Sezatoarea canadiana (69)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Multumesc la toate pentru raspunsuri, va tin la curent cu ce rezolvam.
Aska, te sun miine, dupa ora 10, e bine? Daca nu te gasesc, atunci luni cind stiu ca ar trebui sa fii pe acasa.

Codritu, cind am izbucnit primul scandal in State legat de siropuri, o prietena de acolo care lucreaza in domeniul farmaceutic (si care imi mai spusese despre pericolul existent si inainte, sfatuidu-ma sa nu abuzez de siropuri, mai ales la cea micuta), mi-a zis sa iau Motrin si din asta am folosit de cite ori a fost nevoie la Tudora, pina in doi ani. Agatei nu i-am mai dat, ba cred ca o data si tot Motrin, desi la ea febra scade cel mai bine cu supozitoatele Acet, pe care ti le recomand si tie (vezi ca sint pe virste). Si asa cum te sfatuia cineva inaintea mea, temperatura luata rectal este cea mai exacta, ca un copil, chiar si mai mare, nu poate sa stea intr-un loc si sa tina termometrul bine sub brat. Mai sint termometrele noi, care se pun in ureche, am inteles ca si alea sint foarte bune, dar sint cam scumpe. Dar poate ca ar fi bine sa o vada si un pediatru, daca e atit de mare febra si ea e micuta (nici eu nu mai stiu cit are Petra).

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">34+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia.... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by nelia
Mai sint termometrele noi, care se pun in ureche, am inteles ca si alea sint foarte bune, dar sint cam scumpe. Dar poate ca ar fi bine sa o vada si un pediatru, daca e atit de mare febra si ea e micuta (nici eu nu mai stiu cit are Petra).

Nu, nu, nici alea de ureche nu sunt indicate, pentru ca urechea trebuie indreptata intr-un anumit fel pentru a deschide canalul auricular, daca nu se face toata treaba corect iar nu sunt rezultate exacte.
Cel mai sigur pana in 2 ani e cel rectal.
Uite exemplu, in spital i-au masurat temp. lui Cristi in ureche, el era fierbinte si termomtreul a aratat 36,8. L-am cerut pe cel rectal si arata peste 38, i-au dat Tylenol, altfel cine stie cat urca, si oricum, el se simtea rau...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Am tras cu ochiul putin la topicul vecinelor din sud si vad ca discuta de tigai si m-au bagat putin in sperieti cu teflonul cancerigen; voi ce folositi, unde gasesc aici in Canada tigai din calphaton, sau cum se traduce in franceza, voi stiti (eu sunt paranoica la cancer, la cite cazuri am in familie).

Nelia, eu cumpar jocuri tematice pentru Tudor de la Winners, pentru ca-s mai ieftine (mai scumpe dar gama mult mai diversa sunt la Toys R Us, dar pe acolo dam de Mos Craciun sau aniversare),chiar am gasit unul misto de matematica, adica saracu"face lectii de adunari/scaderi in joaca si ii mai si place ); imi plac ca le jucam impreuna: Srek, Dora, etc, personaje care tre" sa urce pe scara, sau shrek bolnav- ii ajuta dexteritatea sa-l opereze pe ala , etc. la asta adaug toata gama de masini/masinute de toate marimile din CARS ca agatza cite una de fiecare data cind le vede pe undeva.

http://www.floriinro.ro/

Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Ira, a venit peanu, adica pianina de la Costco, a facut omu" lobby puternic la profa sa intervina, ta-su l"a sustinut puternic (ceva frustrari din copilarie cred, cind cinta la coasa in loc de pian ) si n-am mai rezistat.
acum sa vedem vecinii cit rezista, astept proprietaru" cu reclamatiile de rigoare

mersi frumos de pont

http://www.floriinro.ro/

Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

quote:
Originally posted by Ana Stroe

Am tras cu ochiul putin la topicul vecinelor din sud si vad ca discuta de tigai si m-au bagat putin in sperieti cu teflonul cancerigen; voi ce folositi, unde gasesc aici in Canada tigai din calphaton, sau cum se traduce in franceza, voi stiti (eu sunt paranoica la cancer, la cite cazuri am in familie).

Ana, eu folosesc tigaie din inox, tot pentru ca am auzit ca teflonul e cancerigen. La inceput ma evervam ca totul mi se lipea, acum am devenit mai priceputa si m-am obisnuit si cu prinsul... mi se pare normal. Mama insa, decand a venit imi zice sa iau si eu o tigaie de teflon ca nu crede ca's scumpe .

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Fetele multumesc de raspunsuri. petra are 15 luni, deci e inca micuta, pana acum ii scadeam febra cu ibuprofen si tylenol la 4 ore, acum am folosit motrin, dar cu tylenolul nu mai eram sigura daca se mai poate folosi sau nu. Donia, merci de lamureli cu medicamentele nu stiam exact cum sta treaba. Febra tot rectal o iau si eu, dar la gradi i-au luat-o sub axila si am luat-o si eu tot asa sa vad cum evolueaza. La medic a fost tati cu ea vineri si a primit vesnicul lor raspuns, un virus. Azi am fost din nou ca s-a umplut de bubite intre timp, dar am primit acelasi raspuns, o infectie virala. De vomat nu a mai vomat azi si febra i-a mai scazut, incerc sa o hidratez cat pot, umblu cu sticluta de ceai dupa ea, problema e ca de vineri nu a mai mancat nimic, nici macar sa suga nu vrea, refuza tot si daca insist plange. am incercat sa o alaptez pe jumatate adormita, dar nu merge cum simte ca vine laptele scoate afara si plange. Uf, acum cred ca a luat si Tudor ca azi noapte a vomat toata noaptea si azi nu a mancat nici el. Doamne ajuta si sanatate la toti!

