RH negativ - 2
Raspunsuri - Pagina 14
Maia37 spune:
Ramo dozarea o sa tebuiasca sa o faci lunar chiar daca-ti ies anticorpi absenti.De fiecare data cand e nevoie sa le reamintessti de intreruperea de sarcina.
Mihaela, mamica Andreei
13+ si
24+ cu
Vlad Andrei
aalina2003 spune:
Maia, tine-o tot asa! Dar la semnatura ta..sunt 2 bebe sau nu pricep eu?
Mirela, este posibil ca cel de-al doilea embrion sa se resoarba singur insotit sau nu de o mica sangerare. Tine legatura cu medicul tau si informeaza-l despre orice problema.
Ramo cata, fa-ti dozarile de anticcorpi dupa cum iti recomanda medddicul tau si ..subscriu la ce a spus Maia!
Maia37 spune:
aalina am fetita de 13 ani si sunt
in 24 de sapt.cu cel de-al 2-lea bb.
Mihaela, mamica Andreei
13+ si
24+ cu
Vlad Andrei
Maia37 spune:
Ce mai faceti fetelor,cum stati cu dozarile?
Mihaela, mamica Andreei
13+ si
25+ cu
Vlad Andrei
madina71 spune:
la cate saptamani se face prima dozare de anticorpi?
Sunt gravida in 6 saptamani, mai am un bebe, dupa nastere am facut vaccinul si nu am avorturi....Dr ginecolog mi-a zis sa fac pe la 12 saptamani dar mi se pare cam tarziu....
Voi cum ati facut prima dozare? La cate sapt de sarcina?
bebe Adrian 20.01.2007
aalina2003 spune:
madina71, avand in vedere istoricul tau,eu cred ca nu este tarziu sa faci dozarea la 12 saptamani.eu am facut prima dozare la 11 saptamani,dar antecedentele mele sunt diferite.
psj spune:
de obicei dupa 12 saptamani incep sa creasca pentru ca isi dezvolta si copilul sistemul lui circulator, asa mi-a zis doct. mea. dar daca ti-ai facut vaccinul nu cred sa ai probleme.
eu am ramas la 29 de sapt. la 1/32 si o sa repet mai des dozarile.
alina, ma gandesc acum cu formularul asta E112 poate putem face si noi transfuzii afara si sa platim doar 25%, asta in viitor. Desi mie mi-au trimis de la un spital din austria formularul asta si am intrebat de el la casa de asigurari(in august) si mi-au zis ca nu se aplica decat cetatenilor romani care lucreaza in tari din UE. Probabil vroiau sa scape de mine.
varuna spune:
Buna dragele mele, intrebare...eu am facut prima dozare la 14 saptamani si pt. urmatoarea mi-au dat trimitere de la institut cand fac 24 saptamani, este prea mult timp intre prima dozare si a doua? La prima nu am avut anticorpi prezenti.
Ana
22+
aalina2003 spune:
Paula,chiar ma gandeam ce mai faci, voiam sa-ti scriu.M-am gandit si eu la treaba asta cu formularul E112,cred ca ai dreptate. Dar uneori valoarea titrului de anticorpi creste atat de repede incat transfuzia nu ajuta. Nu stiu (adica nu cred) ca se poate face o predictie asupra mersului unei sarcini,probabil dr (nu numai de aici) mi-ar spune ca "ramai insarcinata si apoi vom vedea" or eu nu cred ca sunt pregatita pentru asta. Tu ai mai facut vreo ecografie? In rest esti bine, nu?
varuna, intervalul intre dozari este stabilit de catre medic functie de antecedentele tale (prima sarcina dusa sau nu la termen, transfuzii anterioare,sangerare in timpul unei sarcini cu un fat cu Rh negativ). Daca in cazul tau se axclud cele spuse mai sus, intervalul stabilit intre dozari este cel standard, corect dupa parerea mea.
ramyteo spune:
Ajutorrrrr! Mie imi plac bbii mult si am o fetita sanatosa dar m-am gandit ca pote sa fie sigura.... Cand am nascut nu am facut vaccinul si dr. a spus sa nu mai risc cu al doilea.
Prima sarcina a fost tot cu probleme am duso tare greu dar fetita e sanatosa.
Imi puteti da un sfat si mie?