col deschis 34 mm

col deschis 34 mm | Autor: aurora77

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
Ma chinui de 2 ore sa postez un mesaj si abia acum m-am dumirit cum se face. Sunt insarcinata in 34 de saptamani si la ultima eco la Dr Iosup efectuata saptamana trecuta m-a anuntat ca am colul deschis 34 mm si numai orificiul extern mai este inchis 2mm. Nu mi-a dat nici o sansa sa duc sarcina la termen, nici macar sa intru in 9 luni. M-a speriat demoarte mai ales ca bb nu e foarte mare (are numai 2kg). Tratamentul prescris este: 3 no-spa, 3 gynipral, diazepam si la nevoie scopantil. Totusi cntractii mai am desi rare cu tot statul meu in pat...
Imi puteti va rog spune daca sunt un caz fara speranta sau daca am macar vreo sansa sa merg cu bb mai departe.
Multumesc mult si va doresc sa nu intampinati astfel de probleme niciodata
Aurora

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Nu stiu ce sa-ti spun dar pot sa te incurajez intr-o privinta -eu am nascut primul copil la 35 de saptamani ( o luna si 3 zile innainte de termen ) , a avut 2,4kg , si exceptand faptul ca in primele 2 luni era mai mititel ca ceilalti dupa aceea n-am mai avut nici un fel de probleme > Acum are 4 ani -1,15 cm inaltime si 21 kg si n-ar zice nimeni ca a fost prematur
E important sa il alaptezi tu -daca poti bineinteles , in rest sa ai o sectie de neonatologie buna si un doctor bun
Bafta si multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurora77 spune:

Multumesc frumos Ligeea. Stiu ca nu e foarte grav, stiu ca se poate si mai rau de atat insa parca nu as vra sa patesc asta si sa stau prin spital cu bb in incubator.
Tu din ce cauza ai nascut prematur? eu stau in pat, ma ridic numai pt a merge la baie. As vrea sa stiu insa ca tot chinul asta are vreun folos sau rezultatul va fi tot acelsi.
Tu ai stat la incubtor cu bb?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

am o cunostinta care avea probleme cu sarcina, multe contractii+col deschis, fara cerclaj, s-a dus in Ungaria, si acolo i s-a administrat doar magne-B6. Asa a dus sarcin fara probleme (si cu repaus la pat bineinteles) pana la 39 sapt si jumatate. A reusit performanta asta dupa mai multe pierderi de sarcina.
Tinem pumnii, ai grija de tine si de bebica!!!!

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze

Totul despre alaptat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

N-am stat deloc in pat ca n-am stiut . Stiam ca am un col mai scurt- de-asta acum stau mai linistaita sunt in sapt. 37 .
In plus am nascut cu cezariana , n-aveam dilatatie deloc , mi s-au rupt membranele si nu am vrut sa risc un copil prematur intr-un travaliu .

Nu am facut nici un fel de injectii pentru maturizarea plamanilor - s-ar putea sa=ti faca , dar am avut noroc cel mic a respirat singur fara ventilatie mecanica , dar era evident dispneic . Am stat la incubator 10 zile -nota 9 Spitalul Filantropia , au doctori buni si fete dedicate , dar stau ma prost la dotare

Am avut noroc cu cel mic ca a fost mancacios -desi in spital nu mi-a luat gram , dupa aceea a crescut ca din ,,apa
L-am alaptat pana la 4 ,5 luni cand avea 6,5 kile ,nu mai zicea nimeni ca a fost vreodata mic .
Nu am avut nici un fel de probleme fizice sau neurologice , a vorbit de la 11 luni si asa o tine , a mers la 1 an si o luna ( era cam greu si-i era frica )
Lupta pentru fiecare zi , e importanta dar nu te panica
Imortanti sunt 2 factori
-un medic ginecolog bun
-un salon de prematuri bun
Cauta-le si totul va fi OK

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elen spune:

aurora, mama mea a avut colul deschis 3, din primele luni de sarcina
eu m-am nascut la termen

e drept ca a stat la pat si avea si tratament

nu o lua ca pe o corvoada statul in pat, citeste, odihneste-te, uita-te la TV. eu am stat 4 luni numai in pat desi am avut col inchis de 3,5:)

Mergi la inceput

medicul meu e Dr Branescu de la Polizu si au auzit ca au o sectie de neonatologie performanta. nu stiu detalii pt ca nu am avut ocazia sa ma preocup de subiect. stau numai si numai in pat. inghit pastile cu pumnul (nu stiu cat e de bine si asta) si ma sperii la fiece contractie.
nu stiu ce sa fac sa aman cat mai mult momentul nasterii. nu eram deloc pregatita de vestea asta. as mai avea nevoie de inca o parere dar mi-e efectiv frica sa ies din casa sa mergg la un alt cabinet. mi-e teama sa nu fac mai mult rau decat bi8ne. nu stiu ce sa spun de dilatatia asta: o fi mare, s-o mai diminua sau ma muncesc degeaba...eu mai am un baietel de 2 ani care e lipit de mamica lui si nu vreau sa stau prin spital sa creasca cel mic pt ca nu stiu cum o sa se descurce cel mare. si sincer nici psihic nu sunt pregatita sa nasc inca. pana la 1 decembrie , mai aveam o groaza de timp.
credeti ca e obligatoriu totusi sa se rupa membranele? mai ales ca la prima nastere d-a rupt apa dupa 12 ore de super contractii...
nu stiu..sper si eu.
v pup dragelor si multumesc de incurajari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g24hit spune:

salutare
Aurora si eu sunt cu contractii de la 17sapt.stau mai mult in pat,ma plimb cate un pic prin casa, ma ridic la masa...acum iau si eu gynipral. cu colul deschis poti sa stai cateva saptamani mai ales ca ai si grija de tine. daca vrei intra si la "contractii nedureroase" avolo suntem cateva gravidute cu asa probleme....iti doresc sa iti mearga cat mai bine in continuare.

ENI 34+ IULIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

La a doua sarcina am avut colul deschis 3 incepind cu luna treia. Am stat in pat (nu aveam voie decit la baie si la doctor). Nu am luat tratament. Am nascut la 35 (si jumatate) de saptamini (Alex a avut 4kg).

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Buna fetelor,
Tocami am venit de la medic care nu m-a mai consultat pt ca nu a mai vrut sa ma deranjeze acolo . A spus ca tonusul meu e bunicle si ca la contractii mai dese de 8/zi sa ma prezint de urgenta.
nu stiu de ce dar mi-etare fricadenastereaa prematura, asta pt ca mai am un baietel de 2 ani acasa care nu a stat niciodata mai mult de 2 zile fara mami. Iar nasterea prematura implica ceva stat in spital. In afara de gynipral si no-spa mai stiti ceva eficient pt contractii?
va pup deAGELOR SI SANATATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Aurora si eu am colul deschis de la 34 de saptamani si acum fac ptr contractii injectii no-spa+scobutil.

anca 36+

Maria
poze

AMR MAXIM 24 DE ZILE!!!!!!!!!

Mergi la inceput