Sezatoarea canadiana (69)
Raspunsuri - Pagina 18
Podeanu spune:
mQQm, merci ptr acel ceva...mi-a mers direct la suflet.
simi, am vazut niste reviste la Benjamin Moore,de unde am luat si vopseaua.
ma da sotul afara de la calculator............
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
nelia spune:
Emilly, multumesc! Voi vorbi cu ei, ii stiu, numai ca eu stiu ca sotul e student, si ea lucra si e si studenta, adica nu prea se compara situatia. Dar ii voi intreba.
Am constatat ca fetele mele nu prea mai au jucarii... In ultimul timp si din cauza banilor, dar si din cauza ca le-am tot luat carti si jocuri, plus activitatile, nu am mai investit nici un ban in asa ceva. Si m-am suparat ca nu-mi aduceam aminte ce jucarie le-am luat ultima data si cind si m-am dus in primul magazin si le-am luat citeva si am de gind, din toata saracia, sa mai face acest lucru. Cresc, cind sa le iau, cind ajung sa-mi ceara voie la discoteca!?! Hai, ca Tudora se joaca la gradinita, dar Agata nu mai are unde sa se joace daca nu are acasa. Asa ca, va intreb pe voi, de pe unde mai luati jucarii interesante la odrasle... si ieftine, sa nu uit!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">34+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
simi spune:
Nelia, vezi ca jucarii ieftine au la Wallmart, chiar ziceau ca au redus preturi la ceva jucarii din cauza cresterii dolarului (sa puna preturile la paritate cu cele din State).
Iti ramasesem datoare cu un mesaj, am intrebat-o pe prietena mea de situatia ta si mi-a zis ca cel mai bine e ca sotul tau sa intrebe la resurse umane la el la servici (ceea ce cred ca stiai si tu), ca ea se ocupa mai mult cu concediile in caz de CSST (stii tu, cu accidente la locul de munca, ceva in genul asta), iar despre concediile maternitate/paternitate nu prea are idee. Lucreaza chiar la CSST (Comission de santé securité au travail). Imi pare tare rau ca nu te pot ajuta mai mult!
Succes la cumparat jucarii, eu cautam azi un Tamagochi, dar n-am gasit la Wallmart,o sa mergem la Toys R Us. A avut si fiul meu unul acum vreo 10 ani si l-a iubit la nebunie, iar acum vrea si ea ca a vazut la copii la scoala (stii, animalute virtuale sub forma unui breloc, pe care le "ingrijesti", le dai sa manince, ii culci, se fac mari si culmea, mai si mor daca n-ai grija de ei cum trebuie)
Va pup!
PS: Am pus poze in album (2), numai ca nu sint inca moderate, probabil ca ia o zi sau doua.Sa-mi spui atunci daca fetitele seamana.
simi spune:
Dana, am vrut sa va urez succes la examen pentru copii, numai ca m-am trezit prea tirziu, examenul a trecut deja! Cum a fost? Cum li s-a parut copiilor? Oricum, va tin pumnii sa fie bine!
Daca ai intrebari despre Scoala Internationala iti stau la dispozitie, al meu baiat termina anul asta, la anul merge la colegiu.
El e la College Saint Louis care-i tot scoala internationala, programa e aceeasi pentru toate internationalele, oricum.
Benjamin Moore, mda, frumos!
Va pup!
codritu spune:
Nelia, legat de concediu nu cred ca sotul tau isi poate lua cele 3/5 saptamani ca astea depind de concediu de maternitate a mamei, dar concediu parental isi poate lua. Din cate stiu eu primele 25 de saptamani trebuie sa fie ale mamei si apoi le poate lua oricare din voi, in cazul in care tu nu ai maternitate poate isi poate lua el de la inceput cele 25 de saptamani. Aplicatiile se fac online si au un numar unde poti sa suni si ceri toate explicatiile. Uite aici numarul de telefon si site-ul:http://www.rqap.gouv.qc.ca/pour-nous-joindre/index_en.asp.
si
aska spune:
Nelia, daca ai un pic de timp, suna-ma sa-ti dau toate amanuntele legat de concediul parental. Noi am fost exact in situatia ta.
Fetelor, va citesc tot pe fuga, nu stiu cum dar parca nu mai am deloc timp liber. As fi dorit sa si scriu sa urez bolnaviorilor insanatosire grabnica (Donia, Selena, Ira)...acum ma bucur sa citesc ca sunteti mai bine. Cum mai scria cineva, nici cu neuronii nu stau grozav, asa ca sigur am uitat ceva sau pe cineva.
Bref, sunt si eu pe aici si va doresc toate cele bune tuturor.
Tatiana
codritu spune:
Tot Nelia, am uitat voiam sa zic ca legat de copilaria mea si a copiilor mei am aceleasi regrete ca si tine si ma gandesc ca daca ramaneam in tara poate ca perioada asta a copilariei era mai fericita pentru ei. Aici o tinem intr-o viteza gradinita, servici, acasa si iar de la inceput.
