RH negativ - 2

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana8188 spune:

Ramyteo, nu doctorita pediatra trebuia sa iti spuna de vaccin, ci medicul tau care te-a urmarit in sarcina si cu care ai nascut; el/ea ti-a dat sa faci analize? printre altele, nu ti-a dat sa faci si grupa sanguina si rh-ul? Daca nu, sincer, fara suparare, e vorba de neglijenta. Multe spitale au acest vaccin in dotare si se face la recomandarea medicului cu care ai nascut, la maxim 72 de ore dupa sarcina; daca tu ai rh neg, sotul pozitiv, doctorita ta trebuia neaparat sa iti spuna din timp sa iti procuri vaccinul, daca spitalul nu avea.
Este ingrozitor ce se intampla in sistemul nostru sanitar!!!
Nici eu nu am stiut ca am rh negativ pana nu mi-am facut primele analize; cand am luat rezultatele si medicul de familie si doctorita mea ginecolog mi-au explicat detaliat despre ce e vorba, ce riscuri sunt si ce putem face.

Oana 37+ Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

...buna fetelor...va multumesc ca ma-ti bagat si pe mine in seama..:))
....danangie...multumesc mult pt explicatie...s-a mai facut cat de cat lumina in capul meu...:))
...eu nu am facut niciodata avort...iar sotul meu are RH+...dar maine merg sa-mi fac analizele...ceva cu anticorpi...:))..sper sa fie bine...

..va multumesc inca o data...sarcina usoara si bebelusi sanatosi la toate ...va pup!!

pustai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramyteo spune:

Nu mi-a spus nimic si plus de asta doctorita mi-a spus ca nu il gasesc aici in oras si plus de asta cum spui trebuia sa-mi fi spus doctorul ginecolog dar citeste si cum am nascut sa vezi ca nu m-a ajutat nici acolo. Nasterea Teodorei in zi de sarbatoare este povestea noastra.
Eu sunt foarte dezamagita de cele intamplate caci am avut si o sarcina cu riscul de a pierde la aproximativ 29 de saptamani am sangerat si atunci a vrut sa scoata fetita din mine.
Am trecut prin prea multe
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maia37 spune:

ramyteo e dureros ce se intampla cu nepotelul tau si-mi pare sincer tare rau!
camipus voi aveti rh- la fel cum se intampla in multe cazuri.Si eu am rh- iar sotul rh+.Am fetita cu rh+ ca si sotul meu iar acum sunt insarcinata a doua oara si sunt incordata pot spune caci am o titrare de 1/2.Poimaine merg din nou la analize caci le fac la 2 sapt.si sunt curioasa cum vor iesi.

Mihaela, mamica Andreei 13+ si 26+ cu Vlad Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Paula, poate asa este are Rh-, ceea ce este minunat in situatia ta. Si eu ma miram ca ai fost izoimunizata recent si nu au crescut de loc. Eu ma bucur ca fetita mea are Rh+, ea nu va avea parte de nelinistile mele.
Oana8188, sa stii ca si neonantologul are o vina, uneori cea mai mare. Pentru ca intai se ia sange de la copil, se vede ce Rh are si dupa aceea se decide daca se face vaccinul sau nu. Daca mama nu a avut anticorpi si copilul este Rh- nu se mai face vaccinul ca nu are rost plus ca nu-i un vaccin perfect, are si el niste riscuri. In cazul nostru rezultatul cu rh-ul copilului a venit prea tarziu, am nascut vineri noaptea spre sambata si a venit marti dimineata pentru ca a fost dus la laborator luni dimineata. Prea tarziu pentru vaccin.
Si inca ceva, vad ca si tu ai DPN in decembrie, spre sfarsit de an nu mai au vaccinul in stoc, plus ca sunt maternitatile pline inainte de Craciun ca multi doctori vor sa-si rezolve pacientele, le induc nasterea sau fac cezariana.
Ramyteo, stii sau nu stii rezultatul de la tirarile de anticorpi?

Rezultatul eu l-am luat personal de la Institutul de Hematologie, doctorita doar l-a transcris in caietul gravidei si oricum nu-i un rezultat pe care sa-l uiti.
Iti spun asta pentru ca tu ai cerut pareri dar n-ai spus esentialul, ce rezultat ai avut, ca sa stim si noi despre ce situatie vorbim. Desi Alina a intuit bine ca nu ai avut anticorpi de vreme ce neonantologul ti-a recomandat vaccinul, altfel nu mai avea sens sa-l recomande.

Otilia, sotul Vlad si gogosica Ana Maria (18 Decembrie 2004)
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns damadepica spune:

Buna fetelor!

