RH negativ - 2
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
liadorian spune:
michigan, ma bucur ca analizele tale au iesit bine, ca bebe e cumincior si papacios. Cat despre clubul scutecelor, inca putin si-ti calc pe urme! LIA si
domnita Miruna Demetra
Inca 3 saptamani si apoi...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
dany2007 spune:
Buna fetelor,
Am si eu o intrebare. In cazul in care apar anticorpii, cand ar fi mai bine sa apara, pana in ce saptamana de sarcina?
Si in ce consta tratamentul ?
liadorian spune:
quote:
Originally posted by dany2007
Buna fetelor,
Am si eu o intrebare. In cazul in care apar anticorpii, cand ar fi mai bine sa apara, pana in ce saptamana de sarcina?
Si in ce consta tratamentul ?
dany, in primul rand nu e bine sa apara anticorpii. Nu e de dorit sa apara nicicand. Cu cat apar mai tarziu in sarcina si in titru mai mic, cu atat copilul e mai putin expus si deci riscurile pentru el sunt mai mici. Tratament... din cate stiu eu nu exista. Ar fi ceva. Stiu ca se poate interveni cu o cezariana pentru a scoate copilul mai repede in cazul in care titrul de anticorpi e prea mare, iar copilul e apoi tratat in functie de gravitatea problemei. Dar tratament impotriva anticrpilor, habar n-am...
Oricum, esential e sa monitorizezi foarte strict evolutia titrului de anticorpi si sa tii foarte strans legatura cu medicul.
![](floare.gif)
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
Inca 2 saptamani si apoi...
anacami spune:
Buna!
Mihaela,Lia,felicitari!
Dany, ar fi bine sa nu apara, daca se intampla totusi cred ca este mai bine sa fie cat mai tarziu- astfel incat titrul de anticorpi sa nu creasca prea mult, sa nu atace fatul o perioada mai lunga.
Tratament pt. mama stiu ca nu exista.
In cazul in care se considera ca este ceva mai grav (titru mare de anticorpi, suferinta fetala), se pot face interventii doar pt. fat
-interventii intrauterine- ceva gen transfuzii sangvine (nu cred ca si la noi in Romania) sau
- nasterea mai devreme prin cezariana (chiar si prematura) si terapie intensiva a fatului ...
Poate stiu fetele mai mult!
Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si Stefania
anacami spune:
Lia, am scris aproape in acelasi timp,nu am vazut raspunsul tau ...
Eu mi-am facut dozarea anti-D la 20-21 saptamani (negativ), m-au mai chemat la 30 saptamani. Acum stau in "cumpana": sa-mi fac/nu vaccinul la 28 saptamani. Oricum, saptamana aceasta ma intalnesc cu doctorul, sa vad ce-mi recomanda. Copii nu cred ca mai vreau altii, dar nu se stie niciodata...asa ca vreau sa nu ma imunizez..
La Sebastian l-am facut doar dupa nastere (a avut RH pozitiv), pana la sfarsitul sarcinii nu imi aparusera anticorpi. Atunci cele de la Hematologie mi-au spus ca nu imi recomanda neaparat cel de la 28 (era si prima sarcina, fara alte probleme-transfuzii cu Rh poz,avorturi,etc), ca imi "stresez organismulk degeaba"!?!?
liadorian spune:
Camelia, noi ne-am vaccinat la 28 de sapt. fiindca aveam deja o sarcina pierduta in antecedent. Se pare insa ca deocamdata lucrurile evolueaza ok, la prima titrare dupa vaccin am avut 1/4, apoi anticorpi absenti. Noi mai speram sa putem avea inca un bebe si atunci am vrut sa fim cat se poate de prudenti.
Chiar sunt curioasa ce-ti recomanda dr. tau acum - sa faci sau nu vaccinul. Eu am avut o discutie foarte interesanta cu gine inainte de vaccinare. Sa ne tii la curent! LIA si
domnita Miruna Demetra
irinouka spune:
buna, fetelor! as avea o intrebare scurta pentru tema deschisa de voi. daca eu am RH pozitiv dar al sotului este negativ, pot exista probleme?
va pup si va urez numai bine!
liadorian spune:
quote:
Originally posted by irinouka
buna, fetelor! as avea o intrebare scurta pentru tema deschisa de voi. daca eu am RH pozitiv dar al sotului este negativ, pot exista probleme?
va pup si va urez numai bine!
Nu, nu pot aparea probleme!\
![](floare.gif)
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
anacami spune:
nu, problema este cand mama are RH negativ, tatal pozitiv si bb mosteneste RHul tatalui (RH pozitiv)
- sau cand sangele cu RH negativ intra in contact cu sangele cu RH pozitiv,caz in care in organismul cu RH negativ se produc anticorpi care incearca sa neutralizeze pozitivul (deci sa atace si fatul cu RH poz.)