Mamici de Martie-Aprilie 2008 (27)
Raspunsuri - Pagina 15
cory3maz spune:
Ne revedem dupa ora 18.00 cand ajung acasa cu rezultatu'n dinti!!!
Pana atunci mi-e mintea alba de ganduri!
cory3maz, mamik de Larisik si de bb2
Varsta "chiriasului":
http://bd.lilypie.com/1KFFp3.png
chris spune:
Sovi, ce e aia translucenta nucala si pliul nucal, stiu ca s-a discutat de nenumarate ori pe aceste subiect, da nu am timp sa caut.
eu la prima sarcina, nu am facut nici un test, nici de toxo ca nu am vrut, si nici dt sau tt, nici eco transvaginala, si Mara mea s-a nascut perfecta, fara nici o problema, si acu uite ce-mi fac dr astia, mai mult ma sperie!!
la eco transvaginala se vede sexul bb-ului la 14 sapt? si imi poate da si pozutze? doare ceva? ![]()
Cristina
13+ si Mara(4 ani si juma')
Kya spune:
Olga, nu-mi vine sa cred - tu ai scapat de transvaginala pana acum? Wow, ce norocoasa esti. Intr-adevar nu e prea placut, dar nici nu e un capat de lume. Pe mine a enerveaza foarte tare gelul ala care ramane dupa... ![]()
Si eu posed una bucata barbatel tauras, si Sovi pot sa-ti garantez ca este o zodie super. Sunt niste soti ideali, pe cuvant.
laly stai linistita ca dupa aprilie, ne mutam odiseea la "clubul scutecelor" si sigur o sa ne intalnim cu carucioarele cu comori in parcut.
Si vorba Irinei putem sa ne intalnim de pe acum.
Cristina
la multi ani pentru Vladut, sa-ti traiasca, sa fie sanatos si norocos, si sa va bucurati de el.
sarbatoritul!
Kya
cu
Victor
A inceput o mare dragoste
---------------------------
God didn't bring me this far, to leave me here!
Clabuc spune:
Olgutza, eu am facut echo endovaginala de multe ori, chiar si data trecuta la 15 saptamani (pe langa cea abdominala) si nu e deloc dureros, eu una n-am avut nici un fel de problema cu asta, ideea e ca am inteles ca se vede mai bine asa, are un fel de camera in varful 'aparatului'.
Eu am fost pe 8 oct la Iosup si l-am intrebat cand sa vin la morfo-fetala, si mi-a zis (sau am zis eu si el m-a aprobat, nu mai tin minet exact ca stii si tu cum suntem cand ne vedem bb-ii, suntem pierdute cu totul) ca la 22 saptamani, eu am gasit loc liber la porgramare pe 21 noiembrie cand voi fi in saptamana 23. Din cate am auzit (nu stiu, poate spun prostii, sa ma corecteze cine stie exact) echo morfo-fetala se face pana in saptamana 24.
In legatura cu vaccinul anti-gripal, pana acum nu am vrut sa-l fac, dar, acum, mai ales la sfatul medicului nostru drag (Naty) pe care-l pup mult de tot
vreau neaparat sa-l fac, dar as avea nevoie de mai multe amanunte. Cine ma poate ajuta, pleaseee (adica: il facem trimise de medicul de familie sau de medicul ginecolog, trebuie sa precizam altceva in afara faptului ca suntem insarcinate ... mi-e frica sa nu patesc ceva daca nu mi se face cum trebuie).
Va pup mult pe toate! 
Laly
17+
Maria Clarinda
http://bd.lilypie.com/JPMEp3.png
mary-lou123 spune:
Dragi randunele,
Iata-ma inapoi cum am promis. Buna dimineata tuturor si va multumesc pentru primirea calduroasa.
Nu mai fiti ingrijorate degeaba in legatura cu TT, este intr-adevar deja o rutina indiferent de varsta sau de starea pacientei. Nush daca "just in case" sau pentru a avea clientela laboaratoarele de analize, k nu e cea mai ieftina investigatie... cred ca putin din amandoua.
Gandirea pozitiva face minuni. Daca sunteti tot timpul prapastioase atrageti energii negative, asa k nu aveti de ce sa va faceti probeleme inainte ca ele sa existe de fapt. Trebuie sa privim toate analizele ca pe ceva de rutina, nu sa stam cu sufletul la gura "aualeu, cum o sa iasa!!!". Nu aveti nici un motiv sa va ingrijorati. Mult mai sanatos este o serie de rugaciuni seara, si pt voi, familiile voastre, pentru saraci, pentru dusmani, pentru tota lumea in general si mai ales pentru bebeii vostri, si sa vedeti ce bine o sa va simtiti. Eu am o carticica de rugaciuni cu o rugaciune inclusiv pentru femile gravide, daca nu aveti cautati-o, mie mi se pare foarte folositoare, si nu sunt bisericoasa deloc. Si mai ales sa nu uitati rugaciunile de multumire pentru ce aveti deja.
Felicitari fetelor care au aflat culoarea la carucior. Acuma putem sa dam iama prin magazine ca apucatele dupa hainutze, patutzuri, lenjerii, jucarele si cate si mai cate ne trec noua prin cap
.
Eu am saptaman viitoare programare la 4D la medical city. A fost cinevaq pe acolo? stiti cum e? in afara de scump
(410RON)? Si by the way, mai este cineva la Filipescu la Elias? Mai schimbam si noi impresii
.
