Discutii despre clasa I (partea a 2-a)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LORE33 spune:

Sa va povestesc eu aventuri cu un nazdravan de 7 ani. Am asteptat ieri in curtea scolii sa vina copilul din clasa. Coboara toti colegii lui , Mihai nu. S-a pierdut de doamna pe hol si a iesit pe alta usa , nu pe cea obisnuita.Omuletul nu s-a pierdut cu firea si tusti la secretariat unde s-a asezat pe fotoliu tacticos. Eu il cautam deja disperata prin toata scoala .Cand in sfirsit l-am gasit mi-a spus sa nu mai pling daca nu il gasesc , sa vin repede la secretariat ca el ma asteapta acolo daca se mai pierde. L-am luat repejor si cu greu m-am abtinut sa nu rad la ce-mi spusese.
In rest este un copil bun si are numai fb.
Succes tuturor copiilor de clasa 1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarrb spune:

interesanta poveste, lore33 dar mai interesant raspunsul copilului.asa ca ar fi bine sa realizam ca la o adica ei sunt mai maturi decat lasa impresia. bafta in continuare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melinav spune:

Baiatul meu s-a relaxat complet w.e. asta, nu l-am stresat eu decat putin sa mai repetam cuvintele la engleza si sa mai facem niste propozitii dupa abecedar si despartiri in silabe - si pentru asta l-am dezlipit cu mare greutate de desene si de jocuri la calculator.

Ieri seara cand am picat si eu acasa, era deja in plin razboi cu bunicii, opusese un nu categoric la teme suplimentare si la partea cu lucrat pe carte (a avut de scris doar 2 randuri pe caiet la romana, si bunica a insistat sa mai scrie ceva si pe caietul suplimentar). Cum le-a terminat nu stia cum sa ajunga mai repede la distractie - calculator si desene!

Au aparut replicile de genul "toata ziua teme", "de ce trebuie eu sa fac teme?!", etc

Ajutati-ma fetelor cu un sfat, cum ii mai motivati pe cei mici sa-si faca lectiile, fiindca la Andrei propria initiativa nu exista!

El acum este in faza in care se va face 'mecanic de locomotiva' echivalent cu cel care conduce de fapt trenul, cand va fii mare, asa ca aseara am incercat eu sa-l prelucrez ca uite si ca mecanic trebuie sa stii engleza, ca o sa ai pasageri din toate colturile lumii si va trebui sa le vb in engleza, trbuie sa stii si sa scrii ca sa semnezi foaia de parcurs, bla, bla ,bla?

Temele cu scris cu tot, nu cred ca ii iau mai mult de o ora - o ora jumatate - eu seara fac max o juma de ora cu el - adik ne uitam pe carti la materiile pt a 2-a zi, si in timpul zilei face cu bunica partea de scris (dc il lasa singur ies anapoda!) - la voi cat timp iau temele intr-o zi? imediat ce vine de la scoala nu are chef de teme - ci intai se joaca cam 1-2 ore, apoi il baga la somn 1-2 ore, apoi vine parte nashpa - temele!!!!, apoi iar joaca pana vin eu....

La voi, vin bobocii de buna voie la scris teme, sau dc nuu, ce metode aplicati?

Melina

Viata e ca o amenda, o platesti intr-o singura rata, mai lunga sau mai scurta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melinav spune:

Si inca ceva: la voi se joaca singur copilul? ca pe noi ne innebuneshte (cand nu e la desene sau la calculator - e f cuminte il momentele astea, nici nu il simti!) vine si trage de tine sa te joci cu el - la construit cu lego, puzzle, trenuletze, ferme, etc, nu ii place sa se joace singur - oare se trage asta de la faptul ca soacra, cea care l-a crescut pana acum, l-a obisnuit sa se joace cu el, sau asta e o deficienta la copii singuri la parinti?

E normal sa nu se joace singur?

Melina

Viata e ca o amenda, o platesti intr-o singura rata, mai lunga sau mai scurta.

