RH negativ - 2

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

ramyteo[/i], cateva lamuriri..tu ai Rh negativ,inteleg.sotul tau? fetita? ai in antecedente:
-sarcini intrerupte?
-transfuzii?
-sangerare in prima sarcina,daca fetita este cu Rh pozitiv?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Ai dreptate, ar fi o problema mare ca nu stim cat dureaza sa aprobe comisia dosarul, din pacate stim cum se misca lucrurile in Ro. Presupun ca nu merge sa faci un dosar preventiv si daca ramai insarcinata si sunt probleme pac, a 2-a zi sa poti pleca afara. Am vazut ieri o discutie la realitatea ca totusi sunt niste fonduri limitate care pot fi decontate si probabil vor evalua fiecare caz in functie de gravitate. Am uitat cifrele exacte parca 140 de dosare depuse, 80 aprobate si 14 decontate. Si abia a aflat lumea, cred ca vor fi mult mai multe cereri cat de curand.
In rest sunt bine, ecografie fac de obicei cam la 2 zile dupa ce iau rezultatele la anticorpi. Am aproape 30 de saptamani acum si am sperante mari sa trec in 2008 cu bine.

Mergi la inceput

ramyteo,icon-ul ala l-am pus din graba.....oricum,!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramyteo spune:

Da am rh negativ sotul pozitiv fetita pozitiv. Am doua pierderi inainte de fetita si am avut sangerare groaznica la 7 luni si atunci a vrut sa scoata fetita din mine prin operatie dar am rezistat si sa oprit.

Mergi la inceput

ramyteo,nu sunt medic, parerea mea este data doar de experienta mea si de ceea ce am citit. din cate spui tu, istoricul tau este destul de incarcat de evenimente care ar fi putut duce la contactul dintre sangele tau, cu Rh negativ cu un sange cu Rh pozitiv. cu alte cuvinte, este foarte posibil ca organismul tau sa fi dezvoltat anticorpi care vor ataca un fat cu Rh pozitiv. consecintele pot fi dintre cele mai dezastruoase,putandu-se intampla chiar ca copilul sa moara. pe de alta parte, poti ramane insarcinata cu un copil cu Rh negativ si atunci n-ar mai fi probleme deloc.sansele ca tu sa concepi un copil cu Rh negativ sunt maxim 50%.(adica pot fi si 0).in plus,fiecare organism este unic,nu se poate prezice exact ce se va intampla. tu singura poti sa decizi ce vei face dupa ce te vei informa si vei discuta cu medicul si sotul tau,fireste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Pacat ca nu ai facut vaccinul. Nu stiai de el sau aveai deja anticorpi?
Mie mi-au aparut anticorpii in urma unor transfuzii cu rh+ fara sa mi se faca vaccinul. Eu din pacate nu am stiut, de desteapta ce sunt iar doctorii nici nu mai comentez.
Deocamdata singura solutie sunt transfuziile intrauterine dar nu se fac in Romania. Chiar am intrebat la toate spitalele mari si nu doar din Bucuresti. Sau poti sa mergi la risc depinde si ce valori o sa ai la inceputul sarcinii. Nu sunt sigura dar cred ca valorile de dinainte de sarcina nu sunt relevante ca sa stii dinainte daca e prea riscant sau nu.

Mergi la inceput

Atunci cand mi s-a spus de vaccin era tarziu si aici la Deva nu era de gasit. Doctorita cu care am discutat a zis sa nu mai incerc si nu mi-a spus nimeni de chestia cu anticorpii deci pe timpul sarcinii imi tragea sange si de doua ori pe luna si imi tot spunea ca la cea mai mica schimbare imi face avort indiferent de varsta fatului. Binenteles ca si sotul ar mai vrea unul dar... Pana la urma am zis ca incerc dar doctorul ginecolog a zis ca-l fac pe riscul meu.
Va multumesc pentru sfaturi conteaza mult dar tot stau pe ganduri ca mi-e cam frica dar as vrea!

Mergi la inceput

Paula,asa stiu si eu, valorile dinaintea sarcinii nu conteaza, titrul creste numai in prezenta "inamicului" cu Rh pozitiv si poate creste foarte repede.Se pare ca titrul chiar scade dupa o sarcina cu un fat cu Rh pozitiv,adica eu daca mi-as face acum o titrare n-as avea nicidecum 1/256-1/512,asa cum am avut la sfarsitul sarcinii.Chiar m-as duce sa fac,asa,de curiozitate. Am citit ca exista un fel de memorie a organismului care se va comporta mai agresiv in prezenta unui nou "inamic",asta chiar in conditiile in care, sa zicem,mama izoimunizata si-ar schimba tot sangele prin transfuzii repetate asa incat sangele "cel nou" sa nu contina anticorpii.

Mergi la inceput

Voi va-ti riscat?Aveti bb sanatosi? Eu nu prea am incredere nici in dr. de pe aici. Cineva imi spunea ca asta ii o prostie cu rh ca sunt multe care au multi copii si nu au nimic. Dar parca fricai frica.

Mergi la inceput

ramyteo,eu am o fetita sanatoasa acum,dar nascuta putin inainte de termen prin cezariana,pentru ca aparusera primele semne de afectare,care s-au vazut la ecograf,adica o usoara anemie. am avut anticorpi probabil inaintea sarcinii,nu stiu nici acum precis.dupa nastere a primit 2 transfuzii in maternitate (in Bucuresti)pentru ca anemia s-a accentuat, a dezvoltat icter hemolitic, un icter diferit de cel pe care-l fac toti copiii dupa nastere,dar, in final a fost si este bine.despre un alt copil..nu stiu,deocamdatanu,desi nu prea am mult timp de gandire..anul viitor fac 35 de ani.

Mergi la inceput