si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Nelia, mercic de informatie, chiar ma gandeam ca daca vomeaza siropul ce supozitoare sunt pentru febra pe aici. Deocamdata nu l-a vomat, dar tare greu il accepta si isi face greata. Tudor a fost foarte docil cu medicamentele lua fara sa faca scandal si cand e bolnav daca e cu febra mare e ca o carpa, Petra se agita si plange, am cu totul alta experienta cu ea. Sanatosi sa fie!

si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

quote:
Originally posted by codritu
....
o infectie virala. De vomat nu a mai vomat azi si febra i-a mai scazut, incerc sa o hidratez cat pot, umblu cu sticluta de ceai dupa ea, problema e ca de vineri nu a mai mancat nimic, nici macar sa suga nu vrea, refuza tot si daca insist plange. am incercat sa o alaptez pe jumatate adormita, dar nu merge cum simte ca vine laptele scoate afara si plange.

Codritu, am trecut si eu cu Rachel prin asa ceva anul trecut, am hranit-o cu sticksuri, supe de legume strecurate, paine prajita, orez fiert, mai fluid, fara sare sau altceva in el, deci mancare strict de regim si nu o forta, cind o sa-i fie foame, o sa pape. Cel mai important este sa fie hidratata.
O sa-si revina in citeva zile, deocamdata nu o sa aiba pofta de mancare, mititica, dar daca ii vei da din cele de mai sus, macar nu sta cu burtica goala. Sanatate multa!

Pup fetele! eu am lipsit o vreme - din lipsa de timp- sper sa revin mai des printre voi.

Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)

Today is a wonderful day; I choose to make it so.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Scriu si eu un mesaj pe ultima suta de metri din weekendul asta.
Nelia, noi suntem proaspat veniti in Canada, pe 24 octombrie sarbatorim 3 luni.

Ma mandresc cu Victor care a facut clasa 1 in Bucuresti, si acum este la clasa d'accueil la o scoala internationala in Outremont (Montreal).
Anca merge la o garderie privata in franceza, nu in mediu familial.

Anca pana acum nu spunea decat cuvinte separate, dar sapt trecuta si -a dat drumul in fraze in franceza.
Prima ei fraza a fost "Elle m'a dit ma belle et j'ai fait comme ca" (incepand sa danseze).
Povesteste de la gradinita.

Eu am inceput jobul de la 1 oct in consultanta in informatica. Oana si Lorelai m-au ajutat mult in perioada in care imi cautam job.

Sotul a stat mai mult dupa copii in perioada asta, am hotarat ca el sa faca mai multa scoala decat mine in Ca. Va incepe acum in noiembrie francizarea.
Urmam sfatul vostru ca el sa faca scoala si peste 4-5 ani sa culegem roade mai mari decat seminte. Tot in informatica a lucrat in Ro.

Daca aveti intrebari legate de cresterea copiilor in Ro, pot raspunde ca am experienta.

Multumesc mult ptr primirea calduroasa la Sezatoare. O sapt. buna.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Buna tuturor.

Ana, felicitari pt noua achizitie, sunt sigura ca nu vei regreta investitia. Piciul tau e minunat si adora muzica.

Voiam sa va intreb daca stiti ceva despre temperatura optima a chauffe-eau-ului, am inteles de pe cateva site-uri ca e aparatul electromenajer ce consuma cel mai mult din casa.

Baissez le thermostat du chauffe–eau au réglage le plus bas qui accommode vos besoins d’eau chaude (à mi–chemin entre «ba» et «moyen» sur la plupart des appareils). Une diminution de 5 degrés Celsius se traduira par une économie de cinq pour cent sur le coût du chauffage de l’eau.

Si totusi care ar fi temperatura minima ok ? Al meu face apa f calda, aproape fiarta, si nu stiu daca ar fi igienic sa o scad in chauffe-eau pana la temperatura la care nu ar mai fi nevoie s-o combin cu apa rece. Ma intrebam daca oare e sanatos, nu se dezvolta bacterii in recipient daca nu e suficient de fierbinte apa ?

Eu m-am decis la insistentele Sofiei sa decorez casa de Halloween, mai ales pe dinafara cred ca va trebui sa cumpar ceva, si nu stiu catre ce magazin sa ma indrept. O sa incep cu dollar store ca sa fiu sigura.

La mine la scoala sunt decoratii si in toaleta, era sa fac infarct cand am deschis fericita usa baii cu gandul unei mini pauze intre 2 elevi si mi-a cazut un monstru de cauciuc pe cap. Era vata din aceea sintetica decorativa pana si pe hartia igienica, bine ca n-am utilizat-o in scopurile intelectuale aferente.

Astazi a fost f frumos afara, am fost f fericiti. Mai ales ca am avut si cei mai dragi musafiri ai nostri din Canada cu noi si ne-am plimbat pe malul Rivière des milles Îles, am alergat cu copiii si am profitat din plin de vara indiana, care sper sa fie cat mai lunga.

Va urez o saptamana buna.

Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Mergi la inceput