RH negativ - 2
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
mary-lou123 spune:
Buna tuturor,
Vad ca nu s-a mai postat de mult la subiectul acesta, si bine ar fi sa nu mai fie mamici in situatia asta, dar iata ca eu sunt. Am avut bafta de un "medic" incompetent, si abia recent am aflat ca am RH-. PE deasupra, eu am grupa 01 si sotul B3, si ar fi si asta o incompatibilitate ( nu mi-a explicat de ce noul medic, poate stiti voi). In fine, stau cu inima cat un purice pana isi face si sotul RH-ul, k sapt asta e prea ocupat cu un examen care il streseaza de mult si a zis ca nu se duce pana nu scapa de el. Intre timp eu stau cu sufletul la gura, pt ca sunt sanse mici ca el sa aiba tot RH-, k numai 15% din oameni il au asa
.
Sunt la prima sarcina, fara alte "incidente" anterior, da tot sunt ingrijorata pentru bebelushul meu, cam la fel ca orice mamica in devenire, zic eu.
Va pup pe toate, sarcini usoare si bebei sanatosi
Munca te fereste de 3 rele: plictisela, lene si saracie! 17+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
aalina2003 spune:
mary-lou123, chiar n-ai motive de ingrijorare, indiferent de Rh-ul sotului tau, daca nu ai 'antecedentele" despre care se pare ca ai citit. Discuta cu medicul tau despre vaccinul care ser poate face in cazul in care sotul tau are Rh pozitiv si totul va fi OK, din punctul asta de vedere. Sarcina usoare si mult noroc!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oana8188/oana8188.jpg)
oana8188 spune:
Mary lou, din cate stiu eu, daca exista incompatibilitate de Rh si incompatibilitate de grupa e de bine. Trebuie sa te informezi exact, dar parca tin minte ca medicul meu mi-a zis ca era bine daca sotul meu avea alta grupa decat mine, in felul asta "anulandu-se" incompatibilitatile intre ele. Intreaba sigur ca eu acum iti povestesc din amintiri si e posibil sa fi retinut aiurea....
Sarcina usoara si iti tin pumnii la dozaj!
P.S.: Eu am "antecedente" si totusi toata sarcina mea pana acum ( sunt in saptamana 27) am avut anticorpi absenti. Doamen ajuta sa fie asa pana la sfarsit!
Oana
varuna spune:
Dragele mele, cand ati inceput dozarea de anticorpi? Eu am 14 saptamani si doctora mi-a spus ca ar fi trebuit sa incep de la 12. Si inca un mic ajutor...la Institutul de Hematologie trebuie programare?
Pupici pentru mamicile curajoase
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adra_bell/adra_bell.jpg)
adra_bell spune:
Cred ca am facut prima dozare la 13-14 sapt. Nu iti trebuie programare, doar trimitere de la medicul de familie. Stiu ca au niste zile de recoltare, nu mai mi le aduc aminte exact, dar eu am fost mereu luni dimineata
adra_bell 33+ si
Eva-Elena
psj spune:
poti sa te duci de luni pana joi si vineri ai rezultatele indiferent ca te-ai dus luni sau joi. nu e nevoie sa-ti faci programare dar cred ca se fac recoltari doar pana la 11.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
alexia28 spune:
quote:
Originally posted by varuna
Dragele mele, cand ati inceput dozarea de anticorpi? Eu am 14 saptamani si doctora mi-a spus ca ar fi trebuit sa incep de la 12. Si inca un mic ajutor...la Institutul de Hematologie trebuie programare?
Pupici pentru mamicile curajoase
Eu am facut prima dozare la 18 sapt, asa mi-a zis dr meu. Urmatoarea se face la 28-30 saptamani. Nu trebuie programare
uite programul:
recoltare L 8-15; Ma, Mi, J 8-10
rezultat vineri pana la 14
![](gravida.gif)
anca31 spune:
buna... eu sunt noua pe acest forum..
avem 18 saptamini acum si DPN 9 MARTIE 2007 ... cind am aflat ca am rh nrgativ la 6 saptamini ma umfla plinsul din orice...
acum m/am linistit .. speranta e la Dumnezeu.. la 12 saptamini am verificat prima data anticorpii si a fost bine... sper sa decurga totul bine.. altfel daca continuam ca la inceput probabil innebuneam sau pierdeam bebeul... iar el este ffff important pt. mine si sotul meu...
aveti incredere si nu disperati
psj spune:
Sa nu uiti sa le ceri sa-ti faca vaccinul la 72 de ore dupa ce nasti, ca la ce debandada e spitalele noastre se uita usor lucrurile astea.
Asta in perspectiva pentru bb2.
In mod normal la prima nastere daca nu ai mai avut intreruperi sau transfuzii cu rh+ nu ai de ce sa-ti faci vreo problema.