Discutii despre clasa I (partea a 2-a)
Raspunsuri - Pagina 15
preda_vicky spune:
, sa mai zic de scolarelul meu.
El vine acasa, mananca si se mai joaca pana vin eu, in jur de 16.30 ne apucam de lectii, de obicei are de scris cam 10 randuri pe caietul de mate, 10 pe cel de scriere, plus ce a mai ramas nescris in clasa pe caietele tip. Nu prea-i place sa faca temele singur (a facut o data din proprie initiativa si a fost OK, nici nu ma asteptam sa le faca asa frumos si corect), prefera sa stau eu langa el
. Asa ca are destul de scris, si d-na lui a spus ca nu e necesar sa lucreze suplimentar. Si eu repet cu el seara lectia care urmeaza si exersam litera (cifra), si e f. bine asa, am observat ca a inceput sa scrie f. frumos (a primit si laude pt. asta), dar nu stiu ce ma fac ca nu e atent la ce le cere d-na, uita mereu sa-mi spuna ce are nevoie pt. a 2-a zi
. Nu stiu cum sa-l invat sa fie mai responsabil
. Apoi, dupa lectii are voie la calc (cam o ora) iar la ora 21 e in pat si in cateva min. adoarme. Nici el nu doarme de pranz de la 3 ani, iar dim. se trezeste in jur de ora 7, mananca cereale cu lapte, si pe la 7.45 pleaca spre scoala (face 5 min, e in spatele bloculu).
Si abia asteapta, in fiecare dim., sa vada ce mai invata nou in ziua respectiva
.
Succes boboceilor.
http://community.webshots.com/user/viki39
simonaflo spune:
Cu Oana incep temele la ora 16 deoarece pana atunci doarme si maninca.Stau langa ea asa am invatat-o si incet incet incep sa o dezvat de obiceiul asta.Are de lucru la matem cateva randuri cam ce-i mai ramane din clasa .Apoi in culegere vreo 2 pagini si aici o las sa scrie cu creionul ,apoi o corectez si le transcrie cu stiloul.La scoala mi-a zis doamna cand au evaluare face inainte si nu mai asteapta explicatii si nu este bine ca nu stie ce i se cere si greseste.De obicei la teme incepem cu ce-i mai greu.Astazi am inceput cu tema la citire litera M mare Prima data pe caietul de casa apoi pe cel de clasa.Apoi din fise de lucru si un alt caiet al elevului.Apoi dictare obligatoriu 5 minute,discutii despre lectia de a doua zi.Nu facem literele inainte ca dupa aceea nu mai este atenta in clasa asa ne-a spus d-na.Apoi la mate lucram compuneri si descompuneri si in final am terminat la 19,30 cu pauze.
Acum picteaza ca trebuie si la desen sa faca ceva.Desene nu mai are ca i le-a taiat tata.Si acum nu stie cum sa-si mai umple timpul putin ramas liber.Pe la ora 21 e in pat ,citim o poveste si adoarme.
Simona ,mami de Oana.
dcop spune:
Buna fetelor, n-am mai scris de mult ca nu prea am avut timp si nici nu prea am avut despre ce sa scriu.
Pitigoiului meu nu-i prea da mult de scris acasa, ea face temele in mare parte la afterschool, ii mai ramin un rind, doua ca se ia cu joaca si uita de ele iar eu mama vigilenta le vad imediat!
Cind ajungem acasa pe la 18.30 verific temele ea scrie ce n-a terminat si daca vad ca a scris gresit, mai face citeva rinduri pe caietul suplimentar.
Cum o motivez? Simplu!
A trebuit sa merg cu ea sa facem un IDR la un spital aflat in Ferentari intr-o zona infecta cu munti de gunoaie pe strada si gropi pline de noroi. I-am spus atunci ca aici traiesc oamenii care nu au invatat la scoala si din cauza asta nu au gasit un servici bun cu salariu mare, ca ei nu au bani sa mearga in concediu sau sa-si cumpere haine frumoase. Dupa citeva zile mi-a spus ca scoala e viata ei si ca vrea sa invete cit mai multe ca sa aiba servici bun, bani multi masina rosie decapotabila si sa mearga in vacanta in Turcia.
I-am mai spus ca scoala e responsabilitatea ei ca daca nu-si face tema sau nu-si pune toate cartile in ghiozdan sa nu se bazeze pe mine ca o fac eu, asta este o sa ia insuficeient. Si sa stiti ca asa am facut, s-a dus o data cu tema nefacuta, doamna a scris in caietul de corespondenta si ei i-a fost asa rusine ca de atunci n-a mai uitat de nici o tema.
melinav spune:
Bravo dcop pentru inspiratia cu Ferentari-ul!
La noi baiatul e cuminte de 2 zile ( l-au mai si "atins" bunicii), nu a mai fost scandal la facut de lectii!
Maine ramane pe mana mea, sa vedem cum ne descurcam, sa vedem si cu ce ii mai umplu w.e. ca sa nu mai stea asa mult la desene sau calculator, sa-i gasesc ceva mai interesant de facut - o sa incerc si eu sa-i arat pe un altlas corpul uman - sa vedem cat il pasioneaza ( el zice ca nu vrea sa se faca doctor, el se face mecanic de tren, cum bine stiti, si oricum de sange si injectii ii este f. frica, cred ca cu astea e asociat doctorul!!!)
Vroiam sa va mai inteb ceva: cum procedati de ziua lor (se apropie Sf. Andrei), duceti la scoala atat bomboane, cat si suc? si trebuie sa-i dau ceva si doamnei, de ziua lui (gen o ciocolata, o cutie de bomboane mai mica?!) - pe vremea mea duceam doar bomboane de servit, dar acum am inteles ca s-au schimbat vremurile?!? sincer, nu mi se pare firesc de ziua lui ... sa-i fac cadou doamnei, dar nu vreau sa fiu nici exceptia, dc asta e regula.
Melina
Viata e ca o amenda, o platesti intr-o singura rata, mai lunga sau mai scurta.
melinav spune:
Filofteia ce se intampla la o lectie de canto?
Melina
Viata e ca o amenda, o platesti intr-o singura rata, mai lunga sau mai scurta.
mihmir spune:
Felicitari Filoftea.Noi am ajuns la abecedar la litera i iar la matematica suntem la cifra 8.Si noi facem ore pana tarziu pentru ca nu sta la birou sa termine repede temele se ridica tot timpul.Ieri am primit de la doamna invatatoare o foaie in care era scris vaccinurile pe care le au de facut.Cred ca saptamana viitoare le vor face.Succes boboceilor vostri.