Mamici de Martie-Aprilie 2008 (27)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maia37 spune:

Dragele mele randunici va multumesc mult de tot ca ma primiti in stolul vostru.Am 19 sapt. UM-iunie data aprox.a nasterii 10 martie.
sovietica felicitari pentru baietel
eve28 felicitari pentru fetita
irinafelicitari pentru fetita
chris da se poate vedea sexul copilului si la echo transvaginal daca este pozitionat bine.
roxdox eu am luat acid folic in prima luna de sarcina la indicatia med.
cory ma alatur si eu fetelor care-ti tin pumnii mai ales ca si eu iau azi rezultatul la titrare anticorpi.
Va pe toate si sanatate voua si puiutilor vostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris spune:

no, merci de raspunsuri, ca mi-era cam frica, zici ca sunt cazuta din pestera sau direct de pe craca.

zilele astea incerc sa-mi reduc programul la 6 ore, ca dr mea de familie a zis ca am sarcina cu risc, datorita faptului ca am peste 30 de ani si ca am mai avut probleme cu o sarcina inainte din cauza toxo, si tre sa fiu mai sub observatie, asa ca o sa profit de chestia asta si o sa am grija sa beneficiez de toate avantajele de care pot.

Cristina 13+ si Mara(4 ani si juma')

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Kya, Laly, am scapat de transvaginala, si sunt fericita . Probabil ca nu e o tragedie, dar gandul ca imi umbla cu sonda aia pe acolo, ma infioara! Si apropos de morfologica, sunt acoperita si pentru 22s ( ca mai am inca programarea de la CMU )...Dar ma gandesc ca deja exagerez cu milioane de ecografii.

Mary-Lou, vezi ca un ditamai subiectul deschis de Kay referitor la Elias, si s-a mentionat pe acolo si numele lui Filipescu. Te avertizez ca nu de bine ( si numele lui, nici maternitatea ), asa ca daca nu vrei sa ai indoieli legate de alegerea lui si a Eliasului, te sfatuiesc sa nu citesti. Numeioana este una dintre victimele acelui subiect ( ma rog, in alt mod decat acela in care ai putea fi tu afectata ), deci atentie ca e multa sensibilitate si sensitivitate acolo....

Simo27, dar el ce spune? De ce simte nevoia sa stea cu capul intr-o parte? Sau ce simte cand sta cu el drept?

Olga 19+ cu Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

quote:
Originally posted by Clabuc

Cristina, pliul nucal (masurarea translucentei nucale) inseamna masurarea unei portiuni de la gatul bb-ului (nu stiu exact termenii medicali stiintifici) care trebuie sa fie pana in 3 mm si se face intre sapt 12 si 14. La mine a iesit 1,9 mm si a fost foarte bine. Nu stiu sa-ti explic legatura dintre masurarea pliului nucal si probabilitatea aparitiei Sindroumului Down la bb, dar atat stiu, se masoara la gat (ceafa mai bine zis), daca gresesc sa ma corecteze fetele sa nu spun prostii.

Laly 17+ Maria Clarinda

http://bd.lilypie.com/JPMEp3.png

In plus, mai zic eu ca este o fanta de la ceafa/gat - acolo unde "se imbina" coloana vertebrala cu creierul. La sindromul Down, portiunea asta este foarte mare (peste 3 mm in momentul in care este relevanta ecografia). In corelatie, se masoara si lungimea osului nazal, care de-asemenea nu trebuie sa depaseasca o anumita valoare. Daca stii cum este aspectul unei persoane cu sindromul Down, o sa vezi ca are nasul turtit si mai mare ca la ceilalti.

Kya cu Victor

A inceput o mare dragoste

---------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo27 spune:

Clabuc,normal ca l-am intrebat de ce isi tine capul asa,si daca il doare,dar ne-a raspuns ca "nu il doare nimic si nu isi da seama ca il tine intr-o parte",l-au intrebat si medicii,i-au facut tot felul de teste,dar nu au nici un raspuns...si asta ma cam enerveaza!din cauza asta am fost la 3,dar toti au raspuns la fel.mai astept putin si apoi,om vd ce mai facem.Mersi de grija,esti o draguta!
Sovi,

