Mamici de noiembrie - decembrie 2007 (96)
Raspunsuri - Pagina 6
Lala_D spune:
quote:
Originally posted by lixa
Despre sterilizare, din ce stiu eu:
- solutia de sterilizat la rece de la Chicco se dilueaza in apa (mai multe detalii pe sticla ) intr-un vas curat, iar amestecul este valabuil 24h
- sterilizarea nu are rost sa fie facuta cu asa mult timp inainte de folosire, doar daca ai unde pastra entans recipientele sterilizare . Cel mai bine este sa se sterilizeze recent (de ordinul orelor) fata de momentul folosirii / umplerii. Aici cred ca cel mai bine stiu mamicile cu experienta
Alexandra 30+ si Catalin
Poze din concediu Listuta
Asa e . Eu reinoiam solutia la 24 de ore . Vasele sterilizate le tineam intr-un recipient pe care il vidam . In general imi sterilizam ce aveam nevoie pentru 24 de ore , uscam, puneam in vasul vidat iar in cutia (oala) de sterilizat le puneam pe cele folosite ( pe care le tineam in solutie cam 4-6 ore).
Daca nu ai posibilitatea de vidat nu-i bai, doar sa fie un recipient care se inchide ermetic .
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )
mihuta spune:
O sa ma uit la farmacie dupa solutie de sterilizat, ca pare mai simplu. Ma gandesc ca daca rezista tetinele si suzetele la fierbere ar trebui sa reziste si palnia de la pompa de san. Asta in caz ca nu gasesc solutie prin oras.
Hmm, deci sa nu le sterilizez asa de devreme. N-am aparat de vidat, asa ca am sa astept pana inainte de nastere cu cateva zile. Ca oricum teoretic fac cezariana asa ca o sa stiu cand nasc.
Multumesc de lamuriri, catoedata raman asa setata pe o chestie care pare simpla dar mie imi ridica intrebari....
34s + Sophia
lixa spune:
Solutia am vazut-o si la Carrefour, 16 RON o sticla, de 1 litru (parca)
Alexandra 31+ si Catalin
Poze din concediu Listuta
mihuta spune:
Bine de stiut, cand ajung in Bucuresti la control la sf lui octombrie am sa trec si pe la Carrefour sa iau solutia....
34s + Sophia
bb_yasmi spune:
-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! te asteptam puiutz!!
36+ si bubulina IASMINA ALYSSA
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/103560.sigmaker.png" target="_blank">
bubulina noastra
AMR maxim 2-3 sapt!!!!
g24hit spune:
hello
noi maine avem 34 sapt....insa nu vin cu vesti prea bune...
am fost la control...col scurt de max 2 cm,moale dar inchis(inca). bebeluta se pare ca e mai mica cu 2 saptamani si ca ar avea max 2 kg. sunt cam trista cand ma gandesc la aceasta diferenta...pana acum la toate ecografiile era la zi....dr a zis ca probabil din cauza contractiilor ea nu se hraneste cum ar trebui...m-a chemat peste doua saptamani....eu iau in contiunuare gynipral desi tremur de la el; mai iau si duphaston pana in sapt 36. dr a zis ca spera sa ajungem macar pana la 36 sapt... si eu sper...oricum bagajul e pregatit, mai trebuie sa aleg hainutele pt bebeluta si gata...
ENI 33+ IULIA
Victo spune:
eni, mie nu mi se pare mica copila la 34 de saptamani...al meu la 34 de sapt si 2 zile avea 2 kg si nu mi-a zis ca ar fi vreo problema...
36+ piticul Stefanut
AMR 4 SAPT
ancadragoman spune:
Eni eu cred ca depinde si de ecograf,sunt sigura ca bebelina ta este bine si o sa stea cuminte pana la 36 de saptamani.
BB iesi de acolo
Eu am sterilizator de biberoane ptr microunde....asta cum se fol?
anca 36+
Maria
poze
AMR MAXIM 27 DE ZILE!!!!!!!!!
oana8188 spune:
Eni, nici mie nu mi se pare ca e mica. Plus ca echograful are o eroare destul de mare, de 500 de grame plus sau minus.....
Uite link cu masuratori (sunt medii calculate statistic, deci nu sunt litera de lege) http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart
Pupici!!
Oana 31+
g24hit spune:
quote:
Originally posted by Victo
eni, mie nu mi se pare mica copila la 34 de saptamani...al meu la 34 de sapt si 2 zile avea 2 kg si nu mi-a zis ca ar fi vreo problema...
36+ piticul Stefanut
AMR 4 SAPT
poate nu m-as fi gandit asa mult la kg daca nu ar fi zis ca e mai mica cu 2 sapt......asta ma ingrijoreaza.... de mica si eu am fost micuta la nastere( 2900g) si nici acum nu sunt mare...sper sa nu ii dauneze retardul de crestere....
ENI 33+ IULIA