N-AM CURAJ SA CONDUC (9)
Raspunsuri - Pagina 15
Ana68 spune:
Ioana,bafta maxima!Fi relaxata si nu te stresa...si sa ne dai vesti bune!
Mara,felicitari multe si sincere...
Eu am ajuns deja la "performanta" de 15000 km intr-un an cu Toyota.
Cati s-or fi adunat din '94 pana acum??????Cine mai stie???!!!!!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
DOR spune:
Ana-Maria, ne umilesti!Ehehei, 13 ani de condus, 15000 pe an...tu singurica? Multi inainte , fara probleme!
Incercam sa iti urmam exemplul, io tocmai am implinit 3 ani d ecand am permisul .
Ioana , bafta maxima! Ai incredere in tine, Doamne ajuta, sigur vei reusi: te concentrezi si gandesti pozitiv! Te asteptam pe DC ,sa sarbatorim impreuna!
Alynutza spune:
Ioana bafta multa la examen!
Vad ca voi aveti cu ce va lauda, eu nu ma laud cu nimic, pe aici a nins gramada asa ca eu n-am mai pus mana pe volan, ca nu vreau sa fac boacane.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Ana68 spune:
Salutare....
DOR,departe de mine gandul asta cu umilitul....haide mah!...Pai da,deja sunt 15000km intr-un an cu Toyota...daca stai sa socotesti ca numai in vara asta am facut 7500 de km prin Romania la care se adauga drumurile la iarba verde si de la Timisoara la Medias,apoi drumurile zilnice casa-gradi-servici si retur....iaca se fac kilometri aia...iar permis am numai eu,sotul nu are si nici nu vrea sa aiba.Asa ca in ianuarie mergem la prima revizie tehnica.Iar km de dinainte au fost facuti cu un Oltcit.Asa ca km cu km...se aduna si azi-maine o sa ii faca fiecare cat mai multi.Important e sa fim sanatoase si sa sofam cu prudenta si ara panica.
Alynutza,stai linistita,ca si mie imi e frica pe zapada si polei sa sofez...nici nu ma gandesc vreodata macar sa incerc...pejeouuu e sfant,adica cu pe josu'...
Sa aveti o zi faina si far' de incidente!
Alynutza spune:
Ana mersi de incurajare. Probabil o sa incerc asa un pic intr-o parcare undeva. Dar ma inspaimanta teribil ideea de a nu avea control asupra masinii, e cel mai rau cosmar al meu. Uite, de exemplu, intr-o dimineata ninsese teribil si m-a dus sotzul la serviciu (s-a incapatat el, ca vorba ta, ajungeam mai repede cu pejouu ) si eram pe un drum in panta, incetuc incetuc, cica aveam prioritate, dar tot s-a gasit unul sa iasa de pe o stradutza laterala. Si-l vad pe sotz ca intra in depasire, eu cu inima cat un purice, iti dai seama aia depasire, unul cu 5km/h si unul cu 4. Pana la urma a intrat la loc fara incidente si pe urma mi-a zis ca ala care se bagase in fata mergea mai incet si el n-a putut incetini suficient, asa ca daca nu intra sa-l depaseasca, il lovea. Nu vreau sa ma gandesc ce as fi facut eu in locul lui, sau ce s-ar fi intamplat daca fix in momentul ala venea vreo masina pe contrasens.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Ana68 spune:
Alynutza,recunosc perfect senzatia de morcov cu frunzele intrate la maxim pe din dos si de inimioara cat un puricel la actiunile altora.Sa sti ca de pe locul din dreapta altfel ai perspectiva asupra soselei si a actinuilor celui ce sofeaza.Reactia sotului tau a fost excelenta si la momentul potrivit.Si eu mi-am speriat consortul cu actiuni d-astea la fractiune de secunda,insa s-a obisnuit cu ele deja si nu mai comenteaza.Iti trebuie,e adevarat,o anumita prezenta de spirit,un acel click rapid din creier care sa-ti declanseze actiunea oportuna si sa si actionezi fara sa te mai gandesti daca e bine sau nu,sa iei decizia corecta.E greu,foarte greu si treaba asta se dobandeste prin experienta si rodaj si eu ma stiu ca inca nu am ajuns la o performanta de genul asta,chit ca am ceva kilometri la activ si ceva ani de sofat in spate.Insa de multe ori fac anumite actiuni,in timpul sofatului,fara sa le mai gandesc,cumva mecanic.....poate din subconstient...Marius,sotul meu,de multe ori...mai la inceput,cand am cumparat-o pe Toyo,ma intreba de unde stiu eu cand trebuie sa schimb treptele de viteza si cum stiu eu cu schimbatul fazelor lungi sau scurte la lumini si alte alea.
