eu capitulez!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Ardeiash, La multi ani!!!! Vezi ce multe suntem in situati ta .. poate iti mai ridicam moralul su ti se pare util vreun sfat de-al nostru...

CristinaT ma bucur ca esti de acord cu mine. Uite, am reusit sa ajung la 74,5 kg. Totul e sa nu uit de regulile date de dr...

Zfcristina si cum rezolvi pana la urma cu hainele? Ca asta e o problema si la mine ...

Mamica de spiridus

Vacanta 2007-2 Mai si La casuta

Spiridusul in al treilea an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mobriq spune:

quote:
Originally posted by XIO

Diferentele dintre painea alba si cea neagra sunt ... nesemnificative. ;)

dezvolta, te rog

Monica si Eduard (3 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by mobriq

quote:
Originally posted by XIO

dezvolta, te rog

Monica si Eduard (3 ani)

Painea integrala are 50 de glucide si 5 proteine , iar painea alba are 60 de glucide si 8 proteine.
NImic semnificativ , ambele se pot consuma la fel.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mobriq spune:

Da' fibrele nu conteaza ?
Puteti vedea o comparatie intre painea alba si cea integrala aici :
http://www.cspinet.org/nah/wwheat.html (tabelul din josul paginii). Mai sunt si niste minerale si vitamine in plus in painea integrala.

Si aici e un articol interesant : http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/3889147.stm
Citez : "A spokeswoman from the British Nutrition Foundation said:[...] Consumption of wholegrain foods, such as wholemeal bread, is associated with reduced rates of heart disease, some cancers, type II diabetes and such foods may play a role in weight maintenance."

Traduc: O purtatoare de cuvant a Fundatiei Britanice de Nutritie a spus: Consumul de produse din cereale integrale, cum e painea integrala, e asociat cu o rata redusa a afectiunilor cardiace, a catorva tipuri de cancer, a diabetului de tip 2 si poate juca un rol in mentinerea greutatii.

Si in general toata presa urla (citand studii medicale) ca cerealele integrale sunt mai sanatoase decat cele rafinate.

sorry ca m-am lungit asa, dar am vrut sa arat ca diferenta nu e "nesemnificativa".

Monica si Eduard (3 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanse spune:

quote:

Noi la Montignac avem interzis la painea alba(glucida rea) iar cea neagra integrala(glucida buna)o putem servii fara grasimi.
Cu siguranta exista o diferenta....

Ardeias si eu am trecut prin faza asta dar am zis sa incerc si dieta Montignac ca nu o fi foc....si a mers,serios.

Regulile noastre de baza sint Aici

Baga un ochi la noi la "Montignac:ce am mancat azi" si vezi ce rezultate au fetele doar combinind corect alimentele.

Spor la treaba si nu te descuraja

MIRELAmami de doua zuze ANA MARIA si ANDREEA
POZICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanse spune:

Si o mica completare la ce a scris mobriq...

GLUCIDELE RELE
Acestea sunt glucidele a caror asimilare provoaca o crestere mare a glucozei din sānge (hiperglicemie).
Este cazul zaharului de masa, sub toate formele sale (pur sau combinat cu alte alimente, ca prajiturile), dar este si cazul tuturor glucidelor rafinate industrial, ca faina alba si orezul alb, sau al alcoolului (īn special alcoolul distilat), precum si al cartofului si al porumbului.

GLUCIDELE BUNE
Contrar celor prezentate mai sus, acestea sunt glucidele a caror asimilare de catre organism este slaba si provoaca, prin urmare, o crestere redusa a glucozei din sānge.
Este cazul cerealelor brute (faina cu tarāte), al orezului integral si al unor fainoase ca lintea si bobul, dar mai ales cazul majoritaii fructelor si al tuturor legumelor, pe care le includem si īn categoria fibrelor alimentare (praz, nap, salata, fasole verde) si care contin, toate, o cantitate redusa de glucide.

MIRELAmami de doua zuze ANA MARIA si ANDREEA
POZICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2004 spune:

Faza cu carnea de porc sanatoasa m-a lasat !

Mergi la inceput

nesemnificativa pt. ca aportul de fibre nu-l faceti doar din paine.
Intr-o dieta sanatoasa diferentele dintre cele 2 sunt nesemnificative , tinand cont de faptul ca nu mananci o paine pe zi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Daca mananci o paine cu 8gr de fibre/100 de grame si mananci 100gr de paine pe zi deja ai 33% din aportul zilnic, ceea ce e semnificativ.

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Mergi la inceput

OK
Eu va spun ce am facut la spital , in privinta caloriilor si a ce va intereseaza mare lucru nu este intre cele 2 , asa ca daca mananci paine alba nu te ingrasi mai mult decat daca mananci paine neagra.
Ca sunt jdemii de vitamine , fibre , minerale si alte cele nu stiu cate pers. la cura stau sa calculeze si sa se gandeasca la astea .

Mergi la inceput