Sunt noua pe aici ca membru, dar citesc de multa vreme anumite subiecte discutate aici si in special acest subiect al rh-ului!
Eu sunt mamica unui baietel minunat in varsta de 1 an si 6 luni si ne tooot gandim cu foarte mare teama la inca un copil.
Problema mea este in felul urmator: inainte de acest baietel am facut un avort .
La sarcina cu el nu am dezvoltat deloc anticorpi, sarcina am dus-o perfect pana la capat, totul super ok! El are rh pozitiv si grupa A2, exact ca taticul lui!
Dupa nastere am facut vaccinul, gandindu-ma la cel de-al doilea.
Am ramas din nou insarcinata (desi luam pastile, nu stiu ce s-a intamplat! )insa eram in timpul unui tratament si nu puteam sub nici o forma sa tin acea sarcina si nu stiu cum in nebunia aceea si disperarea de a renunta la sarcina , am omis sa imi fac iar vaccinul.
Acum sunt foarte trista si revoltata pe mine insami pentru aceste avorturi,ma invinovatesc si acum cand povestesc, mi se pare ca ma acopar de rusine, nu neaparat pentru actul in sine (desi si acela e un mare pacat), dar mai ales fiindca stiam exact ce rh am, de mica , fiindca mama mea mi-a spus mereu sa am grija, avand acest rh (eu pe ea am mostenit-o).
Dar totusi sunt momente in viata in care iei anumite decizii fara sa te gandesti decat la moment si consecintele ti se par atat de indepartate incat nu mai conteaza atunci pe loc.Acum m-am intalnit fata in fata cu consecintele propriilor fapte si ma simt ingrozitor de intristata...

Acum ca v-am spus direct povestea mea, fara prea multe introduceri...intrebarea mea este: voi ce ati face? ati mai risca cu inca un bebe?

Va multumesc!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana8188 spune:

quote:
Originally posted by Otiliav
Oana8188, sa stii ca si neonantologul are o vina, uneori cea mai mare. Pentru ca intai se ia sange de la copil, se vede ce Rh are si dupa aceea se decide daca se face vaccinul sau nu. Daca mama nu a avut anticorpi si copilul este Rh- nu se mai face vaccinul ca nu are rost plus ca nu-i un vaccin perfect, are si el niste riscuri. In cazul nostru rezultatul cu rh-ul copilului a venit prea tarziu, am nascut vineri noaptea spre sambata si a venit marti dimineata pentru ca a fost dus la laborator luni dimineata. Prea tarziu pentru vaccin.
Si inca ceva, vad ca si tu ai DPN in decembrie, spre sfarsit de an nu mai au vaccinul in stoc, plus ca sunt maternitatile pline inainte de Craciun ca multi doctori vor sa-si rezolve pacientele, le induc nasterea sau fac cezariana.

Asa e! Ai perfecta dreptate! Ma refeream in primul rand la cazul (destul de frecvent) in care spitalul nu are in stoc vaccinul. In cazul asta doctorita ei trebuia sa ii zica din timp sa faca rost de el.
Si cu DPN-ul in decembrie iar ai dreptate. Eu oricum fac cezariana. Iar vaccinul... ce sa zic...sunt printre norocoasele gravidute care au bafta de o familie cu relatii si posibilitati materiale; doctorita mea m-a asigurat ca are vaccinul in dotare; si daca, printr-un ghinion, n-o sa fie disponibil, facem rost de el, ca avem cu cine vorbi....Din pacate sunt foarte multe gravidute care au parte de doctori inconstienti, chiar daca "cotizeaza" sau nu. Pacat....

Oana 37+ Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Damadepica, e clar ca dupa primul avort nu ai produs anticorpi de aceea nu ai dezvoltat nici in sarcina. E posibil sa te stresezi degeaba si acum mai ales ca intre timp ai facut vaccinul. Oricum la cel de-al doilea avort cel mai important factor este varsta sarcinii. Am citit ca cel mai devreme incepe producerea de anticorpi la 6s ale embrionului, deci 8 saptamani de sarcina.
Oana, bine de tine ca ai relatii in sistem. Eu am stiut ce se poate face dar nu m-am gandit ca voi avea asa ghinion, practic am fost invinsa de sistem si am avut ghinion ca am nascut in we.
Tu de ce faci cezariana? Riscul de izoimunizare este mai mare la cezariana, acesta a fost unul dintre motivele pentru care am tras pana in ultima clipa sa nu ajung sa ma taie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns damadepica spune:

OtiliaV..multumesc mult pentru raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

damadepica,si eu cred ca si Otiliav,este posibil sa nici nu fi dezvoltat anticorpi,nici macar la a doua intrerupere de sarciona.Oricum,n-ai cum sa afli precis.Cat despre decizia de a mai avea un copil..foarte greu de spus,eu insami nu m-am hotarat si ma aflu intr-o situatie asemanatoare.Poti sa incerci sa consulti un doctor cu experienta si sa-ntrebi daca iti poate da o statistica clara despre cazurile pe care le-a avut. Oricum,doar un medic, repet, cu experienta, iti poate da un raspuns obiectiv. Restul..depinde de tine, decat de hotarata esti si de cum ai putea sa suporti un eventual esec.

Mergi la inceput