Apoi am stat si ca pasager in dreapta,de multe ori,in masinile de serviciu...p-alea le sofeaza altii...zau ca la un coleg ,mai nu stiu cum sa-ti explic ca sofeaza...mai nashpa...mai aveam putin si ieseam cu piciorul drept prin faruri la cata frana am pus...din punctul lui de vedere sofa in siguranta,din perspectiva mea din dreapta totul parea dezastruos...
Asa ca trebuie tot timpul testat si incercat ca sa ne deprimdem cu anumite manevre....altfel cum?ca din greseli invata omul!
ioana_p76 spune:
Mara , Ana, Dor, Alinuta va si va multumesc mult de tot pentru urari!
Din pacate, nu pot sa va dau o veste buna, nu am luat orasulin primul rand de fraiera ce am fost ca m-am stresat si mi-a fost frica de nea'polistu'.
Sa va zic mai detaliat ce-am facut (ce-mi mai aduc aminte): am plecat din parcare si apoi am luat-o stanga pe-o straduta si deja a inceput: vezi ca mergi pe contrasens si eu de fapt cred ca eram puti iesita drepta, strada fiind fara marcaj si libera. Ma corectez, merg mai departe, ies in bulevard unde era si o iesire in rampa cu stop, apoi urma cedeaza trecerea, ma uit, ma asigur, nu venea nimeni, continui si deodata ma opreste el, ca nu-stiu de unde aparuse totusi o masina..off.. si apoi faza la care m-a incurcat cel mai tare si de aici m-am cam pierdut: imi zice fa stanga la sens (giratoriu) eu convinsa ca vrea sa fac sensul si sa ma intorc. Dar de unde, incepe si-mi trage de volan ca stanga pe o strada pe langa sens, nu stiu cum sa explic, eu nici nu intelegeam ce dracu nu era bine si ce vrea de la mine..apoi alta prostie:raman pe banda 2 si merg asa si se ia de mine ca de ce nu schimb banda si tin ocupata banda 2. Eu asteptam deja din clipa in clipa sa zica trage pe dreapta, ca gata..Dar nu , ma pune sa fac o laterala la care am atins bordura, dar eram cu masina aproape dreapta, imi faceam iluzii ca poate o accepta, dar nu, ma pune sa ies, sa mai fac o data, si am iesit f prost, intrand un pic si pe banda 2, mi-a tras de volan, mi-a franat asa brusc ca am avut impresia ca am lovit ceva, imi venea sa si plang dar ma mir ca m-am abtinut. Si mi-a mai facut si morala, ca n-aveam ce cauta la volan..
Cel mai rau ma oftic ca mai ales ultimele sedinte de scoala incepusem sa merg bine, nu mai greseam, parcarile imi ieseau mai toate si acum zici ca ma prostisem..
Si in stresul ala am uitam sa mai semnalizez cand am iesit din parcare, nici nu m-am asigurat..
Data viitoare trebuie sa incerc sa fiu mai calma, sa nu ma mai stresez, nu stiu cum o sa fac.
Oricum a fost o experienta fff naspa si stresanta. Si la sala a fost stresant, cred ca si asta a contribuit la starea mea.