Simo,mamica lui David,19+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

Nuuuuu...nuuu see poaaateeee!!!Scrisesem un mesaj asa de lung si va raspunsesem fiecareia in parte si urasem tuturor tot ce era de urat..si s-a luat curentuuul!!Nuuuuu seee poaaateee!!!
Numai am putere si nervi sa o iau de la capat!!Sunt terminata!
Pe scurt:
Sovi-iubita te felicit din suflet pentru baietelul din burtica!Sa va dea D-zeu sanatate..ca in rest..le aranjati voi!
Felicitari si Irinei pentru BB Antonia!Dumnezeu ti-a ascultat ruga!
Eve felicitari pentru !!Sa creasca mare si sanatoasa!
Felicitari Serry si Kitzy!Ma bucur tare ca bebelusii sunt bine,jucausi si ca mamicile-s sanatoase!
Pidana stai linistita ca am patit-o si eu in sapt.9-cu sangerari si spitalizare si acum totul este bine.Stai cumintica si nu face efort!
Bine ai venit Maia!Felicitari pentru !
Nu stiu cine intreba cum sa ataseze caruciorul la semnatura-[ baietel ] sau [ fetita ]-fara spatiile pe care le-am lasat eu in int.parantezelor.
La multi ani Vladutz!De azi esti major!Sa fii sanatos si sa-ti dea D-zeu ce-i mai frumos in viata!
La multi ani si pentru Katyc!Desi nu a mai trecut demult pe la noi eu sper sa fie bine si ea si BB!Asteptam vesti!
Kya ma bucur ca te-ai hotarat sa-l trecem pe BB Victor in listutza!
Adriuta felicitari pentru baietel!Sa va aduca numai bucurii si sa fie sanatos si mancacios!
Referitor la intrebarea-daca "10 mesaje de 2 randuri e mai bine decat 3 mai lungi???"..raspunsul este DA-pt.ca alea 10 mesaje nu-s scrise consecutiv-iar alea 3-da! Si gresesti cand spui ca-s boring-din contra eu una le astept cu interes!Cat despre PM-am timp sa-i dau reply dar prefer sa raspund aici pe forum!Discutii interesante poate lansa oricine-nu trebuie sa fiu eu aia-poti s-o faci si tu si oricare alta mamica.Mie-sincer nu mi se par nici plictisitoare,nici prostesti dicutiile purtate..sunt pur si simplu parti din viata noastra,forumul este un bun sfetnic(pt.mine),un loc unde-in decursul anilor am cunoscut multe persoane "speciale",un loc unde pot discuta orice(chiar si nimicuri-prostii de-ale vietii cotidiene).M-am atasat de mamicile randunici si le simt foarte aproape de sufletul meu!Imi place ceea ce/cum "debitam" noi zilnic aici si daca cineva vrea sa vb. despre ceva anume-e invitat sa ia initiativa!
Iertare pentru greseli si poate si incoerenta dar m-a enervat tare pana de curent si numai am putere sa recitesc.
Adriuta-astept cu interes pledoariile tale nocturne care-te asigur-pt.mine una..nu-s boring deloc!
si pt.iubita butucica..am ras cu lacrimi fato!Sigur de la curent ti se trage!..Ba chiar si pana mea de curent cred ca tot de la tine a venit!
fata!
toate fetele,fara exceptie..Off..ii scrisesem si lui Cory,Clau,Simo(X2),Blanka,Nico,Dana,Miha,Olgutza,Cami,Chris,Rox,Delphinash,Nicol,Laly..numai pooot!!..Revin!!

Ela.. in 17+ cu !!

Varsta mogaldetei
Photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Simo vin si eu cu o parere - sa nu te superi. Fratele meu statea cand era mai mic (si in acum putin - si are 24 de ani) cu capul intr-o parte cand se uita la televizor, sau cand facea ceva si era concentrat.
El s-a nascut cu circulara de cordon, si din cauza asta avea nistagmus - adica muschiul unuia din ochi era mai lenes si nu fixa imaginea cum trebuie pe retina. Si daca se uita drept, nu vedea clar. Cand intorcea capul usor intr-o parte, se schimba pozitia razei luminoase in globul ocular si din cauza unchiului modificat vedea clar.