Pupici la randunici 

Munca te fereste de 3 rele: plictisela, lene si saracie!
20+ 
Simo27 spune:
Clabuc,David al meu se simte mai bine pe zi ce trece,dar am observat de 1 saptamana ca isi tine capul in partea stanga,nu il mai tine drept.am fost la 2 medici oftalmologi sa-l consulte,l-au si chinuit putin cu picaturile,dar nu are absolut nimic,ochii amandoi sunt perfect sanatosi.apoi,am fost si i-am facut radiografie la coloana cervicala,ca ne gandeam ca daca nu e de la ochisori,poate e de la gat,dar nu are absolut nici un motiv medical sa isi tina capul asa...ne-am bucurat ca e bine ,dar nu inteleg de ce isi tine capul asa,e tare frustrant ptr mine,ii spun de zeci de ori pe zi"capul drept,capul drept",si pe moment il indreapta,apoi revine la loc...of,am rabdare ,dar nu inteleg...el zice ca nu vd bine,nici nu isi da seama ca il tine asa,si cand se joaca ,si cand deseneaza,mananca,se uita la desene,mai tot timpul.am cerut opinia mai multor dr si toti mi-au zis sa il las in pace,sa nu-l bag in seama,dar...nu e copilul lor sa il vada asa zilnic...sper si ma rog sa isi revina cu "ticul "asta(ca pana la urma cred ca e un tic,o obisnuinta pe care a dobandit-o din cauza accidentului)!asta e cu David ....a ,si inca nu e pregatit sa mearga la gradi,cred ca s-a obisniut sa stea pe acasa,il mai las sapt asta,dar cealalta musai,la gradi!
Simo,mamica lui David
,
19+ cu 
Clabuc spune:
Cristina, pliul nucal (masurarea translucentei nucale) inseamna masurarea unei portiuni de la gatul bb-ului (nu stiu exact termenii medicali stiintifici) care trebuie sa fie pana in 3 mm si se face intre sapt 12 si 14. La mine a iesit 1,9 mm si a fost foarte bine. Nu stiu sa-ti explic legatura dintre masurarea pliului nucal si probabilitatea aparitiei Sindroumului Down la bb, dar atat stiu, se masoara la gat (ceafa mai bine zis), daca gresesc sa ma corecteze fetele sa nu spun prostii. 
Laly
17+
Maria Clarinda
Olgutzika spune:
Nu, Irinuca, dar am si eu vineri programare la Fortis, la 18:00...si ma gandesc deja cum o sa intru la 20:30
. Si eu vreau intalneala!!! Pana acum sunt de acord Naty, Delfinasa..hai, se mai inscrie cineva?
Chris, un ochi bun de doctor si un aparat performant pot vedea sexul si la o eco abdomninala. Uneori chiar mai devreme de 14s...Pentru partea de translucenta nucala, ii las onoarea Doamnei Sovi, ca mi-e taaaare drag de ea cum a devenit experta intr-ale gravidelii 
.
Ela? Unde umbli?
Olga
19+ cu
Ioana
sovietica spune:
Cristinaaaa sa iti traiasca Vladicu! Sper ca se pun si urarile de la 11.30 :) Faceti petrecere? taiati motul cu tot tacamul, cu tavita cu lucrusoare de pe care isi alege el "destinul"? Sa ne spui si noua ce a ales. La multi ani fericiti sa aveti impreuna!
Laly, multumesc. Si sa dea DD sa se implineasca visul sa ne intalnim toate cu caruciorul in parc sa ne vedem mandretele de bebei.
Olgutz, dr H mi-a zis ca intre 20-24. eu cred ca ma voi duce pe la un 21-22, mai ales ca biometric bb e mai marisor.
Tind sa te cred ce ai zis ca se nasc dupa DPN, ca o prietena a nascut baietel alaltaieri pe nepusa masa, exact dupa dpn, cand doctorii i-au zis ca mai are 2 saptamani pana naste.
Hai de Cory! curaj Cory!

Si hai Elara! 
da in noi cu vesti bune!
Chris, nu doare nica, ca foloseste mult gel. Este o masuratoare undeva in ceafa lu bebe (sa ma corecteze randunicile daca spun mascari-Olgutz, astept maciuca!), care se zice ca daca e mai mare de nu mai stiu, 3 mm parca, e oarece risc de sindrom Down. Dar, o randunica din america parca, zicea ca la ei nu se fac aceste masuratori, ca cele mai multe sunt relative si streseaza mama degeaba. Ce sa zic, eu m-am bucurat de o valoare normala, suficient de mult ca sa nu mai fac si alte teste pana la urmatoarea echo, la 22 sapt. si cred ca nici toxoplasma nu mai fac, uite asa.
Kya, Olgutz, cunosc ce faini sunt taurasii, de aceea am si programat asa. Dar, cum o vrea DD.
mary-lou123 si eu sunt de acord cu ce ai scris.
Simo27 sanatate multa la David! 
sovi
12+ saptamani cu 
pozici
Clabuc spune:
Simo, ma bucur mult ca David se simte mai bine. Nu stiu ce sa spun, de ce tine caputul asa; l-ai intrebat? Poate inca il mai doare ceva si se simte mai bine daca-l tine asa, nu stiu ce sa zic; mai lasa-l asa o saptamana-doua, dupa care mergi si la alti doctori poate isi dau si ei cu parerea, nu numai sa spuna sa ai rabdare.
Laly
17+
Maria Clarinda