Va las ca m-am cam lungit, sper ca nu v-am plictisit.
Va !
Ioana
poze cu animalutele mele poze noi animalutze!
Alynutza spune:
Ana ai mare dreptate, totul se vede diferit din dreapta. Si eu aveam tendinta asta, cu gauritul podelelor cand era sotzul la volan, pe urma m-am calmat.
Ioana imi pare rau ca nu ai luat din prima. Examenul pt carnet si mie mi s-a parut extraordinar de stresant, cel mai stresant examen din toate cate le-am dat. Si mie mi-a comentat politaiul tot timpul si m-a criticat tot timpul. Ceea ce cred eu (si multi altii) este ca pana la urma este un examen al nervilor. Pentru ca in trafic este tragic daca soferul se pierde, si atunci trebuie sa demonstrezi ca ai nervii tari si stii sa faci fata situatiilor. Daca a apucat el sa-ti actioneze frana... e grav. Adica spune clar ca daca intervine el, sunt 21 de puncte minus. Totusi e bine ca ti-ai dat seama ce ai gresit. Mai ia niste ore, mai iesi cu sotzul/prietenul in poligon, mai exerseaza ca sa fii mai stapana pe tine data viitoare. Curaj, ca nu-i dracul asa negru cum pare.
maryion spune:
Ioana imi pare tare rau ca nu ai reusit, dar nu dispera.
Daca te ajuta cu ceva nici eu nu am luat. Si sunt programata tocmai pe 8 februarie 2008.
Cunosc persoane care au dat de 7 ori. Iti spun asta, deaorece vreau sa te incurajez, nu sa te descurajez.
Mie nu mi s-a parut chiar asa stresant, dar am facut o eroare din prima si s-a dus totul. Eu eram o persoana stresata in timpul scolii si am luat niste calmante la examen si cred ca asta m-a dat peste cap. Eu am dat sala pe 23 oct 2007 (si la sala am facut doar 23 pct - deci nici acolo nu am stralucit) si mi-am amanat traseul pe 20 nov 2007. Poti sa faci si tu asa daca ti se pare stresant sa le dai pe amandoua intr-o zi.
Mary mamica lui Darius-Theodor (14.07.2006)
Ana68 spune:
Ioana....capul sus si pieptul inainte!Da-l in ma-sa pe militianul ala,o fi fost si el stresat si poate si ne****t...me-ntelegi matale!Nu esti nici prima si nici ultima care da examenul de mai multe ori si ca sa sti ceva,militisti din Constanta is cei mai ai dracului si mai nashparlii,poate ii concureaza doar bucurestenii....asa ca urmatoarea data tupeu maxim,stres minim si ca sa te amuzi si sa scapi de stres imaineaza-ti militianul din dreapta ta in pielea goala sau stand pe wc cu constipatie si cum se chinuie sa scape de chin....si asculta la fata,succesul e garantat!Asa ca Ioana draga...toate au un rost si nimic nu-i imposiil pe lumea asta.
Ca o chestie,fara importanta prea mare:in '94 ,cand am dat eu orasul,am plecat de la fostul restaurant Bulevard.Traseul meu a fost de la Brotacei,pe Cismelei tot inainte,sensul giratoriu de la Ciresica,intoarcere pe linia de troleu pana aproape de piata si gata.Din 4 gagici in masina am luat doar eu examenul si de ce(ca nici eu nu am respectat chiar tot,iti dai seama) pentru ca m-am bagat cu tupeu maxim in depasirea troleului 43 si am stiut sa reactionez si am schimbat din a II-a in a III-a fara sa ma sperii.Atat.Asa mi-a zis militistul....deci,ma repet:tupeu maxim,stres minim.Te pup si tinem pumnii pentru data viitoare!
Fetelor,dimineata aveam o gheata pe parbriz....mama mia!Am stat 5 minute sa se incalzeasca parbrizul si cand s-a dezghetat sa te ti zoaie...
Va pup pe toate si drum bun pe azi!