Cat a fost mic a purtat ochelari si facea exercitii la o clinica. Adica i se acoperea ochiul sanatos, statea la un aparat si urmarea niste imagini care se miscau. Astfel ochiul bolnav era obligat sa se focuseze asupra unei imagini, si muschiul sa "lucreze".
Acum i s-a imbunatatit foarte mult conditia, si vede bine - nu are voie totusi sa fie pilot de avioane militare sau lunetist... . Dar masina o conduce fara probleme.

La voi ar fi trebuie sa observe asta oftalmologii, totusi. Ti-am spus doar cu titlu informativ, eventual cand te mai duci cu David la doctor, sa intrebi si de posibilitatea asta.

EDIT: analiza care detecteaza conditia asta se numeste "electronistagmografie" si nu se poate face chiar in toate cabinetele, din lipsa de aparatura.
Exista mai multe forme si tipuri de nistagmusuri, si poate fi congenital, dar si dobandit (poate de la lovitura?)

Kya cu Victor

A inceput o mare dragoste

---------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary-lou123 spune:

Hello randunici,

Olgutzica, am citit subiectul despre Elias, da nu am indoieli inca... eu am ami fost la un medic pana la 14 saptamani, de la Polizu, mare sef de sectie, profesor doctor, etc... si a fost execrabil in comparatie cu Filipescu. M-am documentat mult, si pot sa va spun ca nu am gasit despre nici un medic referinte 100% pozitive. Asa k e mult si cum iti e norocul, si mai e si chestie de perspectiva, parerea mea. Nu vreau sa supar sau sa contrzic pe nimeni.

A propos, daca aveti timp si chef duceti-a la filmul "Aproape insarcinata" sau "knocked up", noi am fost acum 2 saptamani si ne-am distrat copios. E un subiect f actual pentru noi, mai ales cele la prima sarcina. Aaa, si mai e si filmul "In pantec" sau in "in the womb", facut de National Geographic, este un documentar senztional despre viata intrauterina. Si pe ala l-am vazut cu sufletul la gura.

Chris, si eu m-am dus ieri cu adeverinta pentru reducere de program, s-au cam strambat ei la munca, da nu au incotro, trebuie sa ne dea, da presupun ca mie de luna viitoare o sa imi dea.

Pupici la randunici si la bebelushi

Munca te fereste de 3 rele: plictisela, lene si saracie!
20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Mary-Lou, si eu sunt patita cu pomul laudat! E important ca tu sa nu ai indoieli! E drept, e si mult noroc, ca in toate, altminteri...E foarte greu sa "cerni" toata gramada asta de informatii de pe internet/forumuri, etc. Cateodata mi-am dorit sa nu mai fiu atat de informata, stiu ca suna stupid, dar chiara sta am simtit. deci bine spui, chestie de noroc si perspectiva!

Olga 19+ cu Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

Revin..
Doamne-ajuta!-Cory
Mary_lou si Chris!Ce ma bucur ca ati reveniit!!E familia unita-domne'!!
Ioanaaaaaa?!!!!burtica!
Cami si Maria-parca si voi trebuia sa mergeti la eco,nu?!Cami parca tu maine ai programarea?!Maria-tu?!!
Kya..uitasem sa va spun de vizita la Dr.de aseara!
Nu mi-a facut eco,mi-a luat tensiune,puls,m-a cantarit(3kg.acumulate) si mi-a facut controoolA introdus un degetel prin "madame" si cu mana cealalta palpa burtica!I-am zis s-o lase mai moale ca-mi "strica" bebele Ne-am hlizit noi putin si nu m-am putut abtine sa nu-l intreb ce face/simte pe-acoloMi-a zis ca-mi controleaza bebelinul si ca e un baban si ca o sa fie ditai bebeloiu,era foarte mirat cat de repede a crescut-si bineinteles ca i-am zis ca-i Fat-Frumos si ca asa tre sa creasca..si ca..ma bucur pt.el ca o sa fie grasun..dar ca mor de mila mea-de ce ma asteapta Fundul uterin-la mine e chiar sub buricel!Mi-a zis ca intr-o saptamana o sa fie chiar in dreptul lui!Vai..di miniii..
Urmatoarea vizita..la 23 de sapt.pt.morfo.!!
Edit:Dana Singh,Maia si Eve scrieti-ne datele voastre pentru a va trece in listutza mamicilor de randunici!
dragelor!

Ela.. in 17+ cu !!

Varsta mogaldetei
Photos

Mergi la inceput