Travaliu 39 de ore

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magh spune:

Multumesc mult Vigo pentru intelegere.
Multe mamici care au nascut fara probleme nu inteleg. Am prins 3 ture de moase( in spital, vreau sa zic, la nastere),a doua moasa s-a purtat ca o adevarata nazista; norocul meu ca ultima a fost extraordinara,la fel si medicul rezident...De ce am postat acest topic? Am vrut sa aflu, daca mai sunt mamici cu acelasi "ghinion". Sau eu am fost cea mai cea Ghinion? Nu stiu...Ieri am citit articolul despre ce i s-a intamplat ANDREEICAcolo durere...As avea multe de povestit despre nasterea puiutului meu mult dorit si mult asteptat, probabil ca o voi face cand am mai mult timp, la capitolul "Nasterea unei stele".
Se pare ca vei fi in curand mamica. Iti doresc o sarcina, si in acelasi timp o nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgo spune:

Magh, fireste ca inteleg . Traiesc aici de 4 ani , iar natia asta mi se pare sinistra , sincer . Prea multi medici fara vocatie , prea putin respect pentru viata .

Dar exista si profesionisti care , chiar daca sunt "tehnici" , isi ridica meseria la nivel de high tech . Si asta ma intereseaza pe mine .

Sa nu-ti fie frica sa incerci a doua oara ! Chiar daca ai trecut prin ce-a fost mai rau . A doua oara o sa fie mult mai bine si-ai sa stii ce sa alegi . Poti sa nasti si-n Honolulu daca ai pofta . Iar la Romanica lucrurile se vor indrepta spre bine , ai sa vezi .

Mie nu mi-e teama de nasterea in sine , ca stiu din ce material sunt facuta , dar ma tem ca daca Doamne fereste ceva merge anapoda , sa am totul asigurat si pe hartie semnat ! Pentru ca in reactia de moment a personalului si , mai ales in compatimirea lor inexistenta , nu am incredere nici pana la poarta ! Olandezii sunt o natie de fricosi si panicosi prin definitie . Ceea ce iese din tiparele lor batute-n cuie ii sperie si ii paralizeaza . Chiar si cand vine vorba de profesionisti !

Abia astept , o prietena de-a mea a nascut chiar ieri intr-un spital de aici . Astept sa-si revina un pic si s-o bombardez cu intrebari , sa vedem cum a fost !

Mergi la inceput

A doua oara? Hmmm...Nu stiu ce sa zic. Am avut o sarcina cu probleme, o nastere complicata. Stiu ca se va urma si la o a doua sarcina aceeasi procedura.E totusi mai mult decat atat.
In acelasi timp ma apropii cu pasi repezi de o varsta critica.
Interesanta, totusi ideea cu obtinerea "hartoagei" cu semnaturi. Trebuie sa ma interez si pe aici, daca e posibila o asa treaba.
Poate ma tii si pe mine la curent cu prietena ta. Sper ca a fost ok.
Nu stiu ce e cu natiile astea germanice? De fapt ce ma mir? Sunt reci prin natura firii lor.
Multa bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgo spune:

Draga mea , noi cu Tepes si ei cu Hitler . Fiecare cu macelarul propriu si personal .

Nu e dreakul chiar asa de negru . E bine totusi ca din experienta patitului mai invata si altii .

Iti spun mai pe seara cum a fost cu prietena mea , ea saraca a avut o sarcina oprita din evolutie pe la 8 saptamani , iar recomandarea pentru epidurala a fost de la sine inteleasa . Din asta am tras eu concluzia ca e bine sa fii "client" cu antecedente , sunt mult mai grijulii si le e teama sa n-o dea in bara .

Eu am fost 4 ani clienta de infertilitate . Asa ca n-au comentat decat sporadic . Da' le trece !

Bafta multa si orice alegere ai face , sa fii tu cu inima impacata , asta e important .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

si la mine intre momentul ruperii apei, care a cuuuurs, si nastere au trecut 42 de ore, iar in final s-a ajuns la cezariana. Totusi contractii durerroase si din 5 in 5 minute am avut "doar" 12 ore. Noroc ca am avut mult lichid amiotic si bebele e sanatos. Am nascut in Cluj...
Nu stie nimeni daca apare dilatatia sau nu si stam si suferim pina ajungem tot la cezariana, dar epuizate si tremurind toate de foame, dureri... temeri in legatura cu starea copilului (se fac atitea cercetari pe tot felu, dar pe nasteri nu se poate determina nimic sau nu se fac cercetari... ca doar femeile sufera).

Ioana mama Patrick (01.06.07)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ioana13

si la mine intre momentul ruperii apei, care a cuuuurs, si nastere au trecut 42 de ore, iar in final s-a ajuns la cezariana. Totusi contractii durerroase si din 5 in 5 minute am avut "doar" 12 ore.

Ioana mama Patrick (01.06.07)

Dupa 4 ore de la ruperea apei au inceput durerile, care au fost permanente, mai intense sau mai slabe. La fiecare e altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Magh nu am avut travaliu asa de lung, dar nici la mine n-au fost super roze nasterile.
Prima data am fost programata -la cerere- pentru cezariana, dar s-a declansat nasterea inainte de data x si pe motiv ca eram bine dilatata au refuzat cezariana,citez:toate femeile cand dau de durerile nasterii vor cezariana, ca atare natural ca nu va credem.Eu am uitat ca aveam hartia parafata in MKP, socul a fost mare, nu eram pregatita de nastere naturala, psihic eram pt cezariana.Bun..totul bine,se uita.
A doua oara, m-am dus la spital ca aveam contractii, moasa de garda-o scarboasa- era sa ma trimita acasa ca nu nasc.M-am incapatanat si acolo am ramas, s-a rupt apa pe masa de CTG, a refuzat sa cheme medic sa-mi faca epidurala pana la ora 7 cand s-a schimbat tura si am plecat singura pe hol.Dar...n-am mai ajuns in sala de nasteri care se afla la 2 metri, am nascut pe hol.
Au fost practic nasteri rapide, as putea spune c-am uitat durerile(prima oara cu epidurala mi s-a parut parfum, a doua oara parca n-a durut asa rau), dar nu m-am descurajat.Cum va fi de data asta?Nu stiu dar sper ca bine si sa fie copilul sanatos.

P.s eheeee cat paracetamol am primit eu intravenos...

Cred ca asta e sistemul dar nu descuraja

-----------------------------

Gabriela, Phillip si Rebecca

Mergi la inceput

Babee, te felicit, esti o curajoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

Magh,imi pare tare rau pentru ce ti s-a intamplat,si sa stii ca nici in Romania nu e ok,dar eu am nascut in Romania,intr-un oras mic,ambele nasteri cu epidurala la cerere si a fost super bine.
Sper sa uiti prin ceea ce ai trecut.stiu ca nu e usor...si cred ca au fost cumplite cele 40 de ore..

Oana,mami de bebe Aaron(21.07.07)si Iosua(5.10.2005)

http://www.flickr.com/photos/14066329@N04/

"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"

Mergi la inceput