Mamici de noiembrie - decembrie 2007 (96)
Raspunsuri - Pagina 5
alfa_anca spune:
quote:
Originally posted by Victo
anca...pai nu stiu cum sa=l sterg, ca am vrut!!!!!!!!!!
eu maine am program de calcat pt bebelus, ca abia ieri le-am spalat..
a..m-am uitat mai cu atentie..36 de ml de detergent sano zice sa se puna la 5 kg de rufe!!pfuii...eu am pus mai mult..ca asa numa o lingura..parca nu-mi vine. si am dat dubla clatire.
36+ piticul Stefanut
AMR 4 SAPT
Cand esti conectata cu numele tau te duci la mesajul respectiv si deasupra apar niste iconite, unde e si cel cu PM. Ultima iconita este "Delete reply" si numai tu il poti sperge.
EU am luat o pauza, ca am papat. SI la mine bebelina sughite destul de mult. insa o repriza nu tine mai mult de 5 minute si are program. Dimineata si seara mai ales. Oricum cand sughite eu o mangai si ii spun ca e calica si ca e haplea ca a inghiti prea mult lichid .
Anca 37+ Elena
poze
alfa_anca spune:
Stefania asa si a mea ma bumbaceste rau de tot cand stau pe partea dreapta. Acolo are ea picioarele si mainile si ma rupe cu loviturile, unele sunt fff dureroase, parca ar fi rana unde loveste. Din pacate eu ma mai pun pe dreapta desi cu frica in speranta ca doarme dusa si nu simte....pt ca e singura pozitie confortabila pt mine. Pe spate nu pot sta ca ma dor oasele cel mai tare iar pe stanga nu pot respira, simt ca imi bate inima fff tare......
Anca 37+ Elena
poze
mihuta spune:
tacute mai sunteti astazi ! Numai in zilele in care nu intru mancati un capitol pe zi !
Am si eu o intrebare. Vreau sa sterilizez pompa de san suzetele si biberoanele prin fierbere. Le pun la fiert in apa rece si astept sa clocoteasca sau le "oparesc" direct in apa clocotinda ?
34s + Sophia
Lala_D spune:
quote:
Originally posted by mihuta
tacute mai sunteti astazi ! Numai in zilele in care nu intru mancati un capitol pe zi !
Am si eu o intrebare. Vreau sa sterilizez pompa de san suzetele si biberoanele prin fierbere. Le pun la fiert in apa rece si astept sa clocoteasca sau le "oparesc" direct in apa clocotinda ?
34s + Sophia
In ambele variante merge doar sa le ti minim 8 minute la clocotit.
Vezi la pompa sa nu aiba vreo ventuza care sa nu suporte fierberea si sa se topeasca.
Dupa sterilizare trebuiesc tinute intr-o cutie( recipient) perfect inchis .
Mai usor este cu sterilizatul la rece cu solutie de la chicco.
La fiert vei putea observa ca se formeaza o pelicula alba pe ele, mai ales pe tetine.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )
darleena spune:
Mihuta eu mai sunt pe aici dar nu stiu sa-ti raspund, asa ca sunt inutila
36+ si baby Kara
AMR 4 saptamani
Victo spune:
anca..job done..
jasmin...eu draga nu am terminat cu santierul.zilele astea incepe sa miste ceva ceva..tineti-mi pumnii ca bradutul de Craciun de anu asta sa fie in casa noua..:)
36+ piticul Stefanut
AMR 4 SAPT
alfa_anca spune:
Nu mai stiu unde am citit mihuta dar parca sterilizarea prin fierbere se face in apa care este deja pe foc si lasi sa clocoteasca cu ele inauntru cam 5-10 minute.
Anca 37+ Elena
poze
mihuta spune:
Stiu ca pare stupida intrebarea cu fierberea, dar efectiv nu-mi dau seama.
Lala, pompa de san de la Avent are un fel de palnie de silicon. Pe cutie scrie ca trebuie sterilizata cu totul, adica toate partile componente in sterilizator la abur sau prin fierbere 5 minute. Oare n-o sa se topeasca ? Si pelicula alba de pe suzete e calcarul din apa sau asa trebuie sa apara ?
Cum pot sa le sterilizez cu solutie la rece daca n-am sterilizator ?
N-as putea de ex sa le bag in masina de spalat vase ?
Anca, si nu crapa sticlele ? ca am si 2 biberoane de sterilizat ?
Asta cu sterilizarea prin fierbere e cam la fel cu retetele cu " faina cat incape"....
34s + Sophia
Lala_D spune:
quote:
Originally posted by mihuta
Stiu ca pare stupida intrebarea cu fierberea, dar efectiv nu-mi dau seama.
Lala, pompa de san de la Avent are un fel de palnie de silicon. Pe cutie scrie ca trebuie sterilizata cu totul, adica toate partile componente in sterilizator la abur sau prin fierbere 5 minute. Oare n-o sa se topeasca ? Si pelicula alba de pe suzete e calcarul din apa sau asa trebuie sa apara ?
Cum pot sa le sterilizez cu solutie la rece daca n-am sterilizator ?
N-as putea de ex sa le bag in masina de spalat vase ?
Anca, si nu crapa sticlele ? ca am si 2 biberoane de sterilizat ?
Asta cu sterilizarea prin fierbere e cam la fel cu retetele cu " faina cat incape"....
34s + Sophia
Daca nu ai sterilizator pur si simplu prepari solutia dupa indicatiile de pe cutie intr-o oala mai adanca de plastic sau sticla .
Pui biberoanele, tetinele , pompa etc in oala de plastic (sticla) cu solutie si deasupra ca sa le ti afundate in solutie poti pune un gratarel de plastic ( sau o sita de plastic sau orice alt dispozitiv gen 2 linguri de plastic in cruce care sa le impiedice sa iasa la suprafata).
Numai plastic insa in solutia de sterilizat, nu ai voie metal.
La pompa : daca are ventuza sau orice fel de inel , garnitura de cauciuc ala poate sa nu reziste la fierbere in timp.
Chestia aia alba care apare pe ele dupa fierbere presupun ca este calcar , nu stiu . Insa mie imi era sila de ele cand le vedeam asa albicioase, tot timpul imi pareau murdare.
Cica nu are nimic insa mie nu imi placea cum aratau.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )
lixa spune:
Despre sterilizare, din ce stiu eu:
- solutia de sterilizat la rece de la Chicco se dilueaza in apa (mai multe detalii pe sticla ) intr-un vas curat, iar amestecul este valabuil 24h
- sterilizarea nu are rost sa fie facuta cu asa mult timp inainte de folosire, doar daca ai unde pastra entans recipientele sterilizare . Cel mai bine este sa se sterilizeze recent (de ordinul orelor) fata de momentul folosirii / umplerii. Aici cred ca cel mai bine stiu mamicile cu experienta
Alexandra 30+ si Catalin
Poze din concediu Listuta