RH negativ - 2
Raspunsuri - Pagina 16
Otiliav spune:
Ramyteo, cum ti-au iesit dozarile din timpul sarcinii? La cate saptamani ai pierdut primele sarcini?
Sincer pe mine m-a frapat ce ai scris "Doctorita cu care am discutat a zis sa nu mai incerc si nu mi-a spus nimeni de chestia cu anticorpii deci pe timpul sarcinii imi tragea sange si de doua ori pe luna si imi tot spunea ca la cea mai mica schimbare imi face avort indiferent de varsta fatului.".
Cum vine asta ca-ti face avort indiferent de varsta sarcinii?
Aceasta nu e atitudinea pe care ar trebui sa o aiba un doctor, mai ales in domeniul acesta, se presupune ca asta-i meseria lui sa aduca copii pe lume. Inteleg sa-ti prezinte si riscurile dar "cea mai mica schimbare" poate fi un titru de la 1/32 la 1/64 si ea gata recomanda avortul? La ce titru recomanda avort si la ce varsta a fatului?
Mi se pare mai normal sa iti spuna care este profilaxia in cazul tau, sa iti spuna ce pasi se urmeaza si cum se poate urmari dezvoltarea fatului, dar am impresia ca unora nu le plac pacientele cu probleme sau mai bine zis sarcinile cu risc. Oare de ce? Pentru ca nu sunt bine pregatiti pentru astfel de cazuri, de aceea.
Anticorpii, apar cel mai devreme la 8s de sarcina.
Eu am o cezariana, un copil Rh pozitiv, nu am avut sangerari si anticorpi absenti la 31 saptamani si doctorul din Norvegia mi-a spus ca atunci cand raman insarcinata sa vin sa imi ia sange sa trimita la banca de sange sa il clasifice. Nu mi-a spus nicicum sa nu fac, desi l-am intrebat ce parere are, a spus ca sunt ceva riscuri dar se pot face transfuzii si pana atunci sa speram ca nu e cazul.
Ah si am impresia ca daca la o sarcina cu copil Rh+ au aparut anticorpi, la urmatoarea sarcina poate apare un titru remanent iar copilul sa fie Rh-, dar de aspectul acesta nu sunt sigura doar ca una dintre fete a avut anticorpi probabil de la o sarcina pierduta anterior pentru ca fetita ei are Rh-.
Daca vrei sa citesti despre mamici care au reusit sa aibe copilasi dupa o izoimunizare, poti citi si in capitolul acesta si la cel trecut, din pacate nu avem si noi o listuta.
Vad ca doctorita de care spuneai nu stie decat sa faca avort in caz ca se precipita situatia iar tu nu asta ai nevoie.
Sfatul meu, daca vrei inca un bb, gaseste un doctor care sa fie in tema cu Rh-ul, prezinta-i istoricul tau si vorbeste cu el sa vezi ce spune.
Alina, in principiu se calculeaza cu legea lui Mendel, iar din cate stiu sansele de care spui tu 50% sunt in functie de legea lui Mendel, luand in calcul ca tatal are (+ +), daca are (+ -) atunci sansele unui copil Rh- sunt mai mari in teorie dar practic nu stiu cat de valabile sunt procentele caci + e gena dominanta. In ultimii ani insa au tot fost confirmate multe exceptii de la aceste reguli ale geneticii clasice, ultimele ciudatenii fiind persoanele cu 2 ADN-uri, unul specific sangelui si unul in organe interne sau alt caz un copil care al carui ADN este diferit de al parintilor. In SUA a fost un caz cand doi parinti au fost acuzati ca au furat copii pentru ca nu corespundeau ca ADN. Si ca sa dovedeasca ca ei sunt parintii au facut al treilea copil care din fericire pentru ei avea acelasi ADN ca fratii lui. Asa ca ce sa mai zicem de Rh.
