col deschis 34 mm

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aurora77 spune:

Anca, multa bafta. tu deja ai 36 saptamani, esti 'ca si scapata'. eu insa mai am de tras.
Stie oare civeva daca 3 gynipral + 3 no-spa + 1 scopantil/zi e ok? nu e oare prea mult? nu il tampesc pe bb?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita9 spune:

Eu am luat 4 no-sa pe zi - am avut contractii sin sapt 20 si copilul e f ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Ca tot vorbeam...nu stiu tu ce mai faci , eu pe 16 la ora 1 mi s-au rupt membranele si am plecat de urgenta la spital -Euroclinic . Au anuntat imediat doctorul Herghelegiu care spre lauda lui a venit in 30 minute si la mai putin de o ora de la sosire eram deja in sala.

Operatia a decurs Ok -avand in vedere si ora si graba a fost chiar neasteptat de bine , la ora 1 l-a scos pe Luca care a avut 2,730 grame dar a luat nota 10 .
Asa ca nu te mai speria , ti-am zis ca totul depinde de doctor, de spital si de neonatolog . Copilul este perfect viabil , nu este un prematur de 25-30 saptamani care poate sa aiba probleme de adaptare .

Iti urez multa bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.Rose spune:

Draga Aurora, eu vrau numai sa te incurajez caci nu prea am ce sfaturi sa iti dau! dar cred ca fetele au dreptate: ODIHNA,ODIHNA SI IAR ODIHNA! intreaba-ti medicul de magneB6 ca mi se pare o idee super......decat Diazepamul?!!!!
dar vezi tu: nu inseamna ca un bb prematur o sa fie mai nesanatos sau cu mai multe probleme! Fetita mea nu a avut niciodata nici un fel de probleme!
nu-ti mai face atatea griji ca perioada critica ai depasit-o, TE ROG!!!
te pup si mult curaj!! fi zen!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Aurora, sa stii ca in general gynipral-ul se ia cate 4 pe zi (fireste daca e cazul), asa ca 3/zi nu e asa mult. Oricum esti foarte aproape de termen, asa ca fiecare zi castigata e in favoarea bebelui.

Din pacate daca se declanseaza travaliul nu prea ai ce face, in rest cu colul deschis poti sa stai mult si bine, daca stai la pat cat poti si nu te stresezi prea tare. Sunt atatea persoane care au avut colul deschis toata sarcina si au nascut la termen bebelusi sanatosi.

Tot ce depinde de tine e sa iei tratamentul si sa te odihnesti. Oricum la 36 saptmani si 2 zile se considera ca e la termen. De pe la 35 de saptamani plamanii sunt maturi, asa ca nu ar trebui sa fie nevoie de ajutor la respirat.

35s + Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danonique spune:

Aurora si eu ma aflu in aceeasi situatie ca si tine.Eu am colul deschis de la 20 de sapt.Mie doctorul mi-a zis ca daca stau in pat pot ajunge cat mai aproape de termen.Sapt viitoare trebuie sa fac injectiile pt maturizarea plamanilor.La inceput am intrat si eu in panica dar acum m-am mai linistit.Oricum situatia nu se mai poate schimba.Nici eu nu as vrea sa nasc un bebe cu care sa fiu nevoita sa stau prea mult in spital pt ca mai am o fetita de un an si jumatate care are nevoie de mine.Te pup.

danonique 29+

Mergi la inceput

Fetele multumesc din suflet pentru incurajari. Problema mea mare e in afara de colul asta nesuferit deschis si starea psihica care e foare proasta. Stiu ca desi sarcina e destul de avansata si bebelusul destul de maricel, mi-e ingrozitor de frica de nasterea prematura. Am senzatia ca iau pastile tot timpul, ca nu mai am pofta de mancare, ma rog de toate rudele posibile sa vina sa stea sa imi faca mancare, sa imi hraneasca copilul, e ingrozitor.
dar sunt hotarata sa fac tot posibilul sa duc bb-ul asta cat mai departe cu putinta. Desi il apreciez mult pe dr Iosup, cred ca a gresit putin nedandu-mi nici o sansa de prelungire a sarcinii. Orice il intrebam imi spunea sec ca nu o sa mai stea acolo, ca o sa iasa si ca o sa prind 9 luni cu el in brate. Si m-a afectat tare mult.
Daca stiti si alte metode de evitare a contractiilor (care totusi mai apar) va rog din suflet spuneti-mi pt ca vreau sa evit internarea ci perfuzii.
Va multumesc pentru incurajari si sa ne ajute Dumnezeu tuturor sa avem copii sanatosi si la termen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Din pacate travaliul odata inceput nu mai poate fi oprit. Dar contractiile dinainte se pot tine sub control cu gynipral si litice (no-spa, scobutil, diazepam, etc).

Starea pishica insa nu cred ca ti-o poate modifica nimeni cu pastile, atata doar ca a ramas putin, practic e vorba de cateva saptamani. Hai, fruntea sus, mult a fost putin a ramas. Ai 35 de saptamani asa ca de saptamana viitoare daca nasti nu mai e nimic grav. Plamanii ar trebui sa fie deja maturi, si bebele suficient de dezvoltat ca sa nu fie nevoie de spitalizare lunga.

35s + Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

la 7 luni aveam 2 cm colul deschis, si m-a pus la pat ... nu faceam nimic toata ziua decat zaceam in pat.. dusuri scurte de 5 min maxim o data la 2 zile si dat jos din pat numai daca am nevoie de baie... am dus sarcina pana la 9 luni... dar am zacut in pat efectiv...
Eu zic ca se poate, dar depinde ff mult si de bb si de tine... stresul face rau, asa ca stai linistita si calma.
Sarcina usoara si bb sanatos.
PS: nu am avut nici un tratament si bb cantarea 3 kg 600 g la nastere

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Gabbriela,
Esti o mare norocoasa ca desi ai patit 'minunea' la 7 luni ai ajuns totusi pana la termen si cu un copil super bine dezvoltat. Sper sa fiu si eu asa de norocoasa. Eu nu inteleg de ce, desi stau in pat, iau pastile cu pumnul, totusi am contractii. Nu sunt dureroase, sunt relativ scurte dar totusi sunt. Singurul care functioneaza este diazepamul ce reuseste sa ma adoarma imediat si incheie si contractiile. Tu in afara de ohihna ai facut ceva special, ai stat numai pe o anumita parte, ai baut multe lichide, ce minuni ai facut de ai rezistat atat?
Va pup fetele si o sa va tot scriu cat o sa fiu acasa ca sa va tin la curent ca inca nu am 'livrat'.
Va pup

Mergi la inceput