Travaliu 39 de ore

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pisicuta spune:

Si eu care credeam ca doar in Romanica se pot intampla ineptii din astea ... Incep sa cred ca mai avem o speranta si ca-ntotdeauna este loc si de mai rau, din pacate!
Magh, imi pare rau pentru ceea ce ti s-a intamplat, insa-i pacat sa renunti la minunea de-a mai fi mamica, doar de spaima travaliului, mai ales ca poti opta sa nasti in tara si sa fi tratata omeneste! Sti, la noi te mai cunoaste tanti Mita infirmiera, unchiu' tase-l are pe vecinu de palier rezident pe acolo, prietena Cristina o stie pe asistenta sefa, mai bacsisul din dotare ... Te descurci!
Multa sanatate tie si bebe-ului tau! Pup!

Pisicuta, mama lui Vladut & Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

Imi pare rau de ceea ce ti s-a intamplat,insa in mod sigur nu are legatura cu faptul ca esti straina,aici se procedeaza la fel-"se lasa natura sa lucreze" chiar daca femeia are dureri de nedescris ore si ore in sir

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magh spune:

Ma asteptam si eram pregatita pentru greu, si nu eram speriata. Au trecut 12 ore, haide 24, de acum si 36, dar totusi... Cand i-am spus doctorului ca nu mai pot, sunt absolut la capatul puterilor,(normal, nu? dupa 2 zile , 2 nopti nemancata, nedormita, si in groaznice dureri permanente) sa faca ceva, m-a intrebat foarte senin: "Si cum? Chiar nu vreti sa nasteti natural?"
De ce cred eu ca s-a intamplat asa ? Am scris intr-un mesaj anterior.
Sa aveti fiecare parte de o nastere usoara!
Apropo, sa nu uit sa va spun, ca pe la vreo 6 luni, cel mic voia deja sa vina, fapt pentru care timp de 3 luni, am luat gynipral (de la care aveam palpitatii, nu dormeam noaptea si transpiram asa de rau de udam toata lenjeria, mi se umflasera picioarele, iar ginecologul meu nu gasise in asta nimic anormal, recomandandu-mi doar sa nu mai mananc sare;desi am citit ca un efect secundar, destul de important in urma administrarii gynipralului sunt edeme la memebrele inferioare)Multumesc lui Dumnezeu ca nu a fost mai rau. Posibil sa fi fost si alea de vina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Magh, imi pare tare rau de chinul prin care ai trecut. Vreau sa te intreb si eu ceva. In toate orele alea, personalul de acolo au monitorizat starea copilului? Adica bataile fetale, o ecografie ceva, etc? Fiindca, daca nu au facut-o, sau daca au facut-o superficial,atunci nu AU NICI O SCUZA!!!
Eu am stat in travaliu indus fiindca eram peste termen cu 10 zile, de la 8 dimineata, pana seara pe la 8 si ceva (deci vreo 12 ore si). Cu contractii din 5 in 5 minute si dilatatie zero. Mi-au facut si eco, si am stat cu aparatul ala de masurare a batailor inimii copilului aproape permanent. Asta fiindca si eu si dr. meu am fi vrut sa nasc normal. Dar seara bataile inimii au inceput sa nu mai fie regulate. Stii cu ce viteza s-au miscat??? In 10 minute eram pe masa de operatii, anesteziata partial si bebe scos. Nimeni nu a riscat nimik. Si tot respectul pentru echipa medicala care s-a miscat cu viteza luminii!!!
Eu inteleg ca trebuie promovata nasterea naturala cat mai mult (mai ales in Romania) dar epidurala e sfanta...si daca Doamne pazeste copilul sufera-cezariana e si mai sfanta!
Asa ca, draga mea, data viitoare nasti in Romania!
P.S. O amica a nascut lunile trecute in Olanda, dupa un travaliu de 24 ore, urla dupa epidurala si nimeni nu a miscat un deget, iar dupa nastere, fiindca avea dureri crancene, cerand calmante, i-au prescris PARACETAMOL!

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput

Danutz, am fost tot timpul monitorizata, si eu si bebe...Au incercat si ei sa ma faca sa nasc natural. Din pacate n-am reusit.
Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodoral spune:

Cat am fost gravida m-am tot uitat la TV la nasteri.
Intr-adevar, dincolo se bazeaza mai mult pe nastere naturala, dar macar epidurala puteau face.
Am facut si cursuri de pregatire pt nastere aici in tara nst pitoreasca si acolo tot asa imi zicea acea profesoara. "Nasterea naturala este cea mai benefica. Mai bine mergi mai tarziu la spital caci acolo imediat te baga in perfuzie sau iti face cezariana". Nici eu nu inteleg de ce.In loc sa evoluam, regresam.

Mergi la inceput

Din cate am inteles, epidurala iti fac, daca te-ai dilatat cativa cm(iar la mine nu a fost cazul, daca nu m-am dilatat nici macar 1cm). Cursurile de pregatire nu sunt obligatorii. Alegi tu, daca mergi sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Si eu credeam ca in strainatate e mult mai bine.Dar vad ca e mai rau ca la noi. Aici macar daca dai bani te rezolva imediat in majoritatea cazurilor. Imi pare rau , dar trece si asta, o sa uiti . Multa sanatate !!

http://www.copaculdehartie.ro

Mergi la inceput

A fost greu aici, dar nici in Romania nu as naste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgo spune:

Magh , te compatimesc sincer ! Stiam si eu ca dobitocii de la strainezia te lasa in travaliu fara dilatatie pana la calendele grecesti . De aceea m-am hotarat sa schimb satul si spitalul si sa le smulg in scris , negru pe alb , ca ma baga la cezariana dupa 12-14 ore .

Dupa lupte intense cu moasele lu' peste prajit , care din punctul meu de vedere raman totusi niste simple asistente , am hotarat ca trebuie sa-mi iau soarta in maini . Mi-am bagat picioarele si in ideile lor medievale de nastere la domiciliu , si in refuzurile repetate de recomandare pentru epidurala sau orice alta forma de analgezie . Acum imi mai ramane sa discut despre recoltarea de sange placentar , epiziotomie - care nu intra in procedura standard ! - timpul de travaliu si cezariana .

Din fericire am o asigurare foarte buna , care-mi acopera mai multe "manevre" din domeniul obstetric . Acum ramane doar la latitudinea mea sa-mi cer drepturile , asa cum le cer si ei cand vine vorba de banii proprii si personali : hotarat , incisiv si inflexibil !

Danutz , am fost si eu avertizata de faza cu Paracetamolul prietenei tale din Olanda ! Daca nu ai recomandare pentru "lupta impotriva durerii" , nu se uita NIMENI la tine ! Sa nasti ca o vita e putin spus . E inuman si nu mai are nimic de-a face cu natura . E pura tortura !

Mergi la inceput