Stiu ca intreba cineva de Narcisa, nu cred ca a mai intrat pe DC, probabil este ocupata cu 3 copilasi.
Paula, felictari pentru 30 de saptamani. Tu esti dovada ca se poate. Izoimunizarea la tine a fost recenta, adica cu putin timp inainte de sarcina, in urma hiperstimularii de la FIV. Aveti embrioni pastrati?
Otilia, sotul Vlad si gogosica Ana Maria (18 Decembrie 2004)
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
aalina2003 spune:
Otilia,da, m-am exprimat gresit,adica m-am gandit strict la cazul in care tatl este (++)!
..
Eu intrebam despre narcisa,am citit despre ea la un alt topic,
intr-adevar este bine,ocupata cu copilasii.
ramyteo spune:
Fetelor sa stiti ca eu sunt pe langa cu chestile astea caci ce stiu ca imi trasgea sange si duceam analizele doctorului ginecolog . Nu au fost probleme cu rh dar in schimb au fost altele.
Pai doctorul nu m-a ajutat cu nimic si daca va spun povestea mea cred ca o sa va "cruciti". Am trecut prin prea multe si aici in Deva nu prea sunt doctori cu cine sa discuti casi daca au aparatura nu se stiu descurca.
Acum ca am o fetita mi-e greu sa plec din oras caci nu am cu cine o lasa si sotul lucreaza.
Oricum cand am citit cat de bine sunteti puse in tema cat de cat eu ma simt cam
.
Daca vreti sa va spun povestea mea vo spun dar va avertizez ca o pagina nu imi ajunge
Pa pupici la gravidute si mamici curajoase!
vias spune:
...buna la toate
...eu sunt in primul trim de sarcina...va scriu la aceasta ora deoarece am insomnii..probabil ati avut si voi...
...mi-am facut analizele...si am RH-...iar analizele mele au iesit cam prost...
...am fost la doctor...dar sincer nu am prea inteles care-i treaba cu acest RH-...e grav????..nu e???...ce trebuie sa fac??
...precizez ca am doar 7 saptamani de sarcina..
pustai
aalina2003 spune:
ramyteo,nu numai in deva situatia este asa,din pacate! eu una am citit cat am putut gasi in momentul in care am aflat despre problema si am avut langa mine aproape mereu pe timpul sarcinii (uneori a fost plecata din tara)o bune prietena,medic ginecolog,proaspat iesita din rezidentiat.
camy pus,deja sunt 2 capitole despre Rh ,asta in afara de alte subiecte deschise anterior.daca citesti cu atentie cel putin capitolul asta, sigur te regasesti intr-una dintre situatiile descrise.dupa aceea, daca te mai putem lamuri cu altceva,cu placere!
psj spune:
Otilia, da , la mine a fost chiar cu 2 luni inainte de momentul in care am ramas insarcinata, deci foarte recent. Avem 5 embrioni dar am evitat sa-mi mai fac ganduri si din cauza lor. Deocamdata speram sa incheiem cat mai multe saptamani cu bine.
Si la mine e o situatie ciudata, doctorita mea si dnele de la institutul de hematologie spun ca e posibil sa aiba copilul rh- din cauza asta nu au crescut anticorpii, desi sotul este ++. Probabil vom afla mai multe dupa ce se naste.
Ramyteo sa stii ca si la Bucuresti sunt destui medici care gandesc asa.
