RH negativ - 2
Raspunsuri - Pagina 10
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Otiliav/Otiliav.jpg)
Otiliav spune:
Psj, ce mai faci, cum mai stai cu valoarea titrului la anticorpi?
Ai 20 de saptamani, nu? Sper ca esti mai optimista si ca totul merge bine.
Varuna, parerile sunt impartite. Eu am facut prima dozare la 16 saptamani dar cred ca este valabil doar la prima sarcina si daca ai certitudinea ca in trecut nu ai trecut prin nici o situatie cu risc de izoimunizare (transfuzii de sange, avorturi sau pierderi de sarcina). Acum ca am un copil Rh+ si nu am primit vaccinul dupa nastere in caz ca voi fi insarcinata trebuie sa incep dozarea cat mai repede, doctorul spunea chiar de cum aflu de sarcina, deci 4-5 saptamani pentru ca vrea sa trimita o proba la banca de sange si sa identifice daca au sange in caz de transfuzii intrauterine.
Anca31, ma bucur ca nu mai plangi si cred ca ai sanse mari sa nu iti apara anticorpii pana la nastere. Daca citesti din urma vei vedea ca fiecare la randul nostru am tras o sperietura dar si mai ciudat o mamica a avut anticorpi iar fetita are Rh-.
Mary-lou123, ai facut dozarea?
Otilia, sotul Vlad si gogosica Ana Maria (18 Decembrie 2004)
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
varuna spune:
Azi am luat rezultatul de la dozare si anticorpii sunt ABSENTI. Urmatoarea programare este la 24 de saptamani...nu ar trebui facuta dozarea in fiecare luna?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adra_bell/adra_bell.jpg)
adra_bell spune:
quote:
Originally posted by varuna
Azi am luat rezultatul de la dozare si anticorpii sunt ABSENTI. Urmatoarea programare este la 24 de saptamani...nu ar trebui facuta dozarea in fiecare luna?
Felicitari!
![](floare2.gif)
![](floare2.gif)
![](floare2.gif)
adra_bell
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
psj spune:
quote:
Originally posted by Otiliav
Psj, ce mai faci, cum mai stai cu valoarea titrului la anticorpi?
Ai 20 de saptamani, nu? Sper ca esti mai optimista si ca totul merge bine.
din fericire pana acum au ramas constanti 1/32, adica sapt asta atat au fost. am aproape 22 de sapt. asa ca sunt sperante ca ajungem macar la 7 luni cu bine, grija e mare in continuare dar tinand cont ca se putea mai rau, m-am mai linistit
![](icon_smile.gif)
multumesc de intrebare.
![](floare.gif)
Otiliav spune:
Paula, sigur iti vei tine copilasul sanatos in brate si poate in viitor vei mai fi gravidutza (ma insel sau avetzi embrioni congelati de la FIV?). Este bine sa fii informata despre sarcina si Rh dar balaurul acesta cu Rh-ul nu este chiar asa de mare. Stiu cat erai de speriata si de pesimista la inceput dar acum chiar si daca ar incepe sa cresca va dura ceva timp sa fie un nivel mare. Sotul tau ce Rh are, ma gandeam daca bb are sanse sa fie Rh-. Ati facut cumparaturi pentru bb?
Sarcina usoara si te imi place ca esti optimista acum.
psj spune:
Asta sper si eu sa creasca suficient de incet incat sa ajungem cu bine la capat. Sotul are Rh+ homozigot deci nicio sansa de rh- pentru copil.
Din pacate in Romania poate fi un balaur destul de mare pentru ca in momentul in care anticorpii au crescut foarte mult si copilul este afectat singurul lucru pe care-l pot face este sa declanseze nasterea prematura, indiferent de nr de saptamani si de acolo Dumnezeu cu mila.
Poate se vor face si la noi transfuzii intrauterine vreodata, cel mai aproape eu am gasit in Austria.
Maia37 spune:
Buna,sunt noua pe forum si am Rh- ca si voi grupa ABIV iar sotul meu are Rh+ grupa BIII.Am o fetita de 13 ani cu grupa si Rh-ul tatalui iar acum sunt insarcinata in 19sapt.Am avut un avort acum 10 ani.Am facut prima dozare de anticorpi la 7 sapt. si au iesit absenti acum sapt asta voi merge la a doua dozare.Am emotii mari deoarece astept si rezultatul amniocentezei care va veni probabil pana pe data de 26.Am urmarit cu interes subiectul acesta caci acum chiar a devenit stresant la a doua sarcina oricat as vrea sa nu ma gandesc ...tot o fac.La prima sarcina nu am avut probleme deloc iar despre acea injectie in 72 de ore nici nu-au facut-o.Acum dupa amniocenteza am facut un vaccin Rh gam ca masura de protectie a fatului.S-a confruntat cineva cu o situatie asemanatoare?Va doresc numai bine si bb-ei sanatosi,Mihaela
Maia37 spune:
Am luat analiza si mi-au iesit anticorpi prezenti T 1/2.Sunt foarte suparatasi cred ca maine o sa repet analiza tot in acelasi loc sa fiu sigura.Apoi voi mai vedea ce fac
Mihaela, mamica Andrei 13+ si
19+ cu
Vlad
Otiliav spune:
Mihaela, daca citesti mai in urma vei vedea ca una dintre fete a avut 1/4-1/8 si bb are Rh-. Nici nu am auzit pana acum de 1/2, dar poate celelalte fete stiu mai bine. 1/2 este dilutia mult prea slaba, e ca si cum ar fi absenti.