Alta problema a mea, Petra e bolnava cu febra mare 39.5 sub brat avea azi noapte. Ce pot sa-i dau sa-i scad febra ca toate antitermicele pentru bebelusi se retrag de pe piata, in ce pot sa am incredere? Compresele nu tin eventual ajuta pe langa medicamente.
si
Cricor spune:
codritu, nu mai stiu dar Petra e mititica, nu? Eu as merge cu ea la spital, mai bine sa o vada un doctor.
Corina
lorelaim spune:
Buna dimineatza
Am o stare de obo in mine ca simt ca as prinde radacini in pat... Si totusi dim devreme ma trezesc si nu mai pot dormi...
Dana (Podeanu) - multa sanatate! Ce au facut copii la examen? Cum a fost? multa bafta in continuare!
Codritu - nu mai e nici Tylenol pt bb? Gabisor a avut de vreo 2 ori febra intre 7 luni si 16 luni (cand am plecat in Suedia) - si am folosit Tylenol. Multa sanatate micutzei!
Nelia - poate cel mai bine ar fii sotzul tau (sau tu) sa datzi telef (sau chiar sa mergetzi - da' tre' sa fie dimineatza devreme daca vrei sa nu prinzi coada) la biroul celor de la Human Resources and Social Development Canada. Eu am apartzinut de cei de pe Decarie (erau situatzi intr-un centru comercial unde era si un Winners la parter) si sa discutatzi la concret situatzia voastra cu cineva de-acolo care stie legislatzia in vigoare. Eu stiu ca de la 1 ian 2006 Quebec-ul are un plan un pic diferit (parca mai generos) pt maternity & parental leave. In legatura cu jucariile - ieftine luam de la Wallmart si Costco, scumpe si interesante luam (eu cand imi intra salariul :-)) de la Educa Jeux (in centru pe University - coltz cu StCatherine, langa McDo) si Tours de Jeux (Centre Rockland). La Tys R Us nu prea ajungeam - iar cand eram pe-acolo de fiecare data am avut parte de o aglomeratzie fantastica... probabil pt ca era weekend...
Ana - apropo de haine rupte... Acum 2 zile, eram cu pitica la plimbare si trecem noi pe langa "little forest" = un palc de copaci (pini, plopi, etc) pe un mini-delusor cu niste pietre uriase din care potzi improviza... tobogane (sunt acoperite pe-alocuri de muschi). Era plini de copii de la gradi (aici in zona avem cel putzin vreo 10 gradi - fara exagerare) si o tanti edu atasase o franghie de un copac si ii imnvatza pe micutzi sa se urce pe pietre tzinand de funie (pana aici nimic rau... un fel de mini-alpinism)... dar, in loc sa-i invetze sa coboare panta pe cararuie (ca sunt destule potecutze) ea ii incuraja sa coboare pe fund sau pe burta pe piatra . Faptul ca era naclaitzi de noroi - ehhh - asta e - nu conteaza atata timp cat mami are masina de spalat, nu? Dar - una din fetitze isi sfasiase deja costumasul de iarna la genunchi... la o asemenea coborare ... M-am crucit... sincer mi-a venit s-o iau la palme si pumni pe edu
Atitudinea ei - mie mi s-a parut o totala lipsa de respect si bun simtz fatza de parintzii care muncesc si cumpara aceste costumase (800-1000kr; 1$ CAD = 6,65kr; deci aprox 120-150$CAD). Bineitzeles ca prunca mea a tzisnit glontz la padurice ca si ea vrea sa se dea pe tobogan pe pietre... Grrrrrrrrr I-am spus f ferm ca daca indrazneste (i-am aratat prima data toboganul din parc - care e la 3 sec distantza de padurice!) sa se taraie cu fundul pe pietre - cu mine nu vine acasa - merge cu tanti edu - s-o spele tanti edu si sa-i cumpere haine tanti edu! Si atunci micutza mea a cotit-o spre parc la joaca
Va tzuck , va doresc multa-multa sanatate la pitici si mamici (+ tatici :-)) si un weekend fain in continuare!
Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
Donia spune:
quote:
Originally posted by codritu
Alta problema a mea, Petra e bolnava cu febra mare 39.5 sub brat avea azi noapte. Ce pot sa-i dau sa-i scad febra ca toate antitermicele pentru bebelusi se retrag de pe piata, in ce pot sa am incredere? Compresele nu tin eventual ajuta pe langa medicamente.
si
Nu antitermicele simple se scot de pe piata, ci combinatiile cu antitusive, antihistaminice si alte medicamente de raceala.
Ca antitermic poti sa ii dai linistita orice care contine (numai) fie Ibuprofen (Advil, Motrin), fie Acetaminophen, adica Paracetamol (Tylenol, Tempra). Poti sa alternezi cele doua medicamente la 4 ore daca febra nu cedeaza si sa ii faci o baie in care sa racesti apa progresiv atat cat suporta, sa te joci cu ea ca sa ii distragi atentia si sa accepte sa stea acolo pana ii scade febra.
Si neaparat hidratare, ofera-i mereu ceva de baut cat timp e treaza.
Nu mai stiu cat are fetita, dar daca are sub 2 ani cel mai indicat e sa ii masori temperatura rectal, e metoda cu cea mai mare acuratete. Peste 38,5 se da antitermic.
Multa sanatate!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.