danangie spune:
CAMY in primul rand tre' sa afli ce RH are sotul. Daca sotul are RH negativ ca si tine nu sunt probleme. Daca are RH pozitiv, la prima gravidanza nu ar trebui sa ai probleme. Dar sa fie prima. Sa nu fi avut niciodata avort. Daca e a doua gravidanza, la anumite sapt de gravidanza se recolteaza sange pentru a vedea daca ai anticorpi in sange. Adica, daca tu ai mai avut un copil, si sotul are RH pozitiv, normal la cateva ore de la nastere ar fi trebuit sa iti faca un vaccin special. Daca ai avut un avort si la fel sotul cu RH pozitiv, la fel ar fi trebuit sa iti faca un vaccin. Ce se intampla daca nuj ti-a facut vaccin: e posibil ca bbeul tau sa fi luat RH tatalui, daca el e pozitiv. Si deci cand nasti, sangele tau intra in contact cu sangele bbeului. Si deci corpul tau recunoaste sangele copilului ca fiind un inamic. Si "baga" in memorie acest lucru. De asta la a doua gravidanza, intra in actiune anticorpii care au vazut sangele bbeului inamic. Si deci.....practic....acesti anticorpi omoara hemoglobina bbeului din burtica. De asta e periculos. Dar cum ti-am mai zis......se fac recoltari de sange pentru a depista acesti anticorpi....si chiar daca ii ai..........se face oricum vaccinul. Cam asa. Nu ar trebui sa fie problema. Sper ca ti-am fost de folos cat de cat.....asta in cazul ca nu aveai timp sa citesti toate capitolele. Numai bine si spune-ne ce ai mai aflat.
mult asteptat
ramyteo spune:
EU SINCER SUNT CAM DEZAMAGITA. SORA MEA ARE RH-NEGATIV CA SI MINE DE ALTFEL SI ARE COPILUL DE 15 SI ARE GLAUCOM GALOPANT SI DIN NASTERE DAR EA NU S-A MAI RISCAT CU AL DOILEA COPIL. aNDREI NEPOTELUL MEU ESTE ACUM BINISOR CA A AVUT 5 OPERATII LA BUCURESTI SI DUPA CE LE-A SPUS CA NU ARE SANSE SI TOT VA ORBI AU PLECAT IN GERMANIA SI ACOLO L-A OPERAT LA AMANDOI OCHII SI I-A GARANTAT INTRE 10-20 DE ANI. DEOCAMDATA BOALA I-A STAGNAT DAR SPERAM DIN TOT SUFLETUL CA VA FI BINE.
EI NU I-A FACUT NIMENI NICI MACAR CE MI-A FACUT MIE PE TIMPUL SARCINI SA-I VERIFICE ANTICORPII. NU STIU PROBABIL CA ATUNCI NU SE PROCEDA ASA.
LA MULTI ANI! LA TOATE ANDREELE SI ANDREILOR
aalina2003 spune:
ramyteo,la multi ani nepotelului tau!
Problema lui nu are legatura cu Rh-ul mamei, problemele care apar din aceasta cauza sunt de alta natura. Si in mod firesc, atunci,ca si acum,ar trebui sa se procedeze la fel..atat la Deva, la Tulcea sau la Bucuresti. Dar nici macar astazi, dupa cum spunea si psj,nu toti medicii abordeaza corect problema.
..si inca ceva: vaccinul se face numai in situatia in care organismul mamei nu a fabricat anticorpi!Ca orice vaccin, este vorba despre preventie si nu-si are rostul decat inainte sau imediat dupa ce ar fi fost posibil sa se produca antiorpi.Stiu ca din punctul asta de vedere exista controverse si intre medici, dar din ce mi s-a explicat,asa imi pare logic.
ramyteo spune:
Draga aalina multumesc dar doctorii i-au spus ca s-ar putea sa fie de la rh sau mostenire. Ei si cum am mai spus ca eu sunt cam pe langa cu chestiile astea si mie mi-a spus ca vaccinul trebuia sa-l fac imediat dupa nastere. Doctorita pediatra mi-a spus a doua zi dupa nastere si nu am avut de unde sa fac rost. Daca stiam mai repede poate ma pregateam nu?
Oricum prosti nu cred ca sunt doctorii ca de asta au o scoala nu?
Chestia e de felul in care se ocupa de pacientii lor.
Mersi mult pentru Andrei si pentru raspunsuri
Pupici