MA PUTETI AJUTA...SA O AJUT PE MAMA?
Raspunsuri - Pagina 10
smiley spune:
Ramyteo, ce pacat, si mama ta a fost tanara si voi inca mai aveati nevoie de ea. M-am uitat la printesa ta, ce frumoasa e!!! si ce ar mai fi iubit-o mama ta. Asta ma intristeaza cel mai mult, cate momente nepretuite se pierd cu boala asta crunta.
Eu intotdeauna am fost de parere ca bolnavul trebuie sa stie adevarul ( poate pentru ca eu as vrea sa stiu, oricat de rau ar fi). Insa de cand cu mama mea, nu mai sunt asa sigura. Uneori adevarul te doboara cu totul, iti ia si ultima speranta si nu te ajuta cu nimic. In cazul tau, cred ca a fost mai bine asa. La mine, mama stie cam tot. Insa am ajuns sa o incurajez tot timpul si sa ii dau sperante cand stiu in sufletul meu ca nu mai exista iesire.
Ai dreptate ca trebuie sa ne pretuim parintii cat ii mai avem. Nu se stie niciodata ce poate aduce ziua de maine. Dar de obicei e cam tarziu cand realizam cu adevarat faptul asta. La fel zicem si cu sanatatea, ca e cea mai importanta, insa numai cand cadem bolnavi intelegem ce inseamna. Asta e viata, ce sa facem...
ramyteo spune:
Hm sti ce e mai rau? Cand mi se zice "vai ce sar fi bucurat maicata de fata ca ii seamna atat de bine' mi se pun nod in gat si nu mai zic nimic iti dai seama. Cel putin vecinamea zice ca s-a reincarnat mama ca Teo ii seamana foarte bine.
Va doresc mult multa multa sanatate mamelor!
Va
Teo
Perlute
terry spune:
Credeti-ma ca de cand am aflat diagnosticul mamei, in jurul meu aud ca o ruda a unei cunostinte are asa ceva, ca un prieten ca...si uite asa multa lume are aceasta boala.Sa va povestesc si cazuri reale, pe care le cunosc si care infrunta aceasta boala.
Am o vecina neoperata, depistata in urma cu 10 ani cu tumora malign cred ca intestinala. Femeia cand a auzit a zis ca ea nu se va opera si cat va vrea Dumnezeu sa traiasca, atat va trai. Nu a mai pus carne in gura, zahar rafinat si a trecut pe un regim drastic cu sucuri de legume. Ma uit la ea si nu imi vine sa cred cata energie are la 60 si ceva de ani.Un alt caz, o vecina de a mamei mele depistata la fel cu tumora acum vreo 6-7 ani, plus alte tumori (nu stiu daca metastaze) la organele de pe partea dreapta. A fost operata si i s-a extirpat cate o bucata din fiecare organ de pe partea dreapta, scotandu-i-se tumorile. A refuzat chimioterapia. Mananca cereale si "hrana vie" si a traversat oceanul cu avionul, se plimba, e in mare forma.Nu stiu care este logica acestei boli. Poate depistata precoce are un pronostic bun. Am vrut sa va scriu aceste randuri sa priviti cu optimism, oarecum pentru ca altceva nu avem ce face.Nu zic ca tratamentul naturist e cel mai bun. Poate sunt cazuri cu reusita prin chimioterapie. Eu vroiam sa va prezint cazurile pe care eu le stiu.Oare se poate vindeca cancerul prin tratament?
ramyteo spune:
Terry sincer...nu vreau sa dezamagesc pe nimeni dar de tratat cancerul...mai greu doar sa-l tina sub control.
"Fiecare om aare cancer" asa mi-a spus cineva dar la uni oameni este dezvoltat dar la altii nu. Acum nu stiu ce sa zic in privinta asta. Mi-a mai spus ca sa avem grija de noi ca poate fi ereditar ceea ce nici asta nu stiu sigur chiar daca la mine din partea mamei au murit de cancer. Nu putem sa raspundem noi oameni de rand doar Bunul Dumnezeu.
Cancerul malign este ucigator dar cel bening daca scriu bine e operabil si scapi.
Va pup
Teo
Perlute
R
smiley spune:
Din cate am citit eu, cancerul nu se poate vindeca propriu zis. Cand este descoperit devreme si se elimina tumoarea cu operatie si/sau radiatii/chimioterapie, medicul declara pacientul " cancer free". Sunt cazuri in care nu mai revine cancerul niciodata si cazuri in care recidiveaza, adaca se intoarce inapoi, uneori in alte organe.
Pentru ca sunt milioane de celule in organism, este imposibil de zis ca esti vindecat pentru ca nu se stie daca o celula canceroasa a scapat. Sunt multe tipuri de cancer care au sanse mari de "vindecare". Spre exemplu, cancerul mamei este 96% "vindecabil" in prima faza. Din pacate, s-a descoperit in faza a treia cand sansele dpdv statistic sunt 36%.
Am intrebat doctorul de familie daca eu sunt susceptibila avand in vedere existenta cancerului in familie. Mi-a spus ca sansele sunt mai mari numai cand ai mai multe cazuri de acelasi cancer in familie , spre exemplu daca mama, matusa si bunica au avut cancer de san. Asta m-a linistit putin insa sunt hotarata sa merg la controlul ginecologic pap in fiecare an si sfatuiesc orice femeie sa faca la fel. E asa de trist cand stiu ca mama ar fi putut salvata daca se depista tumoarea in prima faza ...