Mergi la inceput

melinav ,stai linistita ca toti asa fac mai ales baietii. la noi baietelul meu face lectiile cum vine de la scoala deoarece atunci ii doarme surioara dar tot impins della spate. in ce priveste modalitatea de-al face sa fie mai atent la mine a dat rezultata mita cu bani.lui raul ii place sa aiva bani asa ca pt FB primeste 5 lei si la un B ii iau 10 lei.deocamdata avem vreo 6 deFB si doar un B.bafta ce sa zic si multa rabdare

Mergi la inceput

si apropo problema calculatorului si-a desenelor cred ca e o problema cu care se confrunta orice parinte in ziua de azi iar ca rezolvare nu am gasit nici eu nimic inca,asa ca astept si eu niste sugesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

buna fetele,
eu am o problema..va tot citesc de zor si vad cat de mult lucreaza copii vostrii acasa..ei bine...noua nu ni se dau prea multe lectii ptr acasa, doar cateva randuri, cat sa lucreze copilul cu drag si fara stres, cat sa nu se plictiseasca...acum, eu nu fac suplimentar cu ea nimic acasa, d-na ne-a spus sa nu-i incarcam atat de devreme, ea face suficient la scoala( ca dovada stau si dictarile la care Maria a luat FB)..acum, stau si ma gandesc daac nu cumva in dorinta de a pastra cat mai mult copilaria Mariei, nu fac bine nelucrand cu ea suplimentar, asa cum am vazut la majoritatea ca fac...
recunosc ca m-a ingrijorat cand am vazut cum majoritatea copiilor nu mai au deloc timp sa se joace sau sa se uite la un desen(Maria nu are voie la calculator inca-consider ca deocamdata nu este cazul, nu are cum s-o ajute in mod deosebit, la aceasta varsta si nici nu ma incanta sa aiba indemanare la jocuri)...nu aruncati cu rosii..asa gandesc eu...ei ii place tare mult la scoala, isi face singura lectiile, eu doar o controlez si eventual ii sterg si reface daca nu-mi place cum a scris...in rest, la capitolul cunosnti, nu pot sa ma vait, sotul meu se ocupa de ea, povesteste, ii arata, o duce pe la acte un muzeu..nu stiu daca ma intelegeti..ma gandesc totusi sa nu gresesc daca n-o indop acum sau daca nu insist mai mult sa faca mai multe lectii, si poate ca o sa fie mai rau mai incolo..nu stiu exact cum sa procedez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Mihai face temele de pe la 4 jumatate, cand vin eu acasa, si cel mult pana la 6. In timpul acesta face cele trei-patru randuri pe care le are la scriere tema, si suplimentar in caietul de acasa putina recapitulare, apoi ce are pentru a doua zi. Daca maine, de exemplu il vor invata pe I mare, noi il facem de cateva ori in ziua de dinainte pentru a prinde miscarea. La fel si la matematica, repeta putin, apoi vedem ce vor invata in ziua urmatoare.
Pana acum sunt multumita de evolutia copilului.
Nu este stresat ca are multe teme, dar acumuleaza bine si cu placere.
La religie am avut de invatat pana acum doua rugaciuni pentru copii, frumoase si simple, usor de retinut si pe acelea le-am invatat pe parcursul intregii zile, cand facea o pauza de la joaca le mai repetam.(Le-am invatat si eu)

Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelacarmen spune:

Buna!Oana mea isi face temele singura,acasa;la inceput stateam langa ea dar am realizat ca mai mult o stresez procedand asa.I-am spus ca asa cum vor fi temele asa va primi calificativele;pana acum are doar fb.Temele le face in-2 ore;depinde cat are;suplimentar maxim 1/2 ora.Doar la englza are probleme;dna prof. vorbeste numai in engleza si nu intelege tot;la gradinita nu au facut chiar atat de mult incat sa inteleaga.Succes in continuare si multa sanatate copiilor vostri!

Mergi la inceput