stiu ca si daca primesc ceva (dulciuri) de la bunici/cunostinte etc si mama "trebuie" sa guste, ca, deh, si ei i-e pofta... Si nu ma sfiesc sa iau din punguta de napolitane de ex. chiar in fata bunicilor (fie ei socrii sau parintii mei), atunci cand e primita de la ei si o desfac copiii. Bineinteles, nu ajung in cealalta extrema - sa mananc singura.

Kitty, mamica de Adi si Robi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Eu sint de acord sa impartim prajitura la doi.Ori daca nu o impartim sa refuzam intr-un mod care sa nu dea de inteles ca ne sacrificam.
Impartind-o,este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru copilul tau-Il inveti respectul de sine!
Nu va avea cum sa invete lucrul acesta daca te vede tot timpul renuntind in favoarea lui ori a altcuiva.Cind va creste va crede ca e firesc sa se sacrifice la rindul sau,sa lase de la el tot timpul chiar daca poate ii este necesar acel ceva...ca doar ne vede pe noi facind asta!
Ramiha a subliniat in mesajul de inceput chiar mai bine decit mine aspectul.

Incognito

mami de Ioan si Ioana-06.01.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Intotdeauna i-am spus fetitei sa imparta. Iar adultilor sa accepte!! In mare parte, bunicii, matusile au tendinta sa zica '' mananca tu, ca esti mica, ca e ptr tine'' si le-am spus, sa guste putin de tot macar si sa ii spuna frumos Multumesc, chiar daca nu vor.

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
Originally posted by incognito
Impartind-o,este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru copilul tau-Il inveti respectul de sine!
Nu va avea cum sa invete lucrul acesta daca te vede tot timpul renuntind in favoarea lui ori a altcuiva.Cind va creste va crede ca e firesc sa se sacrifice la rindul sau,sa lase de la el tot timpul chiar daca poate ii este necesar acel ceva...ca doar ne vede pe noi facind asta!

Sau mai grav, poate va crede ca e firesc ca toti ceilalti sa se sacrifice pentru el, asa cum s-a invatat el din copilarie.

Felicia 9+

Poze cu noi si vacantele noastre

IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Absolut binevenita completarea,MissParker!Acum este intreg ceea ce am vrut sa exprim.
Multumesc!

Incognito

mami de Ioan si Ioana-06.01.2003

Mergi la inceput