Voi ce parere aveti de tratamente naturiste? Cred ca s-a mai discutat pe alte forumuri si parerile sunt impartite. Auzi cazuri si cazuri cand s-a tratat lumea cu ele insa eu sunt destul de sceptica. Daca intradevar ar ajuta, de ce s-ar mai incurca doctorii cu toate chimicalele si de ce nu se trateaza toata lumea cu ceaiuri? In plus , cei care vand astfel de tratamente "miraculoase" in cele mai multe cazuri nu sunt doctori, pentru ei e doar o afacere. Lumea disperata plateste oricat insa cine stie ce combinatii de plante primeste , ca doar nu reguleaza nimeni vanzatorii.
Singurul lucru cu care sunt de acord e ca daca pacientul crede in mintea lui ca ceaiurile ajuta si ca urmare este mai optimist, asta e de ajutor. E foarte greu sa lupti cand crezi ca nu mai e nimic de facut asa ca orice licar de speranta e bine venit.. chiar daca e dintr-o cana de ceai.
Voi ce parere aveti?
ramyteo spune:
Mai pe mine mama mea m-a invatat un lucru. Lupta cu mintea ta e mai mare decat cu cea a bolii adica, nu trebuie sa gandesti negativ niciodata ne invata sa ne concentram asupra starii de bine , daca ne durea capul sa te concentrezi ca si cand ai pleca in capul tau si ca si cand ai lucra pe acolo cum sa treaca durerea, sa te gandesti ca un aer rece te invaluie si-ti ia durerea si multe chestii din astea.
Eu am pe moasa mea care e operata tot cu cancer de colon dar care dupa operatie a tinut o dieta tare stricta manca doar grau fiert. Cand a mers la control dr. a zis ca e super ca nu se mai vede nimic dar ma gandesc ca e de multi ani operata si traieste si in zi de azi. Deci se poate asa cum ai zis si tu daca e depistat la timp dar toata treaba e ca e incetinit nicidecum stopat de tot.
Noi i-am luat mamei tratamente naturiste de plante din aloe vera , intradevar tratamentul ne-a costat 4 milioane acum 4 ani acum nu mai stiu cat costa. Asta e doar pe o luna. Nu am mai avut ce face desii la- luat.
Si eu sunt de acord cu tratamentele naturiste ,de ce nu? Incercam de toate. Am inteles ca medicamentele astea le recunoaste corpul mai bine, astea naturiste. Nu sunt in masura sa zic ca e adevarat iti spun ce am auzit doar.
Daca mai ai intrebari linistita ma poti intreba.
Teo
Perlute
R
smiley spune:
Ramyteo, ai dreptate, cand ai epuizat orice tratament naturistele sunt ultima solutie. Eu sunt de acord atata timp cat sursa e de incredere. Unii vand pungi misterioase care nu au nici macar o lista cu ingrediente nimic, parca ti-e frica sa le iei.
Zici de moasa ta ca a trecut pe regim dupa operatie si de atunci n-a mai avut nimic. Intrebarea e insa urmatoarea: Ce a ajutat, operatia sau regimul? Le-a facut pe amandoua deci nu se poate stii care a dat rezultate. Regimul de cruditati nu poate sa faca decat bine insa cand bolnavul e rau de tot si nu poate manca mai nimic, ce regim sa mai fac? Hmm... complicat.
Si eu stiu persoane care au avut cancer si s-au operat acum 20 de ani, cand medicina nu era asa de avansata, si traiesc si in ziua de azi. Depinde foarte mult de la un caz la altul, de stadiu bolii, starea generala de sanatate a pacientului, cum raspunde organismul la tratament, etc. In general, staticile arata ca procentul de supravietuire a pacientilor a crescut mult in ultimii zece ani. Cancerul de san, spre exemplu, are success mare de tratare cand e descoperit devreme.
E cam anevoios drumul asta al vindecarii dar sper sa apucam ziua cand o sa devina o boala tratabila ca multe altele.
ramyteo spune:
Smiley acum nu stiu cum se mai simte moasa mea ca nu ne permitem sa mergem pana la ei si nici ei nu vin pana la noi asta este.
Mai eu la mama mea ii luam si niste vitamine dar care nu contineau nu mai stiu ce substanta si o ajuta pentru pofta de mancare dar nu ajuta la extinderea cancerului. Nu mai stiu cum le zicea.
Da cand ma gandesc ca tot mai multe persoane au aceasta boala ma gandesc si la ce mai zicea strabunica mea ca potopul cum zice multa lume nu e gata e dintr-o data imi spune mereu ca vor fi inundatii ,ca tot mai multe accidente, cutremure si tot ce ii rau si stau acum si ma gandesc ce mare dreptate a avut lumea parca e din ce in ce mai intunecata, mai multe boli, mai multe accidente am dreptate?
Va
Teo
Perlute
o viat...
smiley spune:
Mama mea s-a simtit mult mai bine in ultimele zile. Pentru cei care au trecut prin asta, stiti ca fiecare zi buna e o mica victorie. Mama se simte mult mai optimista si plina de viata si asta ma face tare fericita. Terry, sper sa si mama ta e bine.
ramyteo spune:
quote:
Originally posted by smiley
Mama mea s-a simtit mult mai bine in ultimele zile. Pentru cei care au trecut prin asta, stiti ca fiecare zi buna e o mica victorie. Mama se simte mult mai optimista si plina de viata si asta ma face tare fericita. Terry, sper sa si mama ta e bine.
Doamne ajuta!
Ma bucur pentru voi .
Teo
Perlute
o viata...